Se hotell (3)

Reiser til Supetar

Supetar er et sjarmerende liten by. De lave husene og frodige gatene omgir den lille havnen, der fargerike båter ligger fortøyd som perler på en snor.
Når du kommer med båten fra Split legger den til i havnen i Supetar. Det tar ikke mer enn en dag å bli kjent med byen, og du kan derfor ta deg god tid til å spasere i Supetars koselige gater, utforske den vakre, gamle kirken, og kanskje få med deg en konsert eller utstilling som ofte pleier å arrangeres her i løpet av sommeren. Nede i havnen er det et bra utvalg av restauranter og barer som serverer det beste øya og havet kan by på: Nygrillede sardiner, oliven, fersk frukt og skalldyr, og ikke minst, øyas egenproduserte vin til å skylle det hele ned med. Alt til svært overkommelige priser.

Familievennlig hotell i rolige omgivelser

Reiser du med Ving kan du bo på et av øyas beste og mest familievennlige hotell: Waterman Supetrus Resort, et stort hotellområde som passer for hele familien. Her er det både barne- og voksenbasseng, og det ligger en fin rullesteinstrand med krystallklart vann like nedenfor hotellet – perfekt for nysgjerrige, små snorklere. Hotellet ligger i rolige omgivelser, bare en kort spasertur fra havnen. På veien dit er det mye å se og gjøre: Butikker, barer, diskotek og til og med et lite tivoli.

Voksenferie i Supetar

I Supetar finner alle sitt ideelle hotell, og skal du reise uten barn anbefaler vi Vings Prime Select-hotell Osam. Hotellet har 16-årsgrense og perfekt beliggenhet i Supetar, med nærhet til både stranden og havnen. For et ekstra behagleig opphold er halvpensjon inkludert i prisen, og hotellets restaurant er dessuten regnet som en av Bracs beste restauranter.

Oppdag Brac

Supetar er et utmerket utgangspunkt for for å utforske Brac. Det går busser herfra til hele øya – også til Bo på den andre siden av øya. Turen hit tar ikke mer enn tre kvarter. Her finner du det som sannsynligvis er Kroatias mest avbildede strand: Zlatni Rat – også kjent som «Det gylne horn». Sandstranden er triangelformet og strekker seg ut i en tynn spiss som endrer form og retning avhengig av vær og vind.

Er du glad i fotturer er Brac stedet for deg – størsteparten av øya har landlige omgivelser, olivenlunder, frukttrær, skog og grønne enger. Rundt omkring ligger vakre små landsbyer der du kan få deg noe å spise og drikke før du reiser tilbake til hotellet.Det historiske Blaca-klosteret kom i 2007 med på Kroatias foreløpige verdensarvliste, og er vel verdt et besøk. I løpet av ferien bør du også ta deg en tur til Split, en gammel by med rik historie, livlig folkeliv og gode shoppingmuligheter. Det går båter fra havnen i Supetar, og turen over tar i underkant av én time.
Nyttige tips
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Hotell for voksne
 • All Inclusive
 • Krystallklart vann
 • Rimelig mat og drikke
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Supetar

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det ligger fine badebrygger overalt langs strendene i Dalmatia. Det krystallklare vannet skyldes at strendene som regel består av rullestein eller klipper. Hvis du bader fra klipper eller strender med store steiner kan det være lurt å ha på seg badesko, noe som kan kjøpes overalt. Det ligger flere fine strender på begge sider av Supetar, og mange andre strender rundt om på øya.

Nedenfor Waterman Supetrus Resort ligger det to offentlige strender. På den ene stranden er det badebrygger, barer og lounger. Her er det brådypt, og bunnen består av både rundslipte steiner og små skiferplater. Her er det best å bade fra en stige ved en av bryggene. Den andre stranden ligger i en vik nedenfor bygningen Noa Roko og er mer barnevennlig. Her er det langgrunt, og noen steder består bunnen av sand, mens selve stranden består av grus og rundslipte steiner. På stranden nærmest Waterman Supetrus Resort er det et lite badeland og hoppeslott i vannet.
Mat, drikke og uteliv
Både i Supetar og de andre byene på øya er det et rikt restauranttilbud, slik at det er lett å finne noe som frister når det er tid for en matbit.

