Se hotell (43)

Reiser til Playa de las Américas

Playa de las Américas passer for de fleste: Barnefamilier, livsnytere, voksne som reiser uten barn, vennegjenger, golfere og alle andre!

På Tenerifes kanskje mest populære reisemål, Playa de las Américas, har Ving massevis av valgmuligheter – året rundt. Her finner du alt fra enkle leilighetshotell til familievennlige Sunwing Fañabé Beach, og ikke minst våre to Sunprime Hotels: Sunprime Coral Suites & Spa og Sunprime Ocean View om du skal reise uten barn.

Playa de las Américas

Playa de las Américas er et moderne og velorganisert reisemål på Tenerifes solsikre sydkyst. Her har du det meste; fine strender, mange aktiviteter, restauranter, barer og nattklubber, samt et stort hotellutvalg og gode shoppingmuligheter inne i sentrum. Kort sagt, et reisemål som appellerer til de aller fleste.
Playa de las Américas har hatt en rask vekst de siste årene. Nå strekker feriestedet seg langs hele kysten og består egentlig av flere mindre reisemål. Den populære strandpromenaden går som en pulsåre fra Los Cristianos, forbi San Eugenio og Fañabé helt ned til den fredelige fiskerlandsbyen La Caleta. Jo nærmere det opprinnelige Playa de las Américas du bor, desto livligere er det. Men underveis er det mange fine strender hvor du kan koble av og nyte solen.

Sunprime Hotels for voksne

I Playa de las Américas tilbyr vi ikke mindre enn to Sunprime Hotels for deg som reiser uten barn. Sunprime Ocean View er et voksenhotell med høy standard og en fantastisk utsikt over havet fra de øverste etasjene. Her bor du i delikate leiligheter, nær strandpromenaden og sentrum, med et smakfullt bassengområde og oppvarmet basseng.
Sunprime Coral Suites & Spa bor du i nærheten av sentrum, og når du vil slappe av er du velkommen opp på takterrassen for å nyte utsikten og solen.
Uansett hvilket av vår Sunprime Hotels du velger kan du også bestille en av våre praktiske måltidspakker for å få en enda mer behagelig ferie.

Barnevennlige hotell i Playa de las Américas

Playa de las Américas er det rette stedet å ta med seg barn på ferie. Her er det flere barnevennlige hotell, både Sunwing Family Resorts og Family Garden hvor du kan treffe våre populære maskoter Lollo & Bernie. Du bor i komfortable leiligheter for inntil seks personer, og du kan du alltid bestille praktiske måltidspakker, som for eksempel All Inclusive. Slik blir ferien din akkurat så avslappende og bekymringsfri som du drømmer om.

Fra enkelt til luksus i Playa de las Américas

Når du reiser med Ving til Playa de las Américas kan du velge blant ca. 50 hotell. Her er alt fra litt enklere leilighetshotell til ordentlige luksushotell, som for eksempel Bahia del Duque, et ytterst elegant og luksuriøst hotell ved stranden i Fañabé. Her er det tropisk hage, flere basseng, førsteklasses service og et fantastisk spa.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Fine sandstrender
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • All Inclusive
 • Luksushotell
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Playa de las Américas

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Playa de las Américas har flere strender, de lengste er mellom 300 og 450 meter lange og består av finkornet sand og grus og stein. Mange reiser på ferie til sørsiden av Tenerife for å ligge på stranden, og de blir sjelden skuffet. Strendene er som regel barnevennlige, havet er rolig og det er sjelden brådypt. Om sommeren trekker lokalbefolkningen til strendene, men om vinteren er det turistene som dominerer. Langs havnen i Los Cristianos går det en bilfri strandpromenade hvor du kan gå turer eller sette deg på en av restaurantene og spise tapas eller fersk fisk. Stranden går fra Los Cristianos forbi San Eugenio og Fañabé helt ned til den rolige fiskerlandsbyen La Caleta.
Mange av strendene har aktiviteter som paragliding, vannscooter og vannski. Du kan kjøpe og bestille turer på stranden eller eventuelt på turistinformasjonen. Det er utleie av solsenger og parasoller på de fleste strender.

