Se hotell (17)

Reiser til Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz er en genuin og sjarmerende kanarisk by i den vakre Orotavadalen. Her har Ving flere bra hotell med oppvarmet basseng. I tillegg kan du bestille reiser med valgfri reiselengde.

Puerto de la Cruz ligger nederst i den frodige Orotavadalen, en bølgende blomsterhage som strekker seg opp mot den mektige vulkanen Teide. Reiser du hit får du oppleve en ekte kanarisk by med gammeldags sjarm. Her bader man i store havbasseng som er kreert av Lanzarote-arkitekten César Manrique. Plaza Charco, torget som ligger midt i byens sentrum, har en fin blanding av barer og restauranter. Et steinkast unna ligger fiskehavnen og den vakre gamlebyen, hvor husfasadene i de trange smugene er smykket med de klassiske kanariske balkongene i pinjetre. Villvin og bougainvillea klaterer oppover husfasadene, og pelagonia lyser røde i alle blomsterpotter. Det finnes en mengde lokale restauranter og tapassteder her i tillegg til internasjonale restauranter. Utelivet har noe for folk i alle aldre, med mange puber og barer og et par diskotek. Om du liker å shoppe i ferien skal du velge Puerto de la Cruz, for her finner du alle slags butikker med både kjente merkevarer og mer unike, kanariske varer.

Hotell for enhver smak

Når du bestiller en reise til Puerto de la Cruz kan du velge å bo slik det passer deg: Hotellrom eller leilighet, enkelt eller luksuriøst. Vil du bo på et av Tenerifes beste hotell skal du ta en titt på Hotel Botanico, et legendarisk hotell ved den botaniske hagen i Puerto de la Cruz.
Ving tilbyr også noen av reisemålets beste leilighetshotell – flere med oppvarmet basseng. Disse ligger både i sentrum og i roligere omgivelser i utkanten av byen. Du kan selvsagt også velge et hotell hvor du kan bestille All Inclusive. Da er du garantert en virkelig avslappende ferie!

Utforsk Tenerife!

Puerto de la Cruz er det perfekte utgangspunkt for å utforske denne spennende og varierte øya. Tenerife har Spanias høyeste fjell, små landsbyer og dramatisk natur. Den beste måten å oppleve alt dette er å bestille en leiebil sammen med reisen. På den måten kan du reise rundt i ditt eget tempo og stoppe hvor og når du vil. Med Ving kan du bestille en leiebil fra tre dager og oppover sammen med reisen.

Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Luksushotell
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheter
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Puerto de la Cruz

Vær
 • januar
21°15°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
21°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
22°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
24°18°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
28°21°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
Strender
I Puerto de la Cruz ligger havbassengene El Lago Martiánez. Ved å betale inngangspenger får du tilgang til området hvor det blant annet ligger fem havbasseng, tre barnebasseng, servering og kiosker, det hele spredd over et område på 33 000 kvadratmeter. Til høyre for El Lago Martiánez ligger det en strand, Playa Martiánez, med svart lavasand. Vest for Puerto de la Cruz ligger Playa Jardin, en 150 meter lang strand med svart, grovkornet lavasand. For barnefamilier anbefaler vi sandstrendene på sørsiden av Tenerife. Strendene på nordsiden av øya er svarte. De består av lavasand og lavagrus, og mange steder stikker det klipper opp av havet. Vannet er alltid klart og rent. Når spanjolene selv tar ferie i sommerhalvåret er det hit de reiser. Strendene er ikke alltid like barnevennlige, og det er heller ingen strandaktiviteter her. Mange steder går det an å leie solsenger. Den svarte sanden kan bli brennhet, så husk å ta med badesandaler.

Havbassengene i Puerto de la Cruz

Rett ved havet i Puerto de la Cruz ligger de berømte havbassengene El Lago Martiánez. Anlegget består av et stort bassengområde med laguner, et stort basseng med øyer i midten og seks mindre basseng, blant annet tre barnebasseng med klatrevennlige figurer. Saltvannet pumpes rett opp fra havet og fyller bassengene fra spektakulære fontener hver natt. Her er det grønne friområder med skyggefulle palmer, omkledningsrom, dusjer, restauranter og kafeer. Det er utleie av solsenger og parasoller.