Mat og drikke i Kroatia

Kroatia har en lang og rik mattradisjon, der grønnsaker, rotfrukter og bønner er likte viktige råvarer som kjøtt, fisk og skalldyr. Opp gjennom årene har det kroatiske kjøkkenet latt seg inspirere av både Italia, Ungarn og Balkan for øvrig. I Dalmatia er spesielt den italienske påvirkningen merkbar, da nesten alle restauranter har pasta, pizza og hvitløksduftende skalldyr på menyen.

Lunsj serveres vanligvis mellom kl. 11.00 og 15.00, og middag fra ca. kl. 18.00. Kroatene selv spiser gjerne, i likhet med italienerne, sene middager. Restaurantene stenger normalt rundt midnatt. Serviceavgiften på 10 % er som regel inkludert i sluttbeløpet på regningen. Tips er ikke veldig utbredt her, men om du er skikkelig fornøyd settes det selvfølgelig pris på en ekstra slant – normalt 5–10 % av beløpet.

Prisnivået i Dalmatia er fortsatt behagelig. En cappuccino koster sjelden mer enn 8–10 kuna, en øl ca. 15–20 kuna, en pizza ca. 35–50 kuna, og en treretters middag på middels bra restaurant ca. 150 kuna. Porsjonene er sjenerøse og servicen generelt god.

Vil man prøve seg på typisk dalmatisk kokkekunst bør man ta seg til en såkalt «konoba». De beste ligger ofte litt utenfor sentrum, og det er kanskje nødvendig å ta taxi eller kjøre egen bil. Til gjengjeld får man oppleve ekte husmannskost, kjærlig tilberedt i en ekte kroatisk atmosfære. Det er som regel her lokalbefolkningen spiser, og som kjent er det alltid et kvalitetsstempel.

Nesten uansett hvilken restaurant du besøker i Dalmatia finner du pizza, pasta, eller enklere retter til ca. 40 kuna. Når vi har utarbeidet vår prisindeks har vi derfor i stedet gått ut i fra restaurantenes spesialiteter, eller simpelthen de rettene som preger menyen. De fleste restauranter tilbyr både kjøtt- og fiskeretter. For å se en komplett meny må man som regel gå inn i restauranten. Det hører til sjeldenhetene at menyen henger synlig i entreen. Husk at potet, ris, pommes frites og annet tilbehør som regel bestilles separat.

Ser du etter et enkelt og billig måltid, bør du besøke en av de mange pizzeriaene. De ligner i stor grad på italienske pizzeriaer, og ofte tilbyr de også pasta. Er du bare litt småsulten, kan du se om du finner en såkalt «slasticarnice», som er et slags bakeri. Her kan du for eksempel kjøpe deg en «burek» – et ostefylt smørdeigbakverk som er populær på det kroatiske frokostbordet. Andre populære og raske retter er «cecapcici», en slags kebab, «pljeskavica», en hamburger av oksekjøtt, og «ražnjici», et grillspyd med kjøtt og grønnsaker.

Fisk og skalldyr

Både fisk og skalldyr holder meget høy kvalitet i Dalmatia, og går igjen på de fleste menyer i form av en rekke ulike retter. Den orientalske påvirkningen gir seg til kjenne når man ser på kroatenes forkjærlighet for grillet mat, og får du sjansen bør du prøve dalmatisk sjøabbor eller kreps – grillet og servert med en sitronskive og frisk salat.

