Se hotell (5)

Reiser til Santa Cruz

Velkommen på ferie til Tenerifes myldrende hovedstad Santa Cruz. Velg mellom mange forskjellige hotell i en av Tenerifes mest spennende byer.

Santa Cruz er en ekte spansk storby med shopping, restauranter og massevis av severdigheter. Så hvis du kunne tenke deg en ferie med både sol og shopping bør du absolutt vurdere Santa Cruz. Her er det mye å oppleve! En spasertur kan for eksempel begynne ved Plaza de España og fortsette via byens smågater til den vakre markedshallen Mercado de Nuestra Señora de Africa. Den beste shoppingen finner du langs gågaten Calle de Castillo eller i et av de store kjøpesentrene. Men Santa Cruz er mye mer enn shopping. Her ligger det et spektakulært operahus, flere museer og vakre parker. Og selvfølgelig mange barer og restauranter med nydelig mat fra det spanske kjøkken.

Sol og strand i Santa Cruz

Det beste stedet å nyte varmen er på Tenerife Parque Maritimo – et herlig bassenganlegg ved havet, bare et steinkast fra det flotte operahuset. Vil du heller ha sand mellom tærne er det ikke langt til en av Tenerifes vakreste strender, Playa de las Teresitas, dit du kommer deg raskt og enkelt med buss fra sentrum. Her er det også en utmerket fiskerestaurant som eies og drives av fiskerne selv. Et besøk hit kan bli et av dine beste ferieminner.

Vings Santa Cruz

Reiser du med Ving kan du velge mellom flere hotell, enten høyt oppe i byen nær den vakre Parque Garcia Sanabria, eller lenger ned i byen, nærmere havet. Om du vil ha kort vei til morgendukkerten velger du et av våre hotell med basseng. Dessuten kan du kombinere reisemålene våre og for eksempel starte med en uke i Santa Cruz og avrunde ferien på et av reisemålene langs sydkysten.

Nyttige tips
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Rimelig mat og drikke
 • Hotell med gratis WiFi
 • Hotell for voksne
 • Hotell med basseng
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santa Cruz

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Noen kilometer nord for Santa Cruz ligger Playa Teresitas, som i følge mange er den vakreste stranden på hele Tenerife. Den er både bred og lang, med sand av fineste sort, importert fra Sahara. Stranden er ikke spesielt langgrunn, men de første hundre meterne er ikke altfor bratte. Kommer du hit i helgene er det trangt om plassen, for lokalbefolkningen setter like stor pris på stranden som turistene gjør. Her er det saltvannsdusjer og noen små restauranter som tilbyr tapas-lunsj, is og drikkevarer. Det går busser omtrent hvert kvarter fra byen til stranden og tilbake. Sentralt i Santa Cruz ligger også det store bassenganlegget Parque Maritimo. Her finner du flere store saltvannsbasseng, solterrasser, spisesteder og en liten lavastrand.

Strendene på Tenerife

Tenerife har strender som egner seg for både store og små. Rundt på øya ligger strender av ulike slag, og alle frister like mye på sommeren som på vinteren. For barnefamilier anbefaler vi sandstrendene på sydsiden av Tenerife.

Strendene på sydkysten av Tenerife

Mange velger å reise til sydkysten på grunn av strendene. Her er det mange strender å velge blant. Noen er helt naturlige, andre er menneskeskapt, i eller i nærheten av feriestedene. De aller fleste strendene er barnevennlige, havet er rolig og det er sjelden brådypt. Om sommeren bruker lokalbefolkningen strendene for å avkjøle seg, men om vinteren er det stort sett turister som bruker dem. Det tilbyr ofte ulike vannsportaktiviteter på strendene, og mange steder er det utleie av solsenger og parasoller. I Playa de las Américas finner du flere fine strender for hele familien. De to lengste er 300 og 450 meter lange og består av henholdsvis finkornet sand og stein og grus. I Los Cristianos er det to brede og barnevennlige strender med lys, finkornet lavasand. I Playa Paraiso, langs den sydvestre kysten, ligger en liten strand med svart lavasand og bassenganlegget Lago Lido med sjøvann. Langs den samme kysten ligger også den hyggelige badebyen Los Gigantes, med en 75 meter lang strand med finkornet, svart lavasand. Reiser du til rolige San Miguel de Abona kan du avkjøle deg i hotellbassenget eller dra til en av strendene som ligger rett utenfor .

