Se hotell (300)

Reiser til Italia

På en reise til Italia kan du blant annet få oppleve god mat, vakre strender og flere tusen år gammel kultur.
Ving har reiser til flere spennende reisemål over hele Italia, fra Taormina på Sicilia i sør til Milano i nord. Du kan blant annet besøke hovedstaden Roma, historiske Firenze, eller et av våre reismål på Sardinia og Sicilia, Med Ving kan du når som helst på året skreddersy din ferie i Italia slik det passer deg.

Sol og bad, eller kunst og kultur?

Mange som reiser til Italia har som ønske å gjøre seg kjent med landets utallige kunstskatter, enten det er Ufizzi-museet i Firenze, det romerske amfiteatret i Verona, eller noen av Romas mange palasser og gallerier. Her er det alltid noe vakkert å beundre av bygninger, kirker, landsbyer og natur. På en helgetur til Venezia kan du gå deg vill i arkitektur og kultur, og i Milano kan du få med deg det siste innen mote og design.

Har du mer lyst på å nyte solen og strandliv på reisen til Italia, skal du reise sørover til våre reisemål i Napoli-området, eller Sardinia og Sicilia. Et ekstra anstrøk av luksus får du på øya Capri. I Italia kan du kombinere badeferie med god mat og severdigheter, alt i ditt eget tempo, enten for en helg eller en lengre ferie.

Italian Grand Prix

Hvert år valfarter motorentusiaster fra hele verden til Italia for å se og oppleve Italian Grand Prix, et av Formel 1-sirkusets mest berømte løp, som går av stabelen på Monzabanen hver høst. Hos Ving kan du bestille en reise hvor både fly, hotell og billetter til de to løpene er inkludert.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Italia?
Ving har mange reisemål i Italia – på øyene Sicilia og Sardinia, langs Amalfikysten og byene Roma, Firenze, Bologna, Venezia, Verona og Milano. De fleste reisemålene har middelhavsklima, med lange, varme somre og milde vintre.

Amalfikysten

På Amalfikysten ligger Vings reisemål Capri, Positano og Sorrento. Her er det høysesong fra mai til oktober – da er klimaet på sitt tørreste og gjennomsnittstemperaturen er 22–29 grader, varmest i juli og august. Også april og november har behagelig temperatur på 17–18 grader, men litt mer nedbør. Vintermånedene strekekr seg fra desember til mars, med dagtemperaturer på rundt 11–14 grader.

Sicilia

På Vings reisemål Giardini-Naxos, Taormina og Cefalu på Sicilia kan du allerede i april oppleve sommertemperaturer på 20 grader, med kjøligere netter. I juni har temperaturen steget til ca. 29 grader, og havet holder badevennlige 21 grader. I juli og august er gjennomsnittstemperaturen 31 grader, og deretter synker den til rundt 28 grader i september og 24 i oktober. I november er det fremdeles ca. 20 grader i luften og 19 i vannet. Mai til september er de tørreste månedene. Fra desember til mars er lufttemperaturen 14–17 grader.

Sardinia

Ving har reisemålene Alghero og Costa Smeralda på Sardinia. Varmest og tørrest er det fra juni til august, med ca. 29–32 grader på dagtid. Også våren (april–mai) og høsten (oktober–november) har behagelig temperatur på ca. 19–24 grader. Desember, januar og februar er de kaldeste månedene, med ca. 13–15 grader i luften på dagtid. I mars stiger temepraturen igjen og våren gjør sitt inntog med en gjennomsnittstemperatur på 17 grader.

Rom

Den mest populære perioden å reise til Roma er fra april til og med oktober, da er det mest sol og minst regn. Om sommeren kan det bli skikkelig varmt, 28–31 grader i perioden juni–september. I april–mai og oktober er det litt lavere temperaturer, ca. 19–23 grader. Deretter daler temperaturen til ca. 17 grader i november og 12–16 grader fra desember til mars.

Toscana, Bologna, Venezia, Verona og Milano

Felles for disse områdene er de behagelige temperaturene sent på våren. Allerede i mai er det 21–24 grader, og så stiger det til 24–31 grader mellom juni og september. I oktober holder byene ca. 17–20 grader, før høsten kommer i oktober med ca. 11–15 grader. I vintermånedene desember–februar er dagtemperaturen ca. 4–10 grader. På kysten av Toscana – i Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi – er det mildere i disse månedene enn i Firenze, som ligger i innlandet i samme region. Langs kysten er det ca. 10–14 grader på dagtid, mens temperaturen stiger med ca. en grad i mars. I april er våren tilbake med 16–19 grader i luften.
Pass og visum
For innreise til Italia må man ha med gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett.
Dokumentet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia.
For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Italia

Toscana
Bestill drømmereisen til Toscana i dag og opplev en reise til Firenze, Pisa, Viareggio eller Forte dei Marmi. Her venter verdensberømte severdigheter, herlige sandstrender, det smakfulle italienske kjøkken og det karakteristiske bølgende landskapet med vingårder og sypresstrær i horisonten.
Amalfikysten
Amalfikysten lokker med berømte reisemål som Capri, Positano og Sorrento. På reisen til Amalfikysten kan du besøke flere populære severdigheter som Pompeii og vulkanen Vesuv.
Sicilia
På en reise til Sicilia kan du oppleve Italia på sitt aller beste. Nyt det verdensberømte kjøkkenet, fine strender, historiske severdigheter og et stort utvalg av shopping.
Sardinia
På Sardinia kan du hygge deg med italienske delikatesser og fine strender, men en reise til Sardinia passer også fint for deg som liker en aktiv ferie, med fjellklatring, ridning eller fotturer.
Roma
Når du reiser med Ving til Italias hovedstad Roma kan du velge mellom flere hotell med fin beliggenhet og gangavstand til Romas mange severdigheter og attraksjoner.
Milano
Til Milano reiser man først og fremst for å shoppe, gå i operaen og se fotballkamper. Og for å spise på førsteklasses restauranter og oppleve kunst og arkitektur i verdensklasse.
Venezia
Har du lyst til å reise på en romantisk langweekend for to? Da skal du reise til Venezia! Det er vanskelig å finne et bedre alternativ enn denne vakre byen. Ving tilbyr hotell i alle prisklasser.
Bologna
Bologna er en vakker by med mange kulturskatter og severdigheter, og passer perfekt for en helgetur. Bologna er også kjent som Italias kulinariske hovedstad. Nam!

Finn reise til Italia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.