Olivenolje

I århundrer har olivenolje blitt brukt i matlaging og innen alternativ medisin. I Dalmatia dyrkes oliven, og det milde klimaet og de frodige jordene bidrar til en helt spesiell type olje, som av mange regnes som en av de mest smaksrike og fineste olivenoljene i verden. Olivenoljen får du kjøpt både i matbutikker og suvenirsjapper – da i vakre flasker. Dersom du befinner deg på Hvar eller er på en kjøretur på fastlandet, så se etter små utsalg langs veiene eller på gårdene du passerer – her selges blant annet olivenolje til svært gode priser.

Prsut – lufttørket skinke

«Prsut» er en skinke som ikke bare er viden kjent for sin smak, men også for hvordan den fremstilles – fra hvordan grisene ales opp (med mye kjærlighet!), til hvordan man gnir kjøttet inn med krydder og urter, for så å la det tørke i den friske nordavinden. Erfarne gastronomer har kunnet merke forskjell i smak mellom prsut der grisene har fått skikkelig mat, og typen der grisene har fått kraftfôr. Prsut serveres ofte sammen med fåreost i olivenolje, og er ofte å finne på mange restaurantmenyer – se «Dalmatinska plitica» nedenfor.

Burek

Burek er et lett luftig smørdeigsbrød, som fylles med ulike ingredienser som kjøtt, ost, potet eller eple. Det er et perfekt mellommåltid som selges i de fleste bakerier.

Pljeskavica

Pljeskavica er en slags hamburger av oksekjøtt, blandet med pepperoni. Dette er å regne som mat for folk i farten, på lik linje med pølse i brød på bensinstasjonen hjemme. Retten kommer opprinnelig fra Bosnia.

Cevapcici

Cevapcici er en slags kebab, som serveres med rødløk og en krydderholdig, paprikabasert saus, gjerne akkompagnert av grønnsaker, og ofte servert i pitabrød. Også denne retten kommer opprinnelig fra Bosnia.

Dalmatinska plitica

Denne retten kan på mange måter kalles et kroatisk tapasbord. Her får du en tallerken med oliven, prsut-skinke, fåreost, ofte ansjos og kanskje også fetaost. Litt brød og et glass avkjølt hvitvin er det perfekte tilbehør. Retten er et perfekt valg om man synes det er for varmt til å spise varmmat.

Peka

En bakt rett med kjøtt og grønnsaker som lages i en gryte eller dyp form, som plasseres i glørne av et ildsted. Retten kan også lages med fisk, skalldyr, blekksprut, lam, kalv eller kylling. Potet og løk er obligatoriske ingredienser, men diverse rotfrukter kan også brukes, om man har det tilgjengelig. Ofte må retten forhåndsbestilles hos restaurantene, da den skal koke i flere timer.

Buzzara

Dette er egentlig en tilberedingsmetode som passer for flere ulike typer skalldyr. Buzzara betyr rett og slett at retten er laget på en saus med vin, tomat, krydder og urter. Noen ganger kan man bestille sausen for seg til en pastarett.

Pasticada

Pasticada er en slags kjøttgryte som mange betegner som sursøt. Smaken kommer av at kjøttet får småkoke lenge på lav temperatur, i vin og noen ganger også med svisker.

Mixed grill

Dette tilbudet finnes på de fleste menyer, og opplevelsen kan variere fra akseptabel til himmelsk. Ulike typer kjøtt grilles og serveres på en tallerken sammen med løk, paprikasaus og som regel også pommes frites.

Risotto

Kroatisk risotto skiller seg fra den italienske ved at den er løsere i konsistensen og ikke alltid inneholder ost. Risotto er en utmerket lunsjrett som pleier å komme i flere varianter (vegetar, skalldyr, husets osv.) på de fleste restauranter, og ikke er det dyrt heller.

