Se hotell (16)

Reiser til Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz er en genuin og sjarmerende kanarisk by i den vakre Orotavadalen. Her har Ving flere bra hotell med oppvarmet basseng. I tillegg kan du bestille reiser med valgfri reiselengde.
Puerto de la Cruz ligger nederst i den frodige Orotavadalen, en bølgende hage som strekker seg opp mot den mektige vulkanen Teide. På en reise til Puerto de la Cruz får du oppleve en ekte kanarisk by med gammeldags sjarm. Her bader du i store havbasseng designet av arkitekten César Manrique fra Lanzarote. Plaza Charco, torget som ligger midt i byens sentrum, har en fin blanding av barer og restauranter. Et steinkast unna ligger fiskehavnen og den vakre gamlebyen, hvor husfasadene i de trange smugene er smykket med de klassiske kanariske balkongene i pinjetre. Villvin og bougainvillea klatrer oppover husfasadene, og pelagonia lyser røde i alle blomsterpotter. Du finner en mengde lokale restauranter og tapassteder her i tillegg til internasjonale restauranter. Utelivet har noe for folk i alle aldre, med mange puber og barer og et par diskotek. I området rundt Puerto de la Cruz ligger det flere vingårder hvor du kan bli med på vinsmaking, enten på egen hånd eller på en arrangert utflukt. Om du liker å shoppe i ferien skal du velge Puerto de la Cruz, for her er det alle slags butikker med kjente merkevarer og mer unike, kanariske produkter.

Hotell for enhver smak

Når du bestiller en reise til Puerto de la Cruz kan du velge å bo slik det passer deg: Hotellrom eller leilighet, enkelt eller luksuriøst. Vil du bo på et av Tenerifes beste hotell skal du ta en titt på Hotel Botanico, et legendarisk hotell ved den botaniske hagen i Puerto de la Cruz.
Ving tilbyr også noen av reisemålets beste leilighetshotell – flere med oppvarmet basseng. Disse ligger både i sentrum og i roligere omgivelser i utkanten av byen. Du kan selvsagt også velge et hotell hvor du kan bestille All Inclusive. Da er du garantert en virkelig avslappende ferie!

Utforsk Tenerife!

Puerto de la Cruz er det perfekte utgangspunkt for å utforske denne spennende og varierte øya. Tenerife har Spanias høyeste fjell, små landsbyer og dramatisk natur. Den beste måten å oppleve alt dette er å bestille en leiebil sammen med reisen. På den måten kan du reise rundt i ditt eget tempo og stoppe hvor og når du vil. Med Ving kan du bestille en leiebil fra tre dager og oppover sammen med reisen.
Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Luksushotell
 • Gode restauranter
 • Gode shoppingmuligheter
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Puerto de la Cruz

Strender
Puerto de la Cruz har flere sandstrender og det store havbasseng-anlegget El Lago Martiánez.

Havbassengene i Puerto de la Cruz

Rett ved havet i Puerto de la Cruz ligger det berømte havbassenganlegget El Lago Martiánez. Inngangsbilletten gir adgang til hele anlegget med fem havbasseng, tre barnebasseng, serveringssteder samt kiosker, spredt ut over det 33 000 m² store området. Saltvannet pumpes rett opp fra havet og fyller bassengene fra spektakulære fontener hver natt. Her er det grønne friområder med skyggefulle palmer, omkledningsrom, dusjer, restauranter og kafeer. Det er utleie av solsenger og parasoller.

Playa Jardin – Hagestranden

Vest for Puerto de la Cruz ligger Playa Jardin (Hagestranden), en 150 meter lang strand med svart, grovkornet lavasand. Det er en av de vakreste og mest besøkte strendene i området. Mot betaling kan du bruke toalettene og omkledningsrom med dusj og oppbevaringsskap. De fleste turistene holder til på den første delen av stranden, nærmest borgen Castillo San Felipe. Det er utleie av solsenger og parasoller. Lokalbefolkningen og barnefamilier søker seg ofte til den borteste delen, nærmest Punta Brava. Her ligger det en foss som danner en liten elv på den finkornede sandstranden. Det finnes også flere kafeer, restauranter og barer, samt en lekeplass inne i selve hagen.

