Se hotell (2)

Reiser til Playa Paraiso

Playa Paraiso er et avslappende reisemål på Tenerife, med et av øyas aller beste hotell.

Playa Paraiso ligger perfekt til på vestkysten av Tenerife, passe langt fra det yrende livet på de større turiststedene, men likevel så nært at du lett kan reise dit når du vil. Her slapper du av i rolige og grønne omgivelser, med alt innen behagelig rekkevidde. Selve Playa Paraiso består stort sett av flotte hotell og en håndfull butikker og restauranter. Men ikke langt unna ligger nabobyen Callao Salvaje, der utvalget er litt større.
Denne delen av kysten er ganske steinete og karrig, og strendene er generelt små og smale. Derfor har de bygget Lago Lido i Playa Paraiso, et vakkert bassenganlegg med vann direkte fra Atlanterhavet, slik at alle kan nyte forfriskende havsbad i perfekte forhold. Det finnes også flere basseng på hotellet og selvfølgelig et spa, hvis du vil skjemme deg bort litt ekstra i ferien.

Se mer av Tenerife

Tenerife er en vakker øy, med mye å tilby nysgjerrige besøkende. Ta lokalbussen fra Playa Paraiso til Playa de las Américas, for å få en smak av turistmylderet og kanskje kjøpe med deg en suvenir eller to. Aller best er det å bestille en leiebil – da får du skikkelig frihetsfølelse og helt unike opplevelser på kjøpet. Om du ikke har behov for bil under hele oppholdet kan du bestille den for bare noen dager.

Nyttige tips
 • All Inclusive
 • Veldig fornøyde gjester
 • Hotell med spa
 • Gode priser på leiebil
 • Valgfri reiselengde
 • Luksushotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Playa Paraiso

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Playa Paraiso har en liten strand med svart lavasand. Her ligger også bassengområdet Lago Lido med vann rett fra Atlanterhavet. Det koster penger å komme inn på Lago Lido.

Strendene på Tenerife

Tenerife har strender som egner seg for både store og små. Rundt på øya ligger strender av ulike slag, og alle frister like mye på sommeren som på vinteren. For barnefamilier anbefaler vi sandstrendene på sydsiden av Tenerife.

Strendene på sydkysten av Tenerife

Mange velger å reise til sydkysten på grunn av strendene. Her er det mange strender å velge blant. Noen er helt naturlige, andre er menneskeskapt, i eller i nærheten av feriestedene. De aller fleste strendene er barnevennlige, havet er rolig og det er sjelden brådypt. Om sommeren bruker lokalbefolkningen strendene for å avkjøle seg, men om vinteren er det stort sett turister som bruker dem. Det tilbyr ofte ulike vannsportaktiviteter på strendene, og mange steder er det utleie av solsenger og parasoller. I Playa de las Américas finner du flere fine strender for hele familien. De to lengste er 300 og 450 meter lange og består av henholdsvis finkornet sand og stein og grus. I Los Cristianos er det to brede og barnevennlige strender med lys, finkornet lavasand. I Playa Paraiso, langs den sydvestre kysten, ligger en liten strand med svart lavasand og bassenganlegget Lago Lido med sjøvann. Langs den samme kysten ligger også den hyggelige badebyen Los Gigantes, med en 75 meter lang strand med finkornet, svart lavasand. Reiser du til rolige San Miguel de Abona kan du avkjøle deg i hotellbassenget eller dra til en av strendene som ligger rett utenfor .

Strendene på nordkysten av Tenerife

Strendene på nordsiden av Tenerife består av lavasand og -grus. Mange steder stikker klippene opp av det klare, rene vannet. Den svarte sanden blir lett varm, så ta gjerne med badesko. I Puerto de la Cruz ligger det populære havbasseng-anlegget El Lago Martiánez, og like utenfor er det flere fine lavastrender. I hovedstaden Santa Cruz kan du bade på badeanlegget Tenerife Parque Maritimo som ligger ved havet. Vil du heller kjenne sand mellom tærne, er det kort vei til en av de vakreste strendene på Tenerife, Playa de las Teresitas. Hit kommer du deg raskt og enkelt med buss eller taxi fra sentrum.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Tenerife med Vings charterfly hele året.

Med Ving kan du også kjøpe en pakkereise med rutefly og valgfri reiselengde til Tenerife året rundt.

