Se hotell (12)

Reiser til Split

Split-området, Kroatia
Split byr på interessant historie, strender, shopping, god mat og fine muligheter til å reise rundt på egen hånd i Kroatias vakre skjærgård.
Split befinner seg på UNESCOs verdensarvliste, og det er nettopp byens eldre deler som er mest interessante. Ving har flere hoteller i disse områdene. Her ligger den romerske keiseren Diokletianus' gigantiske palass – både ombygget og påbygget siden romertiden, men aldri forlatt. Den dag i dag er kafeene i den gamle søylegangen godt besøkte møteplasser, og i lokalene rundt finner du håndverkere, butikker og andre attraksjoner. Rett utenfor palasset ligger havnepromenaden Riva – en populær arena for kveldens «korzo», som kort fortalt handler om å treffe venner over en espresso eller et glass vin og snakke om andre som gjør det samme.
Det finnes mye å ta seg til også på dagtid. På østsiden av gamlebyen ligger frukt- og grønnsaksmarkedet, og inne i gamlebyen, i nærheten av handlegaten Marmontova, ligger fiskehallen – like interessante begge to. I gamlebyen finner du dessuten en rekke butikker med håndverk, kunst og lokale spesialiteter som olivenolje, ost og vin.

Spis godt i Split

Det kroatiske kjøkkenet ligner det italienske i den forstand at råvarene er i sentrum. På restaurantene i Split vil du finne mange italienske kjenninger: lasagne, espresso, prosciutto og mange andre fristende godsaker. I Split er det flere gode restauranter og alt du trenger gjøre er å spasere en liten runde til du finner den restauranten som virker mest lokkende. Det kan være nede på Rivaen, med utsikt over folkelivet, inne i sentrum der stemningen er på topp, eller lenger opp i byen der den lokale kulturen er mer påtagelig.

Fra by til bad

Dagens varmeste timer tilbringer man gjerne i strandkanten, for eksempel på Marjan-halvøya, noen kilometer vest for Split sentrum. Rett syd for byen ligger Bacvice-stranden – en grusstrand med både kafeer og restauranter i paviljongen, som på kveldstid kanskje byr på Splits beste uteliv.
Du kan også ta båt ut til noen av øyene i de kroatiske skjærgården for å sole deg og bade. Båtreisen til Hvar by tar bare tre kvarter, og du har godt tid til å bade og spise lunsj før du reiser tilbake til Split.

Vings hotell i Split

Reiser du med Ving til Split har du mye å velge imellom. Her kan du velge et hotell ved stranden, eller et som ligger så sentralt at det faktisk er en del av Diokletianus' gamle palass. Vil du unne deg litt luksus og ønsker å bo på spahotell, bør du velge et hotell litt utenfor Split. Har man derimot et mindre budsjett finnes det flere gode alternativ nærmere sentrum.

Kyst og skjærgård

Split er også et naturlig utgangspunkt for øyloffere, for rett i nærheten venter både den kroatiske skjærgården og flere tusen års historie. Fra havnen går det båter ut til Hvar, Vis, Korcula og Brac, for å nevne noen av de øyene man kan besøke. Innover i landet ligger de romerske ruinene ved Salona og den festningsbyen Klis. Det er enkelt å reise rundt på egen hånd med både buss og båt.
Nyttige tips
  • By og strand
  • Luksushotell
  • Hotell med spa
  • Hotell på stranden
  • Gode restauranter

Våre gjesters vurdering Split

Finn reise til Split