Se hotell (1)

Reiser til Pefkos

Pefkos har mye å tilby og har flere berømte utfluktsmål rett rundt hjørnet. Lei en bil gjennom Ving og oppdag Rhodos på egen hånd!
Pefkos ligger bare seks kilometer fra berømte Lindos, og er et relativt rolig reisemål. På 1970-tallet var det bare noen sommerhus her, men i årene siden har flere og flere oppdaget dette badestedet. Her er det en del butikker, restauranter og barer, en langstrakt sandstrand og hyggelige, små badeviker. Om du leier sykkel eller bil kan du enkelt finne flere herlige steder å sole deg og bade. Den korte avstanden til Lindos er en av grunnene til å reise til Pefkos. Nabobyen er Rhodos' mest berømte utfluktsmål, og det er først og fremst middelalderfestningen Akropolis som er trekkplasteret – et imponerende byggverk på en 116 meter høy klippe. Nedenfor Lindos er det en vik med to herlige sandstrender, et perfekt sted på varme sommerdager. Her legger også flere utfluktsbåter til.

Bo bra med Ving

Om du bestiller en reise til Pefkos med Ving kan du bo i komfortable leiligheter nede ved stranden eller litt høyere opp. Uansett hvor du bor er du aldri langt fra sentrum med sitt gode utvalget av tavernaer og restauranter. Du får med andre ord et rolig og hyggelig opphold i nærheten av uteliv. Det er akkurat slik mange av våre gjester foretrekker å bo.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • God pris på leiebil
 • Hotell ved stranden
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Pefkos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Pefkos har en fin langgrunn strand og hyggelige små badeviker. Noen restauranter i nærheten av stranden serverer lunsj og kalde drikkevarer. På stranden er det utleie av pedalbåter og flere typer småbåter.

Strender på Rhodos

Rhodos er et utmerket reisemål for deg som ønsker et godt utvalg av strender. Det er en del vind på vestkysten, noe som gjør de svale strendene i området populære i sommermånedene. De fleste av Rhodos' mest kjente strender ligger langs østkysten.

Ixia – stort utvalg av strandaktiviteter

Ixia er en steinstrand mellom Kritika og Trianda. Til tider er det mye vind og høye bølger, hvilket gjør at det er populært med vannsport som windsurfing, jetski, vannski og bananbåt. Stranden er ikke langgrunn og undervannstrømmer kan forekomme. Derfor passer stranden best for litt større barn.

Triandabukten – populær strand for windsurfing

Triandabukten ligger på vestkysten utenfor småbyene Ixia og Ialyssos. Området er populært blant windsurfere på grunn av vindkastene.

Kallithea Springs – vakkert omgitt av klipper

Den populære stranden i Kallithea er omgitt av klipper. Det er utplassert solsenger på klippene, og stiger gir lett tilgang til vannet.

Oasis, Thassos, St. Nicolas – klippestrender med særpreg

Disse tre klippestrendene ligger mellom Kallithea og Faliraki, ca. to kilometer fra Sunwing Kallithea Beach. Her er det solsenger på klippene og en taverna på hver strand.

Faliraki – en paradisstrand

Faliraki er en herlig, lang sandstrand som er både langgrunn og badevennlig. Området har et stort utvalg av vannsport. Like ved Hotell Esperides ligger det et stort badeland med vannsklier, kafeer, restauranter og butikker.

Antony Quinn – herlig strand for snorkling

En liten strand som egner seg godt for snorkling. Stranden er brukt som location i flere store filminnspillinger.

Tsambika – vakker sandstrand

Fin sandstrand på østkysten, ca. 30 kilometer fra Rhodos by. Stranden er langgrunn og det er ingen strøm eller bølger. Det er to kilometer å gå fra der lokalbussen stopper.

Golden Beach – bortgjemt paradisstrand

Golden Beach er vanskelig å komme til, men er kjent som en av de vakreste strendene på Rhodos.

Haraki/Agathi – rolig strand

Beskrevet av mange som en rolig strand. Mindre restauranter i nærområdet serverer småretter.

