Utflukter, Khao Lak

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Snorklesafari med Raya Divers

Snorklesafari med Raya Divers

Snorkling i Thailand har alltid vært forbundet med høy kvalitet og fantastiske opplevelser under havoverflaten. Raya Divers arrangerer snorklesafari flere steder i Thailand, for eksempel på Phuket, i Khao Lak og i Krabi. Lunsj, vann og fersk frukt, samt lån av snorkleutstyr er inkludert.

Les mer Skjul

I samarbeid med Raya Divers har vi valgt ut de beste snorklestedene i nærheten av reisemålet ditt. Utfluktene byr på fine opplevelser både over og under havoverflaten, og vi håper denne dagen blir et av dine beste ferieminner. Raya Divers har erfarne, skandinavisktalende snorkleguider som tar deg trygt med ned i den spennende undervannsverdenen. Det blir også servert en deilig lunsj, og det bys på frukt, kaffe, te og vann. Du kan leie snorkleutstyr hvis du har behov for det.

Snorklesafari fra Phuket: Ettermiddagstur med snorkling ved Koh Maiton og Koh Hee. Sollyset på denne tiden av døgnet gjør at synligheten er på sitt beste.

Snorklesafari fra Khao Lak: Snorkling ved to områder i nærheten av Similan Islands.

Snorklesafari fra Krabi: Snorkling ved Phi Phi-øyene. Det blir også anledning til å snorkle etter solnedgang, når undervannsverdenen ser helt annerledes ut.

Inkludert i prisen: Lunsj, kaffe, te, vann og fersk frukt.

Tid: Heldagsutflukt. Starttiden avhenger av hvilket reisemål du reiser fra.

Guide: Skandinavisktalende guider.

Kjekt å ha med: Badetøy, håndkle, solkrem og klesskift.

Øvrig: Lån av snorkleutstyr er inkludert. Utfluktsprisen avhenger av hvilket reisemål du reiser fra.

Opplev Thailand på sykkel

Opplev Thailand på sykkel

Vil du oppleve det ekte Thailand, se naturen og være aktiv? Da er dette utflukten for deg!

Les mer Skjul

Bussen tar oss til Bang Rong Pier på morgenkvisten, og derfra går turen videre med båt til øya Koh Yao Noi. Et lite stykke fra havnen på Koh Yao Noi starter deretter eventyret. På formiddagen sykler vi ca. 9 kilometer gjennom ris-, gummi-, kokosavlinger og regnskog. På veien tar vi oss tid til noen stopp så vi kan se nærmere på den fascinerende mangroveskogen. Er vi heldige treffer vi kanskje en thailandsk familie som dyrker det de trenger og er selvforsynte, slik det ble gjort før i tiden.

Ved lunsjtider går vi om bord i en privat longtail-båt som frakter oss til en bortgjemt strand i nasjonalparken Phang Nga.

Deretter tar longtail-båten oss til enda en privat strand, der vi spiser lunsj. På veien tilbake sykler vi ytterligere 9 kilometer langs kysten – her venter imponerende utsikt over Phang Nga Bay. Vi stopper underveis og opplever naturen på nært hold.

Når vi når havnen går turen tilbake til Phuket, der bussene kjører oss tilbake til hotellet.

Inkludert i prisen:
Transport, inngang nasjonalparken, sykkel, sykkelhjelm, lunsj, frukt og drikke.

Tid:
Ca. kl. 08.00-18.30.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ha med:
Badetøy, håndkle, solkrem, kamera og penger.

Øvrig:
Sykkelturen kan til tider oppleves som krevende. Deltakerne får mulighet til å gå til fots, men god kondisjon anbefales.

Similan Islands – kan bestilles hjemmefra

Similan Islands – kan bestilles hjemmefra

Similan Islands er en av Thailands mest kjente øygrupper. Øyene er kjent for vakre strender, snorkling og dykking. Lunsj og forfriskninger er inkludert.

Les mer Skjul

Bare halvannen time vest for Khao Laks strand ligger Similan Islands. Disse i alt elleve øyene, ligger som perler på en snor i det Andamanske havet. Sammen med vår skandinavisktalende guide tar vi oss i speedbåt ut på havet med kurs mot øyene. Under båtturen serveres frukt og drikke.

Vi gjør flere stopp i løpet av dagen, der vi både får bade fra båten og snorkle ved fantastiske rev, og senere legger til ved en øy for å bade der. Snorklesutstyr kan lånes gratis. Her finnes det mange ulike fiskesorter, alt fra klovnefisk til sverdfisk. Har vi flaks kan vi også se store havskilpadder. I løpet av dagen blir det servert lunsj – thailandsk buffet på en av øyene som besøkes i løpet av utflukten.

Inkludert i prisen:
Transport, snorklingsutstyr, lunsj, snacks og forfriskninger på båten.

Tid:
Ca. kl. 06.00-18.00.

Guideservice:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Kamera, badetøy, solhatt og solkrem med høy solfaktor. Ta også med en varm genser til turen, da det kan bli kaldt i bussen på grunn av aircondition.

Øvrig: Utflukten går bare i vintersesongen.

Raya Surin National Park – kan bestilles hjemmefra

Raya Surin National Park – kan bestilles hjemmefra

Surin Islands er et naturreservat med vakre øyer, flotte strender og fantastiske dykke- og snorkleforhold. Lunsj og noe lett å spise på båten, samt forfriskninger, er inkludert.