Flyet lander på flyplassen Reina Sofia på sørsiden av Tenerife.
Ving tilbyr reiser til Playa Paraiso hele året med rutefly.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Playa Paraiso er ca. 30–60 minutter (ca. 30 km).
Mat, drikke og natteliv
Det er noen få restauranter og barer i Playa Paraiso. Ellers er stedet ganske rolig. Det er et større utvalg av restauranter med forskjellig mat i Playa de las Américas og i nabobyen Callao Salvaje.

Mat og drikke på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner. Til frokost er det vanlig å drikke en kopp kaffe og spise en croissant eller en bocadillio, omtrent det samme som en baguette med pålegg. Lunsjen spiser de ganske sent, ofte ved totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Det betyr ikke at du som tursit trenger å følge det samme mønsteret, men hvis du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det allikevel alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Restauranter

Restauranttilbudet er stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. Her kan du velge blant flotte, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken og steder med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk og indisk mat. Bodegaer som serverer god vin og tapas finner du over alt. Restaurantene som ligger lit utenfor turistområdene er ofte stengt en dag i uken, så det kan være lurt å sjekke åpningstider. På landsbygda ligger de små familierestaurantene, såkalte guachines, med begrenset utvalg men god og rimelig mat. Flere har åpent kun om høsten, da de kan tilby egen vin. Når de er tomme for vin, stenger de og henger et skilt på døren som sier "Se acabó el vino" - utsolgt for vin.

Typiske retter på Tenerife

Tapas
Tapas og Spania hører sammen. Det finnes en mengde ulike tapas å velge blant, fra oliven og minipickles til marinert fisk og skalldyr, omelett, paté, skinke i alle varianter, krydret pølse, ost, potetsalat og mye mer. En fin måte å prøve tapas på er å bestille «un variado» , da får du en tallerken med litt forskjellig.

Puchero
En mellomting mellom suppe og gryterett, inneholder som regel safran, chorizo, kikerter og poteter.

Potaje de berros
En tykk suppe med bl.a. brønnkarse, svinekjøtt, mais, poteter og kummin.

Ensalada mixta
Blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan vara asparges, avokado, gulrot, tomat, sallat eller hva man har tilgjengelig. Dressingen tar du på selv.

Gofio
En slags maisgrøt som serveres stekt eller kokt, som tilbehør i stedet for poteter, ris eller pasta. Noen syns det minner om polenta.

Kanin
Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo
Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk, liten genistrek. Dette er en saus som kan lages hjemme eller kjøpes ferdig på glass i matbutikken. Den røde mojoen er en blanding av chili og krydder, mens koriander dominerer smaken i den litt mildere grønne mojoen.

Paella
Den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt.

Gazpacho
En leskende, kald suppe laget av tomater, grønnsaker, hvitløk og en dæsj eddik.

Ost
På Kanariøyene produserer de mye god ost. De ystes av både ku-, geit- og fåremelk eller en blanding av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer visstnok ikke fra Kanariøyene, men ligner veldig på kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bør selv smake deg frem blant de ulike variantene. Ost heter «queso» på spansk, og røkt ost heter «queso ahumado». Gå inn på et større «supermercado» (dagligvarebutikk) og se hva du finner.

Poteter
Spanske, saltkokte poteter er en populær rett. Deres «papas arrugadas» (rynkete poteter), kokes i vann med så mye havsalt at vannet dras ut av potetene og smaken konsentreres. De serveres litt innskrumpede og glinsende av salt sammen med «mojo». Tørsten slukker du med en kald øl – det lokale ølet på Tenerife heter Dorada.

Søtsaker
Er du glad i søtsaker må du ikke gå glipp av «bienmesabe», en veldig søt dessert av bl.a. honning, mandelkrem og eggeplomme. Du må også smake på de ulike bakevarene som sjokoladefylte croissanter og butterdeigruller fylt med nøtter og tørket frukt.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.
Nattelivet i Playa Paraiso er begrenset, men det er 3–4 puber her og to små spillelokaler hvor man kan spille dart og biljard. Du finner et livligere uteliv i Los Cristianos og Playa de las Américas.

