Se hotell (5)

Reiser til Opatija

Opatija er et fasjonabelt kursted hvor det meste kretser rundt den lange strandpromenaden. Byen kan minne om Den franske riviera, men med en stor forskjell – en reise til Opatija er betydelig rimeligere.
Opatija blir kalt "Adriaterhavets Nice" og skiller seg ut fra de andre eldre badestedene i Istria. Dette er et fasjonabelt og betydelig yngre kursted på Istrias østkyst. Langs den 12 kilometer lange strandpromenaden "Lungomare" avløser den ene grandiose 1800-tallsbygningen den andre.

Opatija – et velkjent kursted

Opatija ligger i Kvaernerbukten ved foten av de mektige Uckafjellene, som beskytter mot kalde vinder. Opatijas fine middelhavsklima var velkjent allerede i andre halvdel av 1800-tallet, og siden det første kurhotellet ble bygget i 1884 har en strøm av eksklusive gjester, kunstnere og kongelige reist hit for kortere eller lengre opphold. Ikke bare på grunn av den rene, friske luften og det nydelige landskapet, men også takket være den sofistikerte stemningen og den majestetiske arkitekturen. I dag er Opatija et av Kroatias mest populære badesteder, med en fin havn, velholdte strender og hyggelig uteliv. Og badevannet er like krystallklart som i resten av Kroatia.

Vings reiser til Opatija

Når du bestiller en reise med Ving til Opatija kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Ving har flere hotell langs kysten, og du bor aldri langt fra havet.

Utforsk omgivelsene

Området rundt Opatija er grønt og frodig, og duften av pinjetrær blandes med frisk havluft. Ute i Kvaernerbukten skimtes øyene Krk, Cres og Rab, og ikke langt herfra ligger Rijeka, Kroatias tredje største by. Uckafjellene naturreservat er et kjent klatre- og turområde med fine, myke klippeformasjoner. Det tar ca. en time å komme opp dit med bil. Vil du ikke gå fottur oppe i høyden, kan du spasere i timesvis langs den fantastiske strandpromenaden.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Lang strandpromenade
 • Historie
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Opatija

Strender
I Opatija bader man fra klipper og badeplattformer. Det er mulig å leie solsenger. Det ligger mange badebrygger og stein- og klippestrender langs kysten.
Mat, drikke og uteliv
De fleste kafeene og restaurantene ligger langs havnen og strandpromenaden i Opatija. Utvalget er stort, med både enkle og mer eksklusive restauranter som serverer lokale og utenlandske retter.

Mat og drikke på Pula-halvøya

Kroatia har en lang og viktig mattradisjon basert på råvarer fra hav og land. Grønnsaker, rotfrukter og bønner, men også mye kjøtt, fisk og skalldyr. Tradisjonene har blandet seg med hverandre gjennom tidene, og du finner retter påvirket av det italienske, østerrikske og ungarske kjøkken. På Istria er spesielt det italienske kjøkken framtredende, og nesten alle restauranter har pasta, pizza og hvitløksduftende skalldyr på menyen. Vil du prøve tradisjonell mat fra Istria bør du besøke en ekte "konoba" (taverna). De beste ligger ofte et stykke utenfor selve sentrum, og for å komme dit må du kanskje ta taxi eller kjøre egen bil. Her får du oppleve ekte husmannskost, omsorgsfullt tilberedt i et vennlig kroatisk miljø. Det er som regel her lokalbefolkningen spiser, og det er vanligvis en god attest.

Istria og vin

I lange tider har Istria produsert sine egne viner. Druene fant trolig veien hit fra Hellas, og allerede i romertiden ble det produsert mye god vin her.

Den mest typiske og viktigste druen på Istria er malvuzija. Det er den vanligste hvite druen, og står for nesten 2/3 av alle vingårder i området. Denne druen vokser kun på Istria, og finnes ingen andre steder. En annen populær kvalitetsvin lages på terran, en uvanlig drue som gir en rødfiolett farge. Terranvin brukes blant annet til å lage en spesiell suppe, en gammel matrett som serveres sammen med brød.
Til dessertvin brukes vanligvis muscatdruer som også vokser året rundt på vingårdene her nede.

Øl

Øl – pivo – er det godt utvalg av i Kroatia, og de fleste lokale ølsortene er lys lager. Karlovacko, laško och Ožujsko er tre kjente merker det er verdt å holde utkikk etter. Tomislav er en mørk øltype. Mange av de velkjente ølmerkene som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg produseres på lisens og er lette å få tak i. Malo pivo (liten øl) betyr vanligvis 30 cl, og veliko pivo er den kroatiske varianten av en halvliter.
Utelivet i Opatija består av et par barer og diskotek og en rekke kafeer og uteserveringer.
Shopping
Vil du handle i ferien i kan du gå til kjøpesenteret Operetta, eller kjøpe lokalt håndverk og suvenirer langs strandpromenaden. Byen har også dagligvarebutikker.
Sport og trening
Hvis du liker å holde deg i form i ferien tilbyr Opatija en del trening og sport.

