Se hotell (42)

Reiser til Playa de las Américas

Playa de las Américas passer for de fleste: Barnefamilier, livsnytere, voksne som reiser uten barn, vennegjenger, golfere og alle andre!

På Tenerifes kanskje mest populære reisemål, Playa de las Américas, har Ving massevis av valgmuligheter – året rundt. Her finner du alt fra enkle leilighetshotell til familievennlige Sunwing Fañabé Beach, og ikke minst våre to Sunprime Hotels: Sunprime Coral Suites & Spa og Sunprime Ocean View om du skal reise uten barn.

Playa de las Américas

Playa de las Américas er et moderne og velorganisert reisemål på Tenerifes solsikre sydkyst. Her har du det meste; fine strender, mange aktiviteter, restauranter, barer og nattklubber, samt et stort hotellutvalg og gode shoppingmuligheter inne i sentrum. Kort sagt, et reisemål som appellerer til de aller fleste.
Playa de las Américas har hatt en rask vekst de siste årene. Nå strekker feriestedet seg langs hele kysten og består egentlig av flere mindre reisemål. Den populære strandpromenaden går som en pulsåre fra Los Cristianos, forbi San Eugenio og Fañabé helt ned til den fredelige fiskerlandsbyen La Caleta. Jo nærmere det opprinnelige Playa de las Américas du bor, desto livligere er det. Men underveis er det mange fine strender hvor du kan koble av og nyte solen.

Sunprime Hotels for voksne

I Playa de las Américas tilbyr vi ikke mindre enn to Sunprime Hotels for deg som reiser uten barn. Sunprime Ocean View er et voksenhotell med høy standard og en fantastisk utsikt over havet fra de øverste etasjene. Her bor du i delikate leiligheter, nær strandpromenaden og sentrum, med et smakfullt bassengområde og oppvarmet basseng.
Sunprime Coral Suites & Spa bor du i nærheten av sentrum, og når du vil slappe av er du velkommen opp på takterrassen for å nyte utsikten og solen.
Uansett hvilket av vår Sunprime Hotels du velger kan du også bestille en av våre praktiske måltidspakker for å få en enda mer behagelig ferie.

Barnevennlige hotell i Playa de las Américas

Playa de las Américas er det rette stedet å ta med seg barn på ferie. Her er det flere barnevennlige hotell, både Sunwing Family Resorts og Family Garden hvor du kan treffe våre populære maskoter Lollo & Bernie. Du bor i komfortable leiligheter for inntil seks personer, og du kan du alltid bestille praktiske måltidspakker, som for eksempel All Inclusive. Slik blir ferien din akkurat så avslappende og bekymringsfri som du drømmer om.

Fra enkelt til luksus i Playa de las Américas

Når du reiser med Ving til Playa de las Américas kan du velge blant ca. 50 hotell. Her er alt fra litt enklere leilighetshotell til ordentlige luksushotell, som for eksempel Bahia del Duque, et ytterst elegant og luksuriøst hotell ved stranden i Fañabé. Her er det tropisk hage, flere basseng, førsteklasses service og et fantastisk spa.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Fine sandstrender
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • All Inclusive
 • Luksushotell
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Playa de las Américas

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Playa de las Américas kan by på flere strender, de fleste er barnevennlige med rolig vann og sjelden brådypt. De lengste er mellom 300 og 450 meter lange og består av finkornet sand eller grus og stein. Mange reiser på ferie til sørsiden av Tenerife for å ligge på stranden, og de blir sjelden skuffet. Strendene er som regel barnevennlige, havet er rolig og det er sjelden brådypt. Om sommeren trekker lokalbefolkningen til strendene, men om vinteren er det turistene som dominerer. Mange av strendene tilbyr utleie av solsenger og parasoller samt ulike vannsportaktiviteter.

Las Vistas

Las Vistas ligger ved Hotel Compostela Beach og tiltrekker seg folk fra hele området. Sanden er hvit og finkornet, og vannet er klart. Stemningen er avslappet og barnevennlig. Det er strandbarer og butikker i nærområdet.

Troya-stranden

En svart sandstrand i Playa de las Américas midt i den eldre delen av turiststedet. Stranden er populær blant ungdom, men også familier og eldre kommer hit.

Playa Honda

En steinstrand hvor surfere holder til. Det ligger flere barer og surfeskoler langs stranden.

La Pinta-stranden

En mørk og finkornet sandstrand ved marinaen Puerto Colon nedenfor Hotel La Pinta. Hit kommer det folk i alle aldre og fra alle land. Det er et godt utvalg av restauranter, barer og butikker i området. Stranden ligger i le for bølger og undervannsstrømmer, men vannet kan bli litt grumsete.