Playa Jardin – Hagestranden

"Hagestranden" er Puerto de la Cruz' vakreste og mest populære strand. Den ligger i den vestlige utkanten av byen, og er inndelt i tre mindre strandområder. Mot betaling kan du bruke toalettene og omkledningsrom med dusj og oppbevaringsskap. De fleste turistene holder til på den første delen av stranden, nærmest borgen Castillo San Felipe. Det er utleie av solsenger og parasoller. Lokalbefolkningen og barnefamilier søker seg ofte til den borteste delen, nærmest Punta Brava. Her ligger det en foss som danner en liten elv på den finkornede sandstranden. Langs stranden går den en pen promenade med hageområder hvor det ligger flere kafeer, restauranter og barer, samt en lekeplass.

Playa las Teresitas – fin strand nord for Santa Cruz

Playa las Teresitas er den fineste stranden nord for Santa Cruz, med gylden sand fra Sahara, palmer som suser i vinden og mange barer. Ikke rart Playa las Teresitas er populær blant lokalbefolkningen! Om sommeren er det ganske lav vannstand, men det varierer med tidevannet. I sommersesongen er det utleie av vannscootere og jetski.

Los Patos

Los Patos er stranden rett øst for Playa Bollullo. Her kan du støte på naturister.

Playa del Socorro

Svart lavastrand ca. 10 minutter fra Puerto de la Cruz, nedenfor Los Realejos. Playa del Socorro er mest kjent blant surfere for sine perfekte bølger. Om sommeren benyttes stranden mye av lokalbefolkningen. Her er det bar og restaurant. Den beste måten å komme hit på er med buss til Los Realejos og deretter taxi videre, eller med taxi hele veien.

Playa Bollullo

Playa Bollullo er kanskje den mest kjente av de tre svarte lavasandstrendene. På veien hit får du en fin spasertur gjennom bananplantasjene. Ta taxi eller lokalbuss fra busstasjonen i Puerto de la Cruz til La Paz. Gå ned til det store hotellet Intepalace (ved siden av Teidemar), følg stien under veien og ned gjennom bananplantasjene. Fra Plaza del Charco tar det ca. en time å gå, og fra La Paz ca. en halv time. Det ligger en liten bar/restaurant ved stranden som du kommer til via noen bratte trapper.

Lavastrender

Øst for Puerto de la Cruz, ved El Rincon, ligger det tre svarte lavasandstrender sprengt inn mellom de nesten loddrette klippeveggene. Det er for det meste lokalbefolkningen som kommer hit, og ungdommer som gjerne surfer på bølgene med sine boogie boards. Kommunen har nylig forbedret adkomsten til disse strendene, så trapper og stier er renovert.

Playa Son Marcos

Playa Son Marcos er en svart lavasandstrand nedenfor byen Icod de los Vinos. Hit kommer ofte stedets lokalbefolkning.

Playa Martíanez

Playa Martiánez er en bystrand som er mye besøkt av surfere og yngre badegjester. Den ligger der hvor strandpromenaden Avenida Colon møter Avenida de la Familia Betanncourt y Molina i Puerto de la Cruz' østlige del, like ved siden av havbassengene. Her er det ingen toaletter eller barer direkte på stranden, så du må opp til strandpromenaden eller Avenidaen. Det er utleie av noen få solsenger og parasoller.

