Se hotell (21)

Reiser til Rhodos' vestkyst

Vestkysten av Rhodos er stedet for deg som vil ta livet rolig. Hvorfor ikke velge vårt Sunprime Miramare Beach?
På Rhodos' vestkyst, fra Kritika, via Ixia og ned til Ialyssos, er det roligst og mest avslappende. Klimaet er behagelig selv i de varmeste sommermånedene, takket være den milde vestavinden. Den gunstige vinden er også grunnen til at mange windsurfere velger å reise hit. Ixia er et feriested med 10 kilometer med rullesteinstrand. Langs hovedgaten ligger butikker og restauranter med et bredt utvalg, så du behøver ikke lete lenge for å finne noe som faller i smak. Det beste med en ferie i Ixia er at her er det stille og rolig, samtidig som det bare er et kvarter med buss eller taxi inn til Rhodos by.

Kilometerlange strender

Langs strendene på Rhodos' vestkyst er det alltid god plass, og de fleste lokker med ulike former for vannsport; windsurfing, vannscooter og vannski for å nevne noen. Utenfor stedene Ixia og Ialyssos ligger Triandabukten. Her blåser det ofte en frisk vind, og stedet er populært blant windsurfere.

Sunprime for voksne

Reiser du uten barn og har lyst til å bo ekstra bra på Rhodos? Da kan vi anbefale Sunprime Miramare Beach. Hotellet ligger rett ved stranden i Ixia og bare 3,5 km fra Rhodos by. Hotellområdet er hele 70 000 kvadratmeter stort og strekker seg en kilometer langs hotellets private strand. En stor og frodig hage med gangstier som snirkler seg mellom lave leilighetsbygninger og bungalower skaper følelsen av at man befinner seg i en koselig gresk landsby. På hotellområdet finnes det også en stor kunstig anlagt lagune, med små avsatser der du kan slappe av på en solseng og nyte havutsikten.

I nærheten av Rhodos by

Det er et godt utvalg av restauranter og tavernaer i småstedene på vestkysten, men for det riktig store utvalget anbefaler vi en tur inn til Rhodos by. Her kan du handle i fine butikker, spasere rundt i gamlebyen eller besøke noen av byens mange trivelige utesteder.
Nyttige tips
 • Sunprime Hotels
 • All Inclusive
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlange strender
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Rhodos' vestkyst

Strender
På vestkysten av Rhodos er det for det meste rolig og avslappet. Klimaet er behagelig selv i de varmeste sommermånedene takket være den milde vestavinden. De gunstige vindforholdene er også grunnen til at mange vindsurfere reiser hit. Bølgene kan bli ganske høye, og siden strendene ikke er langgrunne, er hotellbassengene et bedre alternativ for barna.

Triandabukten – populær strand for windsurfing

Triandabukten ligger på vestkysten utenfor stedene Ixia og Ialyssos. Området er populært blant windsurfere på grunn av de gunstige vindene.

Ixia – stort utvalg av strandaktiviteter

Ixia er en flere kilometer lang steinstrand mellom Kritika og Trianda. Stranden er ikke spesielt langgrunn, men heller ikke brådyp. På stranden er det aktiviteter som windsurfing, vannscooter og vannski, og det er restauranter i nærheten.

Elli Beach – strand ved sentrum

Elli Beach er en 500 meter lang og langgrunn grusstrand med restauranter, barer og kafeer langs hovedveien ovenfor stranden. Det er et lite utvalg av vannsportsaktiviteter.