Drikke

Å oppleve et nytt land handler ikke bare om å reise rundt, men også om å prøve lokal drikke. I Kroatia drikker man gjerne på en «kavana» (kafe) eller «kafic» (kafe/bar), som er å finne i gatene og på torgene rundt omkring. De fleste kafeer åpner mellom kl. 06.00 og 07.00 på morgenen, slik at folk kan få seg en morgenkaffe før de drar på jobb. Vanlig stengetid er rundt kl. 23.00, men i blant også senere på sommerstid. Kafekulturen står sterkt i Kroatia, og prisene er omtrent en fjerdedel av de norske. Det kan være lurt å merke seg at disse kafeene sjelden serverer mat.

Øl

Øl, eller «pivo» som kroatene sier, finnes det mye av, og de fleste nasjonale ølsortene er lys lager. Karlovacko, laško og Ožujsko er tre kjente merker. Tomislav er en mørk øltype. Mange velkjente merker, som Tuborg, Stella Artois, Kaltenberg og Carlsberg produseres på lisens i Kroatia og er lette å få tak i. Bestiller du en «malo pivo», som betyr «liten øl», får du vanligvis servert 30 cl. Ber du om en «veliko pivo» får du en stor øl. Prisene på et glass varierer fra 6–20 kuna, avhengig av størrelse og merke. «Toceno pivo» betyr fatøl og kommer som regel i tre størrelser: 2 dl, 3 dl, eller 0,5 l. To kroatiske ølbaserte drikker er «radla», som er øl blandet med Sprite eller 7Up, og «dizel», som er øl blandet med Coca-Cola.

Vin og sprit

Kroatia har en lang tradisjon for vinproduksjon, og det finnes mye å oppdage og oppleve for alle som setter pris på god vin. Nesten hver eneste region i landet produserer sin egen vin. Noen av de mest kjente merkene er Pošip, Grk og Plavac. Dalmatisk vin får du kjøpt i spesielle «vinotecas», der det er mulig å prøvesmake vinen først. De fleste vinotecas selger også andre lokale spesialiteter, som olivenolje, honning, hjemmelaget pasta og annet.
Den aller beste og mest prisvinnende dalmatiske vinen får du kjøpt direkte hos produsenten. Kroatene selv vanner gjerne ut vinen litt. Populære vinbaserte drikker «bambus», en blanding av rødvin og cola, og «gemišt», som er hvitvin blandet med kullsyreholdig vann.

Noen lokale spritvarianter er «Sljivovica» (plommebrennevin), «Viljamovka» (pærelikør), «Medovina» (honningbrennevin) og «Maraskino» (kirsebærlikør fra Zadar). «Rakija» er en lokalt brennevin, og hjemmebrente varianter selges rundt omkring.
Supetar byr på et trivelig uteliv med en del barer, restauranter kafeer og uteserveringer. I løpet av sommerperioden bidrar dessuten flere ulike konserter og andre arrangementer til byens uteliv.
Shopping
I Supetar finner du et par matbutikker med tilnærmet norsk utvalg. Trenger man et bredere shoppingtilbud kan man ta ferjen over til Split og sjekke ut byens marked og shoppinggater.

Shopping i Split-området

Kroatia kan ikke kalles et shoppingparadis, i den forstand at dette ikke er stedet der du finner den nyeste moten til best pris. Kroatene er derimot opptatt av hva de går i og kler seg pent. Klær, sko og vesker er som regel italienske. Mange kjente merkebutikker som Mexx, NafNaf, Dolce & Gabbana og Versace finnes i Split og i nærheten av Marmontova, men prisene er ikke mye lavere enn i Norge. Inne i slottet i Split er det en utmerket bokhandel, Algoritam, med et bra utvalg av både engelske pocketbøker og litteratur, samt reisebøker om Kroatia. Enkleste måte å finne frem hit, er å spørre om veien på turistkontoret i byen. I forstedene finnes det flere populære kjøpesentre. Det største heter City Center One. Her finner du det største utvalget og en kino.