Playa las Teresitas – fin strand nord for Santa Cruz

Playa las Teresitas er den fineste stranden nord for Santa Cruz, med gylden sand fra Sahara, palmer som suser i vinden og mange barer. Ikke rart Playa las Teresitas er populær blant lokalbefolkningen! Om sommeren er det ganske lav vannstand, men det varierer med tidevannet. I sommersesongen er det utleie av vannscootere og vannscooter.

Los Patos

Los Patos er stranden rett øst for Playa Bollullo. Her kan du støte på naturister.

Playa del Socorro

Svart lavastrand ca. 10 minutter fra Puerto de la Cruz, nedenfor Los Realejos. Playa del Socorro er mest kjent blant surfere for sine perfekte bølger. Om sommeren benyttes stranden mye av lokalbefolkningen. Her er det bar og restaurant. Den beste måten å komme hit på er med buss til Los Realejos og deretter taxi videre, eller med taxi hele veien.

Playa Bollullo

Playa Bollullo er kanskje den mest kjente av de tre svarte lavasandstrendene. På veien hit får du en fin spasertur gjennom bananplantasjene. Ta taxi eller lokalbuss fra busstasjonen i Puerto de la Cruz til La Paz. Gå ned til det store hotellet Intepalace (ved siden av Teidemar), følg stien under veien og ned gjennom bananplantasjene. Fra Plaza del Charco tar det ca. en time å gå, og fra La Paz ca. en halv time. Det ligger en liten bar/restaurant ved stranden som du kommer til via noen bratte trapper.

Lavastrender

Øst for Puerto de la Cruz, ved El Rincon, ligger det tre svarte lavasandstrender sprengt inn mellom de nesten loddrette klippeveggene. Det er for det meste lokalbefolkningen som kommer hit, og ungdommer som gjerne surfer på bølgene med sine boogie boards. Kommunen har nylig forbedret adkomsten til disse strendene, så trapper og stier er renovert.

Playa Son Marcos

Playa Son Marcos er en svart lavasandstrand nedenfor byen Icod de los Vinos. Hit kommer ofte stedets lokalbefolkning.

Playa Martíanez

Playa Martiánez er en bystrand som er mye besøkt av surfere og yngre badegjester. Den ligger der hvor strandpromenaden Avenida Colon møter Avenida de la Familia Betanncourt y Molina i Puerto de la Cruz' østlige del, like ved siden av havbassengene. Her er det ingen toaletter eller barer direkte på stranden, så du må opp til strandpromenaden eller Avenidaen. Det er utleie av noen få solsenger og parasoller.

El Ancon

El Ancon er den østligste av disse strendene og kanskje den med færrest badegjester. Den ligger litt avsides til, og spaserturen dit kan være anstrengende. Stranden er grunnere enn de andre, spesielt ved lavvann.
Mat, drikke og uteliv
I Puerto de la Cruz ligger det drøssevis av restauranter og barer. Du finner en mengde lokale restauranter og tapassteder rundt i byen, men også restauranter med mat fra andre deler av verden. Mange restauranter har levende musikk om kveldene. På Plaza del Charco, torget i sentrum av byen, og langs strandpromenaden ligger det et stort antall fortauskafeer hvor du kan sitte og betrakte folkelivet.
Puerto de la Cruz har et livlig uteliv med mange barer og puber og et par nattklubber. Her finner du også små vinbodegaer med levende musikk, salsaklubber og mye mer. Utelivet er konsentrert rundt Plaza Charco. Nattelivet er livligst i helgene og ved spesielle høytider.

Casa Ábaco

En herregård fra 1700-tallet som er dekorert med fersk frukt, grønnsaker og blomster. Vel verdt et besøk! Noen søndager holdes det konserter her, og da må man bestille bord. Pent antrekk om kvelden, dvs. ikke shorts eller joggesko. Det er lettest å komme seg hit med taxi.
Adresse: Calle Casa Grande El Durazno.
Shopping
Puerto de la Cruz har et stort utvalg av butikker, og det er to store kjøpesentre i byen. Her er det mange klesbutikker, flere lokale butikker, spanske butikker og store internasjonale kleskjeder.

