Lyst til å reise i sommer?

Slik er det på Rhodos akkurat nå

Stemningsrapport fra Rhodos

I sommer kan vi endelig reise til Hellas igjen! Men hvordan er det egentlig å være der nå? Vi har tatt en prat med destinasjonssjefen vår Sarah Sundstrøm og fått en stemningsrapport fra Rhodos, en av Hellas’ mest populære ferieøyer.
Publisert: 8. juli 2021

Sarah har jobbet på Vings reisemål i hele 12 år, og i sommer er hun på Rhodos. Noe av det hun liker aller best er de mange små, skjulte badevikene og å stå opp tidlig å rusle langs stranden eller i gamlebyen – før den våkner til liv.

– I Rhodos by er det omtrent som vanlig nå, men med mye mindre folkemengder og mindre trafikk. Mange butikker, kafeer og restauranter er åpne, og andre er i full gang med å forberede sommersesongen, forteller Sarah.

På reisemål som Kallithea og Faliraki er det roligere, og fraværet av turister er mer merkbart. Du finner mange åpne minimarkeder og spisesteder, men utvalget er ikke like stort som det pleier å være.

– Lokalbefolkningen ser virkelig frem til at sesongen skal komme skikkelig i gang, og man ser stadig flere turister i gatene og på strendene. De som reiser hit sier de føler seg trygge, både på grunn av restriksjonene og det lave smittetallet på øya.

Som i resten av Hellas trenger du nå ikke lenger å ha på det munnbind på offentlige steder utendørs, så lenge du kan holde halvannen meter avstand til andre. Det er heller ikke portforbud om nettene lenger.

– Mye går fremover. Vaksineringen går etter planen, og det beste er at man nå kan gå utendørs uten munnbind, sier Sarah.

PÅ HOTELLENE

For å unngå trengsel og folkeansamlinger ber hotellene om at én person sørger for å sjekke inn hele reisefølget. Håndsprit er tilgjengelig overalt, og det er innført egne rutiner for desinfeksjon.

Hotelldirektør Frank på Sunprime Miramare Beach ser til at alt går som det skal når bassenget fylles etter vinteren.

Herlig utsikt fra Sunprime Miramare Beach.

STRENDER OG BASSENG

Akkurat nå er strendene nesten folketomme, og det er lett å holde avstand til andre man møter. Det er litt mer livlig i helgene, for da kommer også lokalbefolkningen for å ta seg en dukkert. Solsengene på stranden desinfiseres mellom hver gjest.

På vestsiden av Rhodos by ligger ”Windy Beach”.

Rhodos har mange herlige strender og velge blant, og det er god plass.

RESTAURANTER OG BUTIKKER

I den nye delen av Rhodos by, ved handlegatene Aristoteles og Sokrates, er de fleste butikker, spisesteder og kafeer åpne. All servering skjer utendørs. Noen få butikker ved markedshallen er åpen, men selve torget og markedene har ikke startet opp enda. Ved inngangen til gamlebyen kan du kjøpe is og lokalproduserte varer. Du som har vært her før husker sikkert selgerne som står her – nå lengter de og resten av øya etter oss turister.

Selgerne gleder seg til turistene kommer tilbake.

Klar for å nyte de deilige greske salatene med utsøkte råvarer og masse ost igjen? Det er vi!

I Rhodos by er det meste som vanlig, og de fleste steder er åpne.

UTFLUKTER OG AKTIVITETER

Rhhodos har noe for enhver smak. Utallige strender og badeviker venter på å bli oppdaget og utforsket, og øyas vakre natur, historiske severdigheter og aktiviteter er minst like spennende som før.

Båtutfluktene har alltid vært svært populære blant turister.

Gå på oppdagelsesferd og la deg begeistre!

Få steder har så mye sjarm som Rhodos’ gamleby. Små, trange gater og torg med leiligheter, palass, moskeer, kirker, templer, butikker, tavernaer – og mye mer.

Anthony Quinn Bay på østkysten er verdt et besøk. Det krystallklare vannet er perfekt for snorkling.

Langs havet er det mange muligheter for flotte gåturer.

Inngangen til palasset i gamlebyen er spektakulær.

Vil du utforske de mange badevikene på Rhodos er det beste alternativet å leie en bil.

Vil du lese flere artikler som denne?

Derfor bør du velge charter i år

Enkle endringsvilkår, fleksibilitet og nye sikkerhetsrutiner. Se hva vi gjør for at du skal få sommerferien du drømmer om.

Fordeler med pakkereiser

Enkle endringsvilkår, fleksibilitet og nye sikkerhetsrutiner.

10 tips til deg som skal til Rhodos

Themis Kriara kjenner Rhodos bedre enn de fleste, og nå deler hun sine beste tips med deg. Øya byr nemlig på mer enn «bare» sol, bad, strender og spisesteder.

Themis' Rhodos-tips

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.