Klar for å reise i vinter?

Slik er det på Tenerife nå

Stemningsrapport fra Tenerife

Er du nysgjerrig på hvordan det er på Tenerife nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på.
Publisert: 26. november 2021

– Da vi landet på Tenerife denne gangen var det som å komme til en ny øy, forteller Charlie og Emma.

De to reiseglade guidene har jobbet på en rekke reisemål for Ving, og tilbrakte også forrige vinter på Tenerife.

– Forrige vinter ble ikke helt som noen hadde sett for seg, men det var en spennende og lærerik opplevelse. Nå er det veldig fint å se at ting nærmer seg normalt igjen. Turistene er tilbake og restaurantene er åpne. Det har vi gledet oss til!

– Mye er selvfølgelig også som det alltid har vært. Strendene er fortsatt like herlige, tapasen smaker like godt, skogen er like fredelig som før og lokalbefolkningen er like vennlige og varme.

Må jeg bruke munnbind?

– Munnbind trenger du bare når du er innendørs, på buss eller i taxi. Så det er lurt å alltid ha et munnbind lett tilgjengelig, sånn at du kan stikke innom en butikk eller to hvis du for eksempel får lyst til å shoppe litt, forteller Charlie og Emma.

Hva gjelder på hotellene?

Ved innsjekking på hotellet må alle sprite hendene, og flere steder er det satt opp pleksiglass for beskyttelse. De fleste hotellene har også en begrensning for hvor mange som kan være i resepsjonen samtidig. Når du skal sjekke inn trenger bare én i reisefølget å gå frem til resepsjonen.

– Hotellene her på Tenerife jobber hardt for å ivareta både gjester og ansatte, og vi har fått mange tilbakemeldinger fra besøkende som skryter av tiltakene og sier de har følt seg veldig trygge under oppholdet, forteller Charlie og Emma.

De fleste hotellrestaurantene har enten buffe eller a la carte-servering, men med ulike serveringsmåter. Noen steder blir du servert, og andre steder henter du maten selv. Det er selvfølgelig viktig å bruke håndsprit, ha på munnbind og følge pilene på gulvet slik at man går riktig vei og ikke risikerer å lage trengsel.

Ved bassenget er det god avstand mellom solsengene, og de desinfiseres etter bruk. Det er ikke nødvendig å stå på opp tidlig for å sikre seg en solseng, det er mer enn nok til alle.

Hva gjelder på stranden?

Også på strendene gjelder avstandsreglene, og det er to meter mellom solsengene.

– Nå er det også flere turister på strendene og de fine strandpromenadene i Los Cristianos og Playa Las Americas, og det er mange smil og god stemning.

Hva med restauranter og butikker?

– Nesten alle restaurantene er åpne som vanlig igjen, og mange steder må du faktisk bestille bord for å være sikker på å få plass. Barene er også åpne igjen, og vi synes det er veldig hyggelig at de spiller livemusikk igjen. Det er ikke noe som er triveligere enn å sette seg ned på en hyggelig bar, se på menneskelivet og høre på fin musikk, sier Charlie og Emma.

Supermarkeder og småbutikker er også åpne, men du må være nøye med håndsprit før du går inn. Det gjelder også på restaurantene. Hvis du vil handle klær og sko er Siam Mall ved Playa de las Américas åpent, og det finnes også åpne kjøpesentre i Santa Cruz.

Kan jeg dra på utflukter?

Ving har startet med arrangerte utflukter på Tenerife igjen, og du kan være med opp til vulkanen Teide eller bli med på båtturer. Det kommer til å bli flere utfluktsmuligheter i løpet av sesongen, og i mellomtiden er det selvfølgelig mulig å dra på egne utflukter.

Tenerife er for eksempel perfekt for fotturer, med en rekke turstier og spennende natur.

– Både vi og mange andre benytter anledningen til å gå tur når har vi fri, og det er en fantastisk måte å lade batteriene på. Noe av det vi liker aller best med Tenerife er at det er så mye å oppleve her. Vi har vært her flere ganger og i mange måneder, men det er fortsatt steder vi ikke har rukket å besøke enda. Det gleder vi oss til, forteller Charlie og Emma.

Vil du lese flere saker som denne?

Flere stemningsrapporter

Hvordan er det egentlig å være på ferie nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på.

Slik er det på Gran Canaria nå >
Slik er det på Madeira nå
Slik er det på Mallorca nå >

Hvordan er det egentlig å være på ferie nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på. [Slik er det på Gran Canaria nå >](/kanarioyene/gran-canaria/rapport) [Slik er det på Madeira nå](/portugal/madeira/stemningsrapport) [Slik er det på Mallorca nå >](/spania/mallorca/stemningsrapport)
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.