Centro Comercial Martiánez

Et lite handlesenter som er åpent hver dag, også på søndager. Her finner du forskjellige butikker og en stor og velassortert dagligvarebutikk. Ligger i den østlige delen av Puerto de la Cruz.

Centro Comercial La Villa

Et stort og moderne shoppingsenter med mange sko- og klesbutikker rett utenfor Puerto de la Cruz. Ligger i San Geronimo området ved motorveien.

Markeder

Markedshallen Mercado El Tejar holder åpent mandag–lørdag, men det største markedet er på lørdager kl. 08.00–13.00.

La Orotava

Den historiske byen La Orotava er kjent for sin e flotte, håndbroderte duker. De originale har broderier av små, røde julestjerner. Vær oppmerksom på at det også selges kopier produsert i Asia.
Sport og trening
I Puerto de la Cruz kan du for eksempel trene styrke og spille både tennis og squash. I omgivelsene rundt går det mange fine turløyper. På sydsiden finner du flere golfbaner. Puerto de la Cruz har også populære strender for surfing, bl.a. Playa Martiánez, Playa Jardín og Playa Bullullo øst for byen.

Spill golf i ferien

Tenerife har flere fine golfbaner. Les mer om golf på Tenerife og bestill starttider på enkelte baner her.
Aktiviteter og severdigheter
Puerto de la Cruz har en rolig, avslappet atmosfære, med tilgang til badestrender og ulike aktiviteter som f.eks. fjellturer. Herfra har du et perfekt utgangspunkt for å utforske Tenerife. I omgivelsene finner du fjell, små landsbyer og dramatisk natur. I hjertet av La Esperanza-skogen, nord for Puerto de la Cruz, ligger Forestal Park, et lekkert friluftsområde for eventyr, med bl.a. ziplines og lianer.
Det finnes flere severdigheter, som f.eks. museer og vakre parker, i omgivelsene rundt Puerto de la Cruz.

Jardín Botanico

En botanisk hage grunnlagt i 1788. De sjøfarende spanjolene hadde stående ordre om å ta med seg planter hit fra hele verden. Hagen rommer derfor mange verdifulle og sjeldne planter, som det enorme gummitreet. Adressen hit er: Calle Retama 2, Urbanización La Paz. Du kommer deg hit med lokalbuss. En oversikt over plantene, og det latinske navnet, er inkludert.

Parque de Taoro

Parque de Taoro ligger oppe i høyden ved Casino Taoro. Like ovenfor Bel Air, den høyeste bygningen i Puerto de la Cruz, går det trapper opp til parken. Her er det fossefall, små dammer og en enestående utsikt over byen. Rett nedenfor kasinoet ligger det en kafe med en liten lekeplass.

Son Litre

Sitio Litre, den såkalte orkidéhagen midt i Puerto de la Cruz, er Tenerifes eldste hage og øyas største orkidésamling. I den store privatvillaen, som har vært i engelsk eie siden 1730, bodde Agatha Christie i 1929. Marianne North, en berømt blomstermaler, bodde her i 1875 og malte mange av sine kjente verk med motiv herfra. Baren har et stort utvalg av kanariske viner.
Adresse: Calle Sitio Litre, Camino el Rabado mellom Hotel Martiánez og Cepsa-stasjonen ved hovedveien ovenfor Bel Air-bygningen.

Museer i Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz har en håndfull museer som er verdt et besøk. De fleste museer er stengt på mandager.

Casa de la Aduana
På 1700-tallet ble Puerto de la Cruz øyas kommersielle sentrum, og det ble oppført et tollhus i kanarisk stil nede ved havnen. I første etasje er det en butikk som selger produkter og håndverk fra øyene.
Adresse: Calle las Lonjas. Gratis inngang. Butikk med håndverk og gastronomi åpen mandag–fredag kl. 10.00–20.00 og lørdag 10.00–17.00. Museet er åpent mandag–lørdag kl. 10.00–14.00.

