Se hotell (6)

Reiser til Porec

En reise til Porec lokker med en bykjerne fra middelalderen, krystallklart badevann, lave priser og fine hotell, og det tar ikke mer enn tre timer å fly hit ned. Med Vings fleksible reiselengder velger du selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.
Porec er det største og mest velutviklede feriestedet i Istria. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og brosteinsgater med små torg og nydelige kirker. Mange turister velger å reise til Porec med bil gjennom Europa fra Tyskland, Frankrike og ikke minst Italia. Og nettopp Italia gjenspeiles i både maten og språket i Porec. Byen utforskes best til fots, og de lange, velstelte strandpromenadene er som skapt for spaserturer og sykkelturer. Det er mer enn nok av badebrygger underveis. Om sommeren går det et minitog som gjør det enkelt å ta seg til og fra sentrum.

Sol og bad i Porec

I Porec slipper du å riste sand ut av badetøyet, for her bader man i glassklart vann fra klipper eller badeplatåer. Det ligger badebrygger i området rundt gamlebyen, men de fineste bademulighetene får du om du tar båten til øya Sveti Nikola, eller legger deg på klippene sør for marinaen.

Gammelt og nytt

I Porec blandes gammelt med nytt og moderne, noe som er veldig tydelig om du velger å bo ved Plava Laguna (Den blå lagune) eller Zelena Laguna (Den grønne lagune) og tar dagsturer inn til sentrum. Mange hotell ligger ved lagunene sør for Porec, og her er alt tilrettelagt for turisme, med velstelte badeplatåer, lekeplasser, kasino og alle typer aktiviteter. Porec by rommer gammel bebyggelse med sjarmerende hus fra middelalderen og glattslitte brosteiner i gatene. Byens historie strekker seg tilbake til 200 f.Kr., men det er den romerske byplanen fra 500-tallet, med den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen i sentrum, som dominerer byen. Bymuren ble oppført på 1500-tallet for å holde tyrkerne ute. I våre dager har turistene inntatt byen, noe som er merkbart på alle suvenirbutikkene i gamlebyen og salgsbodene i havnen. Også antallet restauranter, kafeer og hotell er mange ganger større enn i en vanlig by av samme størrelse.

Severdigheter i Porec

De mange trange smugene i Porecs gamleby kan virke som en eneste stor labyrint, men om du vet hvilke gater som er byens hovedgater kan du lett finne frem. I byen skjer det meste langs de to hovedgatene Decumanus, som nesten snorrett skjærer gjennom gamlebyen fra Slobodetorget til Marafortorget, og Eufrazijeva som går parallelt med Decamanus og leder til St. Euphrasius-basilikaen.
Turismen skjøt fart her allerede på slutten av 1800-tallet, og har bare fortsatt å vokse. Det er mye å se i Porec. I sentrum av gamlebyen ligger St. Euphrasius-basilikaen, som er et av mange minner fra romertiden og tidlig kristendom. Den ble bygget på 500-tallet, og er vakkert utsmykket med mosaikk. Oppe i tårnet kan du beundre den strålende utsikten over havet og alle teglsteinstakene i Porec. Byen har også flere kunstmuseer og bygninger fra nesten 350 år under venetiansk styre.

Utforsk omgivelsene

Om du vil utforske Istria og Italia i ferien, er Porec et ypperlig utgangspunkt. Beliggenheten ved Adriaterhavskysten kunne ikke vært bedre. Her sørger gammel kultur og det vakre skjærgården for en opplevelsesrik ferie. Du har en unik mulighet til å oppleve Venezia, en av verdens mest berømte byer. Det går hurtiggående båter dit fra Porec hver dag. Vil du være mer spontan anbefaler vi å leie bil.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Krystallklart vann
 • Historie
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Porec

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
I Porec er det vanlig å bade fra klipper og badeplattformer. Det er utleie av solsenger. Om du ikke vil reise så langt for å bade, er badeplatåene ved enden av marinaen et fint alternativ. Her er det flere lekeplasser og pedalbåter, vannsklier, bordtennisbord, volleyballnett, spisesteder etc. Det tar ikke mer enn noen minutter å gå til den første badeviken. Vil du lenger ut kan du ta minitoget som går omtrent fra der den første badeplassen begynner.

Badeplasser i nærheten av Porec

De fineste badeplassene nærmest sentrum er Plava Laguna og Zelena Laguna, hvor flere av Vings hotell ligger. Dit kan du ta minitoget som går ca. hvert 40. minutt. Det er også en fin tur å ta båten ut til øyene utenfor havnen i Porec. Nikolabåten går ca. hver halvtime. Husk å ha på seg badesko, for du kan skade deg på kråkeboller og skarpe steiner. Slike badesko kan du kjøpe i Porec. Det ligger også noen fine badeplatåer lengst ute på odden i Porec, bak gamlebyen. Følg promenaden langs kaia med havet på venstre hånd, så finner du lett frem.