Les mer Skjul

Surin Islands er en nasjonalpark som omfatter fem vakre øyer. Korallrevet her ligger på grunt vann ved strandkanten, noe som gir perfekte forhold for snorkling. Området har et mer lokalt preg og har mer urørt natur enn f. eks Similan Islands, og de hvite sandstrendene og den grønne regnskogen er selve bildet på det virkelige Thailand. Området er også kjent for sine store hummere!

Alle øyene i nasjonalparken er ubebodde, med unntak av Torina Island. Folkegruppen som lever her kalles havsigøynere. Tidligere bodde de på båtene sine, men etter tsunamien har de bosatt seg på øya. Havsigøynerne kommer opprinnelig både fra Myanmar og Thailand, de har et eget språk og ingen egentlig nasjonalitet. De har ikke pass og lever for det meste av fiske. Noen av dem reiser av og til for å arbeide på fastlandet, men det tar omtrent fire timer med longtail-båt. Havsigøynerne lever et svært beskjedent liv, med kun noen få bekvemmeligheter vil de ikke gi slipp på. Mange av dem har faktisk tv i trehusene sine! Navnet <i>havsigøynere</i>, eller "Sea Gypsies" som de også kalles, har de fått etter at de forlot fastlandet for å leve i harmoni med naturen og dyrene.

Bli med på en dag fylt med sol, bading og snorkling i verdensklasse!

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Inkludert i prisen: Lunsj og noe lett å spise på båten, samt forfriskninger, er inkludert.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00-18.00.

Guideservice: Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med: Ta med badetøy, håndkle, solkrem og kamera.

Øvrig informasjon:
Du kan låne snorkleutstyr.
Utflukten er ikke egnet for gravide eller barn under 3 år.

Phang Nga – En smak av Thailand – fra Khao Lak

Phang Nga – En smak av Thailand – fra Khao Lak

En interessant og variert dag med mange opplevelser, severdigheter og fargerike inntrykk.

Les mer Skjul

Vi reiser med buss gjennom det fruktbare landskapet til Phang Nga-bukten. Vegetasjonen er variert og veien er kantet av kokospalmer, gummitre-plantasjer og ris- og ananasfelt. Vi stopper ved en gummiplantasje og titter nærmere på hvordan de arbeider. I løpet av turen besøker vi det gylne grottetempelet som består av en tredelt grotte. I templet er det en liggende Buddha som er 12 meter lang og mer enn 200 år gammel. I fjellskråningen utenfor lever makaki-aper som er hellige for lokalbefolkningen.

Når vi kommer frem til Phang Nga-bukten går vi om bord i longtail-båter som tar oss gjennom mangroveskogen. Dette er en forunderlig verden med et virvar av sammenfiltrede trær og røtter og et helt spesielt dyreliv. Etter en stund i mangroveskogen kommer vi ut på havet, og her blir vi møtt av storslått natur med kalksteinsøyer som rager opp fra det turkisblå havet. Ved en av øyene glir båten – hvis tidevannet tillater det – inn under en klippeavsats som på undersiden er dekket av stalaktitter. Klippen er et populært tilholdssted for flaggermus, men dyrene blir skremt av lyden fra båtmotorene og flyr raskt fra stedet.

Båtreisen fortsetter forbi øya Koh Pin Kan, som også blir kalt James Bond Island. Her ble nemlig noen av scenene i Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol" spilt inn i 1974. Denne vakre øya blir flittig fotografert! Vi stopper en stund ved Koh Panyi, en muslimsk fiskerlandsby bygget på påler i vannet. Der får vi oppleve hverdagslivet. Vi spiser lunsj på en av de mange særpregede restaurantene. I løpet av dagen forteller guiden en del om det sosiale livet i Thailand.

Inkludert i prisen:
Lunsj, vann og te/kaffe. Øvrig måltidsdrikke kjøper du selv.

Tid:
Ca. kl. 07.00-17.00.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Kamera, lommepenger, solhatt og solkrem med høy solfaktor. Ved besøket i tempelet trengs klær som dekker skuldre og knær. Ta også med en varm genser til hjemreisen, da det kan bli kaldt i bussen, pga. aircondition.

Øvrig informasjon:
Inngang til tempelet koster ca. 20 THB ekstra. Utflukten har et minimumsantall på seks deltakere.

Dykking

Dykking

Phuket er kjent for fine strender og det krystallklarevannet med vakre koraller og eksotiske fisker. Bli med på tur med Raya Divers og oppdag verden under havoverflaten!

Les mer Skjul


Raya Divers er en dykkerskole med både engelsk- og skandinavisktalende instruktører som lærer deg de grunnleggende teknikkene. Deretter kan du kjøpe flere dykk med instruktør. Prisen for et PADI Open Water Diving-grunnkurs og sertifikat er noe lavere enn hjemme i Norge.

Vannet er varmt og behagelig, og omgivelsene er helt nydelige, så denne muligheten burde man ikke la gå fra seg. Ta kontakt med oss for mer informasjon om Raya Divers dykkerskole, daglige dykketurer og kurs. Hvis du allerede har sertifikat, kan du delta på deres flotte dykkerutflukter.

Inkludert i prisen: Transport. Tid: Ca. kl. 08.00-17.00. Guideservice:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide. Lurt å ta med: Badetøy, solhatt, solkrem med høy solfaktor og kamera.