Bahia del Duque-stranden

En av de fineste og mest velstelte strendene, med hvit, finkornet sand. Stranden ligger nedenfor luksushotellet Bahia del Duque. Vannet er klart og blått, men noen steder kan det være brådypt. Her er det strandbarer, komfortable solsenger og parasoller. Hotellpersonalet holder stranden ren, og noen ganger spiller musikere fra hotellet.

Playa de Fañabe

En lang strand med hvit, finkornet sand. Stranden ligger ved promenaden i Torviscas. Her er det ulike vannsportsaktiviteter. På den vestlige delen av stranden er det et område for barn, med trampoliner, lekeapparater, sklier m.m.

La Caleta

Like utenfor Playa de las Américas ligger det lille stedet La Caleta med noen strender. Det er ikke så mange som finner veien til den lille klippestranden inne i byen. Stranden er ikke spesielt barnevennlig, men passer godt for surfere.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Playa de las Américas året rundt.

Du kan dessuten reise med Ving til Playa de las Américas hele året med rutefly.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Playa de las Américas. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Reina Sofia på sydsiden av Tenerife til hotellet ditt er ca. 20 minutter til 1 time (ca. 17 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Los Cristianos eller San Miguel de Abona, og da blir reisetiden ca. 20–30 minutter lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Fañabé Beach eller på et av våre Sunprime Hotels i vintersesongen, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Playa de las Américas har et godt utvalg av lokale og internasjonale restauranter. Langs stranden og de to hovedgatene, Avenida Rafael Puig Lluvina och La Milla De Oro ligger det flere restauranter og uterestauranter. Hvis du følger strandpromenaden til Los Cristianos finner du også gode restauranter som serverer tapas og fersk fisk. I San Telmo-området mellom Playa de las Américas och Los Cristianos ligger detmange små, hyggelige restauranter der du kan sitte og nyte solnedgangen.
Er du ute etter fest og moro har du kommet til rett sted. I Playa de las Américas er det en mengde musikkbarer, flere nattklubber og et par danserestauranter med levende musikk. I Las Veronicas-området ligger det mange barer og et par diskotek.

San Telmo

San Telmo er et bar- og restaurantområde like ovenfor Las Vistas-stranden, mellom Los Cristianos og Playa de las Américas. Hit kommer en stor del av lokalbefolkningen, spesielt til barene, der det går i latinsk musikk og salsadans.
Shopping
Det er mange butikker i turistområdene som selger klær, sko, vesker, smykker, parfyme og mye mer. Moms og andre skatter er mye lavere enn her hjemme. Hver torsdag og lørdag er det marked i Playa de las Américas. Markedsplassen ligger like ved handlesenteret El Duque i Fañabé.

Safari

Et lite og eksklusivt shoppingområde med mange kjente kleskjeder. Her er det også barer og restauranter. Om kvelden kan du nyte et vakkert lys- og lydshow ved den store fontenen.

Plaza del Duque

Et handlesenter i Fañabe, ca. syv kilometer fra Los Cristianos og fire kilometer fra Playa de las Américas. Senteret har mange lekre forretninger, med kjente klesmerker, innredning, undertøy og barneklær. Her er det også bakeri, kafe og en stor dagligvarebutikk.

Parque Santiago 3

Et populært kjøpesenter hvor de selger klær, teknikk, suvenirer, smykker etc. Her finner du også banker, bilutleie, barer og restauranter.

Oasis Shopping Center

Det nybygde handleområdet på samme gate som Parque Santiago 3 og Américas Plaza. Her finner du merkeklær, elektronikkbutikk, smykker og vesker.

Siam Mall

Et av Tenerifes største handlesentre, åpnet i 2015, med mange forskjellige butikker. Det ligger like ved siden av populære Siam Park, med mange kjente kleskjeder og barer og restauranter. Det går gratisbusser hit fra flere steder i Playa de las Américas. Åpent hver dag.

Markeder

Det er marked flere ganger i uken på sørsiden av Tenerife. Åpningstidene er som regel kl. 09.00–14.00. I Playa de las Américas er det marked hver torsdag og lørdag. Markedsplassen ligger ved handlesentret El Duque i Fañabé.
Aktiviteter og severdigheter
Playa de las Américas har et bredt aktivitetstilbud for hele familien. Her finner du bl.a. diverse sportsaktiviteter og båtutflukter. Like nord for Playa de las Américas ligger en av Europas største vannparker, Siam Park. I Playa de las Américas ligger også den populære gokartbanen Karting Las Americas.
Er du interessert i kunst skal du besøke kultursenteret Magma Art & Congress og MOSA kunstmuseum. Fontenen "Light and Music Fountain" på Avendia Las Americas byr på lekne lys- og lydforestillinger. Playa de las Américas er også et fint utgangspunkt for dagsturer til f.eks. Teide nasjonalpark. Du kan ta taubanen opp og nyte den fantastiske utsikten, og kanskje gå helt opp til toppen av vulkanen. Vil du oppleve litt mer av Tenerife kan du melde deg på en utflukt med Ving.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Tenerife på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Vil du utforske Tenerife på egen hånd, kan du reise med buss eller taxi – eller ta fergen til en av naboøyene.

