Thailand - aktuell informasjon og innreisekrav

Oppdatert 27.06.2022

INNREISEKRAV

Er du fullvaksinert og har fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for mer enn 14 dager siden, er vaksinen gyldig for innreise til Thailand, og du vil kunne reise over alt i Thailand. Fram til 1. juli må du fortsatt fylle ut innreiseskjemaet "Thailand Pass".

Thailand Pass
Fra 1. juli trenger du ikke lenger fylle ut innreiseskjemaet "Thailand Pass".

Fram til 1. juli må alle reisende fylle ut "Thailand Pass". Allerede på avreiseflyplassen i Norge skal du vise QR-koden fra innreiseskjemaet/Thailand Pass, så husk å ha det tilgjengelig når du sjekker inn.

Thailand Pass for innreise til Thailand

Skjemaet inneholder mye informasjon og vedlegg av dokumenter, hvilket gjør at man skal starte prosessen 4 dager før avreise.

I tillegg til helseerklæring og kontaktinformasjon skal følgende fremlegges:
a) Koronasertifikat som bekrefter fullvaksinering, hvis du har det.
b) Forsikringsbevis på engelsk som viser at forsikringen din dekker omkostninger ved sykdom opp til minimum 10.000 USD (du må selv kontakte forsikringsselskapet ditt i god tid).
c) Et bilde av fotosiden i passet ditt. Dette gjelder kun til 1. juli.

Hvis du ikke er fullvaksinert krever Thailand - utover ovenstående krav - at ikke-fullvaksinerte fra og med 12 år også skal kunne fremvise en negativ PCR- eller antigentest (hurtigtest), som er maks. 72 timer gammel ved avreise til Thailand. Dette testresultatet skal lastes opp når du fyller ut innreiseskjemaet "Thailand Pass".

BRUK AV MUNNBIND

Flyplassen og flyet
Du trenger ikke bruke munnbind på norske flyplasser. På mange utenlandske flyplasser skal alle over 6 år fortsatt bruke munnbind. Dette gjelder også om bord på flyet hos flere ruteselskaper som f.eks. Thai Airways, Qatar Airways og Singapore Airlines. Flyr du f.eks. med SAS til Thailand, er det ikke krav om munnbind om bord.

Busstransport/utfluktsbusser
Alle skal bruke munnbind på busstransport og utfluktsbusser.

Reisemålet
Det er ikke lenger et krav om å bruke munnbind utendørs. Det anbefales allikevel å bruke munnbind i banker, butikker, nattmarked, severdigheter og andre steder med større forsamlinger, samt på offentlig transport som buss og taxi.

Hotellet
Innendørs på hotellområdet som f.eks. i resepsjonen, restauranter, heisen eller andre innendørs fellesområder skal alle bruke munnbind. Hotellenes krav om munnbind kan variere fra hotell til hotell, og du kan derfor få mer informasjon om akkurat ditt hotell når du sjekker inn.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at lokale myndigheter kan endre retningslinjene med kort varsel, så pass på å følge med for oppdateringer helt fram til avreise.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.