El Ancon

El Ancon er den østligste av disse strendene og kanskje den med færrest badegjester. Den ligger litt avsides til, og spaserturen dit kan være anstrengende. Stranden er grunnere enn de andre, spesielt ved lavvann.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Puerto de la Cruz med Vings charterfly i vintersesongen, og med rutefly året rundt. Når du reiser med rutefly velger du selv avreisedato og hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Puerto de la Cruz. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia sør på Tenerife til hotellene varier mellom ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 91 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
I Puerto de la Cruz ligger det over hundre restauranter og barer. Du finner en mengde lokale restauranter og tapassteder rundt i byen, men også restauranter med mat fra andre deler av verden. Mange restauranter har levende musikk om kveldene. Plaza del Charco, torget i sentrum av byen, har et stort utvalg av utendørskafeer. Det er gjerne turister som sitter på byens kafeer med en kaffe og et kakestykke, mens byens innbyggere som er på jobb ofte foretrekker de små, enkle barene hvor de kan få sin "cortado" (en liten kopp espresso med melk) og en "bocadillo" (sandwich), som en sen frokost i ellevetiden, eller tapas til lunsj. På varme dager kan ingenting sammenliknes med en iskald Dorada, som er det lokale ølmerket. De mest populære kafeene ligger ved torget og langs strandpromenaden, hvor du kan studere folkelivet. Om kvelden og i helgene er det en salig blanding av turister og lokalbefolkning her.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv bagett med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så prøv begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas ("rynkete poteter"), kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. Serveres litt skrukkete, dekket av salt og sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falskt flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Puerto de la Cruz har et livlig uteliv med mange barer og puber og et par diskotek. Her finner du også små bodegaer med levende musikk, salsaklubber og mye mer. Kvelden begynner som regel i området rundt Plaza Charco. Nattelivet er på det livligste i helgene og ved spesielle høytider, da de gjerne holder på til lyse morgen.

Abaco – La Paz-området

En herregård fra 1700-tallet som er dekorert med fersk frukt, grønnsaker og blomster. Vel verdt et besøk! Noen søndager er det konserter her, og da må man bestille bord. Pent antrekk om kvelden, dvs. ikke shorts eller joggesko. Det er lettest å komme hit med taxi.
Adresse: Calle Casa Grande El Durazno.
Shopping
Puerto de la Cruz har et stort utvalg av butikker, og det er to store shoppingsentre i byen. Her er det mange klesbutikker, flere lokale butikker, spanske butikker og store internasjonale kleskjeder.

Centro Comercial Martiánez

Et lite handlesenter som er åpent hver dag, også på søndager. Her finner du forskjellige butikker og en stor og velassortert dagligvarebutikk. Ligger i den østlige delen av Puerto de la Cruz.

Centro Comercial La Villa

Et stort og moderne shoppingsenter med mange sko- og klesbutikker rett utenfor Puerto de la Cruz. Ligger i San Geronimo området ved motorveien.

Markeder

Markedshallen Mercado El Tejar holder åpent mandag–lørdag, men det største markedet er på lørdager kl. 08.00–13.00.

Shopping på nordsiden av Tenerife

Det desidert største utvalget av butikker finner du i Santa Cruz, hvor den store handlegaten er gågaten Calle de Castillo. I området mellom El Castillo og Hotel Mencey ligger det massevis av små butikker som selger alt fra eksklusive klær til innredning, antikviteter, sko etc. Det velkjente varehuset El Corte Inglés ligger selvsagt også her i hovedstaden.
Det er også mange fine butikker i Puerto de la Cruz. Rett nord for sentrum ligger det store senteret "La Villa" med en mengde butikker som holder åpent til kl. 22.00 om kvelden unntatt på søndager. I La Laguna er det en del hyggelige, mindre butikker langs den gamle hovedgaten Calle La Carrera.
De fleste butikkene har faste priser, men du kan godt forsøke å prute på turistbasarene og ved større kjøp som kameraer, klokker etc.
Om du vil kjøpe med deg hjem lokale varer, har du mye å velge blant. La Orotava er kjent for sine fine håndbroderte duker. Men pass på, mange av dukene er asiatiske kopier. Andre typiske ting er keramikk, bananlikør og vin som for eksempel Viña Norte fra nordsiden av Tenerife. Snittblomster, for eksempel papegøyeblomster, er veldig billig. Pass på å få dem pakket i en eske til hjemreisen. Den kan sendes sammen med bagasjen, og blomstene holder seg ca. en måned. Olivin er et mineral som er typisk for Kanariøyene. Det er en lysgrønn, vulkansk stein som blant annet finnes oppe i kraterområdet rundt Teide. Siden området tilhører en nasjonalpark er det ikke lov å bryte stein her.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter
Her kan du spille tennis, squash og drive med styrketrening. I området rundt Playa de la Cruz kan du gå flere fine fotturer. På sydsiden ligger det flere golfbaner.