Las Vistas

Las Vistas ligger ved Hotel Compostela Beach og tiltrekker seg folk fra hele området. Sanden er hvit og finkornet, og vannet er klart. Stemningen er avslappet og barnevennlig. Det er strandbarer og butikker i nærområdet.

Troya-stranden

En svart sandstrand i Playa de las Américas midt i den eldre delen av turiststedet. Stranden er populær blant ungdom, men også familier og eldre kommer hit.

Playa Honda

En steinstrand hvor surfere holder til. Det ligger flere barer og surfeskoler langs stranden.

La Pinta-stranden

En mørk og finkornet sandstrand ved marinaen Puerto Colon nedenfor Hotel La Pinta. Hit kommer det folk i alle aldre og fra alle land. Det er et godt utvalg av restauranter, barer og butikker i området. Stranden ligger i le for bølger og undervannsstrømmer, men vannet kan bli litt grumsete.

Bahia del Duque-stranden

En av de fineste og mest velstelte strendene, med hvit, finkornet sand. Stranden ligger nedenfor luksushotellet Bahia del Duque. Vannet er klart og blått, men noen steder kan det være brådypt. Her er det strandbarer, komfortable solsenger og parasoller. Hotellpersonalet holder stranden ren, og noen ganger spiller musikere fra hotellet.

Playa de Fañabe

En lang strand med hvit, finkornet sand. Stranden ligger ved promenaden i Torviscas. Her er det ulike vannsportsaktiviteter. På den vestlige delen av stranden er det et område for barn, med trampoliner, lekeapparater, sklier m.m.

La Caleta

Like utenfor Playa de las Américas ligger det lille stedet La Caleta med noen strender. Det er ikke så mange som finner veien til den lille klippestranden inne i byen. Stranden er ikke spesielt barnevennlig, men passer godt for surfere.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Playa de las Américas året rundt.

Du kan dessuten reise med Ving til Playa de las Américas hele året med rutefly.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Playa de las Américas. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia på sydsiden av Tenerife til hotellet ditt er ca. 20 minutter til 1 time (ca. 17 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Los Cristianos eller San Miguel de Abona, og da blir reisetiden ca. 20–30 minutter lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Fañabé Beach eller på et av våre Sunprime Hotels i vintersesongen, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Playa de las Américas har et godt utvalg av lokale og internasjonale restauranter og barer. Langs strandpromenaden i Los Cristianos ligger det restauranter hvor de serverer tapas og fersk fisk og mye mer. Herfra og opp til kirken ligger det en rekke små gågater med mange restauranter og butikker.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv bagett med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så prøv begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas ("rynkete poteter"), kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. Serveres litt skrukkete, dekket av salt og sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falskt flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Om du er ute etter fest og moro har du kommet til rett sted. I Playa de las Américas er det en mengde musikkpuber og diskobarer, flere nattklubber og et par danserestauranter med levende musikk. I strøket Las Veronicas er det mange barer og et par diskotek. NB! Det har vært flere tilfeller av slagsmål og tyveri her.

Los Cristianos

I Los Cristianos er kveldslivet mer spansk enn i Playa de las Américas. Her går man på restaurant eller sitter på en bar til sola går ned. Ut på natten rusler man videre til en av barene eller diskotekene i San Telmo, som ligger mellom Los Cristianos og Playa de las Américas. Her danser man til salsa- og merengue-musikk.

San Telmo

San Telmo er et bar- og restaurantområde hvor de fleste spanske stedene ligger. Like ovenfor Las Vistas-stranden, mellom Los Cristianos og Playa de las Américas, ligger det mange små og trivelige restauranter med utsikt mot solnedgangen. Mange av de lokale innbyggerne kommer hit, spesielt til barene, hvor det spilles mye latinsk musikk. Her kan man danse salsa eller slappe av i baren med en caipirinha.
Shopping
Det er mange butikker i turistområdene som selger klær, sko, vesker, smykker, parfyme og mye mer. Moms og andre skatter er mye lavere enn her hjemme. Hver torsdag og lørdag er det marked i Playa de las Américas. Markedsplassen ligger like ved handlesenteret El Duque i Fañabé.

