Se hotell (23)

Reiser til Dubrovnik

Dubrovnik-området, Kroatia

Bestill en reise med Ving til Dubrovnik! Kroatias mest kjente by ønsker gjestene velkommen med sin flotte bymur fra middelalderen, krystallklart hav, trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter.

Den beste måten å starte ferien i Dubrovnik på er å gå opp på bymuren som omkranser gamlebyen. Utsikten over byen og havet kommer til å ta pusten fra deg. Paradegaten Stradun skjærer seg marmorhvit gjennom havet av korallrøde teglsteinstak, som står i slående vakker kontrast til det asurblå Middelhavet i bakgrunnen. En spasertur langs den nesten to kilometer lange bymuren tar en stund, men det er vel verdt innsatsen før du går ned på bakkenivå igjen for å utforske byens trange gater og små torg.
Dubrovnik er et eldorado for den som liker å rusle rundt og bare oppleve små og store ting underveis. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, noe som er veldig fortjent. Få byer kan skryte av et like godt bevart og samtidig levende middelaldermiljø.

Lokrum- og Elaphite-øyene

Utenfor Dubrovnik venter den kroatiske skjærgården. Lokrum er lokalbefolkningens egen badeøy, og hit går båtene i skytteltrafikk fra havnen. Her kan man uten problemer tilbringe en hel dag med bading, soling, besøk i den botaniske hagen og kanskje en lunsj i de gamle klosterruinene. Elaphite-øyene ligger litt lenger unna, men ikke mer enn en times tid med båt gjennom den vakre skjærgården.

En smak av Kroatia

Buzzara, Pasticada, Grk, Prsut og Burek. Kjært barn har mange navn, og mat er et kjært tema i Kroatia. Det er kanskje derfor de opp gjennom tidene har latt seg inspirere av de mange mer eller mindre langveisfarende besøkende og skapt et kjøkken og en matkultur som absolutt fortjener å bli utforskes.

Luksus eller litt enklere

Når du bestiller en reise med Ving til Dubrovnik kan du velge mellom hotell i ulike prisklasser – fra luksus til litt enklere. De fleste hotellene ligger ute på den såkalte hotell-halvøya noen kilometer fra bymuren og de eldre delene av Dubrovnik. Du kan i tillegg velge hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Slik kan du skreddersy ferien så den passer deg.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell ved stranden
 • Luksushotell
 • Krystallklart vann
 • Historie
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Dubrovnik

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
12°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
13°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
17°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
21°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
28°21°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
25°18°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
17°10°
3
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
14°8°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
I Dubrovnik bader man mest fra klipper. Enkelte hotell har grusstrender. Om du bader fra klipper eller strender med steiner er det lurt å bruke badesko. Slike sko selges overalt.
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 55 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Dubrovnik kan du reise med rutefly året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Dubrovnik er ca. 30-40 minutter (ca. 22 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Dubrovnik har mange utmerkede restauranter hvor du kan spise både lokal mat og internasjonale retter.
Dubrovnik har et blomstrende uteliv hvor det er roligst innenfor bymuren og livligere utenfor. Det er mange barer, puber, kafeer og noen diskotek.
Shopping
Selv om Dubrovnik er mest kjent for sitt kulturliv og sin arkitektur, er det gode shoppingmuligheter om du er på jakt etter håndverk og lokale produkter. Byen har også mange hyggelige kafeer og restauranter.
Aktiviteter og severdigheter
Til Dubrovnik reiser man helst for kulturens og solens skyld. Noen hotell tilbyr også aktiviteter som dykking og tennis m.m.
Hvordan du tar deg rundt
Det går busser fra hotellområdet inn til Dubrovnik, ca. fire kilometer unna.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Kroatia. For mer informasjon ta kontakt med Kroatias ambassade på tlf. 23 01 40 50.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Kroatia.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes vaksiner som gir mangeårig beskyttelse mot begge deler. Vaksinen Twinrix bør tas minst 4 uker før avreise. Ta kontakt med din lege for ytterligere informasjon.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Hotellskatt i Kroatia

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiska Kuna (HRK). Flere minibanker og vekslingskontorer.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Dubrovnik