Se hotell (7)

Reiser til Rovinj

Velger du å reise til Rovinj kommer du til en av Istrias aller mest sjarmerende kystbyer, hvor alt er kupert og går oppoverbakke. På toppen av byen troner St Eufemia-katedralen.

Rovinj ligger ca. en time fra Porec, og disse to byene minner mye om hverandre. Begge er middelalderbyer med brosteinsgater, herlig atmosfære, badeplattformer og steinstrender. Er du glad i å bade bør du definitivt reise til Rovinj. Her er det strender både inne i selve byen og langs kysten. Utenfor kysten ligger også øyene Sveta Katarina og Crveni, og spesielt den siste er populær blant snorklere, selv om det krystallklare vannet er minst like fristende for vanlige badere.

Italienske fornemmelser

På Istria-halvøya er det mye som minner om Italia. Se for deg en middelalderby med trange brosteinssmug hvor klesvasken henger til tørk på snor over gatene, det myldrer av mennesker på kafeer og restauranter og i bakgrunnen hører du lydene fra alle båtene som går til fra havnen. I Rovinj får du en ekstra sterk følelse av å befinne deg i Italia. Men byen har absolutt et kroatisk særpreg og ikke minst – alt er billigere her enn i nabolandet. Selv menyene domineres av italienske spesialiteter som pizza og pasta, men også et stort utvalg av sjømat. De italienske påvirkningen har sin naturlige forklaring, for Istria-halvøya tilhørte Romerriket og Italia i flere hundre år.
Når du ferierer på Istria har du en unik sjanse til å oppleve Venezia, en av verdens mest berømte byer. Det går hurtigbåter fra Rovinj til Venezia et par ganger i uken i høysesong, og i lavsesong kan du ta hurtigbåt fra Porec.

Sol og bad i Rovinj

Gamlebyen i Rovinj er bygget etter en romersk byplan, med byens stolthet St Euphemia-kirken som troner på toppen av byen og dominerer horisonten.
Det er gode bademuligheter i Rovinj; du kan blant annet bade fra klippene nedenfor gamlebyen. De fleste strendene finner du ved å leie sykkel og begi deg sørover langs den fine gang- og sykkelveien. Her kan du sykle i timesvis i vakker natur og ta en badepause stort sett hvor som helst. Som overalt ellers på Istria bader man fra spesielle badeplatåer, steinstrender eller klipper. Et annet alternativ er å ta båten til de nærliggende øyene Sveta Katarina og Crveni Otka som også har fine bademuligheter.

Vings reiser til Rovinj

Når du bestiller en reise med Ving til Rovinj kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan velge mellom flere hotell, enten med sentral beliggenhet i gamlebyen eller ved en strand litt utenfor byen.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Krystallklart vann
 • Historie
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Rovinj

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Attraksjoner
4,0
Shopping
3,7
Underholdning
3,0
Vær og klima
 • januar
9°2°
3
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
13°4°
5
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
25°15°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
28°18°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • september
24°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
19°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
14°6°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
10°3°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
I Rovinj bader du i krystallklart vann fra klipper og badeplattformer. Det er utleie av solsenger. Strendene er stort sett veldig rene og velholdte, og de fleste har bunn som består av flate og glattslipte steiner.

I nærheten av sentrum

Nedenfor St. Eufemiakirken, lengst ute på gamlebyens østligste punkt, er det flere fine klipper og badeplatåer man kan bade fra. Du kan også finne små "hull i veggen" langs gågaten Vladimir Svalba, der det går an å komme ned til havet. På strendene i sentrum er det ingen solsenger eller andre fasiliteter, så du tar med ditt eget håndkle og prøver å finne en plass på klippene.

Nedenfor hotell Sol Park

Nedefor hotell Sol Park og et godt stykke videre langs gang- og sykkelveien ligger det en mengde badeplatåer, klipper og grusstrender. Her har strendene solsenger, små lunsjsteder og mange typer vannsport. Det kan bli ganske folksomt her i høysesongen.

Punta Corrente – finn din egen badeplass

Følger du gang- og sykkelveien som starter litt bortenfor hotell Sol Park kommer du snart til porten til Punta Corrente, den eldste naturparken i Istria, ca. 100 år gammel og med stor artsrikdom av trær og planter. Her finner du noen av Rovinjs absolutt beste strender – fra klipper og badeplattformer til fine grus- og sandstrender som passer for barnefamilier. Jo lenger bort du kommer, jo færre badegjester er det, og jo villere blir terrenget. Her er det enkelt å finne sin egen badevik. Lei sykler og fortsett til du finner din egen drømmeplass. Gang- og sykkelveien bare fortsetter og fortsetter!

