Se hotell (5)

Reiser til Santa Cruz

Velkommen på ferie til Tenerifes myldrende hovedstad Santa Cruz. Velg mellom mange forskjellige hotell i en av Tenerifes mest spennende byer.
Santa Cruz er en ekte spansk storby med shopping, restauranter og massevis av severdigheter. Så hvis du kunne tenke deg en ferie med både sol og shopping bør du absolutt vurdere Santa Cruz. Her er det mye å oppleve! En spasertur kan for eksempel begynne ved Plaza de España og fortsette via byens smågater til den vakre markedshallen Mercado de Nuestra Señora de Africa. Den beste shoppingen finner du langs gågaten Calle de Castillo eller i et av de store kjøpesentrene. Men Santa Cruz er mye mer enn shopping. Her ligger det et spektakulært operahus, flere museer og vakre parker. Og selvfølgelig mange barer og restauranter med nydelig mat fra det spanske kjøkken.

Sol og strand i Santa Cruz

Det beste stedet å nyte varmen er på Tenerife Parque Maritimo – et herlig bassenganlegg ved havet, bare et steinkast fra det flotte operahuset. Vil du heller ha sand mellom tærne er det ikke langt til en av Tenerifes vakreste strender, Playa de las Teresitas, dit du kommer deg raskt og enkelt med buss fra sentrum. Her er det også en utmerket fiskerestaurant som eies og drives av fiskerne selv. Et besøk hit kan bli et av dine beste ferieminner.

Vings Santa Cruz

Reiser du med Ving kan du velge mellom flere hotell, enten høyt oppe i byen nær den vakre Parque Garcia Sanabria, eller lenger ned i byen, nærmere havet. Om du vil ha kort vei til morgendukkerten velger du et av våre hotell med basseng. Dessuten kan du kombinere reisemålene våre og for eksempel starte med en uke i Santa Cruz og avrunde ferien på et av reisemålene langs sydkysten.
Nyttige tips
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Rimelig mat og drikke
 • Hotell med gratis WiFi
 • Hotell for voksne
 • Hotell med basseng
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santa Cruz

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Noen kilometer nord for Santa Cruz ligger Playa Teresitas, som i følge mange er den vakreste stranden på hele Tenerife. Den er både bred og lang, med sand av fineste sort, importert fra Sahara. Stranden er ikke spesielt langgrunn, men de første hundre meterne er ikke altfor bratte. Kommer du hit i helgene er det trangt om plassen, for lokalbefolkningen setter like stor pris på stranden som turistene gjør. Her er det saltvannsdusjer og noen små restauranter som tilbyr tapas-lunsj, is og drikkevarer. Det går busser omtrent hvert kvarter fra byen til stranden og tilbake. Sentralt i Santa Cruz ligger også det store bassenganlegget Parque Maritimo. Her finner du flere store saltvannsbasseng, solterrasser, spisesteder og en liten lavastrand.
Mat, drikke og uteliv
Santa Cruz har øyas beste restauranttilbud. Her finnes både internasjonale restauranter, familierestauranter som serverer kanariske spesialiteter og hurtigmatkjeder. I gamlebyen, El Toscal, ligger det flere koselige restauranter med uteservering. Det gjør det også langs Calle Noria samt på torgene Plaza de España, Plaza de Candelaria og Plaza de Weyler. Det er mange restauranter som har levende musikk om kveldene.
Santa Cruz tilbyr et variert fornøyelsesliv som består av både internasjonale og lokale utesteder. Byen har mange puber, barer, lounger og flere nattklubber. Ved Parque Marítimo César Manrique, Avenida Tres de Mayo og langs La Noria Residencial Anaga-gaten ligger flere av byens mest populære utesteder.
Shopping
Santa Cruz har mange fine og kjente butikker med spennende og variert vareutvalg. De beste handlegatene er Calle Castillo og Calle Alfonso Bethencourt. Det er i tillegg flere kjøpesentre både inne i sentrum og i utkanten av byen. Prisene er kanskje litt lavere enn i Norge, men ikke så mye. Med litt flaks kan du snuble over et lokalt marked, men de er ofte små og ikke alltid annonsert. I La Laguna, ca. 10 kilometer fra sentrum av Santa Cruz, ligger det en del små, koselige butikker langs den gamle hovedgaten Calle La Carrera.

Mercado de Nuestra Senora de Africa

Et stort innendørs- og utendørsmarked. Her er det shoppingmuligheter for hele familien.
Sport og trening
Føler du behov for å være i aktivitet i ferien, kan du for eksempel gå på oppdagelsesferd i Santa Cruz. Det finnes også et begrenset tilbud av vannsportaktiviteter. Et større utvalg av sportsaktiviteter finner du utenfor byen, langs kysten og i innlandet.