Uteliv

Tenerife har et bra utvalg av barer, puber og nattklubber. Det er Playa de las Américas, området San Telmo ved Los Cristianos, Puerto de la Cruz og Santa Cruz som utgjør kjernen i utelivet på Tenerife. Steder som Playa Paraiso, Los Gigantes og San Miguel de Abona har et betydelig roligere uteliv, stort sett med musikkbarer og et par nattklubber. Hotellene på turiststedene arrangerer gjerne kveldsunderholdning med dans og musikk flere ganger i uken.
Shopping
Det er få butikker i Playa Paraiso. Det er bedre å ta bussen inn til Playa de las Américas hvor det er flere butikker og lavere priser.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å se etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Andre typiske artikler fra Tenerife er keramikk, bananlikør og vin som f.eks. Viña Norte. Avskårne papegøyeblomster er billig populært å kjøpe med hjem. Be om å få dem pakket i en eske, så kan du sende den som bagasje. Blomstene holder seg i rundt en måned. Butikkenes åpningstid er vanligvis kl. 10.00–13.30 og 17.00–20.00, men det er mange som holder åpent hele dagen og frem til kl. 22.00. Det er ikke vanlig å prute på prisene i butikker. Vi anbefaler ikke å handle med gateselgere, da alt gatesalg er ulovlig, og du har ingen reklamasjonsrett.

Shopping på Tenerife syd

I Playa de las Américas er shoppingtilbudet stort, både i butikker, kjøpesenter og på markedet. I Los Cristianos ligger det mest supermarkeder, suvenirbutikker og noen andre butikker. I Playa Paraiso og Los Gigantes er det noen få butikker, men det er enkelt å reise til litt større tettsteder i nærheten hvor utvalget er større. I San Miguel de Abona ligger det ikke stort annet enn et par suvenirbutikker. Flere dager i uken er det marked på sydsiden. De holder normalt åpent kl. 09.00–14.00.

Shopping på Tenerife nord

I Santa Cruz finner du det største utvalget av butikker. Den store handlegaten er gågaten Calle del Castillo. I strøket mellom El Castillo og Hotel Mencey ligger det masse små butikker med alt fra eksklusive merkeklær og sko til interiør og antikviteter. I hovedstaden Puerto de la Cruz finner du naturligvis også varemagasinet "El Corte Inglés". Byen har også mange fine butikker. Rett nord for Puerto de la Cruz ligger kjøpesenteret "La Villa" i tillegg til noen koselige butikker langs den gamle hovedgaten Calle La Carrera. I den historiska bydelen La Orotava får du kjøpt vakre håndverksprodukter.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Tenerife

Teneriffa bjuder på spännande aktiviteter och intressanta utflykter. Utöver Teneriffas fina stränder kan du ägna dig åt friluftsliv och åka på spännande båtutflykter. Nationalparken Teide är den perfekta platsen för besökare som vill beskåda häpnadsväckande vyer. En minnesrik utflykt är en tur till grannön La Gomera, en ö som ligger strax utanför Teneriffa. Med hyrbil kan du låta nyfikenheten styra och du kan upptäcka öns spännande aktivitetsutbud i din egen takt.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter å by på. Mange av øyas museer og severdigheter ligger i hovedstaden Santa Cruz, der også det årlige karnevalet arrangeres – verdens nest største karneval etter karnevalet i Rio. I Puerto de la Cruz og La Laguna ligger det også flere museer. Mange museer har stengt på mandager. I Santa Cruz-området finner du bra shoppingmuligheter, flere havsbasseng og Las Teresitas-stranden med importert gyllengul sand fra Saharaørkenen. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk.

La Laguna

Byen ble grunnlagt av erobreren Alonso Fernandez de Lugo, etter at han i 1496 innlemmet Tenerife i det kastillanske kongeriket. La Laguna var hovedstad frem til 1723, og er i dag øyas religiøse og kulturelle hovedstad og katolsk bispesete for Tenerife. Med ca. 30 000 studenter er La Laguna en universitetsby som også står på Unescos verdensarvliste, og er vel verdt et besøk. Blant de mest kjente severdighetene kan vi nevne den flotte katedralen og den lille kirken Ermita de San Miguel som i dag brukes som utstillingslokale. På Plaza del Adelentado ligger et turistinformasjonskontor som tilbyr gode kart og guidede turer i byen. Her finnes også flere interessante museer, som f.eks. Museo de la Historia de Teneriffa, historisk museum som ligger i en 1500-tallsbygning, Museo de la Ciencia y el Cosmo som byr på vitenskapelig underholdning for hele familien. Hver dag arrangeres det her ulike aktiviteter, som filmvisning, astronomiske observasjoner og laboratorieforsøk. Det er siden åpningen i 1994 blitt utført over mer enn 100 interaktive eksperimenter.

