Murene rundt Rhodos by
Ekspertenes tips

På vei inn til

Rhodos by

Utforsk Rhodos by til fots

Som guide på Rhodos har jeg fått gleden av å oppleve mange sider av øya - sider som man normalt ikke rekker å se i løpet av en typisk ferieuke.

Et sted som ligger hjertet mitt ekstra nært er Rhodos by, og her er det helt fantastisk å være. Selve byen er delt inn i tre områder: den nye delen, den gamle og den delen der lokalbefolkningen bor. Den desidert beste måten å oppleve Rhodos by på er til fots.

Tekst & foto: Amanda Svensson

Gamlebyen er omringet av historiske murer

Ellie beach i solnedgang

Vakre bygninger i den nye bydelen

Kjenn historiens vingeslag i Rhodos by

Å gå gjennom murene i gamlebyen er som å reise flere hundre år tilbake i tid.

Dypdykk i vollgraven

Den gamle delen av Rhodos by er et must å besøke. De flere meter tjukke murene forteller sin egen historie, og når man ser alle kanonene og kanonkulene er det lett å la fantasien løpe løpsk.

Det er fullt mulig å rusle rundt hele vollgraven som omringer gamlebyen. Et godt tips er å gå inn til gamlebyen gjennom Amboise-porten. Ta så trappene som du møter på rett ved Saint Anthony's gate, men gå forsiktig!

Gjør som piratene - gå deg vill!

En tur i gamlebyen er ikke komplett før man har stoppet innom et av de små smugene for en matbit. Det er mange perler her for de som våger seg inn litt og ikke bare stopper på første og beste restaurant. Det kan hende du går deg vill om du kommer et stykke bort fra den store shoppinggaten Sokrates, men ta det med ro, du har ikke dårlig retningssans. Det er nemlig meningen å gå seg vill her, da hele byen er bygget for å forville pirater og inntrengere som forsøkte å storme Rhodos by før i tiden.

Gå på sightseeing til fots

Fantastiske utsikter venter rett utenfor bykjernen.

Monte Smith

Monte Smith er en av mine favoritturer fra Rhodos by. Vel oppe på Monte Smith får du en utrolig utsikt over Rhodos by og Tyrkia. Det er, om mulig, enda bedre å ta denne turen om kvelden og se på solnedgangen. Pakk piknikbagen din, sett deg ned på en benk og nyt!

Utsikt fra Monte Smith

Blant vaiende palmer på Monte Smith

Solnedgang ved de tyrkiske fjellene

Strandpromenaden mot Ixia

Mitt andre turtips er strandpromenaden mellom Rhodos by og Ixia, en veldig fin tur som få vet om. For å finne frem dit må man komme seg til den andre enden av Windy Beach, hvor bilveien svinger opp en bakke. Rett ved siden av begynner promenaden, og du går inn blant klippene.

Det er helt magisk å stå der om kvelden og se ut over havet, høre bølgene slå mot steinene og se solen begynne å gå ned.

Mandrakihavnen i den nye bydelen

Gå ut til vindmøllene for å se på båtene, menneskene og nyt lyden av havets bølger.

Mat og drikke i Rhodos by

Hurtigmat på gresk vis

Et must, i hvert fall når man er i nærheten av strendene i Rhodos by, er å besøke det såkalte "grønne stedet". Dette er fastfoodrestaurant ved siden av Acandia-hotellet hvor halloumipita med drikke bare koster 3 euro. Utrolig godt i sin enkle sjarm, og et ekte stamsted for oss guider.

I Rhodos by blandes fred og ro med fest. Om du vil gå ut og ta en drink anbefales gamlebyen, i de områdene lokalbefolkningen drar til. Fuego er en av mange barer som vekkes til live om natten.

Amanda Svensson

Amanda er jenta som har bodd utenlands siden hun var 19 år gammel. Her byr hun på sine aller beste insidertips fra Rhodos og Vietnam, både for deg som foretrekker late dager på stranden og for deg som vil reise rundt og oppdage nye favorittsteder.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.