Casa Museo Abaco
En herregård fra 1700-tallet i typisk kanarisk stil, nå i privat eie. På dagtid kan man besøke dette fantastiske huset, som er dekorert med fersk frukt og grønt, høre om husets historie og drikke sangria i den vakre hagen.

Museo Arqueológico Municipal
Et kanarisk hus fra 1800-tallet med utstillinger om urbefolkningen, guanchene, og en samling keramikk- og bruksgjenstander. Av og til er det temautstillinger om Kanariøyenes kultur og historie.
Utflukter
UNESCO-turen
UNESCO-turen
Heldagsutflukt til to av de viktigste severdighetene på Tenerife, som begge står på UNESCOs verdensarvliste: Nasjonalparken Teide og den gamle hovedstaden La Laguna. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres i vinterhalvåret.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Vil du se deg rundt i områdene i nærheten av Puerto de la Cruz eller dra på oppdagelsesferd på Tenerife, finnes det flere transportmuligheter

Taxi – Puerto de la Cruz

Taxi er en behagelig måte å komme seg rundt på Tenerife. I Puerto de la Cruz er det mange taxier du kan stoppe på gaten, ta fra taxiholdeplassen eller be hotellet ringe og bestille. Det er derimot ikke mulig å forhåndsbestille taxi til flyplassene. De fleste taxiene tar fire passasjerer, men det blir mer vanlig med større taxier som tar inntil syv personer. Taxisjåførene er pålagt å kjøre på taksameter. Om taksameteret ikke er slått på kan du be sjåføren gjøre det. På lengre turer er det lurt å avtale pris på forhånd, for eksempel til Santa Cruz, flyplassen eller en dagstur rundt på øya. Det er litt dyrere å kjøre taxi om natten, i helgene og på søndager. Det er vanlig med tips, ca. 5–10 %.

Ferge

Det går ferger fra Santa Cruz til Gran Canaria.

Busstrafikk – Puerto de la Cruz

Det går busser fra Puerto de la Cruz til bl.a. Santa Cruz, La Laguna, La Orotava og Playa de las Américas. Du finner rutetabeller på bussterminalen og bussholdeplassen på Avenida Juan Carlos I. Billett kan kjøpes på bussen, men hvis du skal kjøre flere strekninger lønner det seg å kjøpe klippekortet "Ten+". Kortet koster noen euro, og kan fylles på med 5–100 euro på bussterminaler og i noen dagligvarebutikker.

Sykkel – Puerto de la Cruz

Det går an å leie sykler, men gater og veier er ikke tilrettelagt for syklister. Det mangler bl.a. veiskuldre. Til tross for dette er sykling en ganske utbredt sport her. Det er fullt mulig å sykle med mountainbike på skogsveiene.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden november–april kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Fra april til november har vi ingen Vingverter og heller ikke utfluktsprogram i Puerto de la Cruz, men du kan nå oss på telefon, sms og e-post. Vi er også tilstede på flyplassen for alle som reiser med våre charterfly.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). De større kortene VISA, Eurocard og MasterCard fungerer best på reisemålet. Mange minibanker.

Bankene har åpent mandag–fredag kl. 08.30–14.00 og en del har også åpent torsdag kl. 17.00–18.00. Det finnes også vekslingskontorer, og de fleste av disse holder seg til de vanlige åpningstidene. Selvfølgelig kan man veksle i resepsjonen på hotellet, men da får man en ganske dårlig kurs. Maksbeløpet man kan ta ut er 300 euro to ganger om dagen, altså maks 600 euro pr. dag. De fleste butikker, restauranter og minimarkeder tar de vanlige kortene som Visa og MasterCard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Mange trapper og nivåforskjeller. Til tider høy luftfuktighet, noe som kan være plagsomt for astmatikere.
Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Puerto de la Cruz året rundt.

Du kan dessuten reise med Ving til Puerto de la Cruz hele året med rutefly.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Puerto de la Cruz. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia sør på Tenerife til hotellene varier mellom ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 91 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
21°15°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
21°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
22°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
24°18°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
28°21°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager

Finn reise til Puerto de la Cruz
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.