Piramides de Güimar

I byen Güimar på østkysten kan man besøke de berømte pyramidene fra guanchernes (urbefolkningens) tid. Hva har trappepyramiden på Tenerife til felles med pyramidene i Mexico og Peru? Utstillingene vil kanskje gi svaret på dette og mye annet, og blant annet kulturelle likhetstrekk mellom kontinentene, innen kunst og arkeologiske funn.

Garachico

Garachico var fra 1500-tallet til begynnelsen på 1700-tallet det kommersielle sentrum på Kanariøyene. Stedet kalles ofte Tenerifes Pompeii, da 80 prosent av den naturlige havnen og store deler av byen ble begravd i lava i 1706. Naturlige havbasseng, den utgravde byporten, den gamle borgen Castillo San Felipe, kirkene Santa Ana og San Francisco samt det som i den tiden var et fransiskanerkloster er alle verdt et besøk. På alle hus og bygninger står det en marmorplakett med byggeåret.

La Orotava

La Orotava er en vakker by som ligger et par kilometer inn i landet fra Puerto de la Cruz. Spesiell arkitektur, kanariske balkonger og brosteinsgater har bidratt til å gjøre denne byen både Insta-vennlig og kjent. Botanisk hage og håndbroderte duker finner du også her, i tillegg til en sjarmerende, tradisjonell atmosfære.

Pueblo Chico

Pueblo Chico er et utendørs museum som tar for seg arkitektur, historie og natur. I vakkert landskap vises det her miniatyrmodeller av de mest berømte bygningene på øya – alt i høy kvalitet. Et område viser også ulike vekster fra Tenerife.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Buss – Playa Paraiso

Lokalbussene er grønne og heter TITSA. Det er bussforbindelse mellom de større stedene på øya. Fra Playa Paraiso går det buss til blant annet Los Cristianos, Santa Cruz, Puerto de la Cruz og Los Gigantes.

Taxi – Playa Paraiso

I Playa Paraiso er det mange taxier som du kan stoppe på gaten eller ta fra en holdeplass. Taxisjåførene plikter å kjøre på taksameter.

.

På Tenerife kan du reise rundt med lokalbuss og taxi. Det går også ferger fra Tenerife til noen av de andre Kanariøyene. På korte strekninger er sykkel et fint fremkomstmiddel, men de trafikkerte veiene er ikke særlig egnet for syklister.

Lokalbusser

Det er bussforbindelse mellom de største tettstedene på øya, og det er forholdsvis rimelig å ta bussen. Det går ikke direktebuss alle steder, så det hender at man må bytte buss for å komme dit man skal. Knutepunkter er f.eks. busstasjonene i La Laguna oh Santa Cruz. Det kan være lurt å planlegge reisen i god tid. Lokalbussene er grønne og heter TITSA og bussholdeplassene er merket med grønne og hvite skilt der det står Parada TITSA. Du finner vanligvis rutetabellen på bussholdeplassen, og billett kjøper du om bord.

Taxi

Det er relativt billig å ta taxi. Du kan be taxisjåføren om å slå på taxameteret hvis han ikke har gjort det. På lengre turer kan det deriimot lønne seg å avtale pris på forhånd.

Ferge

Fra Tenerife går det ferger til Gran Canaria, La Gomera, El Hierro og La Palma.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Bankene har åpent mandag–fredag ca. kl. 08.30–14.00. Noen banker har også åpent på lørdager ca. kl. 08.30–13.30. Kortene VISA, MasterCard og Eurocard fungerer i de fleste butikker, og det finnes minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Reise med barn til Tenerife

Tenerife er et trygt og barnevennlig sted å feriere. Barnefamilier trives ekstra godt i Los Christianos og Playa de las Américas. Her er det brede strandpromenader som egner seg godt for barnevogner. Her finnes det også klatrestativ og trampoliner for litt større barn. Strendene er barnevennlige og det er mye å finne på av f.eks. utflukter og aktiviteter for hele familien. Skal du ta med familien til Tenerife, anbefaler vi vårt flotte Sunwing Fañabé Beach som ligger nær stranden i Fañabé, like nord for Playa de las Américas.

Restauranter

Barn er alltid velkommen på restaurantene. Kypriotene er glad i barn og gir dem gjerne mye oppmerksomhet. Ikke alle restauranter har egen barnemeny, men de fleste har stort sett mat som barn liker, bl.a. spaghetti, grillmat, hamburgere, pommes frites og pizza. Ofte faller også flere av tapasrettene i smak hos barna, som f.eks. tortilla. En del restauranter i turistbyene har barnestoler. Kafeer og barer selger ofte både iskrem, ferskpresset juice og milkshakes (batidos). Det er ikke vanlig med stellebord på toalettene.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er mindre enn hjemme, og grøtpulver og fruktpureer inneholder som regel sukker. Ferdig grøt finnes ikke, men de blander istedet grøtpulver og morsmelkerstatning.

