Se hotell (4)

Reiser til Vrsar

Velkommen på en reise til Vrsar, en solbleket liten by med en lang historie og herlige strender bare et steinkast fra sentrum.
Dette er Kroatia på sitt beste – krystallklart vann, koselige smågater og en atmosfære som er både innbydende og avslappende. Den gamle bykjernen ligger på en høyde ovenfor marinaen med trange smug og små torg hvor du kan slappe av med en kaffe eller et glass av den utmerkede lokale vinen. Slik kan du føle på den tidløse stemningen i denne lille byen som ikke har forandret seg mye i løpet av de siste hundre årene. I Vrsar handler ferielivet om å slappe av og bare nyte tilværelsen.

Vings reiser til Vrsar

Ving har flere hotell å velge mellom i Vrsar, både i nærheten av sentrum og litt utenfor byen. For deg som ønsker en ekstra behagelig ferie er det mulig å bestille All Inclusive. Om du reiser med barn og ønsker å bo på et barnevennlig hotell kan vi anbefale det populære hotellet Belvedere. Her kan du velge å bo på hotellrom eller i leilighet, og hotellet har basseng og barnebasseng. Hotellets egne verter arrangerer aktiviteter i høysesongen.
Når du bestiller en reise med Ving til Vrsar kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Utforsk omgivelsene

Selv om Vrsar er et sjarmerende feriested er omgivelsene så vakre at vi anbefaler deg å se mer av Kroatia mens du er her. Bare noen kilometer sør for Vrsar ligger Limfjorden, kjent for sin dramatiske natur og østersoppdrett. Reiser du et stykke innover i landet venter Istrias vingårder, olivenlunder og søvnige, små landsbyer der du lett kan drømme deg bort fra hverdagens mas mens du beundrer ostene på det lokale markedet, hviler deg i skyggen av en kirke fra 1200-tallet eller kanskje venter på riktige lysforhold for å ta det perfekte feriebildet. Så hva venter du på? Busstasjonen ligger rett utenfor byen. Gå dit, ta en titt på rutetabellen og begi deg ut på eventyr. Hvorfor ikke begynne med en shoppingrunde i Porec, bare noen mil fra Vrsar?
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Familiehotell
 • Krystallklart vann
 • Historie
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Vrsar

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Langs kysten ved Vrsar kan man bade fra klipper, steinstrender og badebrygger.
Mat, drikke og uteliv
I tillegg til hotellrestaurantene ligger det en rekker restauranter og kafeer langs strandpromenaden, ved havnen og Rivan i sentrum, og i smugene i sentrum.

Mat og drikke på Pula-halvøya

Kroatia har en lang og viktig mattradisjon basert på råvarer fra hav og land. Grønnsaker, rotfrukter og bønner, men også mye kjøtt, fisk og skalldyr. Tradisjonene har blandet seg med hverandre gjennom tidene, og du finner retter påvirket av det italienske, østerrikske og ungarske kjøkken. På Istria er spesielt det italienske kjøkken framtredende, og nesten alle restauranter har pasta, pizza og hvitløksduftende skalldyr på menyen. Vil du prøve tradisjonell mat fra Istria bør du besøke en ekte "konoba" (taverna). De beste ligger ofte et stykke utenfor selve sentrum, og for å komme dit må du kanskje ta taxi eller kjøre egen bil. Her får du oppleve ekte husmannskost, omsorgsfullt tilberedt i et vennlig kroatisk miljø. Det er som regel her lokalbefolkningen spiser, og det er vanligvis en god attest.

Istria og vin

I lange tider har Istria produsert sine egne viner. Druene fant trolig veien hit fra Hellas, og allerede i romertiden ble det produsert mye god vin her.

