Se hotell (7)

Reiser til Santa Cruz

Velkommen på ferie til Tenerifes myldrende hovedstad Santa Cruz. Velg mellom mange forskjellige hotell i en av Tenerifes mest spennende byer.

Santa Cruz er en ekte spansk storby med shopping, restauranter og massevis av severdigheter. Så hvis du kunne tenke deg en ferie med både sol og shopping bør du absolutt vurdere Santa Cruz. Her er det mye å oppleve! En spasertur kan for eksempel begynne ved Plaza Espana og fortsette via byens smågater til den vakre markedshallen Mercado de Nuestra Señora de Africa. Den beste shoppingen finner du langs gågaten Calle de Castillo eller i et av de store kjøpesentrene. Men Santa Cruz er mye mer enn shopping. Her ligger det et spektakulært operahus, flere museer og vakre parker. Og selvfølgelig mange barer og restauranter med nydelig mat fra det spanske kjøkken. Det beste stedet å nyte varmen er på Tenerife Parque Maritimo – et herlig bassenganlegg ved havet, bare et steinkast fra det flotte operahuset. Vil du heller ha sand mellom tærne er det ikke langt til en av Tenerifes vakreste strender, Playa de las Teresitas, dit du kommer deg raskt og enkelt med buss fra sentrum. Her er det også en utmerket fiskerestaurant som eies og drives av fiskerne selv. Et besøk hit kan bli et av dine beste ferieminner.

Vings Santa Cruz

Reiser du med Ving kan du velge mellom flere hotell, enten høyt oppe i byen nær den vakre Parque Garcia Sanabria, eller lenger ned i byen, nærmere havet. Om du vil ha kort vei til morgendukkerten velger du et av våre hotell med basseng. Dessuten kan du kombinere reisemålene våre og for eksempel starte med en uke i Santa Cruz og avrunde ferien på et av reisemålene langs sydkysten.

Nyttige tips
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Rimelig mat og drikke
 • Hotell med gratis WiFi
 • Hotell for voksne
 • Hotell med basseng
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santa Cruz

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Noen kilometer nord for Santa Cruz ligger Playa Teresitas, som i følge mange er den vakreste stranden på hele Tenerife. Den er både bred og lang, med sand av fineste merke, importert fra Sahara. Stranden er ikke spesielt langgrunn, men de første hundre meterne er ikke altfor bratte. Om du kommer hit i helgene er det trangt om plassen, for lokalbefolkningen liker stranden akkurat like mye som turistene. Her er det saltvannsdusjer og noen små restauranter som selger tapas-lunsj, is og drikkevarer. Stranden ligger ute ved en halvøy med mange fine turstier. Det går busser ca. hvert kvarter fra byen til stranden og tilbake.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Santa Cruz med charterfly i vintersesongen, og med rutefly året rundt. Når du reiser med rutefly velger du selv avreisedato og hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Flyet lander på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Santa Cruz. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia sør på Tenerife til hotellet ditt er ca. 1 time (ca. 62 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
Santa Cruz har et godt utvalg av restauranter, kafeer og barer. Mange restauranter har levende musikk om kveldene.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv bagett med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så prøv begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas ("rynkete poteter"), kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. Serveres litt skrukkete, dekket av salt og sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falskt flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Santa Cruz har et blandet fornøyelsesliv, og det meste er rettet mot de spanske gjestene.
Shopping
Santa Cruz har mange fine og kjente butikker med spennende og variert vareutvalg. De beste handlegatene er Calle Castillo og Calle Alfonso Bethencourt. Det er i tillegg flere kjøpesentre både inne i sentrum og i utkanten av byen. Prisene er kanskje litt lavere enn i Norge, men ikke så mye. Med litt flaks kan du snuble over et lokalt marked, men de er ofte små og ikke alltid annonsert. Om du vil ha lokalproduserte varer med deg hjem har du mye å velge mellom. La Orotava er kjent for sine fine håndbroderte duker. Andre typiske suvenirer er keramikk, bananlikør og vin. Snittblomster, for eksempel papegøyeblomster, er veldig billige.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter
På Tenerife er det gode muligheter for å spille golf og gå fotturer. Vi anbefaler å leie bil.
Santa Cruz har en rik historie, og like utenfor byen venter den vakre naturen. På en oppdagelsesreise i byen kommer du over flere museer, historiske bygninger og mye annet som vitner om at Santa Cruz er en gammel by.

Museo de la Naturaleza y el Hombre – naturhistorisk museum

Dette er et moderne museum, som gjennom multimedia og spennende utstillinger forteller om øyas flora, fauna og geologi. Vi ser også spor av den gamle sivilisasjonen – guanchene – som blant annet er representert ved to mumier.
Adresse: Hospital Civil, Calle Fuentes Morales, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Arte Sacro – museum for kirkekunst

Adresse: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria.

