Se hotell (2)

Reiser til Lindos

Lindos er Rhodos' og en av landets mest berømte landsbyer, med et av de beste hotellene i Hellas, i hvert fall i følge Vings gjester.
Lindos er uten tvil en av de mest kjente landsbyene på Rhodos, og er vel verdt en reise. Men det er likevel ikke strendene som trekker tilreisende til stedet – selv om de er blant de beste på øya. Det store trekkplasteret er middelalderfestningen Akropolis, et imponerende byggverk på en 116 meter høy klippe. Det er gangavstand til Akropolis fra landsbyen, og det er lett å finne veien dit. I Lindos bor lokalbefolkningen, og det er alltid liv på restaurantene og de små lokale tavernaene. Gatene er smale og uten biltrafikk, men med et mylder av mennesker som handler i de hyggelige butikkene som hovedsakelig selger kunst og håndverk. Vi anbefaler et besøk på noen av takrestaurantene som lokker med vakker utsikt over landsbyen. Her kan du nyte noe kaldt å drikke eller en velsmakende gresk middag.

Luksus i Lindos

Aquagrand er du garantert en eksklusiv og avslappende ferie om du vil reise uten barn. Her er det spa, og du kan gå rett i bassenget fra din egen terrasse. Hotellet har flere restauranter med forskjellig tema. Ikke uventet er Aquagrand utnevnt til et av Vings ti beste hotell av våre gjester.

Lindos' herlige sandstrender

Nedenfor Lindos ligger det en vik med to flotte sandstrender. Bak åsen ligger det en annen, delvis beskyttet vik hvor det også er gode bademuligheter. Hotellene ligger på begge sider av Lindos by og har egne sandstrender med parasoller, solsenger og restauranter.

Flere severdigheter

Lindos har mer å by på enn Akropolis. For eksempel de gamle skipperhusene, med en byggestil som er en blanding av arabisk, bysantinsk og egeisk arkitektur. Her kan man få et interessant innblikk i hvor langt 1600-tallets sjømenn hadde beveget seg ut i verden og hvor mye rikdom de hadde tatt med seg hjem. Mariakirken er også et hyggelig bekjentskap – å gå inn i den er som å befinne seg i et gigantisk kunsthistorisk museum. Gå heller ikke glipp av muligheten til å dra på turer rundt på Rhodos. Det er enkelt å ta seg rundt med buss, og øya er full av små og store opplevelser.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell for voksne
 • Hotell med spa
 • Veldig fornøyde gjester
 • Rom med eget basseng
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Lindos

Strender
Nedenfor Lindos er det en vik med to sandstrender som er fine å oppsøke på varme sommerdager. Bak åsen er det en annen delvis beskyttet vik hvor det også er fint å bade. Hotellene ligger på begge sider av Lindos by og har egne sandstrender med parasoller, solsenger og restauranter.

Aquagrand hotellstrand – smal, småsteinet strand

Stranden ved hotellet Aquagrand er smal med småsteiner og grovkornet sand. Her er det ingen vannsportaktiviteter, og det er bare hotellets barer og restauranter som tilbyr mat og drikke.

Vlicha – langgrunn strand med grovkornet sand

Den relativt langgrunne og grovkornete steinstranden i Vlicha ligger fire kilometer nord for Lindos. Her er det servering ved hotell Lindos Bay i tillegg til to snackbarer. Det er vannsportaktiviteter som f.eks. vannscooter og kajakk.
Mat, drikke og uteliv
I Lindos er det stort utvalg av restauranter og tavernaer som servere mat for enhver smak. Restaurantene i Lindos bør oppleves både på dag- og kveldstid når byen er vakkert opplyst. Vi anbefaler deg å besøke noen av takrestaurantene hvor du kan beundre den vakre utsikten over byen mens du nipper til en drink eller spiser en godt gresk middag. I Vlicha-bukten er det en håndfull tavernaer og kafeer.
Nattelivet i Lindos byr på mange hyggelige barer og et og annet diskotek.
Shopping
Det er god shoppingmuligheter i Lindos. Mange butikker selger keramikk, klær, gullsmykker og suvenirer.
Aktiviteter og severdigheter
Et lite vannsportsenter i Vlicha har utleie av jetski, kajakk og trebåter. Hotellene har treningsrom.
De fleste som reiser til Rhodos kommer før eller siden på besøk til Lindos. Det er spesielt middelalderfestningen Akropolis som lokker besøkende hit. Dette fascinerende byggverket troner på en 116 meter høy klippe, og her er mange tidsepoker representert, fra steinalder til korsfarernes kraftige festningsmurer. Akropolis ligger i gangavstand fra byen, og det er lett å finne veien. Men det er mer å utforske i Lindos enn Akropolis. Et tips er å besøke de gamle skipperhusene som er bygget i en blanding av arabisk, bysantinsk og egeisk arkitektur. Her får du et spennende innblikk i sjøreiser på 1600-tallet og hvor mye rikdom sjømennene samlet. Mariakirken i Lindos bør også besøkes. Den er som å vandre i et stort kunstmuseum.

Rhodos by

Det er mange severdigheter i Rhodos by, og det kan hende du må besøke byen mer enn én gang i løpet av ferien. Her finner du Stormesterens palass, flere museer, Rodiniparken og den vakre kirken Evangelismo nede i Mandrakihavnen. En spasertur i gamlebyen med sine middelaldermurer, hyggelige torg og kafeer hører også med,
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Rhodos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er bra buss- og taxiforbindelser i Lindos. Hør med hotellresepsjonen om leie av sykkel, moped eller motorsykkel. Lokalbussen går fra hovedveien, og det går buss direkte til Rhodos by.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–oktober kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. De vanligste kredittkortene som VISA og MasterCard aksepteres.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Lindos med rutefly.

Flyet lander på Rhodos flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Rhodos' flyplass til Lindos varierer mellom ca. 1 time og 10 minutter og halvannen time (ca. 50 km), avhengig av trafikk.
Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
33°22°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Inspirasjon og reisetips

Lindos

Lindos - den hvite by

En drøy times kjøretur fra Rhodos by finner du Lindos. Lindos er kjent som "Den hvite by", og ligger som en lysende prikk i landskapet. Lindos er en sjarmerende liten by, og egner seg perfekt til en dagsutflukt.

En drøy times kjøretur fra Rhodos by finner du Lindos. Lindos er kjent som "Den hvite by", og ligger som en lysende prikk i landskapet. Lindos er en sjarmerende liten by, og egner seg perfekt til en dagsutflukt.
Finn reise til Lindos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.