Surfing

Tenerife er kjent blant surfere, og det arrangeres flere store mesterskap her, også internasjonale. Den mest kjente stranden, spesielt blant windsurfere, er El Medano på øyas sørkyst.
På nordsiden er det flere utmerkede surfestrender. I Puerto de la Cruz morer de unge seg med sine boogie boards ved Playa Martiánez, Playa Jardín og Playa Bollullo øst for byen.
De mest entusiastiske valfarter til stranden ved byen Taganana på Anaga-halvøya nord for Santa Cruz. På Playa del Socorro kan man surfe 365 dager i året. Den kraftige vinden fra nord gir bølger fra en meter opp til åtte meter. I juli–september arrangeres regionale og nasjonale mesterskap som for eksempel O'Neill Cup i surfing, longboards og boogies.
Det er bar og restaurant her. Den enkleste måten å komme hit er med buss til Los Realejos og taxi derfra, eller taxi hele veien.

Jardín Botanico

En botanisk hage grunnlagt i 1788. De sjøfarende spanjolene hadde stående ordre om å ta med seg planter hit fra hele verden. Hagen rommer derfor mange verdifulle og sjeldne planter, som det enorme gummitreet. Åpent hver dag kl. 09.00–18.00. Biblioteket og herbariet er åpent mandag–fredag kl. 09.00–13.00.
Adresse: Calle Retama 2, Urbanización La Paz. Buss 101, 352 og 345, gå av før butikksenteret La Cupula. En liten liste med de latinske plantenavnene inngår.

Parque de Taoro

Parque de Taoro ligger oppe i høyden ved Casino Taoro. Like ovenfor Bel Air, den høyeste bygningen i Puerto de la Cruz, går det trapper opp til parken. Her er det fossefall, små dammer og en enestående utsikt over byen. Rett nedenfor kasinoet ligger det en kafe med en liten lekeplass.

Sitio Litre

Sitio Litre, en orkidéhage midt i Puerto de la Cruz, er Tenerifes eldste hage og øyas største orkidésamling. I den store privatvillaen, som har vært i engelsk eie siden 1730, bodde Agatha Christie i 1929. Marianne North, en berømt blomstermaler, bodde her i 1875 og malte mange av sine kjente verk med motiv herfra. Baren har et stort utvalg av kanariske viner.
Adresse: Calle Sitio Litre, Camino el Rabado mellom Hotel Martiánez og Cepsa-stasjonen ved hovedveien ovenfor Bel Air-bygningen.

Museer – Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz har kun noen få museer som er verdt et besøk, men det er flere museer i La Orotava, La Laguna og i hovedstaden Santa Cruz. De fleste museer er stengt på mandager.

Casa de la Aduana
På 1700-tallet ble Puerto de la Cruz øyas kommersielle sentrum, og det ble oppført et tollhus i kanarisk stil nede ved havnen. I første etasje er det en butikk som selger produkter og håndverk fra øyene.
Adresse: Calle las Lonjas. Gratis inngang. Butikk med håndverk og gastronomi åpen mandag–fredag kl. 10.00–20.00 og lørdag 10.00–17.00. Museet er åpent mandag–lørdag kl. 10.00–14.00.

Casa Museo Abaco
En herregård fra 1700-tallet i typisk kanarisk stil, nå i privat eie. På dagtid kan man besøke dette fantastiske huset, som er dekorert med fersk frukt og grønt, høre om husets historie og drikke sangria i den vakre hagen. Restaurant: Mandag–lørdag kl. 13.00–15.30 og 18.00–22.30. Søndag 13.00–22.30. Cocktailbar fredag–lørdag til kl. 01.00. Museet er åpent kl. 10.00–13.00.