Den mest typiske og viktigste druen på Istria er malvuzija. Det er den vanligste hvite druen, og står for nesten 2/3 av alle vingårder i området. Denne druen vokser kun på Istria, og finnes ingen andre steder. En annen populær kvalitetsvin lages på terran, en uvanlig drue som gir en rødfiolett farge. Terranvin brukes blant annet til å lage en spesiell suppe, en gammel matrett som serveres sammen med brød.
Til dessertvin brukes vanligvis muscatdruer som også vokser året rundt på vingårdene her nede.

Øl

Øl – pivo – er det godt utvalg av i Kroatia, og de fleste lokale ølsortene er lys lager. Karlovacko, laško och Ožujsko er tre kjente merker det er verdt å holde utkikk etter. Tomislav er en mørk øltype. Mange av de velkjente ølmerkene som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg produseres på lisens og er lette å få tak i. Malo pivo (liten øl) betyr vanligvis 30 cl, og veliko pivo er den kroatiske varianten av en halvliter.
Utelivet i Vrsar er rolig, med barer og hyggelige kafeer og uteservering.
Shopping
Det er to store dagligvarekjeder på Istria; Konzum og Diskont.

Olivenolje

Istria er berømt for sin oliveolje. Den beste oljen skal visstnok komme fra Tar, ca. ti kilometer nord for Porec, hvor de har produsert olivenolje i århundrer. Den spesielle oljen fra Tar kan du kjøpe på både vanlige supermarkeder og i de fleste vinotecas. Om du befinner deg i Tar eller i nærområdet kan du selvsagt kjøpe olje der, ofte fra små boder langs veien hvor de har ekstra lave priser på denne hjemmelagde olivenoljen.

Biska

Biska er druekonjakk som er spesiell for Istria. Biska blir laget av det som er til overs etter vinproduksjonen, det vil si restene av druene etter at saften er presset ut av dem. Den beste og mest kjente biskaen kommer fra området rundt Roc og Hum, hvor de lager biska etter en flere hundre år gammel oppskrift. Vakre flasker med biska kan kjøpes overalt på Istria, i suvenirbutikker, på vinotecas og fra små salgsboder langs veiene i innlandet.

Markeder

Det er mange markeder på Istria. På markedene kan du finne alt fra frukt og grønnsaker til klær, sko, håndverk, hjemmelaget olivenolje, biska, honning og mye mer. Det største og mest kjente markedet holdes i Pazin første tirsdag i hver måned.

Handletur til Italia

Gjør som lokalbefolkningen – dra på handletur til Italia! Der er utvalget mye større og mer moderne. Det går både buss og båt fra Porec og Rovinj til Trieste i Italia. Det arrangeres spesielle handleturer med avreise tidlig om morgenen og hjemreise på ettermiddagen. Hør med det lokale turistbyrået om tidtabeller for buss/båt eller shoppingturer.
Sport og trening
Tren med vennene dine og få opp pulsen i ferien.

Strandvolleyball og basketball

Porto Sole er et sportsområde mellom hotellene Belvedere, Pineta og Apartments Petalon. Her er det mulig å spille strandvolleyball og basketball for de som vil gjøre noe sammen.
Aktiviteter og severdigheter

Baredine-grotten

Baredine er en 132 meter dyp underjordisk grotte fylt av stalagmitter og stalaktitter og andre dryppsteinsformasjoner som er dannet av vann i løpet av tusenvis av år. Blant naturens egne kunstverk kan vi nevne den veldig realistiske statuen av jomfru Maria, en snømann, det skjeve tårn i Pisa og en ti meter lang og hengende "gardin". En guidet omvisning i hele grotten tar ca. 40 minutter. Vi anbefaler at du tar med en varm genser, da temperaturen i grotten ligger på ca. 14 grader.

