Thailand - aktuell informasjon og innreisekrav

Oppdatert 13.01.2021

Innreisekrav

På reisemålet

Hvis du er fullvaksinert

1. Thailand Pass

Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema, et såkalt "Thailand Pass". Allerede på avreiseflyplassen i Norge skal du vise QR-koden fra innreiseskjemaet/Thailand Pass, så husk å ha det tilgjengelig når du sjekker inn.

Thailand Pass for innreise til Thailand

Fra og med den 11. januar 2022 skal du søke om Thailands Pass – Blue Zone Sandbox Program når du reiser til følgende provinser i Thailand: Phuket, Krabi (inkl. Koh Lanta), Phang-Nga (Khao Lak) og Surat Thani (Koh Samui). Det betyr at du skal bli på ditt reisemål/provins i 7 dager etter ankomst. I disse dagene kan du bevege deg fritt rundt i provinsen, men du kan ikke forlate den. Etter 7 dager kan du fritt reise rundt i øvrige Thailand.

Har du allerede søkt om Thailand Pass "Test & Go" og mottatt en QR-kode? Da gjelder de nye reglene fra og med den 15. januar.

  • Har du avreise til og med 14. januar gjelder "Test & Go fortsatt og du trenger ikke gjøre noe.
  • Har du avreise fra og med 15. januar skal du søke om et nytt Thailand Pass via "Blue Zone Sandbox Program".

Skjemaet er obligatorisk og inneholder mye informasjon og vedlegg av dokumenter, hvilket gjør at man skal starte prosessen 7 dager før avreise.

I tillegg til helseerklæring og kontaktinformasjon skal følgende fremlegges:
a) Koronasertifikat som bekrefter fullvaksinering, hvis du har det.
b) Forsikringsbevis på engelsk som viser at forsikringen din dekker omkostninger ved sykdom opp til minimum 50.000 USD eller tilsvarende (du må selv kontakte forsikringsselskapet ditt i god tid)
c) Reisebevis/billett fra Ving (alle våre hotell er sertifisert i henhold til SHA++. Når dette etterspørres, henviser du til billetten din med oss).
d) Et bilde av fotosiden i passet ditt.
e) Et bilde av kvitteringen for bestillingen din av COVID-19-test som du skal ta ved ankomst. Informasjon om bestilling og betaling kan du se i punkt 3 nedenfor.

2. Obligatorisk PCR-test

Thailand krever at alle reisende (også fullvaksinerte og barn fra og med 6 år) også skal fremlegge:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med en bekreftelse på engelsk. Denne bekreftelsen skal du kunne vise frem under hele oppholdet samt laste opp.

Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på den negative PCR-testen samt koronasertifikatet ditt på engelsk, med dokumentasjon på vaksinasjon via Helsenorge.

3. Obligatorisk COVID-19-test ved ankomst og PCR-test dag 5

Alle reisende fra og med 0 år må ta en COVID-19-test ved ankomst. Bestilles via https://www.thailandpsas.com/

Slik bestiller og betaler du for COVID-test i Thailand

Svaret på testen du tar ved ankomst kommer i løpet av 6-24 timer, og hotellet vil kontakte deg med testresultatet. Du kan også se testresultatet i PSAS-systemet, hvor du bestiller dine PCR-tester.

På dag 5 må du for egen regning komme deg til et testsenter for å ta en PCR-test. Du bestiller dette samtidig som du bestiller ankomst-testen, via linken ovenfor. Bestillingsskjemaet regner selv ut hvilken dag du skal ta testen. Testsentre finnes over hele Phuket, og du kan se hvor her. Til testsenteret må du ha med deg passet ditt, to passkopier samt kvitteringen på at testen er betalt. Svaret på PCR-testen kommer innen 24 timer og sendes både til hotellet og til de kontaktopplysningene som du har angitt.

Kostnaden for begge testene er 4 200 THB (ca. 1100 NOK) pr. person og betales av den reisende.

4. Appen "Mor Chana"

De thailandske myndighetene krever at alle voksne reisende laster ned smittesporingsappen "Mor Chana" som ligger i Appstore og Google Play). Vi anbefaler at du laster ned appen før avreise for å unngå kostnader for roaming. Du kan vente med å logge inn til du ankommer Thailand.

5. Har du nylig besøkt et annet land?

Alle våre nordiske land samt mange flere klassifiseres i dag ifølge thailandske myndigheter som sikre land. Hvis du har vært i noe annet land enn det du reiser fra, de siste 21 dagene før avreisen til Thailand, må du forsikre deg om at det landet regnes som sikkert. Du finner listen med sikre land ved å klikke på linken og deretter velge "See list of eligible countries / territories" under Test & Go: Sikre land
Du kan også reise gjennom land som ikke anses som sikre, hvis du kun befinner deg i transitt i mindre enn 12 timer.

Hvis du ikke er fullvaksinert

Thailand har følgende krav for reisende fra og med 6 år til og med 17 år som ikke er fullvaksinerte:

Fra og med 16. desember trenger ikke barn fra og med 6 år til og med 17 år være fullvaksinerte for å kunne reise til Thailand. De skal allikevel kunne vise en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreisen. For øvrig gjelder samme innreisekrav som punktene ovenfor.

