Se hotell (4)

Reiser til Rovinj

Velger du å reise til Rovinj kommer du til en av Istrias aller mest sjarmerende kystbyer, hvor alt er kupert og går oppoverbakke. På toppen av byen troner St Eufemia-katedralen.
Rovinj ligger ca. en time fra Porec, og disse to byene minner mye om hverandre. Begge er middelalderbyer med brosteinsgater, herlig atmosfære, badeplattformer og steinstrender. Er du glad i å bade bør du definitivt reise til Rovinj. Her er det strender både inne i selve byen og langs kysten. Utenfor kysten ligger også øyene Sveta Katarina og Crveni, og spesielt den siste er populær blant snorklere, selv om det krystallklare vannet er minst like fristende for vanlige badere.

Italienske fornemmelser

På Istria-halvøya er det mye som minner om Italia. Se for deg en middelalderby med trange brosteinssmug hvor klesvasken henger til tørk på snor over gatene, det myldrer av mennesker på kafeer og restauranter og i bakgrunnen hører du lydene fra alle båtene som går til fra havnen. I Rovinj får du en ekstra sterk følelse av å befinne deg i Italia. Men byen har absolutt et kroatisk særpreg og ikke minst – alt er billigere her enn i nabolandet. Selv menyene domineres av italienske spesialiteter som pizza og pasta, men også et stort utvalg av sjømat. De italienske påvirkningen har sin naturlige forklaring, for Istria-halvøya tilhørte Romerriket og Italia i flere hundre år.
Når du ferierer på Istria har du en unik sjanse til å oppleve Venezia, en av verdens mest berømte byer. Det går hurtigbåter fra Rovinj til Venezia et par ganger i uken i høysesong, og i lavsesong kan du ta hurtigbåt fra Porec.

Sol og bad i Rovinj

Gamlebyen i Rovinj er bygget etter en romersk byplan, med byens stolthet St Euphemia-kirken som troner på toppen av byen og dominerer horisonten.
Det er gode bademuligheter i Rovinj; du kan blant annet bade fra klippene nedenfor gamlebyen. De fleste strendene finner du ved å leie sykkel og begi deg sørover langs den fine gang- og sykkelveien. Her kan du sykle i timesvis i vakker natur og ta en badepause stort sett hvor som helst. Som overalt ellers på Istria bader man fra spesielle badeplatåer, steinstrender eller klipper. Et annet alternativ er å ta båten til de nærliggende øyene Sveta Katarina og Crveni Otka som også har fine bademuligheter.

Vings reiser til Rovinj

Når du bestiller en reise med Ving til Rovinj kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan velge mellom flere hotell, enten med sentral beliggenhet i gamlebyen eller ved en strand litt utenfor byen.
Nyttige tips
  • Valgfri reiselengde
  • Krystallklart vann
  • Historie
  • Lokale restauranter

Våre gjesters vurdering Rovinj

Finn reise til Rovinj