Lindos – herlig sandstrand

Nedenfor Lindos ligger en vik med to herlige sandstrender. Bak åsen ligger det en annen, delvis beskyttet vik med fine bademuligheter.

Pefkos – strender med variasjon

I Pefkos kan du velge mellom en lang sandstrand og små, trivelige badeviker.

Kiotari – rolig steinstrand

Denne steinstranden strekker seg sørover fra Kiotari. Stranden har ingen fasiliteter eller restauranter og anbefales for deg som liker fredelige omgivelser, spesielt i høysesongen.

Prassonissi – strand med campingmuligheter

Prassonissi ligger på sørspissen av øya, og er et paradis for windsurfere. Her kan du tydelig oppleve forskjellene på tidevannet. Det ligger en campingplass ved stranden.

Afandou – rolig strand med klart vann

Afandou ligger sør for Faliraki-stranden, og har blitt kjent som en roligere strand. Stranden er seks kilometer lang, så det er enkelt å finne et sted hvor du kan være for deg selv. Stranden passer fint for snorkling.
Mat, drikke og uteliv
Det er et godt utvalg av restauranter i Pefkos som serverer både greske og internasjonale retter. I Lindos er det flere restauranter og tavernaer.

Mat og drikke på Rhodos

Det er ikke uvanlig med sen lunsj i Hellas. På noen restauranter kan det være lurt å bestille bord på forhånd, men på de fleste stedene kan dere komme uten å reservere. Et restaurantmåltid starter vanligvis med meze – småretter. Her er det verdt å prøve fritert eller grillet blekksprut, små friterte marides (fisk), friterte symireker, fritert bakaliaro (saltfisk) med skordalia (hvitløksdipp) og friterte revitokefkedes (små kikertboller). Til hovedrett serveres ofte grillet paidaki (lam), hjemmelaget moussaka (grateng av aubergin, kjøttsaus, poteter og hvit saus), pastitsio (makaronirett) eller giouvetsi (grateng med kjøtt og pasta). Til dessert serveres ofte sesongens frukt.

Rhodos-viner

Vin fra Rhodos har gjennom årene blitt tildelt priser og fått god omtale. Det finnes flere vinprodusenter på øya, som Emery og Cair. Viner fra Rhodos lages på druesortene mandilari og athiri som kun finnes på Rhodos og i Frankrike.
Nattelivet i Pefkos foregår for det meste på stedets hyggelige kafeer og barer. I Lindos er det et større utvalg av kafeer, barer og et og annet diskotek.
Om du foretrekker et aktivt natteliv er det Rhodos by som er stedet. Den store bargaten heter Orfanidou, og der ligger barene tett i tett. Utelivet på Rhodos er hektisk og lokker til seg mange mennesker. Kvelden begynner ofte tidlig og rundes først av når sola går opp. Om sommeren går strandfester av stabelen i nærheten av Rhodos by. De pleier å starte rundt midnatt, og det er transport fra Rhodos by.
Shopping
Om du er ute etter shopping er det best å besøke forretningene i Rhodos by. Det går også fint an å handle på de mindre stedene hvor håndverkstradisjonene er lange. Vær på utkikk etter broderier, keramikk, lærvarer, gullsmykker, olivenolje og øyas egen vin.

Shopping på Rhodos

De beste shoppingmulighetene finner du i Rhodos by. Den store handlegaten Ethnarchou Makario ligger ved Kypros-plassen. Det er også en del mindre gågater i nærheten med massevis av små butikker. En annen stor handlegate, Sokrates, ligger i gamlebyen. Her finner du vanlige butikker side om side med suvenirbutikker. Her kan du prute, spesielt på gull og lær. Prisene på klær er vanligvis høyere enn i Norge. Sko kan man imidlertid finne til lavere priser enn hjemme. Det er spesielt populært å kjøpe sandaler.

Butikker

Offisielle åpningstider er kl. 08.30-13.30, og de fleste dager også kl. 17.00-21.00 (sesongavhengig). På større steder holder mange butikker åpent lenger.