Strendene på nordkysten av Tenerife

Strendene på nordsiden av Tenerife består av lavasand og -grus. Mange steder stikker klippene opp av det klare, rene vannet. Den svarte sanden blir lett varm, så ta gjerne med badesko. I Puerto de la Cruz ligger det populære havbasseng-anlegget El Lago Martiánez, og like utenfor er det flere fine lavastrender. I hovedstaden Santa Cruz kan du bade på badeanlegget Tenerife Parque Maritimo som ligger ved havet. Vil du heller kjenne sand mellom tærne, er det kort vei til en av de vakreste strendene på Tenerife, Playa de las Teresitas. Hit kommer du deg raskt og enkelt med buss eller taxi fra sentrum.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Santa Cruz hele året med rutefly.

Flyet lander på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Du kan reise til Tenerife med Vings charterfly hele året.

Med Ving kan du også kjøpe en pakkereise med rutefly og valgfri reiselengde til Tenerife året rundt.

Flyet lander på flyplassen Reina Sofia på sørsiden av Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Santa Cruz er ca. 1 time (ca. 62 km).
Mat, drikke og natteliv
Santa Cruz har øyas beste restauranttilbud. Her finnes både internasjonale restauranter, familierestauranter som serverer kanariske spesialiteter og hurtigmatkjeder. I gamlebyen, El Toscal, ligger det flere koselige restauranter med uteservering. Det gjør det også langs Calle Noria samt på torgene Plaza de España, Plaza de Candelaria og Plaza de Weyler. Det er mange restauranter som har levende musikk om kveldene.

Mat og drikke på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner. Til frokost er det vanlig å drikke en kopp kaffe og spise en croissant eller en bocadillio, omtrent det samme som en baguette med pålegg. Lunsjen spiser de ganske sent, ofte ved totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Det betyr ikke at du som tursit trenger å følge det samme mønsteret, men hvis du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det allikevel alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Restauranter

Restauranttilbudet er stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. Her kan du velge blant flotte, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken og steder med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk og indisk mat. Bodegaer som serverer god vin og tapas finner du over alt. Restaurantene som ligger lit utenfor turistområdene er ofte stengt en dag i uken, så det kan være lurt å sjekke åpningstider. På landsbygda ligger de små familierestaurantene, såkalte guachines, med begrenset utvalg men god og rimelig mat. Flere har åpent kun om høsten, da de kan tilby egen vin. Når de er tomme for vin, stenger de og henger et skilt på døren som sier "Se acabó el vino" - utsolgt for vin.

Typiske retter på Tenerife

Tapas
Tapas og Spania hører sammen. Det finnes en mengde ulike tapas å velge blant, fra oliven og minipickles til marinert fisk og skalldyr, omelett, paté, skinke i alle varianter, krydret pølse, ost, potetsalat og mye mer. En fin måte å prøve tapas på er å bestille «un variado» , da får du en tallerken med litt forskjellig.

Puchero
En mellomting mellom suppe og gryterett, inneholder som regel safran, chorizo, kikerter og poteter.

Potaje de berros
En tykk suppe med bl.a. brønnkarse, svinekjøtt, mais, poteter og kummin.

Ensalada mixta
Blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan vara asparges, avokado, gulrot, tomat, sallat eller hva man har tilgjengelig. Dressingen tar du på selv.

Gofio
En slags maisgrøt som serveres stekt eller kokt, som tilbehør i stedet for poteter, ris eller pasta. Noen syns det minner om polenta.

Kanin
Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo
Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk, liten genistrek. Dette er en saus som kan lages hjemme eller kjøpes ferdig på glass i matbutikken. Den røde mojoen er en blanding av chili og krydder, mens koriander dominerer smaken i den litt mildere grønne mojoen.