Venezia

Det er enkelt å ta hurtigbåt fra Porec og Rovinj over Adriaterhavet til Venezia. Denne myteomspunne byen består av mer enn 170 øyer som er forbundet med broer. Her er det ingen biler, motorsykler eller vanlige sykler. I stedet tar man seg frem med båt på de smale kanalene, hvor klesvask, blomster og vinduslemmer er dekorative innslag over hodet ditt. Alle som kommer til Venezia må besøke Markusplassen og ta en gondoltur – koste hva det koste vil. I sommermånedene formelig invaderes Venezia av turister, alt koster penger og temperaturen viser drøye 30 fuktige grader. Men likevel er Venezia verdt et besøk, for en vakrere by skal man lete lenge etter! Det går båt fra Porec, Rovinj og Rabac hver dag. Ikke glem å ta med pass!

Grisia gatefestival

Grisia er navnet på både en gate og en festival som holdes andre søndag i august hvert år i Rovinj. Her kan alle typer kunstnere fra små barn til profesjonelle utøvere fra hele Kroatia stille ut arbeidene sine.

Pula Filmfestival

Et av Kroatias høydepunkter i festivalsammenheng er Pula Filmfestival (PFF), som ble arrangert første gang i 1954. Intensjonen var å vise bredden av filmproduksjon i det daværende Jugoslavia. I våre dager lokker festivalen til seg filmskapere, skuespillere og filmentusiaster fra hele verden. Det romerske amfiteatret fylles opp med storskjermer, og i løpet av en uke i august forvandles arenaen til den største og vakreste kinoen i hele verden, med plass til mellom 5000 og 8000 besøkende. Blant prisene som deles ut er Big Golden Arena for beste film og Golden Arena for beste individuelle film. Dette er noe alle filmelskere må få med seg. Billetter kan bestilles på det lokale turistbyrået.

Amfiteatret/arenaen i Pula

Arenaen ble bygget i midten av det første århundre e.Kr., og er et av de best bevarte amfiteatrene i hele verden. I romertiden ble det hovedsakelig brukt til gladiatorkamper. I våre dager anvendes det som arena for alle typer konserter – opera, rock og pop. Noen av de som har opptrådd her er Sting, Jamiroquai, Simply Red, Elton John, Julio Iglesias og Alanis Morissette.
Hvordan du tar deg rundt
Vrsar har gode bussforbindelser og tilbud om taxi og taxibåt.

Buss

Bussforbindelsene på Istria er ikke spesielt gode, men det går busser flere ganger daglig til byer som Zagreb, Pula og enkelte turiststeder (f.eks. Rovinj). Om du skal noe sted om kvelden, kanskje til et spisested utenfor byen, er det taxi eller leiebil som gjelder. Det samme gjelder mange av småbyene i innlandet. De bussene som finnes er moderne og har luftkondisjonering.

Taxi

Du kan bestille taxi fra hotellet, restauranten eller hvor du enn befinner deg. Vår erfaring er at taxisjåførene er ærlige, hyggelige og pålitelige. Du skal ikke prute eller be om "special price" her, men i stedet stole på sjåførens taksameter.

Motorsykkel og moped

Motorsykkel og moped er vanlige fremkomstmidler blant lokalbefolkningen. Ikke glem å spørre etter hjelm når du leier motorsykkel eller moped, for det er ingen selvfølge at det følger med.

Tog

Tognettet på Istria er ikke spesielt godt. Det er mulig å ta toget til enkelte større byer og til nabolandene, men det er ikke noe vi anbefaler å prøve i ferien. Kroaterne tar sjelden toget.

Båt

Det går mange båtruter, både lokale og internasjonale. I tillegg går det mange organiserte båtutflukter.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Vrsar.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Skatter og avgifter på hotellet

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen, og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiske kuna (HRK). VISA og MasterCard aksepteres ikke i alle butikker og restauranter. I Vrsar finnes det minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig informasjon

Mye trafikk på veiene i høysesong (juli og august). Lange køer, men bra skilting. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 45 minutter

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Vrsar med rutefly fra Oslo hele året. Flyet lander på flyplassen i Pula.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Pulas flyplass til Vrsar er ca. 1 time (ca. 55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
9°2°
3
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
13°4°
5
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
25°15°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
28°18°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • september
24°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
19°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
14°6°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
10°3°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Vrsar
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.