Se hotell (18)

Reiser til Istria

Når du bestiller en reise med Ving til Istria kan du velge mellom fire forskjellige reisemål og rundt tyve hotell med alt fra to til fem bølger.
På Istria kan du glede deg til en ferie med mye kultur, historie, folkeliv og herlige strender med krystallklart badevann. Uansett hvilket av Vings reisemål du velger er det en god idé å bestille en leiebil for noen dager, slik at du selv kan oppleve Istrias mange hemmeligheter. Det enkleste er å bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen, slik at alt er klappet og klart når du kommer frem.

Oppdag Istria

Istria har en lang historie, noe du kommer til å oppdage i løpet av ferien. Her er det minner fra Romerriket, og italienerne har etterlatt seg mye venetiansk arkitektur. Badebyen Opatija har storslåtte kurhotell fra den tiden da Istria var en del av det habsburgske riket. Overalt på Istria ser man spor av fortiden, enten det er det romerske amfiteatret i Pula eller St. Euphrasius-basilikaen i Porec.
Naturen på Istria er veldig vakker, og inviterer til fine
fotturer. Vi kan anbefale en utflukt til den vakre Limfjorden rett sør for Vrsar.

Spis godt på Istria

God mat er viktig i ferien, og på Istria kan du bli riktig bortskjemt. Hver by og landsby på halvøya har sine egne spesialiteter, og på restaurantene kan du foreta lokale smaksreiser. Mange retter, som pasta og risotto, har tydelig italiensk påvirkning, men det er mye annet godt å spise, ofte til hyggelige priser. Et fint sted å prøve det lokale kjøkkenet er Rovinj, som har hundrevis av restauranter, kafeer og iskrembarer.

Sol og bad

Du vil oppdage at det ikke er så mange sandstrender på Istria, og at man heller bader fra klipper, noe som gjør vannet så klart at det ser ut som om man svever over bunnen. Langs kysten er det plassert ut badeplattinger med jevne mellomrom, og som regel er det en lokal taverna eller bar innen kort rekkevidde. Om du ikke vil bade fra klipper, er det lurt å reise til Porec, hvor det er en del stein- og grusstrender. Vannet er selvsagt like krystallklart der!
Finn ditt hotell
Finn reise til Istria

Reiser til Istria

Opatija
  • Barnevennlig
  • Restauranter og barer
  • Strender
Opatija er et fasjonabelt kursted med en lang strandpromenade. Stedet kan minne om Den franske riviera, men med en stor forskjell – en reise til Opatija er betydelig rimeligere.
Porec
  • Restauranter og barer
  • Uteliv
  • Aktiviteter (se og gjøre)
En bykjerne fra middelalderen, krystallklart badevann og flotte hotell. En reise til vakre Porec har mye å tilby.
Vrsar
På en reise til Vrsar kan du glede deg til å stifte bekjentskap med en solbleket liten by med lang historie og herlige strender bare et steinkast fra byen.
Rovinj
  • Strender
  • Restauranter og barer
  • Aktiviteter (se og gjøre)
Velger du å reise til Rovinj kommer du til en av Istrias aller mest sjarmerende kystbyer, hvor alt er kupert og går oppoverbakke. Høyest oppe i byen troner St Eufemia-katedralen.