Terrengsykkel

Terrengsykling er populært på Istria. Det finnes mer enn 60 oppmerkede ruter av ulik vanskelighetsgrad med en samlet lengde på 2600 kilometer.

Hvert område har sitt eget kart med oversikt over ruter i nærheten. Du kan hente kart på det lokale turistkontoret. Kartene utgis av Istria County Tourist Association, og er veldig profesjonelt utformet med detaljerte rutebeskrivelser og råd og tips.
Aktiviteter og severdigheter

Klatring

Klatring har blitt veldig populært på Istria de siste årene. Det er ti klatresteder med en rekke klatreruter. De fleste klippene vender mot sør og byr på spektakulær utsikt.
Istria har en rekke severdigheter du kan utforske i ferien.

Motovun

Motovun er Istrias eldste og i særklasse mest kjente middelalderby. Den er nok kjent mest på grunn av sin naturlige sjarm og fantastiske beliggenhet høyt oppe på en fjelltopp 227 meter over havet. Byen ligger i frodige omgivelser med utsikt over Mirna-elven. Det er en historisk by med vakre kirker fra 1500- og 1700-tallet. Til severdigheten hører blant annet St Stephens-kirken på torget. Det er en opplevelse bare å spasere rundt i byens gater og beundre de vakre bygningene og den flotte utsikten.

Motovun Filmfestival

I løpet av noen dager i august forvandles Istrias eldste by til en glitrende arena for musikk og film. Ca. 60 filmer vises på fem ulike steder i byen, og skuespillere, regissører, produsenter og filmelskere fra hele verden valfarter til byen. Motovun Filmfestival er utrolig populær, og vil du besøke byen mens den pågår må du være tidlig ute. Hør med det lokale turistbyrået om hvordan du bør gå frem. Har du leiebil går det bra å kjøre dit, men selve byen er stengt for trafikk. Det går busser i skytteltrafikk fra parkeringsplassen opp til Motovun.

Groznjan

Bare noen kilometer fra Motovun ligger Groznjan, en vakker gammel by høyt over Mirna-elven. Byen er Istrias kulturelle sentrum for musikk og kunst. Det ligger 18 gallerier i byen, og i sommermånedene arrangeres det konserter (for det meste klassisk musikk), teaterforestillinger og andre kulturelle innslag flere ganger i uken.

Hum

Hum er med sine 20 innbyggere Istrias og muligens verdens minste by. I følge sagnet ble byen bygget av det som var til overs etter at kjempene bygget byene nede i Mirna-elvens dalfører. Hum har bare to gater, men en fantastisk konoba (lokal restaurant) som er berømt i hele Istria for sin utsøkte mat og hjemmelagde biska (druekonjakk), laget etter en 100 år gammel oppskrift.
Hvordan du tar deg rundt

Buss

Bussnettet på Istria er ikke spesielt utbygget. Det går an å kjøre buss til store byer og enkelte turiststeder, men om kveldene må du satse på taxi eller leiebil.

Taxi

Vår erfaring er at taxisjåførene er ærlige, hyggelige og pålitelige. Ikke prøv å prute på prisen eller be om spesialpris. Du kan stole på taksameteret.

Båt

Det er mange velfungerende båtruter og et stort utvalg av organiserte båtutflukter.

Motorsykkel og moped

Motorsykkel og moped er vanlige fremkomstmidler i Kroatia. Spør alltid etter hjelm, for det er ingen selvfølge at det er inkludert.

Tog

Tognettet i Istria er ikke spesielt godt. Det går tog til noen av de større byer fra f.eks. Pula og til noen av nabolandene, men vi vil ikke anbefale å prøve det. Kroaterne kjører sjelden tog.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Opatija.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Skatter og avgifter på hotellene

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen, og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiske kuna (HRK). De fleste kredittkort aksepteres. Det er minibanker i Opatija.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig

Mye trafikk på veiene i høysesong (juli og august). Det kan være lange køer. Veiene er bra skiltet. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 45 minutter

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Opatija fra Oslo hele året. Flyet lander på flyplassen i Pula.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Pulas flyplass til Opatija tar ca. 1 time og 30 minutter (ca. 90 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
9°2°
3
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
13°4°
5
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
25°15°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
28°18°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • september
24°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
19°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
14°6°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
10°3°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Opatija
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.