Keramikk

Keramikk finner du overalt, men de beste prisene og fine håndmalte varer får du ved å handle på verkstedene utenfor Rhodos by. Det går mange utflukter til disse keramikkverkstedene.

Gull og sølv

Det er et stort utvalg av gull og sølv. Prisene er lavere enn hjemme, men sørg for å handle med seriøse gullsmeder. Alt gull skal være stemplet 585 for 14 karat og 750 for 18 karat.

Olivenolje

Mye rimeligere enn i Norge, ca. 4 euro pr. liter.

Fåreost

Fåreost – feta – er også verdt å ta med seg hjem. Kiloprisen ligger på ca. 3-6 euro avhengig av type og kvalitet.
Sport og trening

Sport og trening på Rhodos

På Rhodos kan du ha en ferie fylt med sport og trening. Velg mellom forskjellige treningstyper på land eller i vannet.
Dykking og snorkling
Vil du dykke og snorkle i ferien på Rhodos, er det flere dykkersentre med PADI som passer for alle nivåer. Dykk ned under overflaten og opplev dyrelivet. Les mer om utvalget av kurs her.
Surfing
På Rhodos er det mange surfemuligheter, om du vil kitesurfe, surfe eller windsurfe. På vestkysten kan man for eksempel dra til strendene i Ixia og Ialyssos. På sydkysten ligger halvøya Prassonissi, som sies å være et surfeparadis. Her kan du ta surfekurs og leie utstyr.
Aktiviteter og severdigheter
I Pefkos er det utleie av små motorbåter. I Lardos er det også minigolf.

Bowling

På Rhodos finnes det flere bowlinghaller, f.eks. i Faliraki.

Faliraki

Faliraki er et must når du besøker Rhodos. Dette er et livlig sted i turistsesongen og en stor kontrast til de idylliske fjellandsbyene. Her er det et stort utvalg av aktiviteter, spesielt for de litt yngre. Bungyjump og vannkanoner er noe av hva Faliraki har å by på. I de sentrale delene er det også et lite tivoli som passer godt for små barn. Her er det gratis entré, og du betaler bare for aktivitetene. En favoritt blant mange turister i Faliraki er den syv kilometer lange sandstranden.

Prassonissi

På Rhodos sydspiss ligger Prassonissi. Området er kjent for sin strand og kanskje mest for at dette er et surfeparadis, spesielt i juli og august når meltemivinden blåser fra nord. Prassonissi ligger ca. 85 km fra Rhodos by og ca. 40 km fra Lindos.
Det er flere fine severdigheter i nærheten av Pefkos. Den korte veien til Lindos er en av grunnene til å reise hit. Nabobyen er det mest berømte utfluktsmålet på Rhodos, og det er spesielt middelalderfestningen Akropolis som er trekkplasteret, et fascinerende byggverk på en over 100 meter høy klippe. Lindos lokker også med butikker og et herlig strandliv.

Rhodos by

Museer, parker, vakre bygninger og imponerende kirker. Rhodos by er full av severdigheter, og gamlebyen med sine hyggelige torg og imponerende middelaldermurer utforskes best til fots.

Severdigheter på Rhodos

Hvis du har tenkt til å leie bil eller prøve lokalbussen, får du noen tips her til steder på Rhodos som er verdt å besøke. Øya er ikke større enn at du kan komme deg rundt på en dag. Langs østkysten er det mange fine sandstrender.

Sienna

En severdighet på øya er de mange sjarmerende småstedene. Sienna er en av dem og her sies det at tiden står stille. Hvis du kikker på klokkene på kirkebygningen så forstår du hvorfor. Her går livet sin vante gang. Sienna er kjent for sitt sterke, lokale brennevin.

Kremasti

Kremasti er et sjarmerende lite sted på vestkysten. Et tips er å besøke Rhodos største kirke, Panagia Katholiki.