Dalmatisk vin

Kroatisk vin er å få kjøpt i spesielle «vinotecas», der du til og med kan få prøvesmake først. En del har egne vinkjennere som kan fortelle deg om vinen, og hjelper deg å finne frem til noe du liker. De fleste «vinotecas» selger også andre lokale spesialiteter, som olivenolje, honning, hjemmelaget pasta og annet. Den aller beste og mest prisvinnende dalmatiske vinen kjøper du direkte av produsenten, på en av vingårdene i innlandet. På Peristil-plassen i Split, på høyre side om du kommer inn Jernporten, finner du en bra butikk som selger mat/drikke-suvenirer.

Olivenolje

Hvis det er noe Kroatia er kjent for, så er det olivenolje! Det sies at den aller beste oljen kommer fra Tar, ca. ti kilometer nord for Porec, der den har blitt produsert i flere hundre år. Den spesielle Tar-olivenoljen kan du få kjøpt i vanlige matbutikker og i de fleste «vinotecas». Skal du forbi Tar eller omegn kan du selvsagt få kjøpt den der også. Mange steder er det små utsalg langs veien, der man kan stoppe og få en veldig god pris på den hjemmelagede olivenoljen.

Rakija

«Rakija» er en kroatisk variant av det engelskmennene kaller brandy, altså et fruktbasert destillat av druer. Drikken smaksettes ofte med krydder eller urter, og serveres gjerne som en digestif. Rakija produseres på gårder rundt omkring, og selges på de fleste markeder og på utsalg langs veiene. Smak og kvalitet kan variere.

Markeder

Markeder finner du over hele Dalmatia. Her kan du finne alt fra frukt og grønnsaker til klær, sko, håndverk, hjemmelagd olivenolje, biska – en brandy fra Istria, honning og mye annet. Det nærmeste markedet av en viss størrelse ligger i Split, rett ved gamlebyen. Man pleier å si at det man ikke får kjøpt på markedet, det finnes ikke (i hvert fall ikke i Split).

Kunst og kunsthåndverk

Det kunsthåndverket man ser oftest er ulike former for broderier, ofte laget og solgt av gamle, små koner som setter opp improviserte salgsboder der det passer seg. Kunstinteresserte kan også ta seg en tur i palassets kjeller, som er fylt med en rekke suvenirboder. Lengst inne ved trappen opp mot Peristil-plassen holder flere lokale kunstnere til, som selger sine verker til overkommelige priser.

Pruting

Pruting kan forekomme på markedene, men ikke ellers. Den prisen som står på prislappen er den som gjelder, og det er sjelden noen forsøker å lure turister.

Kravatter – slips

Visste du at kravatten, opphavet til slipset, kom fra Kroatia? Den ble opprinnelig båret som et skjerf rundt halsen, slik at de forskjellige fargene kunne hjelpe til med å skille ulike soldater fra hverandre. Franskmennene kopierte moten allerede på 1600-tallet, og måten man knyttet skjerfet på ble kalt «à la cravat» - i kroatisk stil. Et slips er en utmerket suvenir, men sjekk at det står «Made in Croatia», for å være sikker på at du får den ekte varen.
Sport og trening
Liker du padel er Supetar et utmerket reisemål.

Padel

På hotellområdet til Waterman Supetrus Resort er det padelbaner (mot avgift). Du bestiller på banens egen hjemmeside MATCi.
Aktiviteter og severdigheter
Dykking, tennis, sykling, fotturer og vannsport er bare noen av aktivitetene som tilbys. Flere firmaer driver utleie av båter og arrangerer dagsturer på terrengsykler. Mellom havnen og Waterman Supetrus Resort finnes radiobiler, karuseller og spilleautomater.
Supetar er en sjarmerende liten by, konsentrert rundt havnen. Bortenfor den venter resten av øya på deg, med små landsbyer og olivenlunder. Reiser du tvers over øya kommer du til den lille byen Bol, og ikke så langt herfra ligger Zlatni Rat – antakeligvis Kroatias mest fotograferte strand.

