Se hotell (3)

Reiser til Brac

Brac er en av Kroatias største øyer, og kan by på alt du forventer av det populære ferielandet: krystallklart badevann, koselige småbyer, vakker natur, et stort aktivitetstilbud og spennende restauranter – alt i umiddelbar nærhet.
Brac passer både for familier og for voksne som reiser uten barn. Når du reiser med Ving bor du i Supetar på øyas nordside, med det meste i gangavstand. Det er kort vei både til stranden og den lille, rolige bykjernen, og det finnes mange restauranter å velge mellom.

Sol og bad på Brac

Som så mange andre steder i Kroatia er vannet som omgir Brac krystallklart, og de mange små strendene sørger for at det aldri er særlig lang vei til et forfriskende bad. Mange av strendene er langgrunne og barnevennlige, og på flere av dem finnes det en kiosk eller restaurant der du kan slappe av i skyggen med en forfriskning. Det er lett å reise rundt på Brac, og hvis du vil kan du besøke en ny strand hver eneste dag. På øyas sørside finner du det som sannsynligvis er Kroatias mest avbildede strand: Zlatni Rat (det gylne horn). Stranden er triangelformet og strekker seg ut i en tynn spiss som endrer form og retning avhengig av vær og vind.

En smakfull ferie

Hvis matopplevelser er en viktig del av ferien er dette stedet for deg. Her, langs Kroatias kyst, finner du mange lokale restauranter med fristende menyer fulle av smakfulle godbiter både fra vann og land som nygrillede sardiner, smakfulle gryter og silkemyk risotto. Med et glass velsmakende, lokal vin ved siden av blir måltidet komplett. Nam!

Oppdag Brac og mer av Kroatia

Du kan selvfølgelig bare slappe av i solen og nyte stranden når du er på ferie på Brac, men området har mer å by på enn som så. Det er lett å reise rundt med buss, og kanskje du har lyst til å begi deg ut på en fottur i den flotte naturen? Fergene over til fastlandet går også flere ganger om dagen, og det er ikke langt over til Split med sin flotte havnepromenade og det mystiske og ærverdige keiserpalasset fra ca. 300 e. Kr. Derfra er det også mulig å ta båt til noen av de andre nærliggende øyene, som eksklusive Hvar og sjarmerende Vis.
Finn ditt hotell
Vær
 • januar
10°5°
3
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
11°5°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
14°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
30°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • august
30°22°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • september
26°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
20°14°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
12°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
På Makarska-rivieraen, øyene Hvar og Brac samt i området i og rundt Split er det et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Somrene er ofte varme og solfylte, men takket være nærheten til havet blir det aldri trykkende hett. Regn kan forekomme året rundt, men er mer sjeldent om sommeren. På Vings reisemål Supetar, Hvar by, Jelsa, Baska Voda, Brela, Gradac, Makarska, Tucepi, Split og Trogir er det høysesong i juli og august. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 30 grader på dagtid og litt svalere om kvelden. Vanntemperaturen ligger på ca. 23-24 grader i høysesong.

April og mai

Gjennomsnittstemperaturen i denne perioden er 18-23 grader på dagtid og stiger frem mot sommeren. Nettene er svalere med en gjennomsnittstemperatur på 11-16 grader. I havet er det rundt 14-17 grader. Regn kan forekomme.

Juni, juli, august og september

Den varmeste perioden har en gjennomsnittstemperatur på 26-30 grader på dagtid. On natten er det rundt 19-22 grader. Disse månedene har også flest soltimer pr. dag og minst nedbør. Vanntemperaturen er ca. 21-24 grader.

Oktober og november

Det er ofte varmt til langt utpå høsten. I oktober og november ligger temperaturen på rundt 15-20 grader. Nettene har en gjennomsnittstemperatur på 10-14 grader. I havet er det ca. 16-19 grader. Det er varmest tidlig på høsten. Risikoen for nedbør er større i perioden juni–september.

Desember, januar, februar og mars

Vintrene er milde med en gjennomsnittstemperatur på 10-14 grader på dagtid. Denne perioden har færrest soltimer pr. dag, og regn er ikke uvanlig.

Reiser til Brac

Supetar
Supetar er den største byen på Brac, men det er likevel et lite og sjarmerende reisemål. Det tar bare et par dager å gjøre seg godt kjent med byens koselige smågater.

Finn reise til Brac
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.