Museo Arqueológico Municipal
Et kanarisk hus fra 1800-tallet med utstillinger om urbefolkningen, guanchene, og en samling keramikk- og bruksgjenstander. Av og til er det temautstillinger om Kanariøyenes kultur og historie. Åpent tirsdag–lørdag kl. 10.00–13.00 og kl. 17.00–21.00, søndag kl. 10.00–13.00.
Adresse: Calle El Lomo 9A. Inngangspenger. Barn under 18 år kommer inn gratis. Informasjon på engelsk, tysk og fransk.

Museer – La Laguna

Museo de la Historia de Teneriffa
Et historisk museum i La Laguna som ligger i et restaurert kanarisk hus fra 1500-tallet. Her får du et innblikk i Tenerifes historie fra guanchenes tid til nåtiden. Informasjon på engelsk, tysk og fransk.
Adresse: Calle San Agustin 22.

Museo de la Ciencia y el Cosmo
Et opplevelsessenter som på lettfattelig og underholdende måte informerer om kosmos og naturvitenskap. Siden museet åpnet i 1994 har de utført over 100 interaktive eksperimenter. Hver dag arrangeres det flere aktiviteter som filmvisning, astronomiske observasjoner, laboratorieforsøk etc. Veldig interessant og underholdende for hele familien.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.

Taxi – Puerto de la Cruz

Taxi er en behagelig måte å komme seg rundt på Tenerife. I Puerto de la Cruz er det mange taxier du kan stoppe på gaten, ta fra taxiholdeplassen eller be hotellet bestille over telefon. Det er derimot ikke mulig å forhåndsbestille taxi til flyplassene. De fleste taxiene tar fire passasjerer, men det blir mer vanlig med større taxier som tar inntil syv personer. Taxisjåførene er pålagt å kjøre på taksameter. Om taksameteret ikke er slått på kan du be sjåføren gjøre det. Fo lengre turer er det lurt å avtale pris på forhånd, for eksempel til Santa Cruz, flyplassen eller en dagstur rundt på øya. Det er litt dyrere å kjøre taxi om natten, i helgene og på søndager. Det er vanlig med tips, ca. 5–10 %.

Båt og ferge

Det går båt til Gran Canaria fra Santa Cruz.

Busstrafikk – Puerto de la Cruz

Lokalbussene er grønne og heter TITSA. De kjører til de fleste steder på øya, men du må ofte bytte buss på større stasjoner i for eksempel La Laguna og Santa Cruz. På dagtid går det ofte busser til disse stedene og de nærmeste byene. Om natten går det stort sett ingen lokalbusser, heller ikke under karnevalet.
Bussholdeplassene er merket med grønne og hvite skilt hvor det står Parada TITSA. Rutetabeller finner du på busstasjonen og holdeplassene. Du kan kjøpe billett om bord, og den gjelder for en enkeltreise, og du kan ikke bytte buss med den. Når du går av bussen slutter den å gjelde.
Skal du på en lengre tur, eller du er med i en gruppe, kan det lønne seg å kjøpe et busskort, "Ten+". Et tellesystem i bussen trekker automatisk riktig beløp når du registrerer kortet ved av- og påstigning. Man sparer ca. 30–50 % av ordinær billettpris med dette kortet. Kortet koster ca. 2 euro, og kan fylles på med 5–100 euro på bussholdeplasser og i noen butikker.

Moped – Puerto de la Cruz

Mopeder kan leies, men vi anbefaler det ikke. Trafikken er tett og travel. Det er mange ulykker med ungdom på moped, spesielt når de kjører mellom bilene for å komme raskere frem.

Sykkel – Puerto de la Cruz

Det går an å leie sykler, men gater og veier er ikke tilrettelagt for syklister. Det er ikke veiskuldre, og bilistene viser ikke alltid hensyn. Til tross for dette er sykling en ganske utbredt sport her. Mange sykler med terrengsykler på stier.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden november–april kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Fra april til november har vi ingen Vingverter og heller ikke utfluktsprogram i Puerto de la Cruz, men du kan nå oss på telefon, sms og e-post. Vi er også tilstede på flyplassen for alle som reiser med våre charterfly.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). De større kortene VISA, Eurocard og MasterCard fungerer best på reisemålet. Mange minibanker.

