Se hotell (2)

Reiser til Los Gigantes

Los Gigantes er et sjarmerende og hyggelig badested på Tenerifes mest solsikre kyst, like bra sommer som vinter.

Los Gigantes var fra starten av ikke noe vanlig turiststed, men derimot en vakker avkrok der Tenerifes innbyggere selv bodde. I dag er området bygget ut for å kunne ta imot feriegjester fra hele Europa, men Los Gigantes har likevel klart å beholde sin kanariske sjarm. Og selv om det er et stort utvalg av restauranter og aktiviteter her, føles feriestedet likevel intimt og stemningsfullt.

Vakre omgivelser

Los Gigantes består av tre relativt kuperte områder som har vokst sammen: Hyggelige Los Gigantes ved den lille marinaen, Puerto Santiago med sin småbysjarm og vakre torg og moderne Playa de la Arena, som ligger ovenfor den fine stranden der flere av Vings hotell ligger. Stranden består av svart lavasand og vannet er rent og innbydende. Om du foretrekker å bade i roligere vann er det også et offentlig bassenganlegg i feriebyen. De høye klippene i bakgrunnen gir Los Gigantes en flott og dramatisk innramming. Solnedgangene her på vestkysten er dessuten kjent for å være spesielt vakre. Fra restaurantbordene nede i havnen har du panoramautsikt over både solnedgangen og naboøya La Gomera.

Ting å gjøre i Los Gigantes

Det finnes flere turstier i omgivelsene rundt Los Gigantes om du får lyst til å forlate solsengen. Øya har flere golfbaner, den nærmeste er Abama Golf, noen mil unna. Du kan også bli med på en av båtturene som går fra havnen i Los Gigantes, og med litt flaks kan du få se både hvaler og delfiner.
Noe utpreget natteliv er det ikke her, med kun noen få barer. Kveldslivet består hovedsakelig av å hygge seg med en lang, deilig middag sammen med andre feriegjester og lokalbefolkning på en av de mange restaurantene.
Hvis du vil se mer av omgivelsene i ditt eget tempo, er det smart å leie bil. Og den bestiller du enklest og billigst hos Ving sammen med reisen din.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Helårsreisemål
 • God pris på leiebil
 • Gode dykkemuligheter
 • Mange restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Los Gigantes

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
I Los Gigantes ligger det en 75 meter land strand med finkornet, svart lavasand ved marinaen. Det ligger også en 150 meter lang strand med finkornet, svart sand i Playa de la Arena. Strendene er ikke spesielt langgrunne. Om du foretrekker å bade i roligere vann er det et offentlig bassenganlegg i byen.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Los Gigantes kan du reise med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.

Flyet lander på flyplassen Reina Sofia på sørsiden av Tenerife.
Når du bestiller en reise med rutefly hos Ving kan du i de fleste tilfeller bestille transport fra flyplassen til hotellet, som regel med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia på sydsiden av Tenerife til hotellet ditt er ca. 50 minutter (ca. 45 km). Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Los Gigantes har et stort utvalg av restauranter og barer. Mange av restaurantene ligger nede ved havnen.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv bagett med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så prøv begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas ("rynkete poteter"), kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. Serveres litt skrukkete, dekket av salt og sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falskt flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Los Gigantes har noen musikkpuber og et diskotek. Nattelivet her er mye roligere enn i Playa de las Américas, hvor det er et stort utvalg av fornøyelser.
Shopping
Los Gigantes har supermarkeder, turistbutikker og noen sko- og klesbutikker. Du finner et mye større butikkutvalg i Playa de las Américas.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter

Fotturer – Los Gigantes

Det er mange turstier å gå i området rundt Los Gigantes.

Dykking – Los Gigantes

Det er utleie av dykkerutstyr for de med dykkersertifikat.

Båtutflukter – Los Gigantes

Det går flere båtturer fra havnen i Los Gigantes. Med litt flaks får du se både hvaler og delfiner.

Andre aktiviteter i Los Gigantes

Du kan spille tennis og golf.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt

Buss – Los Gigantes

Lokalbussene er grønne og heter TITSA. Det er bussforbindelser mellom de større stedene på øya. Det går blant annet buss til Playa de la Arena.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). VISA, MasterCard og Eurocard fungerer best.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Hele området er veldig kupert og det er ingen sammenhengende strandpromenade på reisemålet. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reise til Los Gigantes
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.