Filerimos

Kjør gjennom landsbyen Trianda og du er snart ved en av Rhodos' største severdigheter, det 270 meter høye fjellet Filerimos. Her kan du se ruinene av Athenetemplet fra antikkens by Ialyssos. På toppen ligger det et kloster hvor katolske munker hadde tilhold frem til italienerne forlot Rhodos i 1943. Her står det en rekonstruksjon av ridderkirken som johanitterridderne reiste. En annen attraksjon er veien med 14 bronserelieffer som viser Jesus' vei til korset. I enden av den 350 meter lange veien står et 17 meter høyt kors – det største i Hellas – som det er mulig å gå opp i. Herfra er det fantastisk utsikt.

Här uppe finns en väg kallad med 14 bronsreliefer

Et 376 meter høyt fjell med et bysantinsk kloster på toppen. Et gammelt sagn forteller at gifte kvinner som ikke var blitt gravide innen "rimelig tid" etter bryllupet skulle krype på sine knær til klosteret natten mellom 8. og 9. september. Etter natten i klosteret skulle kvinnen føde ni måneder senere og døpe barnet Tsambikos eller Tsambika. Stranden Tsambika er også verdt et besøk. Mange sier at det er en av Rhodos' fineste sandstrender.

Akvariet

På Rhodos nordligste punkt ligger det et akvarium som virkelig er verdt et besøk.

Rhodos Akropolis

På Monte Smithfjellet ligger den antikke byen Rhodos Akropolis. Hit er det gode bussforbindelser fra Rhodos by.

Efta Piges

Et sted du bare må besøke på Rhodos er Efta Piges, grunnlagt av italienerne og hovedsakelig ment som et forsvarsanlegg. Her er det en 200 meter lang tunnel kalt "kjærlighetstunnelen" eller "ungdomstunnelen". Sagnet forteller at den første du får øye på i tunnelens mørke vil bli ditt livs store kjærlighet. I den andre enden er det en badedam.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Rhodos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er gode buss- og taxiforbindelser og det er enkelt å reise rundt på Rhodos. I Pefkos er det utleie av mopeder, motorsykler og sykler.

Slik kommer du deg rundt på Rhodos

Det er enkelt å reise rundt på Rhodos. Det er et godt nettverk av lokale bussforbindelser, og veiene er velholdte. Fra Mandrakihavnen går det en del båtturer.

Båt

Alle badebåter går fra Mandrakihavnen og går langs østkysten. Du kan reise til f. eks. hovedstaden Athen eller Marmaris i Tyrkia med de større ferjene som går fra Commercial Harbour.

Buss

Rhodos har et velfungerende bussnett med avganger flere ganger i timen mellom de fleste stedene. I Rhodos by går bussene fra Mandrakihavnen, fra Rimini Square for reiser østover og fra Averof Street for reiser vestover. Bussene i Rhodos by og på Ialyssos-kysten er blå, på de andre deler av øya er de orange. Langs hovedveien mellom Ixia og Rhodos by og mellom Lardos, Pefkos og Lindos er det holdeplasser. Hør med oss om aktuelle busstider, eller spør på turistinformasjonen eller busstasjonen.

Taxi

Taxiene i Rhodos by kjører på taksameter eller med faste priser. Utenfor bykjernen gjelder den offisielle prislisten, men den kan ofte forhandles. Om du har bestilt taxi på forhånd må du betale en henteavgift. På Rhodos er det enklest å praie en ledig taxi på gaten, eller gå til en taxiholdeplass. Her finner du prisliste med faste priser. Husk at de fleste taxiene ikke tar kort, kun kontant.

Moped og sykkel

Moped- og sykkelutleiefirmaer er det mange av, f.eks. Moto Pilot i Rhodos by på Kritis 12, en tverrgate til bargaten. Ekstra forsikring er ikke inkludert i prisen, men bør kjøpes i tillegg. Da er du dekket ved trafikkulykker, tyveri av kjøretøyet og personskader. Hjelm er obligatorisk, og er gratis å låne.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. De fleste butikker og restauranter aksepterer de vanligste kredittkortene som VISA, MasterCard og Eurocard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også Vings reiseinformasjon.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Pefkos med rutefly.

Flyet lander på Rhodos flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Rhodos' flyplass til Pefkos varierer mellom ca. 1 time og 20 minutter og 2 timer (ca. 55 km), avhengig av trafikk.
Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
33°22°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Pefkos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.