Se hotell (43)

Reiser til Venezia

Venezia, Italia
Kanaler som glitrer i solskinnet, palasser, gatekafeer, eksklusive motehus og duvende gondoler venter rundt hjørnet på din reise til Venezia. Denne sagnomsuste byen er akkurat like romantisk som du forestiller deg.
I Venezia er det selvsagt mange steder man simpelthen Må se; Markusplassen, Dogepalasset og Sukkenes bro. Denne berømte broen går fra Dogepalasset over til det gamle fengselet, og navnet har den fått fordi det var denne broen fangene krysset etter å ha fått sin dom. Venezia er for øvrig en by som det kan være vanskelig å finne frem i, men trøsten er at det går alltid en vaporetto – vannbuss – eller en gondol.

Gondoler, broer og festivaler

Til Venezia reiser du først og fremst for å oppleve alt det vakre rundt deg. Og det kan du for eksempel gjøre mens du sitter på en kafe eller glir langs kanalene om bord i en gondol. Venezianerne benytter enhver anledning til å feire, noe de utallige arrangementene og festlighetene er et bevis på. Ta for eksempel karnevalet som starter ti dager før "Fetetirsdag" (Mardi Gras). Da fylles gater og torg og spesielt Markusplassen med feststemte mennesker i sine fineste kostymer. I Venezia arrangeres det også regattaer, en filmfestival og til og med en fest som markerer befrielsen fra pesten i 1576, og mye annet.

Vings reiser til Venezia

Når du bestiller en reise med Ving til Venezia er det en mengde hotell å velge mellom. Vi har populære hotell i alle prisklasser, men om du ønsker å bo på første klasse velger du sannsynligvis det luksuriøse Signature-hotellet Luna Baglioni. Her bor du i nærheten av Markusplassen, og det er mulig å ankomme hotellinngangen med gondol.
Når du reiser til Venezia med Ving bestemmer du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte – perfekt for både en helg eller et lengre opphold.
Nyttige tips
 • Direktefly
 • Hotell i sentrum
 • Luksushotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Gode restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Venezia

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
6°1°
2
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • februar
7°1°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mars
11°5°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • april
16°9°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
21°14°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
28°19°
9
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • august
28°19°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • september
24°16°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
19°12°
5
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • november
13°8°
2
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • desember
7°3°
2
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Venezia kan du reise året rundt med Ving på rutefly med fleksible reiselengder.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Venezias flyplass til hotellene er ca. 20 minutter (ca. 8 km) med båt. Det går også buss fra flyplassen til Piazzale Roma Square. Derfra tar man seg videre til hotellet.
Shopping
Det meste er dyrere i Venezia enn inne på fastlandet. Byen har en del spesielle og eksklusive forretninger med et vareutvalg for den som søker det lille ekstra. De store motehusene og de mest eksklusive klesbutikkene ligger i nærheten av Piazza San Marco. Her finner du både internasjonale og italienske motehus som Fendi, Gucci og Valentino. Kunst og antikviteter finner du i strøket rundt San Marco og Campo Santo Stefano. Det ligger mange fine håndverksbutikker langs Calle della Mendoza og i området mellom San Marco og Rialtobroen. Her ligger det også små klesbutikker og skobutikker. Langs Strada Nova i Cannaregio på vei til stasjonen ligger det en del kjedebutikker og billigere forretninger side om side med små og eksklusive butikker.
Det finnes ikke et bedre sted enn Venezia å kjøpe sin egen karnevalsmaske, det være seg en billig utgave på markedet eller en eksklusiv variant. Venezia er også stedet å handle lekre delikatesser til å ha med seg hjem. Du får det meste i de små delikatesseforretningene som finnes i hver bydel, og du kan prøvesmake oster og andre godbiter.
Mat, drikke og uteliv
Venezia har mange restauranter, kafeer og kroer. Det er ikke bare turistene som liker å gå ut på byen å spise – også de lokale innbyggerne vet å sette pris på restaurantene. Her serveres det venetianske spesialiteter og klassisk italiensk mat, og du finner alt fra små trattoriaer med begrenset meny til større gourmetrestauranter. Mange restauranter holder stengt om ettermiddagen. En god idé er å melde seg på et matstreif i begynnelsen av oppholdet. Da kan du finne mange nye favoritter!

Matstreif i Venezia

I Venezia er det en enkel sak å bestille et matstreif som kun konsentrerer seg om lokale matretter og ingredienser. Noen matstreif tar deg med rundt i kun én bydel, mens andre tar deg med til et hjemmekjøkken for å løfte på grytelokkene. Kanskje dette blir det fineste minnet fra hele ferien?
Utelivet i Venezia er rolig, med enkelt barer og klubber som holder åpent til etter midnatt, for eksempel på og rundt byens største torg i Dorsoduro.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å se i Venezia, for eksempel Piazza San Marco (Markusplassen), den imponerende San Marco-basilikaen med sine fem kupler, klokketårnet på Markusplassen, Dogepalasset (hvor Casanova satt i fengsel), Rialtobroen som er Venezias mest berømte landemerke og mye, mye mer. Et besøk til Venezia er ikke komplett uten en gondoltur, og fra vannet kan du se flere historiske steder og for eksempel the Peggy Guggenheim Museum for moderne kunst. Vi anbefaler å dekke til knær og skuldre ved besøk i kirker og museer.
Hvordan du kommer deg rundt
I Venezia er det enklest å spasere rundt. Vaporetto er båtbusser som går langs de største vannveiene og forbinder Venezia med nærliggende områder som Lido og fastlandet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Venezia

Italienske myndigheter har innført en ny turistskatt på overnattinger i Venezia. Alle hotell tar inn denne skatten. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1 stjerners hotell: 1 euro (maks 10 netter)
2 stjerners hotell: 2 euro (maks 5 netter)
3 stjerners hotell: 3 euro (maks 5 netter)
4 stjerners hotell: 4 euro (maks 5 netter)
5 stjerners hotell: 5 euro (maks 5 netter)

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Legg merke til at Vings klassifisering kan skille seg fra den offisielle klassifiseringen til hotellet, som er den som bestemmer størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, bruk av telefon, minibar etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Ved besøk i kirker og museer bør man skjule knær og skuldre. Billett til bussene kan ikke kjøpes om bord, men i kiosker i nærheten av holdeplassene. Kredittkort aksepteres i stor grad. Depositum for leiebil garanteres ved bruk av kredittkort. Mange hotell krever også depositum fra kredittkort, for å dekke ev. ekstra utgifter, telefonkostnader osv.
Mange hotell krever et lite depositum fra kredittkort som garanti for ekstra utgifter, telefonkostnader osv.

Finn reise til Venezia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.