Windy Beach – lang og vakker grusstrand

Den vestre stranden i Rhodos by, også kalt Windy Beach, er en 800 meter lang grusstrand som er stedvis langgrunn og dyp. Det ligger restauranter, barer og kafeer langs hovedveien ca. 50 meter fra stranden.
Mat, drikke og uteliv
Både Ixia og Ialyssos har et godt utvalg av restauranter som serverer både tradisjonell gresk mat og internasjonale retter. I Rhodos by er det mange restauranter og tavernaer i den nye og den gamle delen av byen.
Vestkysten har et hyggelig utvalg av barer og puber i Ialyssos og Ixia. Det er en bouzoukiklubb i Ixia. Nattelivet på vestkysten er roligere enn i Rhodos by.
Shopping
Det største shoppingutvalget finner du i Rhodos by. Du kan også handle i de mindre byene hvor håndverkstradisjonene er lange. Vær på utkikk etter broderier, keramikk, lærvarer, gullsmykker, olivenoljer og lokale viner.
Sport og trening
Langs vestkysten er det flere strender med et godt utvalg av forskjellige typer vannsport som dykking, kite- og windsurfing.

Kitesurfing

Om du vil kitesurfe i ferien er vestkysten et fint alternativ. Her kan du ta kurs og leie utstyr for alle nivåer. Les mer her.

Windsurfing

På vestkysten kan du selvsagt også windsurfe. Du kan leie utstyr for alt fra en time til flere dager. Mer informasjon om hvordan du bestiller finner du her.
Aktiviteter og severdigheter
Langs vestkysten er det et godt utvalg av aktiviteter som riding, bowling og minigolf.
For deg som ønsker å utforske Rhodos i ferien har øya veldig mye å by på.

Rhodos by

Det er bare en kort bussreise fra de fleste steder på vestkysten inn til Rhodos by og en dag full av severdigheter og shopping.
Utflukter
Jeepsafari Rhodos – nordlig rute
Jeepsafari Rhodos – nordlig rute
Bli med på eventyr og oppdag en ny side av Rhodos! Vi kjører offroad med jeeper og besøker områder som det ellers er vanskelig å finne frem til. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Lindos by night
Lindos by night
Bli med på en kveldstur til historiske Lindos og opplev byen med Akropolis vakkert opplyst i mørket. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Luksus på havet
Luksus på havet
Bli med på en herlig dag langs Rhodos vakre østkyst om bord på den fine seilbåten "Estella". Enkel lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Rhodos gjemte perler
Rhodos gjemte perler
Bli med på en halvdagsutflukt og bli bedre kjent med to av Rhodos' mest kjente produkter – olivenolje og vin!
Les mer om utflukten
Dykking og snorkling
Dykking og snorkling
Er du eventyrlysten? Har du alltid villet prøve å dykke eller kanskje du har dykket før, og fått blod på tann? Bli med oss på tur!
Les mer om utflukten
Idylliske Symi – uten transport
Idylliske Symi – uten transport
Besøk en av de mest pittoreske og naturskjønne øyene i Dodekanesene på denne heldagsutflukten til vakre Symi. Mat, drikke og transport er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Rhodos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Buss

Rhodos har et velfungerende bussnett med avganger flere ganger i timen mellom de fleste stedene.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller e-post kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker flere steder. De vanligste kredittkortene som VISA og MasterCard aksepteres.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Rhodos' vestkyst i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Rhodos' vestkyst med rutefly.

Flyet lander på Rhodos flyplass.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt på Rhodos' vestkyst. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen til hotellet er ca. 20–25 minutter (ca. 8,5–10,5 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Miramare Beach og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
33°22°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Inspirasjon og reisetips

Rhodos' autentiske vestkyst

På vestkysten av Rhodos finnes det godt med urørte steder, og man ser lokalbefolkningens dyrking av tomater, løk og meloner. Det er heller ikke uvanlig å se advarselsskilt for kyr og geiter som du ofte ser vandrende fritt rundt.

På vestkysten av Rhodos finnes det godt med urørte steder, og man ser lokalbefolkningens dyrking av tomater, løk og meloner. Det er heller ikke uvanlig å se advarselsskilt for kyr og geiter som du ofte ser vandrende fritt rundt.
Finn reise til Rhodos' vestkyst
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.