Ladiko Beach
Ekspertenes tips

På (ut)flukt fra

Kallithea

På (ut)flukt fra Kallithea

Sunwing Kallithea Beach i byen KallitheaRhodos, er et flott familiehotell med en fantastisk beliggenhet og nydelig utsikt. Her kan du enkelt tilbringe en uke eller to uten å forlate hotellområdet. Men hvis du blir som meg, litt rastløs i solsengen, er det også mange utflukter å gjøre. Her er mine beste tips!

Tekst & foto: Petter Sevenius

Bil til Lindos

En klassisk dagsutflukt er å leie bil og kjøre ned til Lindos, med et valgfritt antall badestopp langs veien selvfølgelig.

Vi startet dagen med å bade i vakre Anthony Quinn Bay, oppkalt etter skuespilleren som ønsket å kjøpe bukten etter å ha spilt inn filmen "The Guns of Navarone" her. Stranden regnes av mange for å være en av de vakreste i Rhodos. Vannet er krystallklart og utsikten er virkelig spektakulær. Hit bør man enten dra tidlig på dagen eller sent på ettermiddagen, da det blir fort fullt og vanskelig å finne parkering her. Da vi allikevel var i området, passet vi på å ta en dukkert ved vakre Ladiko Beach også.

Ladiko Beach

Seven Springs Tunnel

Seven Springs Waterfall

Seven Springs Waterfall

Etter Anthony Quinn Bay dro vi opp til Seven Springs Waterfall for å spise lunsj og for å få litt tid i skyggen. De eventyrlystne kan gå gjennom tunnelen her som leder vannet ned gjennom fjellet. Tunnelen ble ferdigstilt i 1931, og er 186 meter lang, ca. 2 meter høy og 1 meter bred. En spennende tur i mørket, men ingenting å anbefale om du har de minste tendenser til klaustrofobi. Vel fremme på den andre siden passet barna på å bade ved fossefallet.

Agati Beach / Golden Sands

Agati Beach / Golden Sands

Agati Beach og Lindos

Etter lunsj var det tid for strand nummer tre, og vi valgte da Agati Beach/Golden Sands. En lang og vakker sandstrand med herlig turkist vann.

Dagen ble avsluttet med å vandre rundt i vakre Lindos og middag på en liten sjarmerende restaurant, før vi dro tilbake til Kallithea.

Lindos

Lindos

Rhodos by

Hvis du vil på utflukt uten å leie bil, er det veldig enkelt å ta en taxi til Rhodos by som ligger kun 10 minutter fra Sunwing og har et godt utvalg av restauranter og butikker. Kvelden er best, da har temperaturen hatt tid til å falle og du kan kombinere turen med en middag bestående av gresk mezedes/tapas. Kalami Beach Bar er et hyggelig og barnevennlig alternativ for de som ønsker å ta en kortere spasertur etter stranden fra Sunwing.

Lindos

Rhodos by

Vind- og kitesurfing på Rhodos

Om du vil kombinere ferien med brett- eller kitesurfing, er Rhodos en perfekt øy som tilbyr pålitelig vind fra midten av juni til midten av september - men det kan fungere bra tidligere eller senere på året også. Ixia, på vestkysten av Rhodos, ligger bare 15 min med taxi fra Sunwing og i gangavstand fra Sunprime Miramare.

Her finner du Surfers Paradise, Windsurfers World og Pro Center som alle er kjente windsurfing-sentre. Alle tre tilbyr utleie, så vel som kurs i windsurf og wingfoil. Ytterligere 5 minutter unna samme stranden ligger Kitesurf Lalysos og Air Riders, som tilbyr alt innen kitesurfing. Ixia har en jevn og stabil vind som ikke er for sterk. Det er relativt stille vann uten bølger her - noe som gjør dette til et morsomt sted for alle nivåer.

Er du ute etter bølger, bør du ta turen ned til Prasonisi på sørvestspissen av Rhodos. Her får du bølger på den ene siden av halvøya og stille vann på den andre. Du finner også sentre som driver med utleie av utstyr her.

Petter Sevenius

Med et brett under armen og sekken på ryggen, reiser Petter dit nesen peker og tar eventyrene som de kommer. Men planlegging har også sine fordeler, spesielt på familieferier.