Se hotell (1)

Reiser til Pefkos

Pefkos har mye å tilby og har flere berømte utfluktsmål rett rundt hjørnet. Lei en bil gjennom Ving og oppdag Rhodos på egen hånd!
Pefkos ligger bare seks kilometer fra berømte Lindos, og er et relativt rolig reisemål. På 1970-tallet var det bare noen sommerhus her, men i årene siden har flere og flere oppdaget dette badestedet. Her er det en del butikker, restauranter og barer, en langstrakt sandstrand og hyggelige, små badeviker. Om du leier sykkel eller bil kan du enkelt finne flere herlige steder å sole deg og bade. Den korte avstanden til Lindos er en av grunnene til å reise til Pefkos. Nabobyen er Rhodos' mest berømte utfluktsmål, og det er først og fremst middelalderfestningen Akropolis som er trekkplasteret – et imponerende byggverk på en 116 meter høy klippe. Nedenfor Lindos er det en vik med to herlige sandstrender, et perfekt sted på varme sommerdager. Her legger også flere utfluktsbåter til.

Bo bra med Ving

Om du bestiller en reise til Pefkos med Ving kan du bo i komfortable leiligheter nede ved stranden eller litt høyere opp. Uansett hvor du bor er du aldri langt fra sentrum med sitt gode utvalget av tavernaer og restauranter. Du får med andre ord et rolig og hyggelig opphold i nærheten av uteliv. Det er akkurat slik mange av våre gjester foretrekker å bo.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • God pris på leiebil
 • Hotell ved stranden
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Pefkos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Pefkos har en fin langgrunn strand og hyggelige små badeviker. Noen restauranter i nærheten av stranden serverer lunsj og kalde drikkevarer. På stranden er det utleie av pedalbåter og flere typer småbåter.
Mat, drikke og uteliv
Det er et godt utvalg av restauranter i Pefkos som serverer både greske og internasjonale retter. I Lindos er det flere restauranter og tavernaer.
Nattelivet i Pefkos foregår for det meste på stedets hyggelige kafeer og barer. I Lindos er det et større utvalg av kafeer, barer og et og annet diskotek.
Shopping
Om du er ute etter shopping er det best å besøke forretningene i Rhodos by. Det går også fint an å handle på de mindre stedene hvor håndverkstradisjonene er lange. Vær på utkikk etter broderier, keramikk, lærvarer, gullsmykker, olivenolje og øyas egen vin.
Aktiviteter og severdigheter
I Pefkos er det utleie av små motorbåter. I Lardos er det også minigolf.
Det er flere fine severdigheter i nærheten av Pefkos. Den korte veien til Lindos er en av grunnene til å reise hit. Nabobyen er det mest berømte utfluktsmålet på Rhodos, og det er spesielt middelalderfestningen Akropolis som er trekkplasteret, et fascinerende byggverk på en over 100 meter høy klippe. Lindos lokker også med butikker og et herlig strandliv.

Rhodos by

Museer, parker, vakre bygninger og imponerende kirker. Rhodos by er full av severdigheter, og gamlebyen med sine hyggelige torg og imponerende middelaldermurer utforskes best til fots.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Rhodos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er gode buss- og taxiforbindelser og det er enkelt å reise rundt på Rhodos. I Pefkos er det utleie av mopeder, motorsykler og sykler.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. De fleste butikker og restauranter aksepterer de vanligste kredittkortene som VISA, MasterCard og Eurocard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også Vings reiseinformasjon.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Pefkos med rutefly.

Flyet lander på Rhodos flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Rhodos' flyplass til Pefkos varierer mellom ca. 1 time og 20 minutter og 2 timer (ca. 55 km), avhengig av trafikk.
Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
33°22°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Pefkos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.