Diocletanius palass og middelalderens Split

Split er Kroatias nest største by, og byr på mange severdigheter som det er verdt å sette av tid til. Bare å bli kjent med det gamle palasset kan ta et par dager. Selv om Split er en stor by er det området mellom Diocletianus' palass og Trg Republike man oppholder seg mest i, ettersom dette er gamlebyen og det opprinnelige bysentrum. Går man fra vest mot øst tar man først for seg Trg Republike – et slags torg som på tre sider omkranses av en vakker bygning kalt Prokurative. Her blir det ofte arrangert konserter og andre begivenheter i løpet av sommeren. Videre østover kommer man til de delene av Split som hovedsakelig ble bygget da byen var under venetiansk styre, og som kan sies å fortsatt ha et svakt, middelaldersk preg. Etter hvert nærmer man seg Narodni Trg, et forholdsvis stort torg som utgjorde byens sentrum på 1300-tallet. Herfra kan man gå rett inn i det som var Diocletianus' palass. Diverse ombygginger i løpet av flere hundre år gjør at ikke mye gjenstår av «palassfølelsen», men man får i det minste et inntrykk av størrelsesordenen, bare ved å gå inn gjennom ruinene av det som en gang ble kalt Jernporten. Om man skulle føle at man befinner seg i en stor labyrint er det fullt forståelig, for palasset er nettopp det. Heldigvis er det ikke større enn at man finner veien ut igjen. Fortsetter man rett frem forbi turistinformasjonen kommer man til Sølvporten, og utenfor denne ligger enda en av Splits severdigheter: markedet. Her kjøper man frukt, grønnsaker, ost, honning, skinke eller hva man nå enn måtte ha lyst på. Kanskje et par ferskener, som man nyter mens man skuer ut over folkelivet.
Utflukter
Biking the Olive Route
Biking the Olive Route
Vær med og utforsk øya Bracs kulturarv! På denne lærerike og interessante halvdagsutflukten sykler vi ca. 20 kilometer, og underveis besøker vi et par av de vakreste landsbyene på øya. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Lett fottur til Blaca-klosteret
Lett fottur til Blaca-klosteret
Hvorfor ikke bruke noen timer av ferien din på en lett og givende fottur til klosteret Blaca og det tilhørende museumsområdet? Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvar og Bol – to av Kroatias perler
Hvar og Bol – to av Kroatias perler
Kroatias skjærgård består av mer enn tusen øyer, men bare ca. 65 av dem er bebodd. Hver øy har sin egen karakter og sine særegenheter hva gjelder natur, arkitektur og kultur. Vi besøker øyene Hvar og Brac. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Krka nasjonalpark og fossefall samt Trogir
Krka nasjonalpark og fossefall samt Trogir
Dagens utfluktsmål er de imponerende Krka-fossefallene i Krka nasjonalpark. Fossefallene forserer mer enn 17 avsatser på sin vei nedover fjellsiden. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Sea Kayaking Family Fun
Sea Kayaking Family Fun
Dette er en familievennlig tur med padling, svømming, snorkling og morsomme strandleker. Med havkajakk kan du komme deg til bortgjemte viker, strender og små pittoreske landsbyer ved vannet. Den gir deg en fantastisk mulighet til å utforske omgivelsene fra sjøsiden.
Les mer om utflukten
SUP – Stand Up Paddling
SUP – Stand Up Paddling
Stand Up Paddling er kanskje den vannaktiviteten som har blitt aller mest populær den seneste tiden. På denne måten kommer du deg til bortgjemte og utilgjengelige viker og får oppleve kyst- og strandlinjen fra sjøsiden.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Ferje til og fra Split tar ca. 50 minutter. Det er bra buss- og taxitilbud på øya.

Buss

Busstilbudet i Dalmatia er i all hovedsak både pålitelig og punktlig, selv om det ute på øyene kan virke litt sporadisk noen ganger. Til storbyer som Zagreb og Dubrovnik, og også til visse turiststeder (for eksempel Makarska), er det fint å reise med buss. Vil man derimot ta seg en tur på kveldstid, kanskje til en «konoba» litt utenfor byen, må man regne med å måtte bruke taxi eller egen bil. Det samme gjelder mange av de mindre byene i innlandet.