Zelena Laguna

"Den grønne lagune" er en populær badeplass rett sør for Porec. Flere store hotell på stedet tilbyr ulike typer vannsport, du kan blant annet kan prøve å stå på vannski etter en motordrevet vaier. Det ligger mange hyggelige uterestauranter nede ved havet. Til Zelena Laguna er det enkelt å ta det lille minitoget fra marinaen i Porec. Du kan også ta buss fra busstasjonen eller badebåt (i sommersesongen) fra kaia i Porec.

Plava Laguna

"Den blå lagune" ligger mellom Porec og Zelena Laguna. Den ligner mye på Zelena Laguna, og har et vannsportsenter og flere uteserveringer tilknyttet store hotell i området. Hit kan du ta minitoget, bussen eller bådebåten.

Sveti Nikola

Sveti Nikola er den lille øya som ligger rett utenfor havnen i Porec. I 1886 ble det reist et slott her ute for å "stenge" havnen. I dag fungerer det som hotell, og stranden nedenfor er den fineste i Porec. Hit ut kommer du med ferge fra kaia.

Pical og Materada

Om du reiser nordover til den andre siden av Porec, finner du enda flere badeplasser. Pical ligger ca. ti minutter å gå fra sentrum, og Materada ligger bortenfor Pical. Nedenfor hotell Laguna Park ligger det et adskilt basseng for små barn og en vannsklie for de litt større barna. Følg kaia med havet på venstre side, så finner du lett frem. Du kan også ta det lille toget til hotell Luna og siden gå til fots til Materada.

Bortenfor Materada – finn din egen badevik

Om du fortsetter enda lenger bortover kysten, forbi Materada, kan du med litt flaks finne din egen badevik. Det er ofte hit lokalbefolkningen søker når de vil bade i fred og ro, treffe familien og kanskje grille om kvelden. Her er det ingen dusjer, lekeplasser eller uteservering. Her bader du på eget ansvar, men til gjengjeld i ensom majestet.
Mat, drikke og uteliv
I gamlebyen og hele veien langs kaia og marinaen i Porec vrimler det av restauranter, kafeer og barer. Det går mye i pasta, pizza og grillet kjøtt og fisk, men det er også mulig å spise lokale matretter fra Istria.

Matstreif i Porec

Matstreif kommer i alle utgaver i Porec, både de som foregår utenfor byen og slike som går gatelangs inne i byen. De sistnevnte er det beste, i hvert fall som en start. Du får raskt overblikk over hva som finnes og hvor det foregår, og kan siden legge ut på egne oppdagelsesreiser.

Mat og drikke på Pula-halvøya

Kroatia har en lang og viktig mattradisjon basert på råvarer fra hav og land. Grønnsaker, rotfrukter og bønner, men også mye kjøtt, fisk og skalldyr. Tradisjonene har blandet seg med hverandre gjennom tidene, og du finner retter påvirket av det italienske, østerrikske og ungarske kjøkken. På Istria er spesielt det italienske kjøkken framtredende, og nesten alle restauranter har pasta, pizza og hvitløksduftende skalldyr på menyen. Vil du prøve tradisjonell mat fra Istria bør du besøke en ekte "konoba" (taverna). De beste ligger ofte et stykke utenfor selve sentrum, og for å komme dit må du kanskje ta taxi eller kjøre egen bil. Her får du oppleve ekte husmannskost, omsorgsfullt tilberedt i et vennlig kroatisk miljø. Det er som regel her lokalbefolkningen spiser, og det er vanligvis en god attest.

Istria og vin

I lange tider har Istria produsert sine egne viner. Druene fant trolig veien hit fra Hellas, og allerede i romertiden ble det produsert mye god vin her.

Den mest typiske og viktigste druen på Istria er malvuzija. Det er den vanligste hvite druen, og står for nesten 2/3 av alle vingårder i området. Denne druen vokser kun på Istria, og finnes ingen andre steder. En annen populær kvalitetsvin lages på terran, en uvanlig drue som gir en rødfiolett farge. Terranvin brukes blant annet til å lage en spesiell suppe, en gammel matrett som serveres sammen med brød.
Til dessertvin brukes vanligvis muscatdruer som også vokser året rundt på vingårdene her nede.

