Snart klar for å reise igjen?

Slik er det på Tenerife nå

Stemningsrapport fra Tenerife

Hvordan er det egentlig å være på Tenerife akkurat nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på.
Publisert: 15. februar 2021

– Den aller største forskjellen er at det er så få turister her, forteller Charlie og Emma. De to reiseglade guidene har jobbet på en rekke forskjellige reisemål for Ving, og denne vinteren sto Tenerife for tur.

– Det ble ikke helt som vi hadde sett for oss, men heldigvis er Tenerife et veldig fint sted å være. Vi har tenkt nytt når det kommer til å arrangere velkomstmøter, hvordan vi yter service og hvordan vi møter gjestene, og det har vært både spennende, utfordrende og lærerikt.

– Mye er selvfølgelig også som det alltid har vært. Strendene er fortsatt like herlige, tapasen smaker like godt, skogen er like fredelig som før og lokalbefolkningen er like vennlige og varme.

– Både vi og mange av de som bor her gleder oss veldig til ting blir som normalt igjen. Vi savner alle menneskene, det yrende folkelivet – og å få klemme Lollo & Bernie!

Må jeg bruke munnbind?

– Som så mange andre steder må du for øyeblikket bruke munnbind nesten overalt når du er på farten. Du kan ta det av deg når du spiser og drikker, og når du soler deg og bader. Du kan også jogge utendørs uten munnbind, men hvis du trener innendørs må du ha det på deg, forteller Charlie og Emma på Tenerife.

Hva gjelder på hotellene?

Ved innsjekking på hotellet må alle sprite hendene, og flere steder er det satt opp pleksiglass for beskyttelse. De fleste hotellene har også en begrensning for hvor mange som kan være i resepsjonen samtidig. Når du skal sjekke inn trenger bare én i reisefølget å gå frem til resepsjonen.

– Hotellene her på Tenerife jobber hardt for å ivareta både gjester og ansatte, og vi har fått mange tilbakemeldinger fra besøkende som skryter av tiltakene og sier de har følt seg veldig trygge under oppholdet, forteller Charlie og Emma.

De fleste hotellrestaurantene har enten buffe eller a la carte-servering, men med ulike serveringsmåter. Noen steder blir du servert, og andre steder henter du maten selv. Det er selvfølgelig viktig å bruke håndsprit, ha på munnbind og følge pilene på gulvet slik at man går riktig vei og ikke risikerer å lage trengsel.

Ved bassenget er det god avstand mellom solsengene, og de desinfiseres etter bruk. Det er ikke nødvendig å stå på opp tidlig for å sikre seg en solseng, det er mer enn nok til alle.

Hva gjelder på stranden?

Også på strendene gjelder avstandsreglene, og det er to meter avstand mellom solsengene. Det er godt med plass, og du velger selv om du vil ha solseng eller foretrekker sanden.

– Det er like hyggelig å rusle langs den idylliske strandpromenaden som det pleier å være, synes Emma og Charlie.

Hva med restauranter og butikker?

Omtrent halvparten av restaurantene er åpne, så du kan spise et nytt sted hver dag – hvis du vil. Det er god avstand mellom bordene og servicen er minst like god som vanlig. De fleste restaurantene stenger 22.30 på grunn av portforbud mellom 23 og 06.

– Selv spiser vi ofte på restaurantene, for vi vil gjerne støtte dem så mye som mulig, sier Charlie og Emma.

Supermarkeder og småbutikker er åpne, men du må være nøye med håndsprit før du går inn. Det gjelder også på restaurantene. Hvis du vil handle klær og sko er Siam Mall ved Playa de las Américas åpent, og det finnes også åpne kjøpesentre i Santa Cruz.

Kan jeg dra på utflukter?

Noen av de arrangerte utfluktene er satt på pause inntil videre, men du kan selvfølgelig dra på egne utflukter. Tenerife er for eksempel perfekt for fotturer, med en rekke turstier og spennende natur.

– Både vi og mange andre benytter anledningen til å gå tur når har vi fri, og det er en fantastisk måte å lade batteriene på. Noe av det vi liker aller best med Tenerife er at det er så mye å oppleve her. Vi har vært her i mange måneder allerede, men det er fortsatt steder vi ikke har rukket å besøke enda. Det gleder vi oss til, forteller Charlie og Emma.

Vil du lese flere saker som denne?

Flere stemningsrapporter

Hvordan er det egentlig å være i utlandet akkurat nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på.

Slik er det på Mallorca nå >
Slik er det på Gran Canaria nå >

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.