Barnevogner og barnestoler

Det er ikke vanlig på Tenerife med slike barnevogner vi har hjemme, de bruker i stedet paraplytriller, som er mer praktisk i varmen. Det er best fremkommelighet med barnevogn i Los Cristianos, Playa de las Américas og Puerto de la Cruz. Andre steder har de gjerne smale veier og høye fortauskanter. Tvillingvogner med seter ved siden av hverandre er derfor nesten umulig å bruke der. De store leiebilselskapene leier ut bilseter, men de bør bestilles i god tid.

Lekeplasser

Lekeplassene er ikke av samme kvalitet som hjemme. Det gjøres mye for å holde dem i stand, men undersøk gjerne om husker og sklier er i orden før barna setter i gang med lek.
Sport og trening
På Tenerife er det gode treningsmuligheter. Her kan du spille golf, tennis og squash – og du kan gå fotturer, surfe eller sykle. I tillegg kan du drive med vannsportaktiviteter som padling og dykking.
Sykling
Tenerife har et spennende landskap for sykling, som også er en fin måt å utforske nærområdet på. Du kan leie en sykkel for så mange dager du ønsker, og den kan hentes og leveres på hotellet ditt.
Golf
Er du glad i å spille golf, er Tenerife et godt valg. Området rundt Los Cristianos og Playa de las Américas har mange fine baner, både 9-hulls og 18-hulls. Her er noen av de mest populære banene på Tenerife:

Golf del Sur
Golf del Sur er Tenerifes mest kjente og komplette feriegolfbane. Anlegget har 27 hull, alle vakkert omgitt av den lunefulle, svarte vulkansanden, picon, samt en masse raviner og kaktuser.

Golf Las Américas
Denne utmerkede golfbanen ligger praktisk talt midt inne i Playa de las Américas. Banen er bygd i en skråning med flott utsikt over både by, strand og hav. Fjellene i bakgrunnen er mektige og beskytter mot sterke vinder.

Amarilla Golf
Vakker 18-hulls golfbane. Her spiller du i flotte omgivelser på en bane som er populær blant såvel erfarne golfere som nybegynnere.
Surfing
Tenerife er kjent blant surferne og her arrangeres store konkurranser, også internasjonale. Den mest kjente stranden, spesielt blant windsurfere, er El Medano på sydsiden av øya. På nordsiden ligger det mange utmerkede strender for surfing. I Puerto de la Cruz ser man de unge med sine boogie-boards både på Playa Martiánez, Playa Jardín og Playa Bullullo, øst for byen. De virkelige entusiastene valfarter til stranden ved Taganana, som ligger på den såkalte Anagahalvøya, like nord for Santa Cruz. På Playa del Socorro kan du surfe 365 dagar i året. Her blåser det sterke vinder fra nord, som lager bølger på opptil 8 meter. I perioden juli-september arrangeres regionale og nasjonale konkurranser som f.eks. O'Neill Cup, i surfing, longboards og boogies. Her finnes også bar og restaurant. For å komme seg hit er det enkles å ta buss til Los Realejos og taxi derfra, eller taxi hele veien.
Fotturer
Det finnes mange turstier på Tenerife. Mascadalen byr på litt utfordrende terreng, men er en fantastisk naturopplevelse som helt klart er verdt anstrengelsen. Vil du ha et litt lettere terreng, tar du turen til nasjonalparken Anaga. Her får du se Tenerife fra sin grønneste side og i et rolig tempo. Gå heller ikke glipp av nasjonalparken Las Cañadas, et av verdens størte vulkankratere (2200 moh.). Området minner veldig om et månelandskap, med steinformasjoner og uvanlige vekster. Om vinteren ligger det snø på toppen av Teide, men om sommeren blomstrer både trær og blomster. Det finnes mye lesestoff om turløypene, og naturforvaltningen på Tenerife har laget en brosjyre med relevant og interessant informasjon. Noen av rutene er vanskelige, med store høydeforskjeller, og krever god kondisjon. Andre passer for de fleste, uavhengig av kondisjon og fysisk form. Ta med en lett sekk med matpakke, og husk også orienteringskart og varme klær. Det kan bli kaldt i fjellet, og været kan skifte fort.
Finn reise til Playa Paraiso
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.