Øyene Sveta Katarina og Crveni

Disse to øyene ligger rett utenfor havnen i Rovinj. Båten ut til øyene går omtrent en gang i timen fra kaia nedenfor turistinformasjonen og nedenfor turistinformasjonen foran hotell Sol Park. Både Sveta Katarina og Crveni har fine bademuligheter. Ta med snorkel og dykkermaske!
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 45 minutter

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Rovinj med rutefly fra Oslo. Flyet lander på flyplassen i Pula.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Pulas flyplass til Rovinj er ca. 45 minutter (ca. 40 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Rovinj har hundrevis av hyggelige restauranter, kafeer, barer og "konobas" (spisesteder med lokal forankring), og de fleste ligger i gamlebyen og hele veien langs havnepromenaden. Fisk og skalldyr er noe av en spesialitet i Rovinj, så sørg for å fråtse i det mens du er her. Mange restauranter holder stengt midt på dagen mellom ca. kl. 15.00 og 18.00.

Iskrembarer

En annen spesialitet i Rovinj er den deilige iskremen. Det er en overflod av iskrembarer langs kaia fra gamlebyen bort til marinaen. Her kan du bestille alle tenkelige typer iskrem, fra is i vanlig kjeks til de rene kunstverk i høye glass.
Rovinj har noen få diskotek, men det er vanligere å treffes på noen av de utallige barene og kafeene rundt i byen. Mange av dem har store, hyggelige uteområder, og noen byr på levende musikk. Diskotekene åpner sjelden før kl. 22.00, og de er stort sett tomme frem til kl. 24.00. Så vårt råd er å ankomme sent. Noen hotell har såkalte danseterrasser hvor man danser til levende musikk nesten hver kveld.
Shopping
Istria har to store dagligvarekjeder, og i Rovinj er det Diskont som dominerer.
Aktiviteter og severdigheter

Riding

Noen ridesentre tilbyr riding i gruppe eller på egen hånd om du er en erfaren rytter. Det vanligste er å ri en tur i omgivelsene. Du finner ridesentre i blant annet Zelena Laguna, men det ligger også noen langs veien fra Porec til Rovinj.

Sportssenter

I Rabac er det vannsportssenter blant annet på hotell Girandella og like ved hotell Narcis, Hedera og Minosa. Det går også an å leie jetski, pedalbåter etc. langs strandpromenaden.

Labin

Kunstnerbyen Labin ligger et par kilometer fra Rabac, høyt oppe på et berg. Her holder rundt 30 gallerier og studioer til blant vakre bygninger i gotisk stil, og utsikten over havet og de frodige omgivelsene er spektakulær. Labin var i mange år Kroatias sentrum for kullgraving, noe du fortsatt kan se rester av. I kjelleren på Labin Museum er det guidet omvisning i en reproduksjon av de gamle gruvene. Spesielt barn synes det er spennende å få på seg hjelm og gå inn i mørket.

Brijuni

Nord for Pula ligger det 14 små øyer. Disse øyene er blant annet kjent som tidligere president Titos sommerresidens, og var i mer enn 50 år stengt for allmennheten. Etter Titos død i 1983 ble to av øyene (Vell Brijun og Mali Brijun) åpnet for publikum, og er i dag en vakker nasjonalpark med et fantastisk dyre- og planteliv. Eksotiske blomster og dyr som Tito selv hentet til øyene finnes fortsatt her ute, og det er guidet omvisning på området samt i sommerresidensen.
Til Brijuni er det lettest å komme med båten fra den lille fiskerlandsbyen Fazana, åtte kilometer nordvest for Pula. Du kan kjøpe billetter i havnen, men det går også mange utflukter hvor arrangøren sørger for transport til og fra hotellet ditt. Hør med hotellresepsjonen, eller kontakt turistinformasjonen i Porec, Rabac eller Rovinj.

Plitvicka Nasjonalpark

En av Kroatias vakreste og mest populære nasjonalparker heter Plitvicka, og står på UNESCOs verdensarvliste. Parken er mest kjent for sine fantastiske fossefall og krystallklare innsjøer, og det rike plante- og dyrelivet i området lokker til seg naturelskere fra hele verden.