Paella
Den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt.

Gazpacho
En leskende, kald suppe laget av tomater, grønnsaker, hvitløk og en dæsj eddik.

Ost
På Kanariøyene produserer de mye god ost. De ystes av både ku-, geit- og fåremelk eller en blanding av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer visstnok ikke fra Kanariøyene, men ligner veldig på kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du bør selv smake deg frem blant de ulike variantene. Ost heter «queso» på spansk, og røkt ost heter «queso ahumado». Gå inn på et større «supermercado» (dagligvarebutikk) og se hva du finner.

Poteter
Spanske, saltkokte poteter er en populær rett. Deres «papas arrugadas» (rynkete poteter), kokes i vann med så mye havsalt at vannet dras ut av potetene og smaken konsentreres. De serveres litt innskrumpede og glinsende av salt sammen med «mojo». Tørsten slukker du med en kald øl – det lokale ølet på Tenerife heter Dorada.

Søtsaker
Er du glad i søtsaker må du ikke gå glipp av «bienmesabe», en veldig søt dessert av bl.a. honning, mandelkrem og eggeplomme. Du må også smake på de ulike bakevarene som sjokoladefylte croissanter og butterdeigruller fylt med nøtter og tørket frukt.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.
Santa Cruz tilbyr et variert fornøyelsesliv som består av både internasjonale og lokale utesteder. Byen har mange puber, barer, lounger og flere nattklubber. Ved Parque Marítimo César Manrique, Avenida Tres de Mayo og langs La Noria Residencial Anaga-gaten ligger flere av byens mest populære utesteder.

Uteliv

Tenerife har et bra utvalg av barer, puber og nattklubber. Det er Playa de las Américas, området San Telmo ved Los Cristianos, Puerto de la Cruz og Santa Cruz som utgjør kjernen i utelivet på Tenerife. Steder som Playa Paraiso, Los Gigantes og San Miguel de Abona har et betydelig roligere uteliv, stort sett med musikkbarer og et par nattklubber. Hotellene på turiststedene arrangerer gjerne kveldsunderholdning med dans og musikk flere ganger i uken.
Shopping
Santa Cruz har mange fine og kjente butikker med spennende og variert vareutvalg. De beste handlegatene er Calle Castillo og Calle Alfonso Bethencourt. Det er i tillegg flere kjøpesentre både inne i sentrum og i utkanten av byen. Prisene er kanskje litt lavere enn i Norge, men ikke så mye. Med litt flaks kan du snuble over et lokalt marked, men de er ofte små og ikke alltid annonsert. I La Laguna, ca. 10 kilometer fra sentrum av Santa Cruz, ligger det en del små, koselige butikker langs den gamle hovedgaten Calle La Carrera.

Mercado de Nuestra Senora de Africa

Et stort innendørs- og utendørsmarked. Her er det shoppingmuligheter for hele familien.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å se etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Andre typiske artikler fra Tenerife er keramikk, bananlikør og vin som f.eks. Viña Norte. Avskårne papegøyeblomster er billig populært å kjøpe med hjem. Be om å få dem pakket i en eske, så kan du sende den som bagasje. Blomstene holder seg i rundt en måned. Butikkenes åpningstid er vanligvis kl. 10.00–13.30 og 17.00–20.00, men det er mange som holder åpent hele dagen og frem til kl. 22.00. Det er ikke vanlig å prute på prisene i butikker. Vi anbefaler ikke å handle med gateselgere, da alt gatesalg er ulovlig, og du har ingen reklamasjonsrett.

Shopping på Tenerife syd

I Playa de las Américas er shoppingtilbudet stort, både i butikker, kjøpesenter og på markedet. I Los Cristianos ligger det mest supermarkeder, suvenirbutikker og noen andre butikker. I Playa Paraiso og Los Gigantes er det noen få butikker, men det er enkelt å reise til litt større tettsteder i nærheten hvor utvalget er større. I San Miguel de Abona ligger det ikke stort annet enn et par suvenirbutikker. Flere dager i uken er det marked på sydsiden. De holder normalt åpent kl. 09.00–14.00.