Los Cristianos

Gågatene i Los Cristianos har mange hyggelige butikker med litt mer lokalt preg. Disse butikkene stenger ofte i siestaen midt på dagen. Hver søndag og tirsdag er det marked i Los Cristianos ved hotell Gran Arona, nesten i enden av strandpromenaden.

Shopping på sydsiden av Tenerife

Åpningstidene er som regel kl. 10.00–13.30 og 17.00–20.00, men mange butikker holder åpent hele dagen, frem til kl. 22.00 om kvelden. Det er ikke vanlig å prute på prisene. Kjøp ikke av gateselgere. Alle gatehandel er ulovlig, og du kan ikke klage om du blir lurt.

Safari

Et lite og eksklusivt shoppingområde med mange kjente kleskjeder. Her er det også barer og restauranter. Om kvelden kan du nyte et vakkert lys- og lydshow ved den store fontenen.

Plaza del Duque

Et handlesenter i Fañabe, ca. syv kilometer fra Los Cristianos og fire kilometer fra Playa de las Américas. Senteret har mange lekre forretninger, med kjente klesmerker, innredning, undertøy og barneklær. Her er det også bakeri, kafe og en stor dagligvarebutikk.

Parque Santiago 3

Et populært handlesenter hvor de selger klær, teknikk, suvenirer, smykker etc. Banker, bilutleie, barer og restauranter.

Oasis Shopping Center

Det nybygde handleområdet på samme gate som Parque Santiago 3 og Américas Plaza. Her finner du merkeklær, elektronikkbutikk, smykker og vesker.

Siam Mall

Et av Tenerifes største handlesentre, åpnet i 2015, med mange forskjellige butikker. Det ligger like ved siden av populære Siam Park, med mange kjente kleskjeder og barer og restauranter. Det går gratisbusser hit fra flere steder i Playa de las Américas. Åpent hver dag.

Markeder

Det er marked flere ganger i uken på sørsiden av Tenerife. Åpningstidene er som regel kl. 09.00–14.00. I Playa de las Américas er det marked hver torsdag og lørdag. Markedsplassen ligger ved handlesentret El Duque i Fañabé.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter

Golf – Playa de las Américas og Los Cristianos

Om du spiller golf er Tenerife et godt valg. Området rundt Playa de las Américas og Los Cristianos har mange fine 9- og 18-hulls baner.

Spa – Sunwing Fañabé Beach

På Sunwing Fañabé Beach er det et spa hvor du kan unne deg det lille ekstra i ferien. Her kan du bestille forskjellige typer massasje og ansiktsbehandling, pedikyr og en rekke andre skjønnhetsbehandlinger. Husk å reservere time. Stengt tirsdager og søndager. Hotellets gjester har førsterett til spa-avdelingen.

Fotturer – Playa de las Américas

Det går mange turstier på Tenerife. Mascadalen har litt vanskeligere terreng, men er en utrolig naturopplevelse som absolutt er verdt strevet. Vil du ha lettere turterreng kan du ta turen til nasjonalparken Anaga. Her opplever du i et rolig tempo Tenerife fra sin grønneste side. Gå heller ikke glipp av nasjonalparken Las Cañadas, et av verdens største vulkankratere (2200 m.o.h). Området med sine underlige steinformasjoner og unike planter minner mest av alt om et månelandskap.
I vintermånedene ligger det snø på toppen av Teide, men om sommeren står trær og blomster i full flor.
Det finnes mye lesestoff om å gå fottur på øya, og naturforbundet på Tenerife har gitt ut en brosjyre med aktuell og interessant informasjon.
Noen av rutene er vanskelige og krever god kondisjon. Andre turer passer alle uavhengig av form. Ta med niste og en liten ryggsekk. Husk å pakke kart og varme klær, da det kan bli kaldt i fjellene og værforholdene er skiftende.