Istrias vindistrikt

Den aller beste måten å bli kjent med Istrias flotte vingårder er selvsagt å ta en tur gjennom vindistriktene. Det enkleste er å leie bil og kjøre langs de svingete veiene i eget tempo. De fleste turistkontorer har kart hvor alle store og mindre vingårder er markert. Her er det også opplysninger om telefonnummer og adresser om du skulle kjøre deg bort. På Istria er veiene godt skiltet, og selv om veinettet er av ujevn standard, er naturen underveis veldig vakker.
Når du kommer frem til vingården kan du, avhengig av gårdens størrelse, prøvesmake stedets spesielle viner og spise lokale spesialiteter som geitost, lufttørket skinke (prsut), hjemmelaget pasta (fusi) og mye annet velsmakende. Glem ikke å kjøpe med deg noen flasker hjem! Vin fra Istria er nemlig vanskelig å få tak i hjemme, og er en populær gave til venner og familie.

St. Euphemiakirken i Rovinj

Rovinjs stolthet er et symbol for hele byen. Kirken ble bygget på 1800-tallet i en blanding av barokk og venetiansk stil. På toppen av det 60 meter høye klokketårnet står kobberstatuen av St. Euphemia, Rovinjs skytshelgen, og viser hvilken vei vinden blåser. Gå ikke glipp av en tur opp i tårnet! De vinglete tretrappene er kanskje litt skumle, men fra toppen har du fantastisk utsikt over hele Rovinj, og i klart vær skal du kunne se helt over til Venezia. Om sommeren holdes det klassiske konserter i kirken.

Gamlebyen i Porec og Rovinj

De middelalderske bykjernene i Porec og Rovinj er utrolig vakre. Begge er bygget i henhold til romerske byplaner, med kirken i midten og byen rundt. Brosteinsgatene er intakte og slynger seg oppover i smale smug med høy bebyggelse på hver side.
Det spesielle med Porec og Rovinj er at alle bygninger er originale. Innbyggerne har renovert dem med nennsom hånd, og har lyktes med å ivareta den spesielle venetianske arkitekturen hele veien. Noen av severdighetene i Rovinjs gamleby er St. Euphemiakirken, Trefoldighetskirken og den gamle tobakksfabrikken fra 1800-tallet.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å komme seg rundt i Rovinj er til fots, med sykkel eller med taxi.

Taxi

Du kan bestille taxi fra hotellet, restauranten eller hvor du enn befinner deg. Vår erfaring er at taxisjåførene er ærlige, hyggelige og pålitelige. Du skal ikke prute eller be om "special price" her, men i stedet stole på sjåførens taksameter. Taxiholdeplassen i Rovinj ligger ved busstasjonen.

Sykkel

Det er enkelt og hyggelig å sykle rundt i Rovinj. Det går fine sykkelveier ut til de badestedene som ligger litt utenfor sentrum. Spør i resepsjonen om nærmeste sykkelutleie.

Buss

Bussnettet på Istria er ikke spesielt godt utbygget, men det går busser til de større byene. Bussene er moderne og har luftkondisjonering. Busstasjonen i Rovinj ligger ved den gamle tobakksfabrikken.

Motorsykkel og moped

Motorsykkel og moped er vanlige fremkomstmidler blant lokalbefolkningen. Ikke glem å spørre etter hjelm når du leier motorsykkel eller moped, for det er ingen selvfølge at det følger med.

Båt

Det er mange båtruter, både lokale og internasjonale. Det er også tilbud om en rekke organiserte båtutflukter, hvor de såkalte "fish picnics" er de mest populære. Opplegget varierer, men de fleste turene følger kysten sørover til Limfjorden og tilbake. Det går båter fra kaia i Rovinj til øyene Crveni og Sveta Katarina ca. hver time. Det er daglige avganger med hurtigbåt til Venezia og Trieste i Italia.

Tog

Tognettet på Istria er ikke spesielt godt. Det er mulig å ta toget til enkelte større byer og til nabolandene, men det er ikke noe vi anbefaler å prøve i ferien. Kroaterne tar sjelden toget.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Rovinj.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reiseguide.

Pass og visum

Ikke nødvendig for norske statsborgere.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes vaksiner som gir mangeårig beskyttelse mot begge deler. Vaksinen Twinrix bør tas minst 4 uker før avreise. Ta kontakt med din lege for ytterligere informasjon.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Skatter og avgifter på hotellet

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen, og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiske Kuna (HRK). VISA og Mastercard aksepteres ikke i alle butikker eller restauranter. I Rovinj finnes det minibanker.

Tidsforskjell

Norsk tid

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig informasjon

Mye trafikk på veiene i høysesong (juli og august). Lange køer, men bra skilting. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Rovinj