Shopping på Tenerife nord

I Santa Cruz finner du det største utvalget av butikker. Den store handlegaten er gågaten Calle del Castillo. I strøket mellom El Castillo og Hotel Mencey ligger det masse små butikker med alt fra eksklusive merkeklær og sko til interiør og antikviteter. I hovedstaden Puerto de la Cruz finner du naturligvis også varemagasinet "El Corte Inglés". Byen har også mange fine butikker. Rett nord for Puerto de la Cruz ligger kjøpesenteret "La Villa" i tillegg til noen koselige butikker langs den gamle hovedgaten Calle La Carrera. I den historiska bydelen La Orotava får du kjøpt vakre håndverksprodukter.
Aktiviteter og severdigheter
Santa Cruz byr på et stort aktivitetstilbud for både store og små. I byen og i omgivelsene kan du ta mange fine fotturer og byvandringer. Det er også mulig å bli med på vinsmaking. Fra santa Cruz kan du besøke nasjonalparken Anaga Rural Park, kjent for sitt fantastiske landskap og den lokale, kanariske laurbærskogen. Fra Santa Cruz går det også ferger til Las palmas på Gran Canaria.

Karneval i Santa Cruz

Det årlige karnevalet arrangeres vanligvis i mpnedsskifte februar/mars, og varer i flere dager. karnevalet i Santa Cruz er det største på Tenerife og påstås å være det nest største i verden, etter karnevalet i Rio. Under festivalen fylles gatene i santa Cruz med fargeglade opptog og parader samt livlige gatefester og konserter.

Aktiviteter på Tenerife

Teneriffa bjuder på spännande aktiviteter och intressanta utflykter. Utöver Teneriffas fina stränder kan du ägna dig åt friluftsliv och åka på spännande båtutflykter. Nationalparken Teide är den perfekta platsen för besökare som vill beskåda häpnadsväckande vyer. En minnesrik utflykt är en tur till grannön La Gomera, en ö som ligger strax utanför Teneriffa. Med hyrbil kan du låta nyfikenheten styra och du kan upptäcka öns spännande aktivitetsutbud i din egen takt.
Santa Cruz har en rik historie, og rett utenfor byen venter den vakre naturen. På en oppdagelsesferd i byen vil du komme over flere museer, historiske bygninger og mye annet som vitner om at Santa Cruz er en gammel by. Du vil heller ikke gå glipp av et besøk i den historiske byen La Laguna som i mange hundre år var øyas hovedstad. I dag er den katolsk bispesete for Tenerife og regnet som øyas religiøse og kulturelle hovedstad.

Museer i Santa Cruz

Museo de la Naturaleza y el Hombre - naturhistorisk museum
Et moderne museum, som gjennom multimedia og spennende utstillinger forteller om øyas flora, fauna og geologi. Her kan man også se spor av den gamle sivilisasjonen – guanchene – som blant annet er representert med to godt bevarte mumier.
Museo de Arte Sacro - museum for sakral kunst
Vakker kunst fra 1500-tallet og 1800-tallet.

Museo de Antropologia de Tenerife - antropologisk museum
Et interessant museum som ligger mellom Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo Militar Regional de Canarias – Kanariøyenes militærmuseum
For historieinteresserte er dette museet også verdt et besøk. Her oppbevares en kanon med navnet El Tigro (tigeren). I følge sagnet var det denne kanonen som skjøt av armen på Admiral Nelson, da han forsøkte å erobre Tenerife i 1797.

Auditorio de Tenerife

Auditorio de Tenerife er et konsert- og kulturhus tegnet av arkitekten Santiago Calatrava. Bygningen har blitt et arkitektonisk symbol på Santa Cruz og på hele øya Tenerife.

Plaza de España

Et stort samlingssted i Santa Cruz og det største torget på Kanariøyene.