Museo de Antropologia de Tenerife – antropologisk museum

Ligger mellom Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo Militar Regional de Canarias – Kanariøyenes militærmuseum

Et museum for den historieinteresserte. Her er kanonen "El Tigro" – Tigeren – stilt ut. I følge myten var det denne som skjøt armen av Admiral Nelson da han prøvde å erobre Tenerife i 1797.
Adresse: Calle San Isidro 2, Santa Cruz de Tenerife.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt
Vil du oppleve Tenerife på egen hånd og i ditt eget tempo? Vi samarbeider med Avis, som har de beste bilene og gode forsikringer. Kontakt oss i trefftiden eller ring oss på servicetelefonen, så reserverer vi bilen. Ta med førerkort og pass til Avis og avtal når bilen skal leveres tilbake. Vær oppmerksom på deres åpningstider og eventuelle helligdager. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Biltyper

B Volkswagen Polo el.l. bil. 2 voksne + 2 barn
C Skoda Fabia el.l. bil. 4 voksne
D Volkswagen Golf el. l. bil. 4 voksne + 1 barn
F Xsara Picasso el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
K VW Eos / Beetle Cabriolet el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
P VW Multivan el. l. bil. 7 voksne

Følgende er inkludert i prisen:

• Totalforsikring
• Ubegrenset kjørelengde
• Kart over øya
• Skatt/moms

Følgende kan du bestille etter behov:

• Barnesete kan leies for ca. 9 euro.
• GPS kan leies for ca. 12 euro per dag.
• Om det er flere enn én fører må man betale en ekstraforsikring på ca. 8 euro per dag.
• Om føreren er under 25 år må man betale en ekstra forsikring per dag.

Annet:

Tillatt parkering er markert med hvite linjer. Blå linjer betyr at parkeringsavgift skal betales, og det betales akkurat som hjemme i en parkeringsautomat. Gule linjer betyr stopp- og parkeringsforbud. Respekter dette, for politiet fjerner feilparkerte biler, og det er dyrt og vanskelig å hente ut bilen igjen.

Busstrafikk – Santa Cruz

Lokalbussene er grønne og heter TITSA. Det er bussforbindelser mellom de fleste større steder på øya.

Taxi – Santa Cruz

Taxi er en behagelig måte å komme seg rundt på Tenerife. I Santa Cruz er det mange taxier som du kan stoppe på gaten eller ta fra en holdeplass. Taxisjåførene plikter å kjøre på taksameter. Om taksameteret ikke er på, kan du be sjåføren gjøre det. På lengre turer er det lurt å avtale en pris på forhånd. Prisene variere ikke spesielt mye når på døgnet man kjører.

Båt

Fra Santa Cruz går det ferge til Gran Canaria.
Fakta

Vår service

Ving har ikke personale i Santa Cruz, men du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval

I 2020 holdes den store karnevalsparaden i Santa Cruz 21. februar. I løpet av de 14 dagene karnevalet varer kan du få med deg valget av dronning, karnevalsopptoget og Sardinens begravelse 26. februar. Samtidig feirer de karneval i Puerto de la Cruz, som avsluttes 1. mars. I Los Cristianos begynner festivalen vanligvis 1–2 uker etter at den er avsluttet i Santa Cruz. De stedene som berøres mest er Santa Cruz, Los Cristianos og Puerto de la Cruz, men også reisemål som ikke har sitt eget karneval kan ha små lokale festligheter. Det innebærer mye liv og røre i gatene, også sent på natten. Musikk og natteliv kan virke forstyrrende på noen hotell. Gatene kan være stengt i perioder, noe som gjør at Vings busser ikke kommer frem til enkelte hotell, og gjestene må gå noen hundre meter.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kjente kredittkort som VISA, MasterCard og Eurocard fungerer best på reisemålet. Mange minibanker. Bankene har åpent mandag-fredag kl. 08.30-14.00 og noen også på torsdager kl. 17.00-18.00. Det finnes flere vekslingskontor. Man kan også veksle i resepsjonen på hotellet, men da må man regne med relativt dårlig kurs. Maksbeløp for uttak er 600 euro pr. dag. De fleste butikker og restauranter aksepterer VISA og MasterCard.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Mange trapper og nivåforskjeller. Til tider høy luftfuktighet som kan være plagsomt for astmatikere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Santa Cruz er ikke et spesielt barnevennlig reisemål. Det er langt til stranden, trafikken er tett og det er vanskelig å løpe fritt. Da er det bedre å ta med seg barna til et av våre reisemål på sørkysten; Playa de las Américas eller Los Cristianos.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste større dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er mindre enn hjemme. Grøtpulver og de fleste fruktpureer inneholder ofte sukker.
Finn reisen din til Santa Cruz