Øl

Øl – pivo – er det godt utvalg av i Kroatia, og de fleste lokale ølsortene er lys lager. Karlovacko, laško och Ožujsko er tre kjente merker det er verdt å holde utkikk etter. Tomislav er en mørk øltype. Mange av de velkjente ølmerkene som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg produseres på lisens og er lette å få tak i. Malo pivo (liten øl) betyr vanligvis 30 cl, og veliko pivo er den kroatiske varianten av en halvliter.
Utelivet i Porec foregår på kafeene og uteserveringene, barene og et par diskotek. Diskotekene åpner sjelden før kl. 22.00, og gjestene begynner ikke å ankomme før midnatt. Det lønner seg med andre ord å komme for sent enn for tidlig om du ikke vil være alene med kelnerne. Noen hotell har også såkalte danseterrasser hvor du kan danse til levende musikk nesten hver kveld. De hyggeligste barene finner du i gamlebyen. Prøv gjerne de fire kafeene/barene ved Marafor-torget. Her samler lokalbefolkningen seg på de store uteserveringene hvor det spilles musikk. Utestedene på Marafor-torget holder åpent til lyse morgen – eller så lenge det er kunder.
Shopping
Vil du på handletur i Porec bør du gå til gamlebyen hvor de fleste butikkene ligger.

Supermarkeder

Det er to store butikkjeder i Istria, Konzum og Diskont. I Porec er det Konzum som dominerer. Det ligger noen små Konzum-butikker i sentrum av Porec, men de største og billigste ligger litt utenfor byen.

Vin fra Istria

Den lokal vinen kan du kjøpe i spesielle vinotecas, hvor du kan få prøvesmake den vinen du er interessert i. En del vinotecas har egne vineksperter som forteller om vinene og hjelper deg å finne rett vin. De fleste vinotecas selger også andre spesialiteter fra Istria, som for eksempel olivenolje, honning, hjemmelaget pasta etc. Men den absolutt beste og rimeligste vinen finner du hos produsenten selv, det vil si på vingårdene inne i landet.

Kazuni

Kazuni er små steinhus ute på åkrene som bøndene før i tiden brukte som beskyttelse mot vind og regn under innhøstingen. De fleste større suvenirbutikker i gamlebyen selger miniatyrmodeller i forskjellige størrelser og prisklasser. Dette er typiske suvenirer å kjøpe med seg hjem.

Pruting

Du pruter kun på markedene, ikke ellers. Prisen på prislappen er den som gjelder, og det er sjelden noen prøver å lure turistene.
Sport og trening
For den sportsinteresserte har Istria mye å tilby. Du kan prøve deg på alt fra vannsport til volleyball, fotturer, sykling og dykking. Hør med det lokale turistkontoret eller hotellet for tips.

Fotturer

Å gå fottur er den fineste måten å oppleve Istrias vakre natur med høye fjell, dype daler, duftende olivenlunder og klukkende bekker.

Istria har flere populære turstier av forskjellig vanskelighetsgrad. Du kan gå på egen hånd, eller i følge med en profesjonell guide.

Dykking

Oppdag livet under havoverflaten! Jacques Cousteau utnevnte Adriaterhavet til "det reneste havområdet i verden". Her er det fantastiske dykkemuligheter i behagelig temperatur. Du som allerede har dykkersertifikat kan dykke på flere kjente skipsvrak.

Om du aldri har dykket med oksygenflasker før, kan du ved hjelp av en instruktør utføre et prøvedykk på de fleste dykkesentre. På denne måten kan du raskt finne ut om dykking er noe for deg. Dykkesentrene tilbyr også kurs på forskjellige nivåer.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å se og oppleve i Porec. Den største severdigheten er den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet, som står på UNESCOs verdensarvsliste. Det mest imponerende ved basilikaen er de vakre mosaikkbildene og utsmykningene som dekker store deler av veggene og taket. St. Euphrasius-basilikaen ligger midt i Porec, og er åpen hver dag. Hus å dekke til skuldre og knær før du går inn i kirken.

Pazin

Byen Pazin kalles "Istrias hjerte" på grunn av sin geografiske beliggenhet midt på halvøya, men også fordi byen har spilt en viktig historisk rolle. I dag er Pazin en høyst levende studentby med en rekke sports- og kulturforeninger. Borgen i Pazin er den vakreste og best bevarte på hele Istria, og den første tirsdagen i hver måned holdes det et enormt marked i byen.

Shopping

Det største kjøpesenteret på Istria heter Mercator og ligger i Pula sentrum på Sijanske cesta 1. Her kan du kjøpe klær, sko, smykker og mye, mye mer.

Limfjorden

Dette er en 11 kilometerlang fjord mellom Rovinj og Porec. Hit kan du dra på en båtutflukt fra Porec eller Rovnj, eller du kan reise på egen hånd med bil eller taxi. Landskapet her er veldig vakkert, og det er litt som å komme til Norge – med krystallklart vann, dype skoger og majestetiske klipper som reiser seg 150 meter opp av havet. Om du kommer med bil kan vi anbefale å spise på restaurantene Fjord eller Viking på sørsiden av fjorden. Begge stedene er kjent for sin kortreiste sjømat, for det er mye oppdrett av fisk og skalldyr i Limfjorden.