Palmetum botaniske hage

En stor, praktfull botanisk hage med en stor samling av palmetrær, små innsjøer og utsiktplasser mot havet.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter å by på. Mange av øyas museer og severdigheter ligger i hovedstaden Santa Cruz, der også det årlige karnevalet arrangeres – verdens nest største karneval etter karnevalet i Rio. I Puerto de la Cruz og La Laguna ligger det også flere museer. Mange museer har stengt på mandager. I Santa Cruz-området finner du bra shoppingmuligheter, flere havsbasseng og Las Teresitas-stranden med importert gyllengul sand fra Saharaørkenen. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk.

La Laguna

Byen ble grunnlagt av erobreren Alonso Fernandez de Lugo, etter at han i 1496 innlemmet Tenerife i det kastillanske kongeriket. La Laguna var hovedstad frem til 1723, og er i dag øyas religiøse og kulturelle hovedstad og katolsk bispesete for Tenerife. Med ca. 30 000 studenter er La Laguna en universitetsby som også står på Unescos verdensarvliste, og er vel verdt et besøk. Blant de mest kjente severdighetene kan vi nevne den flotte katedralen og den lille kirken Ermita de San Miguel som i dag brukes som utstillingslokale. På Plaza del Adelentado ligger et turistinformasjonskontor som tilbyr gode kart og guidede turer i byen. Her finnes også flere interessante museer, som f.eks. Museo de la Historia de Teneriffa, historisk museum som ligger i en 1500-tallsbygning, Museo de la Ciencia y el Cosmo som byr på vitenskapelig underholdning for hele familien. Hver dag arrangeres det her ulike aktiviteter, som filmvisning, astronomiske observasjoner og laboratorieforsøk. Det er siden åpningen i 1994 blitt utført over mer enn 100 interaktive eksperimenter.

Piramides de Güimar

I byen Güimar på østkysten kan man besøke de berømte pyramidene fra guanchernes (urbefolkningens) tid. Hva har trappepyramiden på Tenerife til felles med pyramidene i Mexico og Peru? Utstillingene vil kanskje gi svaret på dette og mye annet, og blant annet kulturelle likhetstrekk mellom kontinentene, innen kunst og arkeologiske funn.

Garachico

Garachico var fra 1500-tallet til begynnelsen på 1700-tallet det kommersielle sentrum på Kanariøyene. Stedet kalles ofte Tenerifes Pompeii, da 80 prosent av den naturlige havnen og store deler av byen ble begravd i lava i 1706. Naturlige havbasseng, den utgravde byporten, den gamle borgen Castillo San Felipe, kirkene Santa Ana og San Francisco samt det som i den tiden var et fransiskanerkloster er alle verdt et besøk. På alle hus og bygninger står det en marmorplakett med byggeåret.

La Orotava

La Orotava er en vakker by som ligger et par kilometer inn i landet fra Puerto de la Cruz. Spesiell arkitektur, kanariske balkonger og brosteinsgater har bidratt til å gjøre denne byen både Insta-vennlig og kjent. Botanisk hage og håndbroderte duker finner du også her, i tillegg til en sjarmerende, tradisjonell atmosfære.

Pueblo Chico

Pueblo Chico er et utendørs museum som tar for seg arkitektur, historie og natur. I vakkert landskap vises det her miniatyrmodeller av de mest berømte bygningene på øya – alt i høy kvalitet. Et område viser også ulike vekster fra Tenerife.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Santa Cruz er knutepunktet for all transport på Tenerife. Herfra kan du komme deg til flere spennende steder på øya. I Santa Cruz kommer du deg frem med både trikk, buss og taxi.

Busstrafikk – Santa Cruz

Det er gode bussforbindelser mellom de fleste større steder på Tenerife. Hovedbussterminalen heter Estacion de Santa Cruz de Tenerife og ligger på Avenida Tres de Mayo.

Taxi – Santa Cruz

Taxi er en behagelig måte å komme seg rundt i Santa Cruz på. Du kan enten stoppe en taxi på gaten eller gå til en taxiholdeplass. Vær oppmerksom på at taxisjåførene er lovpålagt å kjøre på taksameter. Om taksameteret ikke er slått på, kan du be sjåføren gjøre det.

Ferge

Fra Santa Cruz kan du ta ferge til Gran Canaria.