Sykling – Playa de las Américas

Om du vil ta deg rundt på egen hånd i ditt eget tempo, anbefaler vi å leie en sykkel. Du bestemmer selv hvor mange dager du vil beholde sykkelen. Den leveres og hentes på hotellet ditt.

Andre aktiviteter i Playa de las Américas

I Playa de las Américas kan du spille tennis og squash, og drive med vannsportsaktiviteter som padling, surfing og dykking.

Santa Cruz

Santa Cruz er Tenerifes hovedstad og en travel havneby med ca. 220 000 innbyggere og mange fine butikker og museer. Her feirer de hvert år verdens nest største karneval. Santa Cruz har flere havbasseng, og nord for byen ligger Las Teresitas, en gylden strand med sand importert fra Sahara.

Piramides de Güimar

I byen Güimar på østkysten kan du besøke de berømte pyramidene fra urbefolkningen guanchenes tid. Hva har trappepyramidene på Tenerife til felles med pyramidene i Mexico og Peru? Utstillingene kan kanskje gi svar, og de peker på de kulturelle likhetene innen kunst og arkeologiske funn fra begge sider av havet, og hvordan kultur og ideer har blitt spredt over hele verden.

Pueblo Chico

Pueblo Chico er et utendørsmuseum som forteller om Tenerifes arkitektur, historie og natur. En modell i skala 1:25 viser noen av øyas mest berømte byggverk. Et område er viet planter fra Kanariøyene.

La Orotava

La Orotava er en vakker by like utenfor Puerto de la Cruz. Stedet er kjent for sine århundregamle hus i kolonistil med de karakteristiske kanariske balkongene i pinjetre. De vakre håndbroderte dukene herfra er verdt å kjøpe med seg hjem. Blomster og sanddekorasjoner pryder gatene og rådhustorget i juni da de feirer Korpus Kristi. Byens turistinformasjon har et bra oversiktskart, Monuments of La Orotava, som forteller mer om de forskjellige bygningene.

Garachico

Garachico var fra 1500-tallet til begynnelsen av 1700-tallet Kanariøyenes handelssentrum. Stedet kalles ofte Tenerifes Pompeii, siden 80 % av den naturlige havnen og store deler av byen ble begravd av lava i 1706. Her kan du studere naturlige havbasseng, den utgravde byporten, den gamle borgen Castillo San Felipe, kirkene Santa Ana og San Francisco og franciskanerklosteret. De forskjellige bygningene har marmorplaketter som viser byggeåret.

La Laguna

Denne byen ble grunnlagt av erobreren Alonso Fernandez de Logo etter at han i 1496 innlemmet Tenerife i det kastilianske kongeriket. La Laguna var hovedstad i mange hundre år, og er i dag øyas religiøse og kulturelle sentrum. La Laguna er biskopssete og har et universitet med ca. 30 000 studenter. Byen er med sine godt bevarte bygninger en eneste stor severdighet, og står på UNESCOs verdensarvliste. La Laguna ble forbilde for byer i den nye verden – Amerika. Blant byens severdigheter er kirkene, den vakre katedralen og den lille kirken Ermita de San Miguel, som i våre dager er utstillingslokale. Turistinformasjonen ligger ved Plaza del Adelentado, og her har de kart og arrangerer guidete rundturer i byen.

Museo de la Naturaleza y el Hombre – naturhistorisk museum

Et moderne museum som gjennom multimedia og spennende utstillinger forteller om øyas historie, flora, fauna og geologi.Du kan også se spor av den gamle sivilisasjonen – guanchene – representert blant annet ved et par godt bevarte mumier.
Adresse: Hospital Civil, Calle Fuentes Morales, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Arte Sacro – museum for kirkekunst

Adresse: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria.

Museo Militar Regional de Canarias – Kanariøyeness militærmuseum

Et museum for den historieinteresserte. Her står kanonen "El Tigro" – Tigeren – som i følge myten var den som skjøt av admiral Nelsons arm da han forsøkte å erobre Tenerife i 1797.
Adresse: Calle San Isidro 2, Santa Cruz de Tenerife.

Museo de Antropologia de Tenerife – antropologisk museum

Ligger mellom Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna).