Bankene har åpent mandag–fredag kl. 08.30–14.00 og en del har også åpent torsdag kl. 17.00–18.00. Det finnes også vekslingskontorer, og de fleste av disse holder seg til de vanlige åpningstidene. Selvfølgelig kan man veksle i resepsjonen på hotellet, men da får man en ganske dårlig kurs. Maksbeløpet man kan ta ut er 300 euro to ganger om dagen, altså maks 600 euro pr. dag. De fleste butikker, restauranter og minimarkeder tar de vanlige kortene som Visa og MasterCard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Mange trapper og nivåforskjeller. Til tider høy luftfuktighet, noe som kan være plagsomt for astmatikere.
Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Hvorfor ikke ta med seg barna på en ferie til Puerto de la Cruz? Her er det mye å se og gjøre, og det er veldig populært å bade i de store havbassengene.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste større dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Sammenliknet med her hjemme er utvalget av barnemat på glass mindre. Man kan kjøpe "papilla" (grøtpulver) og blande det med melk eller vann. Grøtpulver og de fleste fruktpureer inneholder ofte sukker. Morsmelkerstatning selges i forskjellige doser avhengig av alder, og kan kjøpes både på apotek og i butikker.

Restaurantmat

Det er få restauranter som har spesielle barnemenyer, men de kan likevel servere barnevennlig mat. Det er vanlig å servere spaghetti, grillmat, pommes frites og pizza. La barna prøve "calamares a la romana", friterte blekksprutringer, eller "croquetas", potetkroketter. "Pinchos", små grillspyd, og "potaje", en typisk kanarisk grønnsakssuppe er også favoritter blant barna.
Mange kafeer og barer selger iskrem i alle tenkelige smaker. Ferskpresset fruktjuice og "batidos", milkshakes, er sikre kort. Det er mye å velge mellom på kafeer og såkalte "zumerias", juicebarer.

El Monasterio

Mange som bor i Orotavadalen pleier å ta barna med seg hit. På El Monasterio kan man drikke kaffe eller spise, og barna kan leke blant høner, ender og påfugler som går fritt rundt i hagen. Her er det en liten dam med fisk og skilpadder, og ponnier og sauer i små innhegninger. El Monasterio ligger ved La Montañita ovenfor motorveien. Det går lokalbuss hit.

Barnevogner og barnestoler

Det er som regel lett å komme frem med barnevogn langs strandpromenaden og i gågatene. I den gamle bydelen i Puerto de la Cruz kan fortauene være smale og ha høye kanter. Tvillingvogner, med to barn i bredden, er så å si umulig å bruke i Puerto de la Cruz. Det er kun noen få restauranter som har barnestoler, så ta med en reisebarnestol eller en sittevogn. Barneseter av ulike typer kan leies hos bilutleiefirmaene.

Lekeplasser og underholdning

Det er noen få lekeplasser inne i sentrum. Husker, klatrestativ og sklier er de vanligste lekeapparatene, men standarden er ikke alltid like høy som i Norge. Den mest populære lekeplassen ligger ved Plaza del Charco på torget ved havnen. Det ligger et litt større lekeområde ved den fine stranden Playa Jardín. La Paz-området har en lekeplass mellom Hotel Masaru og Hotel Molino Blanco. Ved Centro Comercial Martiánez, shoppingsenteret øst i byen, er det som regel hoppetårn på søndagsettermiddager. Rundt jul, under karnevalet og i påsken er det tivoli nede ved havnen.

Shopping

I Puerto de la Cruz er det mange butikker som selger klær, sko, leketøy m.m.

Amming og stellebord

Det er ikke vanlig med stellebord på toalettene. Amming gjøres litt diskret og avsides. I hotellbassengene bør småbarn bruke badebleie.
Finn reise til Puerto de la Cruz
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.