Trikk

Det finnes to trikkelinjer som er i drift i storbyområdet Santa Cruz og La Laguna. Billetter kan kjøpes på sstoppestedene.

.

På Tenerife kan du reise rundt med lokalbuss og taxi. Det går også ferger fra Tenerife til noen av de andre Kanariøyene. På korte strekninger er sykkel et fint fremkomstmiddel, men de trafikkerte veiene er ikke særlig egnet for syklister.

Lokalbusser

Det er bussforbindelse mellom de største tettstedene på øya, og det er forholdsvis rimelig å ta bussen. Det går ikke direktebuss alle steder, så det hender at man må bytte buss for å komme dit man skal. Knutepunkter er f.eks. busstasjonene i La Laguna oh Santa Cruz. Det kan være lurt å planlegge reisen i god tid. Lokalbussene er grønne og heter TITSA og bussholdeplassene er merket med grønne og hvite skilt der det står Parada TITSA. Du finner vanligvis rutetabellen på bussholdeplassen, og billett kjøper du om bord.

Taxi

Det er relativt billig å ta taxi. Du kan be taxisjåføren om å slå på taxameteret hvis han ikke har gjort det. På lengre turer kan det deriimot lønne seg å avtale pris på forhånd.

Ferge

Fra Tenerife går det ferger til Gran Canaria, La Gomera, El Hierro og La Palma.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke personale i Santa Cruz, men du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kjente kredittkort som VISA, MasterCard og Eurocard fungerer best på reisemålet. Mange minibanker. Bankene har åpent mandag-fredag kl. 08.30-14.00 og noen også på torsdager kl. 17.00-18.00. Det finnes flere vekslingskontor. Man kan også veksle i resepsjonen på hotellet, men da må man regne med relativt dårlig kurs. Maksbeløp for uttak er 600 euro pr. dag. De fleste butikker og restauranter aksepterer VISA og MasterCard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Mange trapper og nivåforskjeller. Til tider høy luftfuktighet som kan være plagsomt for astmatikere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Santa Cruz er ikke et spesielt barnevennlig reisemål. Det er langt til stranden, trafikken er tett og det er vanskelig å løpe fritt. Da er det bedre å ta med seg barna til et av våre reisemål på sørkysten; Playa de las Américas eller Los Cristianos.

Reise med barn til Tenerife

Tenerife er et trygt og barnevennlig sted å feriere. Barnefamilier trives ekstra godt i Los Christianos og Playa de las Américas. Her er det brede strandpromenader som egner seg godt for barnevogner. Her finnes det også klatrestativ og trampoliner for litt større barn. Strendene er barnevennlige og det er mye å finne på av f.eks. utflukter og aktiviteter for hele familien. Skal du ta med familien til Tenerife, anbefaler vi vårt flotte Sunwing Fañabé Beach som ligger nær stranden i Fañabé, like nord for Playa de las Américas.

Restauranter

Barn er alltid velkommen på restaurantene. Kypriotene er glad i barn og gir dem gjerne mye oppmerksomhet. Ikke alle restauranter har egen barnemeny, men de fleste har stort sett mat som barn liker, bl.a. spaghetti, grillmat, hamburgere, pommes frites og pizza. Ofte faller også flere av tapasrettene i smak hos barna, som f.eks. tortilla. En del restauranter i turistbyene har barnestoler. Kafeer og barer selger ofte både iskrem, ferskpresset juice og milkshakes (batidos). Det er ikke vanlig med stellebord på toalettene.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er mindre enn hjemme, og grøtpulver og fruktpureer inneholder som regel sukker. Ferdig grøt finnes ikke, men de blander istedet grøtpulver og morsmelkerstatning.

Barnevogner og barnestoler

Det er ikke vanlig på Tenerife med slike barnevogner vi har hjemme, de bruker i stedet paraplytriller, som er mer praktisk i varmen. Det er best fremkommelighet med barnevogn i Los Cristianos, Playa de las Américas og Puerto de la Cruz. Andre steder har de gjerne smale veier og høye fortauskanter. Tvillingvogner med seter ved siden av hverandre er derfor nesten umulig å bruke der. De store leiebilselskapene leier ut bilseter, men de bør bestilles i god tid.