Bondegårdsferie

Å ferier på en bondegård blir stadig mer populært på Istria. I dag er det ca. 200 gårder i regionen som tilbyr en slik ferieform, og antallet bare fortsetter å stige. Tanken bak prosjektet "Agroturismo" er at turistene skal kunne bo på landet og spise og leve i henhold til lokale tradisjoner. Kona på gården lager spesialiteter fra Istria, mens bonden underviser i vinproduksjon. På noen gårder kan du i tillegg hjelpe til med å melke kuene, plukke druer, høste høy etc. Tilbudet varierer fra gård til gård. Alle gårdene tilbyr overnatting av varierende standard. De fleste turistene blir et par dager, men du kan velge å bo der så lenge du ønsker. Se etter en katalog på det lokale turistkontoret som tilbyr slike bondegårdsopphold.

Porec bymuseum

Istrias eldste museum holder åpent hver dag i sommermånedene.
Hvordan du tar deg rundt
Bussnettet på Istria er ikke så veldig utbygd. Det går busser til de store byene og turiststedene, men om du har reiseplaner om kvelden, for eksempel til et spisested utenfor byen, er det taxi eller leiebil som gjelder. Det samme gjelder om du skal til småbyer i innlandet. De bussen som finnes er moderne og har luftkondisjonering.

Buss

Busstasjonen i Porec ligger rett bak hotell Porec. Det er enkelt å kjøre buss i området. Buss nr. 2A eller 3A går til Pula hvor hovedholdeplassen ligger på Giardini i sentrum av byen. Derfra går det ni bussruter rundt i Pula og ut til badevikene langs kysten. Et enkelt kart viser de forskjellige rutene. Vil du utforske Istria med lokalbuss er det herfra du drar. Billetter kjøpes om bord.

Taxi

Du kan bestille taxi fra hotellet, restauranten ellr hvor du enn befinner deg. Taxisjåførene er stort sett høflige, vennlige og pålitelige. Du skal ikke prøve å prute på prisen eller komme med tilbud om "special price", for taxiene kjører på taksameter. Taxistasjonen i Porec ligger like ved busstasjonen.

Tog

Tognettet på Istria er ikke spesielt utbygd, men det går tog fra enkelte større byer som Pula til Kroatias naboland.

Minitog

I sommerhalvåret går det et populært minitog i både Porec og Rabac. Med minitoget i Porec kan du reise både sørover og nordover. Minitoget går med ca. 40 minutters mellomrom fra kl. 10.00–24.00. Billetter kjøpes på toget, og tidtabell for hjemreise finner du på den stasjonen du går av. Rutetidene endres stadig, så sjekk hver gang.
Toget nordover går fra stasjonen ved siden av den røde kafebussen på kaia. Toget passerer hotell Zagreb og Pical, og fortsetter til hotell Luna.
Sørgående tog går fra holdeplassen etter marinaen. Toget passerer blant annet badestedene mellom Porec og Plava Laguna, og fortsetter helt til Zelena Laguna og hotell Laguna Istria.

Motorsykkel og moped

Det er veldig vanlig med moped og motorsykkel i Kroatia. Ikke glem å be om hjelm om du leier et slikt kjøretøy. Det er ikke en selvfølge at det følger med.

Båt

Det er mange velfungerende båtruter, både lokale og internasjonale. Det går også mange organiserte båtutflukter, hvor de mest populære er de såkalte "fish picnics" fra Porec, Rovinj og Rabac. Da får du en heldagstur med variert innhold. Det vanligste er at båten setter kursen sørover langs kysten ned til Limfjorden og tilbake.
Det går båt fra kaia i Porec til øya Sveti Nikolas ca. hver halvtime hele dagen frem til ca. kl. 24.00. Badebåtens rute er Porec – Brulo – Plava Laguna – Zelena Laguna.
Det går også båter til utlandet, bl.a. hurtiggående ferger til Venezia og Trieste i Italia.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Porec.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Skatter og avgifter på hotellet

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er skatten inkludert i prisen, og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiske Kuna (HRK). Visa- og Mastercard aksepteres ikke i alle butikker eller restauranter. I Porec finnes det minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig informasjon

Mye trafikk på veiene i høysesong (juli og august). Lange køer, men bra skilting. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 45 minutter

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Porec med rutefly fra Oslo fra mai til september. Flyet lander på flyplassen i Pula.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Pulas flyplass til Porec er ca. 1 time (ca. 60 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
9°2°
3
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
13°4°
5
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
25°15°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
28°18°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • september
24°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
19°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
14°6°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
10°3°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Porec
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.