Se hotell (5)

Reiser til Hvar

En reise til Hvar kan bli akkurat så idyllisk som du har drømt om, med besøk til lokale markeder, lange middager i solnedgangen, utflukter til små byer og bading i krystallklart vann.
Øya Hvar ligger rett utenfor Makarska Rivieraen på den kroatiske kysten. Når du bestiller en reise til Hvar med Ving kan du velge å bo i Hvar by eller i Jelsa, to reisemål som ligger i hver sin ende av den avlange øya. Øya er knappe 7 mil lang og 5–10 kilometer bred, noe som gjør det enkelt å reise rundt på egen hånd. Hovedbyen Hvar by er en sofistikert og levende småby med et bra restauranttilbud og uteliv. Jelsa er et roligere badested, men også her kan du observere folkelivet og båtene i havnen fra en av uteserveringene.

Krystallklart vann

Sammenliknet med øyene i nærheten er Hvar litt vakrere, litt mer trendy og litt dyrere. Her finnes det dessuten noe så unikt som sandstrender, noe som er sjeldent i Kroatia hvor man ellers bader fra badeplattinger, klipper eller steinstrender. Badevannet er likevel like krystallklart som ellers i landet, og er ypperlig å snorkle i.

Vings reiser til Hvar

Det er enkelt å reise til Hvar, og det er lett å ta seg rundt. Om du vil oppleve så mye som mulig i løpet av ferien i Kroatia kan du kombinere reisen til Hvar med opphold på et annet reisemål, som for eksempel Split eller Makarska.
 • Bra restauranter
 • Krystallklart badevann
 • Kombiner flere reisemål
 • Naturskjønne omgivelser
 • Kort flyreise
Finn ditt hotell
Vær
 • januar
10°5°
3
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
11°5°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
14°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
30°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • august
30°22°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • september
26°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
20°14°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
12°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
På Makarska-rivieraen, øyene Hvar og Brac samt i området i og rundt Split er det et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Somrene er ofte varme og solfylte, men takket være nærheten til havet blir det aldri trykkende hett. Regn kan forekomme året rundt, men er mer sjeldent om sommeren. På Vings reisemål Supetar, Hvar by, Jelsa, Baska Voda, Brela, Gradac, Makarska, Tucepi, Split og Trogir er det høysesong i juli og august. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 30 grader på dagtid og litt svalere om kvelden. Vanntemperaturen ligger på ca. 23-24 grader i høysesong.

April og mai

Gjennomsnittstemperaturen i denne perioden er 18-23 grader på dagtid og stiger frem mot sommeren. Nettene er svalere med en gjennomsnittstemperatur på 11-16 grader. I havet er det rundt 14-17 grader. Regn kan forekomme.

Juni, juli, august og september

Den varmeste perioden har en gjennomsnittstemperatur på 26-30 grader på dagtid. On natten er det rundt 19-22 grader. Disse månedene har også flest soltimer pr. dag og minst nedbør. Vanntemperaturen er ca. 21-24 grader.

Oktober og november

Det er ofte varmt til langt utpå høsten. I oktober og november ligger temperaturen på rundt 15-20 grader. Nettene har en gjennomsnittstemperatur på 10-14 grader. I havet er det ca. 16-19 grader. Det er varmest tidlig på høsten. Risikoen for nedbør er større i perioden juni–september.

Desember, januar, februar og mars

Vintrene er milde med en gjennomsnittstemperatur på 10-14 grader på dagtid. Denne perioden har færrest soltimer pr. dag, og regn er ikke uvanlig.

Reiser til Hvar

Hvar by
Hvar by er et elegant reisemål med rik historie, sofistikert uteliv og skikkelig bra restauranter. Byen er også et godt utgangspunkt for deg som vil se mer av Hvar.
Jelsa
Jelsa er et rolig reisemål for deg som vil oppleve det ekte Kroatia. Nyt folkelivet, naturen og havet. Det krystallklare vannet sørger for flotte snorkleforhold.

Finn reise til Hvar
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.