Lekeplasser

Lekeplassene er ikke av samme kvalitet som hjemme. Det gjøres mye for å holde dem i stand, men undersøk gjerne om husker og sklier er i orden før barna setter i gang med lek.
Sport og trening
Føler du behov for å være i aktivitet i ferien, kan du for eksempel gå på oppdagelsesferd i Santa Cruz. Det finnes også et begrenset tilbud av vannsportaktiviteter. Et større utvalg av sportsaktiviteter finner du utenfor byen, langs kysten og i innlandet.
På Tenerife er det gode treningsmuligheter. Her kan du spille golf, tennis og squash – og du kan gå fotturer, surfe eller sykle. I tillegg kan du drive med vannsportaktiviteter som padling og dykking.
Sykling
Tenerife har et spennende landskap for sykling, som også er en fin måt å utforske nærområdet på. Du kan leie en sykkel for så mange dager du ønsker, og den kan hentes og leveres på hotellet ditt.
Golf
Er du glad i å spille golf, er Tenerife et godt valg. Området rundt Los Cristianos og Playa de las Américas har mange fine baner, både 9-hulls og 18-hulls. Her er noen av de mest populære banene på Tenerife:

Golf del Sur
Golf del Sur er Tenerifes mest kjente og komplette feriegolfbane. Anlegget har 27 hull, alle vakkert omgitt av den lunefulle, svarte vulkansanden, picon, samt en masse raviner og kaktuser.

Golf Las Américas
Denne utmerkede golfbanen ligger praktisk talt midt inne i Playa de las Américas. Banen er bygd i en skråning med flott utsikt over både by, strand og hav. Fjellene i bakgrunnen er mektige og beskytter mot sterke vinder.

Amarilla Golf
Vakker 18-hulls golfbane. Her spiller du i flotte omgivelser på en bane som er populær blant såvel erfarne golfere som nybegynnere.
Surfing
Tenerife er kjent blant surferne og her arrangeres store konkurranser, også internasjonale. Den mest kjente stranden, spesielt blant windsurfere, er El Medano på sydsiden av øya. På nordsiden ligger det mange utmerkede strender for surfing. I Puerto de la Cruz ser man de unge med sine boogie-boards både på Playa Martiánez, Playa Jardín og Playa Bullullo, øst for byen. De virkelige entusiastene valfarter til stranden ved Taganana, som ligger på den såkalte Anagahalvøya, like nord for Santa Cruz. På Playa del Socorro kan du surfe 365 dagar i året. Her blåser det sterke vinder fra nord, som lager bølger på opptil 8 meter. I perioden juli-september arrangeres regionale og nasjonale konkurranser som f.eks. O'Neill Cup, i surfing, longboards og boogies. Her finnes også bar og restaurant. For å komme seg hit er det enkles å ta buss til Los Realejos og taxi derfra, eller taxi hele veien.
Fotturer
Det finnes mange turstier på Tenerife. Mascadalen byr på litt utfordrende terreng, men er en fantastisk naturopplevelse som helt klart er verdt anstrengelsen. Vil du ha et litt lettere terreng, tar du turen til nasjonalparken Anaga. Her får du se Tenerife fra sin grønneste side og i et rolig tempo. Gå heller ikke glipp av nasjonalparken Las Cañadas, et av verdens størte vulkankratere (2200 moh.). Området minner veldig om et månelandskap, med steinformasjoner og uvanlige vekster. Om vinteren ligger det snø på toppen av Teide, men om sommeren blomstrer både trær og blomster. Det finnes mye lesestoff om turløypene, og naturforvaltningen på Tenerife har laget en brosjyre med relevant og interessant informasjon. Noen av rutene er vanskelige, med store høydeforskjeller, og krever god kondisjon. Andre passer for de fleste, uavhengig av kondisjon og fysisk form. Ta med en lett sekk med matpakke, og husk også orienteringskart og varme klær. Det kan bli kaldt i fjellet, og været kan skifte fort.

Finn reise til Santa Cruz
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.