Anthony Quinn
Ekspertenes tips

Strandliv langs

Rhodos' østkyst

Utforsk Rhodos' koselige badestrender

Rhodos tiltrekker seg besøkende med sitt krystallklare vann og sine fine strender langs hele kysten. Her finner du paradis som skapt for dykking og eventyr på havets bunn, men også for late dager på stranden med kjølende dukkerter i varmen. Lei en bil og bli med oss på en tur til perlene langs østkysten!

Tekst & foto: Amanda Svensson

Dykking ved Rhodos' østkyst

Rhodos byr på krystallklart vann som er perfekt for undervannseventyr.

Dykk i krystallklart vann

Enten du er en erfaren dykker eller vil prøve noe helt nytt, så er Kallithea Bay stedet for deg. Jeg bestemte meg for å ta dykkersertifikatet sommeren 2021, og kom i kontakt med Waterhoppers som var utrolig profesjonelle og tok godt vare på meg. Ved Kallithea Bay har de sin egen plattform ved havet som du utgår fra når du dykker med dem.

Leiebil langs kysten

Lei en bil i et par dager og opplev Rhodos på fire hjul.

The three golden beaches

Om du har leid en bil i 1-2 dager, tilbyr østkysten mange fantastiske badestopp og fine steder for fotografering. Jeg anbefaler en tur til Thassos, Oasis og Nicholas - min personlige favoritt er Oasis. Perfekt for de som ønsker å hoppe utfor klipper, så glem ikke svømmebrillene! Her er også solsengene ute på klippene, noe som er litt unikt.

Pass på å spise lunsj på vertshuset rett over stranden, og nyt den klassiske mezen eller en tradisjonell hamburger. Inne i en klippe på Oasis er det bygget en liten strandklubb som spiller musikk. Etterhvert som timene går øker volumet av musikken, og om kvelden blir stranden et livlig feststed.

Anthony Quinn og Ladiko Beach

Under bilturen langs østkysten kjører vi ned til landsbyen Faliraki. Rett før stopper vi innom Anthony Quinn Bay og Ladiko Beach.

Anthony Quinn Bay er en av Rhodos' mest berømte bukter, og er selvfølgelig verdt et stopp. Jeg anbefaler å være her tidlig om morgenen for å få en solseng, eller ta en kveldsdukkert før du kjører tilbake.

Tsambikas kilometerlange sandstrand

Mange sier at det er for mange steiner på strendene i Rhodos, men ikke nede på Tsambika! Her finner du en kilometerlang sandstrand med krystallklart vann. Det er en stor parkeringsplass, og det er mange tavernaer som serverer mat til sultne gjester. Hvis du ikke vil ligge stille på en solseng hele dagen, kan du utfordre barna i hoppeslottet eller prøve en av vannsportene som tilbys.

Tsambikafjellet - en avstikker fra havet

Ønsker du å oppleve mer enn sol og svømming, anbefaler jeg en tur til Tsambikafjellet. Tsambikafjellet er et hellig sted, og på toppen er det et kloster med en bakgrunnshistorie om et par som hadde vanskeligheter med å få barn. En natt skal mannen ha sett noe skinne opp fjellet, og paret bestemte seg for å gå dit. Vel oppe på fjellet fant de et ikon, og dagen etter var kvinnen gravid. Siden den tid har det hvert år, i begynnelsen av september, blitt tradisjon at infertile par gjør en pilgrimsreise til klosteret i håp om å bli gravide. Blir du gravid etter et besøk dit, skal barnet hete Tsambika eller Tsambiko for ikke å rammes av uflaks.

Etter de 300 trappetrinnene opp til klosteret møtes man av en fantastisk utsikt over de nærliggende strendene og det omgivende landskapet. Jeg anbefaler at man tar denne turen på formiddagen, eller på kvelden, når temperaturen er litt lavere.

Stegna

Begynner det å rumle i magen? Et steinkast unna Tsambika finner du Stegna som du kan stoppe raskt innom. Perfekt for en siste dukkert, og det er fine tavernaer som serverer meze.

Om du vil fortsette oppdagelsesferden herfra, anbefaler jeg at du fortsetter turen ned til Lindos som er et must å besøke.

Amanda Svensson

Amanda er jenta som har bodd utenlands siden hun var 19 år gammel. Her byr hun på sine aller beste insidertips fra Rhodos og Vietnam, både for deg som foretrekker late dager på stranden og for deg som vil reise rundt og oppdage nye favorittsteder.