Museo de Historia de Tenerife – Tenerifes historiske museum

Adresse: Calle San Augustin 22, La Laguna.

Museo Municipal de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife – Tenerifes kunstmuseum

Adresse: Calle Jose Murphy 12.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.

Busstrafikk – Playa de las Américas

Det er bussforbindelser mellom de fleste større stedene på øya. Bussturen fra Playa de las Américas eller Los Cristianos til Santa Cruz tar ca. en time. Det går direktebuss til Puerto de la Cruz flere ganger om dagen, tar 1½ time. Billett kan kjøpes på bussen, men det lønner seg å kjøpe klippekortet "Ten+". Et tellesystem i bussen trekker automatisk riktig beløp når du registrerer kortet ved av- og påstigning. Man sparer ca. 30–50 % av ordinær billettpris med dette kortet. Kortet koster ca. 2 euro, og kan fylles på med 5–100 euro på bussholdeplasser og i noen butikker.

Taxi – Playa de las Américas

Det er forholdsvis rimelig å kjøre taxi. Om ikke taksameteret er på kan du be sjåføren om å slå det på. På lengre turer er lurt å avtale prisen på forhånd. Det går ikke an å forhåndsbestille taxi til flyplassen. Om du er fornøyd med servicen er det vanlig å gi ca. 10 % i tips.

Båt og ferge – Los Cristianos

Det går båt til og fra La Gomera, El Hierro og La Palma fra Los Cristianos. Fra Santa Cruz går det båt til Gran Canaria.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Visa, MasterCard og Eurocard fungerer best på reisemålet. Banker finnes det mange av, åpningstider er mandag–fredag kl. 09.00–14.00. De fleste vekslingskontorer har samme kurs som bankene. På hotellene legger man til et vekslingsgebyr. Her er det ikke noe problem å betale med kort, og det er aldri langt til nærmeste minibank.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Bilfritt på strandpromenaden og i gågaten i sentrum. Byggearbeider pågår i enkelte deler av Playa de las Américas. Noen steder kan fremkommeligheten være begrenset. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Tenerife er et trygt og barnevennlig reisemål for en familieferie. Strandpromenaden i Los Cristianos og Playa de las Américas er bred og lett å trille en barnevogn på. Her og der er det lekeapparater og trampoliner for de litt større barna. Strendene er barnevennlige, og det er mange utfluktsmål for hele familien.

Restauranter

Barna er hjertelig velkommen på restaurantene. Kelnerne prater med de minste, og byr gjerne på en kjærlighet på pinne til de litt eldre. Det er lett å finne mat som barna liker å spise, som for eksempel pommes frites, hamburgere eller kylling. En del spanske tapasretter faller også i smak hos barna, blant annet tortilla.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er mindre enn hjemme, og grøtpulver og fruktpureer inneholder som regel sukker.

Barnevogner og barnestoler

En del restauranter på turiststedene har barnestoler. De store bilutleiefirmaene leier ut barneseter, men husk å reservere dem i god tid på forhånd. Det er ikke vanlig på Tenerife med slike barnevogner vi har hjemme, de bruker i stedet paraplytriller, som er mer praktisk i varmen.
Strandpromenaden fra Playa de las Américas til Los Cristianos er stengt for biltrafikk, og her er du trygg med barnevogn. Andre steder kan det være vanskelig å komme frem, for fortauskantene er høye og bilene parkerer gjerne på fortauene. I sentrum av Los Cristianos er det forbudt å kjøre bil, men ellers er det mye trafikk. Bilister plikter å stoppe for fotgjengere, men ikke regn med at de alltid gjør det.

Lekeplasser

Lekeplassene er ikke av samme kvalitet som hjemme. Det gjøres mye for å holde dem i stand, men undersøk gjerne om husker og sklier er i orden før barna setter i gang med lek. Spanske barn og deres mødre eller besteforeldre treffes ofte på torget foran kirken. Her leker de med ball og sykler, og de voksne drøfter siste nytt.

Shopping

La Laguna og Santa Cruz har store leketøysbutikker med et stort og rimelig utvalg.
Finn reise til Playa de las Américas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.