Golf på Tenerife

Flere fine baner venter på den som vil bytte ut late dager på solsengen med noen runder med golf.

Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
Santa Cruz byr på et stort aktivitetstilbud for både store og små. I byen og i omgivelsene kan du ta mange fine fotturer og byvandringer. Det er også mulig å bli med på vinsmaking. Fra santa Cruz kan du besøke nasjonalparken Anaga Rural Park, kjent for sitt fantastiske landskap og den lokale, kanariske laurbærskogen. Fra Santa Cruz går det også ferger til Las palmas på Gran Canaria.

Karneval i Santa Cruz

Det årlige karnevalet arrangeres vanligvis i mpnedsskifte februar/mars, og varer i flere dager. karnevalet i Santa Cruz er det største på Tenerife og påstås å være det nest største i verden, etter karnevalet i Rio. Under festivalen fylles gatene i santa Cruz med fargeglade opptog og parader samt livlige gatefester og konserter.
Santa Cruz har en rik historie, og rett utenfor byen venter den vakre naturen. På en oppdagelsesferd i byen vil du komme over flere museer, historiske bygninger og mye annet som vitner om at Santa Cruz er en gammel by. Du vil heller ikke gå glipp av et besøk i den historiske byen La Laguna som i mange hundre år var øyas hovedstad. I dag er den katolsk bispesete for Tenerife og regnet som øyas religiøse og kulturelle hovedstad.

Museer i Santa Cruz

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistorisk museum
Et moderne museum, som gjennom multimedia og spennende utstillinger forteller om øyas flora, fauna og geologi. Her kan man også se spor av den gamle sivilisasjonen – guanchene – som blant annet er representert med to godt bevarte mumier.
Museo de Arte Sacro - museum for sakral kunst
Vakker kunst fra 1500-tallet og 1800-tallet.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologisk museum
Et interessant museum som ligger mellom Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo Militar Regional de Canarias – Kanariøyenes militærmuseum
For historieinteresserte er dette museet også verdt et besøk. Her oppbevares en kanon med navnet El Tigro (tigeren). I følge sagnet var det denne kanonen som skjøt av armen på Admiral Nelson, da han forsøkte å erobre Tenerife i 1797.

Auditorio de Tenerife

Auditorio de Tenerife er et konsert- og kulturhus tegnet av arkitekten Santiago Calatrava. Bygningen har blitt et arkitektonisk symbol på Santa Cruz og på hele øya Tenerife.

Plaza de España

Et stort samlingssted i Santa Cruz og det største torget på Kanariøyene.

Palmetum botaniske hage

En stor, praktfull botanisk hage med en stor samling av palmetrær, små innsjøer og utsiktplasser mot havet.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Santa Cruz er knutepunktet for all transport på Tenerife. Herfra kan du komme deg til flere spennende steder på øya. I Santa Cruz kommer du deg frem med både trikk, buss og taxi.

Busstrafikk – Santa Cruz

Det er gode bussforbindelser mellom de fleste større steder på Tenerife. Hovedbussterminalen heter Estacion de Santa Cruz de Tenerife og ligger på Avenida Tres de Mayo.

Taxi – Santa Cruz

Taxi er en behagelig måte å komme seg rundt i Santa Cruz på. Du kan enten stoppe en taxi på gaten eller gå til en taxiholdeplass. Vær oppmerksom på at taxisjåførene er lovpålagt å kjøre på taksameter. Om taksameteret ikke er slått på, kan du be sjåføren gjøre det.

Ferge

Fra Santa Cruz kan du ta ferge til Gran Canaria.

Trikk

Det finnes to trikkelinjer som er i drift i storbyområdet Santa Cruz og La Laguna. Billetter kan kjøpes på sstoppestedene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke personale i Santa Cruz, men du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kjente kredittkort som VISA, MasterCard og Eurocard fungerer best på reisemålet. Mange minibanker. Bankene har åpent mandag-fredag kl. 08.30-14.00 og noen også på torsdager kl. 17.00-18.00. Det finnes flere vekslingskontor. Man kan også veksle i resepsjonen på hotellet, men da må man regne med relativt dårlig kurs. Maksbeløp for uttak er 600 euro pr. dag. De fleste butikker og restauranter aksepterer VISA og MasterCard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Mange trapper og nivåforskjeller. Til tider høy luftfuktighet som kan være plagsomt for astmatikere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Santa Cruz hele året med rutefly.

Flyet lander på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Santa Cruz er ca. 1 time (ca. 62 km).
Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Santa Cruz
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.