Taxi

Det er aldri noe problem å få bestilt en taxi, enten du befinner deg på hotellet, en restaurant eller andre steder. Taxisjåførene er ærlige, trivelige og pålitelige. Man pruter ikke på prisene, og man kan i all hovedsak stole på taksameteret.

Sykling

Sykling er et flott transportalternativ ute på øyene. Det finnes fine sykkelveier ut til badeplassene som ligger litt utenfor bykjernene. Spør på ditt hotell etter nærmeste sykkelutleie.

Båt

Det finnes gode båtforbindelser, både lokalt og internasjonalt. I tillegg er det et bredt spekter av organiserte båtutflukter. Aller mest populære er de såkalte «fish picnics», som tilbys både i Jelsa, Hvar og i Baska Voda. Du har også heldagsturer med forskjellig opplegg, for eksempel et besøk til Zlatni Rat.

Split er utgangspunktet for det meste av båttrafikk ut til de mange øyene. Vil du reise direkte fra en øy til en annen, er mulighetene ofte begrenset, og det kan være vanskelig å reise frem og tilbake samme dag. Det største rederiet heter Jadrolinija. De har en informativ hjemmeside med rutetabeller og prisinformasjon: www.jadrolinija.hr

Motorsykkel og moped

På grunn av den økte trafikken sommerstid, anbefaler vi ikke leie av motorsykkel eller moped. Tohjulinger er derimot et veldig vanlig transportmiddel for kroatene selv. Velger du likevel å leie, eller skal sitte på med noen, så spør etter hjelm. I Kroatia er nemlig ikke dette selvsagt.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller epost kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Hotellskatt i Kroatia

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen, og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiske kuna (HRK). De fleste bankkort aksepteres. Det er seks minibanker i Supetar: to ved havnen, to på strandpromenaden i retning Waterman Supetrus Resort, én i resepsjonen på Waterman Supetrus Resort og én i resepsjonen på SENTIDO Kaktus.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Øvrig

Det er mange bakker, nivåforskjeller og trapper på samtlige reisemål. Roligere tempo i mai, juni og september, men i høysesong (juli og august) er tempoet høyere og utvalget av restauranter, barer og kafeer større.
Har du batteridrevne apparater med deg på reisen til Kroatia bør du ta ut batteriene før hjemreisen og legge dem i håndbagasjen. Vekkerklokker, radioer, barbermaskiner osv. kan du pakke ned i den kofferten/bagen du skal sjekke inn på flyplassen i Split.
Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Supetar i sommerhalvåret.

Flyet lander på Splits flyplass.
Vings busstransport er inkludert i prisen, og bringer deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Supetar. Flyet lander utenfor Split og transport med buss til havnen i Split tar ca. 45 minutter. Båttransporten skjer enten med katamaran eller ferge (du får beskjed i havnen). Er det ferge, må du selv bære bagasjen om bord og opp trappen til andre etasje på fergen (ingen heis). Det kan oppstå litt ventetid i havnen i Split, men det finnes mange trivelige restauranter, kafeer og butikker der, og du kan sette bagasjen din hos vårt personale i havnen.

Båtreisen over til Supetar tar ca. 35–50 minutter. Når båten kommer frem er du selv ansvarlig for å få bagasjen din med på bussen. Fra havnen til hotellet tar det ca. 5 minutter.
Vær oppmerksom på at gjester som skal hjem med forskjellige fly med ulike avgangstider tar samme båt tilbake til fastlandet og at det da vil være lenger ventetid for noen.

Du får mer informasjon om transporten ved ankomst/avreise.

Les mer om transport.
Vær
 • januar
10°5°
3
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
11°5°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
14°7°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
30°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • august
30°22°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • september
26°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
20°14°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
12°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Supetar
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.