Busstrafikk – Playa de las Américas

Det er bussforbindelser mellom de fleste større stedene på øya. Bussturen fra Playa de las Américas eller Los Cristianos til Santa Cruz tar ca. en time. Det går direktebuss til Puerto de la Cruz flere ganger om dagen, tar 1½ time. Billett kan kjøpes på bussen, men det lønner seg å kjøpe klippekortet "Ten+". Et tellesystem i bussen trekker automatisk riktig beløp når du registrerer kortet ved av- og påstigning. Man sparer ca. 30–50 % av ordinær billettpris med dette kortet. Kortet koster noen få euro, og kan fylles på med 5–100 euro på bussterminaler og i noen dagligvarebutikker.

Taxi – Playa de las Américas

Det er forholdsvis rimelig å ta taxi. Om ikke taksameteret er på kan du be sjåføren om å slå det på. På lengre turer er lurt å avtale prisen på forhånd. Det går ikke an å forhåndsbestille taxi til flyplassen. Om du er fornøyd med servicen er det vanlig å gi ca. 10 % i tips.

Båt og ferge – Los Cristianos

Det går båt til og fra La Gomera, El Hierro og La Palma fra Los Cristianos. Fra Santa Cruz går det båt til Gran Canaria.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Visa, MasterCard og Eurocard fungerer best på reisemålet. Banker finnes det mange av, åpningstider er mandag–fredag kl. 09.00–14.00. De fleste vekslingskontorer har samme kurs som bankene. På hotellene legger man til et vekslingsgebyr. Her er det ikke noe problem å betale med kort, og det er aldri langt til nærmeste minibank.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Bilfritt på strandpromenaden og i gågaten i sentrum. Byggearbeider pågår i enkelte deler av Playa de las Américas. Noen steder kan fremkommeligheten være begrenset. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
Playa de las Américas er et barnevennlig reisemål. Strandpromenaden i Los Cristianos og Playa de las Américas er bred og lett å trille en barnevogn på. Her og der er det lekeapparater og trampoliner for de litt større barna. Strendene er barnevennlige, og det er mange utfluktsmål for hele familien.

Restauranter

Barna er hjertelig velkommen på restaurantene. Kelnerne prater med de minste, og byr gjerne på en kjærlighet på pinne til de litt eldre. Det er lett å finne mat som barna liker å spise, som for eksempel pommes frites, hamburgere eller kylling. En del spanske tapasretter faller også i smak hos barna, blant annet tortilla.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er mindre enn hjemme, og grøtpulver og fruktpureer inneholder som regel sukker.

Barnevogner og barnestoler

En del restauranter på turiststedene har barnestoler. De store bilutleiefirmaene leier ut barneseter, men husk å reservere dem i god tid på forhånd. Det er ikke vanlig på Tenerife med slike barnevogner vi har hjemme, de bruker i stedet paraplytriller, som er mer praktisk i varmen.
Strandpromenaden fra Playa de las Américas til Los Cristianos er stengt for biltrafikk, og her er du trygg med barnevogn. Andre steder kan det være vanskelig å komme frem, for fortauskantene er høye og bilene parkerer gjerne på fortauene. I sentrum av Los Cristianos er det forbudt å kjøre bil, men ellers er det mye trafikk. Bilister plikter å stoppe for fotgjengere, men ikke regn med at de alltid gjør det.

Lekeplasser

Lekeplassene er ikke av samme kvalitet som hjemme. Det gjøres mye for å holde dem i stand, men undersøk gjerne om husker og sklier er i orden før barna setter i gang med lek. Spanske barn og deres mødre eller besteforeldre treffes ofte på torget foran kirken. Her leker de med ball og sykler, og de voksne drøfter siste nytt.

Shopping

La Laguna og Santa Cruz har store leketøysbutikker med et stort og rimelig utvalg.
Sport og trening
Playa de las Américas passer utmerket hvis du er interessert i fotturer, sykling og golf. Golf Las Américas er en fin 18-hullsbane. I Playa de las Américas kan du også spille tennis og squash samt drive med ulike vannsportaktiviteter som padling, surfing og dykking.

Finn reise til Playa de las Américas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.