Se hotell (16)

Reiser til Los Cristianos

Los Cristianos har en fin strand og hyggelig uteliv, og når du reiser med Ving kan du velge mellom rundt ti leilighetshotell – året rundt!

Los Cristianos er et rolig og trivelig reisemål på sydkysten av Tenerife, kun et kvarters reise fra flyplassen. Her venter fine strender, koselige restauranter, golfbaner og flere hyggelige utfluktsmål. Selv om Los Cristianos mer eller mindre har vokst sammen med Playa de las Américas, har stedet klart å beholde sitt særpreg. Her er miljøet roligere og mer kanarisk, med lokale, spanske restauranter og butikker. Alt ligger samlet rundt stranden, den palmekledde strandpromenaden og feriebyens hyggelige sentrum, som i stor grad er bilfritt.

Hotell på stranden i Los Cristianos

Mange av Vings hotell i Los Cristianos er gamle og velkjente, og har fornøyde stamgjester som kommer tilbake år etter år. Et eksempel er Don Jose, et av våre hotell på strandpromenaden. Et annet er Solmar, også det med mange fornøyde gjester. Her bor du i komfortable leiligheter hvor du kan slappe av og nyte det spanske hverdagslivet. Om du får lyst på å bade er det bare å krysse strandpromenaden, så står du med føttene i varm sand.

Strendene i Los Cristianos

Det ligger to fine strender på hver sin side av havnen i Los Cristianos. Playa de las Vistas, som grenser mot Playa de las Américas, er den største og beste stranden på hele Tenerifes sydkyst. Her finner du alt du ønsker deg. Men om du vil ha stranden på enda nærmere hold trenger du som sagt bare å krysse strandpromenaden, så er du på den brede stranden.

Mektige Teide

Tenerife er en vakker øy som byr på flotte naturopplevelser. Hvis du vil se mer av øya i ditt eget tempo er det smart å leie bil. Bak Los Cristianos rager fjellene som en blanding av grønne åser og massive fjellrygger. Og aller mektigst er vulkanen Teide, 3718 meter over havet. Veien opp dit er smal og svingete, men i god stand. Og utsikten er ubetalelig.
Det er også lurt å leie bil om du planlegger å spille golf i ferien. Her på sørsiden av Tenerife er det flere kjente golfbaner, og med egen bil er det lett å finne din favorittbane.

Nyttige tips
 • Lokale restauranter
 • Rimelig mat og drikke
 • Fine sandstrender
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Leilighetshotell
 • Hotell på stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Los Cristianos

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Det ligger to strender i Los Cristianos. De er 500 og 800 meter lange og henholdsvis 30 og 60 meter brede med finkornet, lys lavasand. Langs havnen i Los Cristianos går det en bilfri strandpromenade som er fin for spaserturer og restaurantbesøk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Los Cristianos året rundt.

Du kan dessuten reise med Ving til Los Cristianos hele året med rutefly.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Los Cristianos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia syd på Tenerife til hotellet ditt er ca. 20 til 40 minutter (ca. 14 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via San Miguel de Abona, og da blir reisetiden ca. 40–60 minutter. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Los Cristianos har mange restauranter, kafeer og tavernaer med varierte menyer. De fleste ligger langs strendene, den palmekledde strandpromenaden og i sentrum. I bar- og restaurantområdet San Telmo finner du også et bra utvalg av spisesteder. Spanjolene selv spiser ofte sent på kvelden, gjerne etter kl. 21.00, og i store grupper. Du kan også besøke Playa de las Américas, som har et stort utvalg av lokale og internasjonale restauranter med mat fra alle verdenshjørner.
I Los Cristianos er kveldslivet mer spansk enn i Playa de las Américas. Her går du ut for å spise eller sitte på en bar til sola går ned. Sent på kvelden rusler man videre til en av barene eller diskotekene i San Telmo mellom Los Cristianos og Playa de las Américas. Her danser man til salsa- og merengue-musikk. Er du ute etter et litt mer heftig uteliv skal du dra inn til Playa de las Américas og oppsøke de populære nattklubbene i Las Veronicas-området.
Shopping
Det ligger mange koselige butikker i gågatene i Los Cristianos. De fleste stenger midt på dagen, i siestaen. Hver søndag er det marked ved siden av hotell Gran Arona, nesten i enden av strandpromenaden i Los Cristianos. Byen har nesten vokst sammen med Playa de las Américas, hvor du kan gå langs strandpromenaden mellom de forskjellige turiststedene. På disse strekningene finner du også flere kjøpesenter og butikker.
Aktiviteter og severdigheter
Nærheten til Playa de las Américas gjør at området har et stort aktivitetstilbud med både friluftsaktiviteter, naturopplevelser og fornøyelsesparker. Vannparken Siam Park og utflukter til Vulkanen Teide og lavasletten Las Cañadas er noen av favorittene. Fra havnen i Los Cristianos går det ferger til naboøya La Gomera.
På oversiden av Los Cristianos ligger fjellet Montaña de Guaza og naturområder som er verdt et besøk. Vil du få med deg flere av Tenerifes severdigheter kan du bestille en utflukt gjennom Ving.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det finnes flere transportalternativer fra Los Cristianos.

Busstrafikk – Los Cristianos

Det går busser fra Los Cristianos til bl.a. Santa Cruz og Costa Adeje. Du finner rutetabeller på bussterminalen og bussholdeplassen på Avenida Juan Carlos I. Billett kan kjøpes på bussen, men hvis du skal kjøre flere strekninger lønner det seg å kjøpe klippekortet "Ten+". Kortet koster noen euro, og kan fylles på med 5–100 euro på bussterminaler og i noen dagligvarebutikker.

Ferge

Det går ferger til og fra La Gomera, El Hierro og La Palma fra Los Cristianos.

Taxi – Los Cristianos

Det er lett å få tak i taxi, enten ved å vinke på en på gaten eller bestille gjennom hotellet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Mange minibanker og banker. Visa, Eurocard og MasterCard fungerer best på reisemålet.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Bilfritt på strandpromenaden og i gågaten i sentrum. Byggearbeider pågår i enkelte deler av Los Cristianos. Noen steder kan fremkommeligheten være begrenset. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Los Cristianos er et barnevennlig reisemål. Det er fint å trille barnevogn langs strandpromenaden, og det er mange fornøyelser og restauranter som passer for barn. Det er også enkelt å komme seg til Playa de las Américas, som også har flere barnevennlige fasisliteter å by på.
Sport og trening
Vil du spille golf, er Los Christianos et godt valg. I området rundt finner du mange fine baner, både 9-hulls og 18-hulls, som f.eks.Golf Los Palos och Golf Las Américas. I Los Cristianos kan du også spille tennis og squash samt drive med ulike vannsportaktiviteter som padling, surfing og dykking.

Finn reise til Los Cristianos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.