Vær
 • januar
4°-1°
2
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
7°1°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mars
12°5°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • april
18°9°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
22°12°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
9
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • august
29°19°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • september
25°16°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
17°10°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
11°6°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • desember
5°1°
1
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Milano året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Milano har to flyplasser: Malpensa og Linate. De fleste internasjonale fly lander på Malpensa. Reisetiden derfra til hotellene i Milano er ca. 55 minutter (ca. 50 km), Fra Linate er reisetiden ca. 25 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
I Milano er shopping det helt store, og du har et stort utvalg designbutikker i tillegg til mange outlets. Den gylne firkanten med couture-butikker og uniformerte vakter i entréene, kalles "quadrilatero". Du finner også mange åpne gatemarkeder i Milano, som er billige alternativer til eksklusiv shopping. Det dukker også opp gatemarkeder på ulike ukedager, dog de største er som regel på lørdager. Det er også et bredt utvalg outlets i Milano, der motehusene selger ut eldre kolleksjoner. Den mest kjente outleten er Il Salvagente.
Mat, drikke og natteliv
Det er en sterk kafékultur i Italia, men du kan også nyte en Campari, som faktisk stammer herfra. Milano er blant byene i Italia med best restaurantutvalg, og her finner du alt fra Happy Hour-priser til mer eksklusive restauranter.
Byen har et rikt og levende uteliv.
Aktiviteter og severdigheter
Milano har lenge vært kjent for operahuset La Scala der blant annet Birgit Nilsson har opptrådd. I de seneste årene har kirken Santa Maria delle Grazie opplevd langt flere besøkende, takket være maleriet "Nattverd" av Leonardo da Vinci. Du må bestille tid i forkant for å få se dette. Kunstneren og oppfinnerens livsverk kan også sees på Leonardo da Vincis tekniske museum. Milano byr naturligvis på mye mer, som et stort utvalg kunstmuséer, klostere og en stasjonsbygning Mussolini bygde på 30-tallet. I Milano spilles det også fotball - FC Internazionale og AC Milan har hatt flere norske spillere opp igjennom årene.
Hvordan du kommer deg rundt
Lokaltrafikken i Milano er velfungerende og rimelig med sporvogner, metro og buss. Billetter kan kjøpes i tobakkbutikker, aviskiosker og billettautomater. Unngå å praie taxi på gaten, gå heller til en taxiholdeplass eller bestill taxi.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Milano

De italienske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Milano. Barn og ungdom under 18 år er fritatt for turistskatt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Pris pr. person/natt:
1-stjerners hotell/leilighetshotell: 1 euro pr. person/natt
2-stjerners hotell/leilighetshotell: 2 euro pr. person/natt
3-stjerners hotell/leilighetshotell: 3 euro pr. person/natt
4-stjerners hotell/leilighetshotell: 4 euro pr. person/natt
5-stjerners hotell/leilighetshotell: 5 euro pr. person/natt

Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er den som danner grunnlaget for størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Veksle til EUR i kontanter før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon osv.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Milano