Se hotell (5)

Reiser til Cavtat

Dubrovnik-området, Kroatia
Velkommen på en reise til Cavtat, en stemningfull liten by på Dalmatia-kysten. Her kan du glede deg til en avslappende ferie med god mat, deilige badeturer og vakre omgivelser.
Cavtat ligger på en vakker liten halvøy, kun noen mil sydøst for Dubrovnik. Byen har ikke mer enn litt under 2000 innbyggere, men den rommer likevel alt som gjør Kroatia og Dalmatia til et deilig sted å være: Krystallklart hav, koselige smug og en herlig atmosfære for deg som er ute etter lokalt folkeliv, god mat og et rolig tempo.

Cavtat

Cavtat er en by med lang historie, noe som er merkbart når man rusler rundt i den bilfrie delen av gamlebyen blant renessansepalass, romerske ruiner og blankslitte brosteiner som folk har gått på i hundrevis av år. Nede ved havet er det en vakker havnepromenade med alt man kan ønske seg av barer og restauranter, og vil du ha litt mosjon er det bare å følge den skyggefulle strandpromenaden langs kysten til du finner en passende vik eller strand å nyte solen og badelivet på. Det er mange å velge mellom!

Dubrovnik og Montenegro

Cavtat ligger bare en halv mil fra grensen til Montenegro, og det er fullt mulig å ta en spennende dagsutflukt til et annet land, spesielt hvis du leier bil. Enda enklere er det å ta båten til Dubrovnik. Den vakre byen er omgitt av en bymur og har naturligvis en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Din reise til Cavtat

Når du bestiller en reise til Cavtat med Ving kan du velge mellom rundt seks hotell, flere av dem på eller i nærheten av stranden. Du kan også selv bestemme både avreisedato og reiselengde. Med Ving reiser du med rutefly, og kan derfor skreddersy reisen slik at den passer deg.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell ved stranden
 • Historie
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cavtat

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Kysten ved Cavtat har mange grusstrender og klipper. Når du bader fra klipper eller strender med steiner er det lurt å bruke badesko. Slike sko selges det overalt.
Mat, drikke og uteliv
Stort restauranttilbud, mange har uteservering langs vannet hvor du kan spise både lokal mat og internasjonale retter.
Utelivet i Cavtat er beskjedent, med noen få puber og strandklubber. Det er større utvalg i Dubrovnik.
Shopping
Cavtat er ikke kjent for sin shopping, men det ligger noen få butikker i sentrum. Utvalget er langt større i Dubrovnik.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Dubrovnik-området på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
I selve Cavtat er det fint å spasere. Ellers er det busser, båter og taxi som gjelder om du skal utforske Dubrovniks riviera.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Hotellskatt i Kroatia

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1–4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen, og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller avreise.

Valuta og betaling

Det er flere minibanker og vekslingskontorer.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 55 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Cavtat med rutefly året rundt. Du velger selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubrovniks flyplass til Cavtat er ca. 10-15 minutter (ca. 8 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
12°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
13°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
17°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
21°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
28°21°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
25°18°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
17°10°
3
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
14°8°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Cavtat
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.