Se hotell (36)

Reiser til Milano

Milano, Italia
Milano kan friste med fasjonable motehus, historie og kultur som går flere tusen år tilbake, samt opera, mat og shopping i verdensklasse.
Milano har et stort utvalg barer og restauranter, og det milanesiske kjøkken er velrenommert. Milano er en verdens viktigste motemetropoler, og nettopp av den grunn rommer byen mange restauranter som serverer mat fra alle verdens hjørner. I tillegg er mat fra Sardinia, Sicilia, Calabria og Napoli er godt representert.

Formel 1: Italian Grand Prix

Ikke langt fra Milano ligger den berømte Monza-banen, der man har kjørt Formel 1 siden 1950-tallet. Dette er en av de legendariske Formel 1-banene, og hit kan du reise med Vings Formel 1-pakke, hvor fly, hotell og billetter til både lørdagen og søndagens løp inngår.

Severdigheter i Milano

Her er kulturen, kunsten og arkitekturen i verdensklasse. Det finnes alltid noe å se og oppleve i Milano: Duomo di Milano, verdens tredje største marmorkirke, La Scala, det verdensberømte operahuset der blant annet de tre tenorene har sunget, og Palazzo Marino, Milano vakreste palass, for å nevne noen. I Cenacolo Vinciano finner du Leonardo da Vincis maleri Nattverden, et av verdens mest berømte kunstverk. Her må du bestille tid for å se maleriet.

Shopping i Milano

I motebyen Milano er shoppingmulighetene enorme. Den mest eksklusive shoppinggaten er Via Montenapoleone. Her ligger forretningene til de store motehusene på rekke og rad, og det er det en fornøyelse å rusle gatelangs selv om man bare skal vindusshoppe. På Corso Buenos Aires og Corso Vercelli er prisene mer moderate, og her handler gjerne Milanos innbyggere.

Vings reiser til Milano

Til Milano reiser du med rutefly og bestemmer selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Våre hotell har mellom 3 og 5 bølger og ligger sentralt i Milano. Det er bare å velge det hotellet som passer deg best.
Nyttige tips
 • Hotell i alle prisklasser
 • Sentrale hotell
 • Bra uteliv
 • Mange restauranter
 • Godt utvalg av butikker
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Milano

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
4°-1°
2
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
7°1°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mars
12°5°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • april
18°9°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
9
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • august
29°19°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • september
25°16°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
17°10°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
11°6°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • desember
5°1°
1
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Milano året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Milano har to flyplasser: Malpensa og Linate. De fleste internasjonale fly lander på Malpensa. Reisetiden derfra til hotellene i Milano er ca. 55 minutter (ca. 50 km), Fra Linate er reisetiden ca. 25 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
I Milano er shopping det helt store, og du har et stort utvalg designbutikker i tillegg til mange outlets. Den gylne firkanten med couture-butikker og uniformerte vakter i entréene, kalles "quadrilatero". Du finner også mange åpne gatemarkeder i Milano, som er billige alternativer til eksklusiv shopping. Det dukker også opp gatemarkeder på ulike ukedager, dog de største er som regel på lørdager. Det er også et bredt utvalg outlets i Milano, der motehusene selger ut eldre kolleksjoner. Den mest kjente outleten er Il Salvagente.
Mat, drikke og uteliv
Det er en utpreget kafékultur i Italia, Visste du at drinken Campari faktisk ble oppfunnet nettopp i Milano? Milano er blant byene i Italia med best restaurantutvalg, og her finner du alt fra Happy Hour-priser til mer eksklusive restauranter nevnt i Michelinguiden.

Bresaola, salami, olivenolje, ost, vin og honning er bare noen av de matvarene som produseres i nærheten av Milano. Avhengig av sesong kan du prøvesmake varene rett fra produsenten.

Smakfulle matstreif i Milano

I Milano kan du bestille matstreif av alle slag: alene eller i gruppe, over hele byen, eller en hel middag på ett sted. I Milano samles smaker fra hele Italia, og alle er verdt et bekjentskap.
Byen har et rikt og levende uteliv med mange barer og nattklubber. Det største utvalget finner du i bydelene Navigli og Brera, samt i området Corso Cromo. Her møtes unge lokalbeboere, studenter og turister som danser til den nyeste klubbmusikken til lyse morgen.

Opera og teater

Som alle storbyer har Milano et rikt kulturtilbud. Byen har flere teatre og et operahus med kveldsforestillinger, Operahuset La Scala er verdensberømt, og her har mange av verdens største operasangere opptrådt gjennom årene.
Aktiviteter og severdigheter
Milano har lenge vært kjent for operahuset La Scala der blant annet Birgit Nilsson har opptrådd. I de seneste årene har kirken Santa Maria delle Grazie opplevd langt flere besøkende, takket være maleriet "Nattverd" av Leonardo da Vinci. Du må bestille tid i forkant for å få se dette. Kunstneren og oppfinnerens livsverk kan også sees på Leonardo da Vincis tekniske museum. Milano byr naturligvis på mye mer, som et stort utvalg kunstmuséer, klostere og en stasjonsbygning Mussolini bygde på 30-tallet. I Milano spilles det også fotball - FC Internazionale og AC Milan har hatt flere norske spillere opp igjennom årene.
Milano har flere kjente museer. Villa Necchi Campiglio er et historisk herskapshus og museum som inngår i "Case Museo di Milano" (historiske hus i Milano), Poldi Pezzoli er et lekkert kunstmuseum i sentrum av Milano. Kunstgalleriet Pinacoteca di Brera og Fondazione Prada er to andre museer som er verdt et besøk.
Hvordan du kommer deg rundt
Lokaltrafikken i Milano er velfungerende og rimelig med sporvogner, metro og buss. Billetter kan kjøpes i tobakkbutikker, aviskiosker og billettautomater. Unngå å praie taxi på gaten, gå heller til en taxiholdeplass eller bestill taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Milano

De italienske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Milano. Barn og ungdom under 18 år er fritatt for turistskatt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Pris pr. person/natt:
1-stjerners hotell/leilighetshotell: 1 euro pr. person/natt
2-stjerners hotell/leilighetshotell: 2 euro pr. person/natt
3-stjerners hotell/leilighetshotell: 3 euro pr. person/natt
4-stjerners hotell/leilighetshotell: 4 euro pr. person/natt
5-stjerners hotell/leilighetshotell: 5 euro pr. person/natt

Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er den som danner grunnlaget for størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Veksle til EUR i kontanter før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Milano
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.