Se hotell (6)

Reiser til Porec

En reise til Porec lokker med en bykjerne fra middelalderen, krystallklart badevann, lave priser og fine hotell. Flyturen tar ikke mer enn tre timer.
Porec er det største og mest velutviklede feriestedet i Istria. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og brosteinsgater med små torg og nydelige kirker. Mange turister velger å reise til Porec med bil gjennom Europa fra Tyskland, Frankrike og ikke minst Italia. Og nettopp Italia gjenspeiles i både maten og språket i Porec. Byen utforskes best til fots, og de lange, velstelte strandpromenadene er som skapt for spaserturer og sykkelturer. Det er mer enn nok av badebrygger underveis. Om sommeren går det et minitog som gjør det enkelt å ta seg til og fra sentrum.

Sol og bad i Porec

I Porec slipper du å riste sand ut av badetøyet, for her bader man i glassklart vann fra klipper eller badeplatåer. Det ligger badebrygger i området rundt gamlebyen, men de fineste bademulighetene får du om du tar båten til øya Sveti Nikola, eller legger deg på klippene sør for marinaen.

Gammelt og nytt

I Porec blandes gammelt med nytt og moderne, noe som er veldig tydelig om du velger å bo ved Plava Laguna (Den blå lagune) eller Zelena Laguna (Den grønne lagune) og tar dagsturer inn til sentrum. Mange hotell ligger ved lagunene sør for Porec, og her er alt tilrettelagt for turisme, med velstelte badeplatåer, lekeplasser, kasino og alle typer aktiviteter. Porec by rommer gammel bebyggelse med sjarmerende hus fra middelalderen og glattslitte brosteiner i gatene. Byens historie strekker seg tilbake til 200 f.Kr., men det er den romerske byplanen fra 500-tallet, med den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen i sentrum, som dominerer byen. Bymuren ble oppført på 1500-tallet for å holde tyrkerne ute. I våre dager har turistene inntatt byen, noe som er merkbart på alle suvenirbutikkene i gamlebyen og salgsbodene i havnen. Også antallet restauranter, kafeer og hotell er mange ganger større enn i en vanlig by av samme størrelse.

Severdigheter i Porec

De mange trange smugene i Porecs gamleby kan virke som en eneste stor labyrint, men om du vet hvilke gater som er byens hovedgater kan du lett finne frem. I byen skjer det meste langs de to hovedgatene Decumanus, som nesten snorrett skjærer gjennom gamlebyen fra Slobodetorget til Marafortorget, og Eufrazijeva som går parallelt med Decamanus og leder til St. Euphrasius-basilikaen.
Turismen skjøt fart her allerede på slutten av 1800-tallet, og har bare fortsatt å vokse. Det er mye å se i Porec. I sentrum av gamlebyen ligger St. Euphrasius-basilikaen, som er et av mange minner fra romertiden og tidlig kristendom. Den ble bygget på 500-tallet, og er vakkert utsmykket med mosaikk. Oppe i tårnet kan du beundre den strålende utsikten over havet og alle teglsteinstakene i Porec. Byen har også flere kunstmuseer og bygninger fra nesten 350 år under venetiansk styre.

Utforsk omgivelsene

Om du vil utforske Istria og Italia i ferien, er Porec et ypperlig utgangspunkt. Beliggenheten ved Adriaterhavskysten kunne ikke vært bedre. Her sørger gammel kultur og det vakre skjærgården for en opplevelsesrik ferie. Du har en unik mulighet til å oppleve Venezia, en av verdens mest berømte byer. Det går hurtiggående båter dit fra Porec hver dag. Vil du være mer spontan anbefaler vi å leie bil.
Nyttige tips
  • Valgfri reiselengde
  • Krystallklart vann
  • Historie
  • Mange restauranter

Våre gjesters vurdering Porec

Finn reise til Porec