Thailand har følgende krav for reisende over 18 år som ikke er fullvaksinerte:

Vær oppmerksom på at i tillegg til alle krav ovenfor må reisende over 18 år som ikke er fullvaksinerte sitte i 10 dagers karantene på utvalgte hotell og for egen regning. For barn fra og med 12 år til og med 17 år som reiser sammen med sine foreldre gjelder andre regler, se ovenfor. Venter du på en andre dose i vaksineprogrammet ditt, må du altså ta den senest 14 dager før avreise for å regnes som fullvaksinert.

Bruk av munnbind

Flyplassen og flyet
Alle over 6 år skal bruke munnbind i de norske avreiseflyplassene. Flyr du med TUIfly Nordic til Thailand, skal alle over 12 år bruke munnbind om bord på flyet.

Busstransport/utfluktsbusser
Alle skal bruke munnbind på busstransport og utfluktsbusser.

Reisemålet
I Thailand skal du i utgangspunktet bruke munnbind når du forlater hotellet. Det er derfor lurt å alltid ha munnbind med seg. Kravet om munnbind gjelder blant annet når du går i banken, butikker, nattmarked, severdigheter og andre steder med større forsamlinger, samt på offentlig transport som buss og taxi. Du trenger ikke bruke munnbind når du oppholder deg på stranden.

Hotellet
Innendørs på hotellområdet som f.eks. i resepsjonen, restauranter, heisen eller andre innendørs fellesområder skal alle bruke munnbind. Du trenger ikke bruke munnbind ved basseng- og utendørsområdene når du holder avstand på 1,5 meter. Hotellenes krav om munnbind kan variere fra hotell til hotell, og du kan derfor få mer informasjon om akkurat ditt hotell når du sjekker inn.

På hotellet

De thailandske myndighetene krever at du bor på et SHA++-sertifisert hotell, som betyr at hotellene skal oppfylle høye krav til en rekke tiltak mot smittespredning, og hotellpersonalet har fått spesialtrening i hvordan rengjørings- og desinfeksjonsrutinene skal være. Når du reiser med Ving kan du alltid være sikker på at våre hotell er SHA++-sertifiserte.

Inn- og utsjekkingsrutiner skjer med avstand. Hotellene har forskjellige løsninger for hvordan inn- og utsjekkingen foregår praktisk og raskt for å unngå kødannelse.

Når du har sjekket inn skal du gå direkte til rommet ditt og vente på testresultatet ditt fra COVID-19-testen, som er et krav ved ankomst til Thailand. De fleste hotell tilbyr romservice i løpet av ventetiden hvis du trenger mat og drikke.

I hotellrestauranten trenger du ikke bruke munnnbind når du spiser eller drikker. Når det er mulig vil det være bordservering i stedet for buffeter. På noen restauranter serveres buffet og drikkevarer av hotellpersonalet. Bordene står med avstand til hverandre og desinfiseres mellom hvert bordskift.

Aktiviteter, treningstimer og utflukter foregår utendørs eller innendørs under sikre forhold, men med krav om munnbind hvis man ikke kan holde avstand.
Det kan forekomme raske i aktivitetsprogrammet avhengig av de lokale retningslinjene. På noen hotell skal du forhåndsbestille tid i treningsrommet da det kan være begrenset plass. Når du sjekker inn på hotellet kan du høre mer om hva som gjelder for akkurat ditt hotell.

I henhold til lokale regler kan det skje løpende endringer i forhold til hotellets fasiliteter, service, åpningstider og aktiviteter.

Offentlige steder

Strender
Strendene er åpne for offentligheten. Det er ingen restriksjoner i forhold til utleie av solsenger og servering ved strendene. Det anbefales generelt å holde 1,5 meter avstand.

Restauranter, barer og nattklubber
Restauranter og barer er åpne men med begrensninger. For øyeblikket kan restauranter og barer holde åpent til ca. kl. 22.00, og de kan også servere alkohol. Diskotek, nattklubber og annet uteliv får fortsatt ikke ha åpent.

Butikker, apotek og severdigheter
Butikker og apotek har åpent som normalt. De fleste severdigheter er åpne, men det kan være visse begrensninger. Ved større forsamlinger kan det være restriksjoner som f.eks. avstandskrav og maks. antall personer.

Portforbud
Det er ikke portforbud på våre reisemål i Thailand.

Offentlig transport
Offentlig transport som buss kjører, men i begrenset omfang. Taxi og tuk-tuk fungerer som normalt.

Øvrig information

Hvis du blir smittet med COVID-19 i Thailand
Skulle du være så uheldig å teste positivt for COVID-19 i Thailand står vi klare til å hjelpe deg. Samtidig samarbeider vi med både de lokale myndighetene og hotelleierne, så vi sikrer at smitten ikke sprer seg.

Ifølge de thailandske reglene skal du i karantene i 10 dager på et såkalt «Isolation Hotel». Bor du på et av våre egne hotell (Sunwing Kamala Beach, Sunwing Bangtao Beach og Sunprime Kamala Beach) vil isoleringen gjennomføres på hotellet. Hvis dette påvirker hjemreisen din, vil vi selvfølgelig hjelpe deg å finne en løsning. Eventuelle ekstra utgifter til hotell og fly skal dekkes av reiseforsikringen din, og vi anbefaler derfor alltid at du sjekker dekningen din hos forsikringsselskapet før du reiser.

Vær oppmerksom på at de lokale myndighetene kan endre retningslinjene med kort varsel.

Se også:
Informasjon om vårt Safe Travel-program
Status og reiseinformasjon for Thailand fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.