Se hotell (21)

Reiser til Bologna

Bologna, Italia
Italiensk mote og det italienske kjøkken er grunn god nok til å reise til Bologna, den blomstrende hovedstaden i den rike jordbruksregionen Emilia Romagna.
Bolognas gamle bydeler har elegante arkader, vakre bygninger og kulturskatter som Palazzo Comunale, 1300-tallsbasilikaen San Petronio ved Piazza Maggiore og Fontana del Nettuno. Her finner du også Europas eldste universitet, grunnlagt i 1088. Bologna er også kjent som Italias kulinariske hovedstad, med en mengde restauranter. Selvfølgelig kan du ikke reise hit uten å smake ekte spaghetti bolognese!

Italias kulinariske hovedstad

Om du reiser til Bologna for matens skyld vil du ikke bli skuffet. Her er det et bredt utvalg av restauranter av alle typer – fra luksusrestauranter til små steder av typen "hull i veggen". Visste du at lasagne, som jo er en favoritt på norske middagsbord, kommer herfra? Det er bare én av de lokale rettene du bør prøve i Bologna, og selvsagt må måltidet avrundes på en ekte italiensk isbar. Etter middagen venter byens yrende uteliv med trendy barer og klubber.

Vings reiser til Bologna

Med Ving kan du reise med rutefly til Bologna året rundt og selv bestemme avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Hotellene våre har 3–4 bølger og ligger sentralt i Bologna. Det er bare å velge det hotellet som passer deg best!
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell i sentrum
 • Mange restauranter
 • Lokale restauranter
 • Bra uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Bologna

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
4°-2°
2
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
8°-
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mars
14°4°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • april
19°8°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
24°12°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juni
28°16°
10
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juli
31°18°
11
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • august
30°17°
10
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • september
26°15°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
19°10°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
11°2°
2
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • desember
6°1°
2
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Bologna året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Bologna er ca. 20 minutter (ca. 8 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Shopping og mat bør stå øverst på ønskelisten på en reise til Bologna. Det er en grunn til at Italia er en av verdens fremste motenasjoner. Ta en titt i utstillingsvinduene på Galleria Cavour, bare ti minutters gange fra Piazza Maggiore, så forstår du hvorfor. Her finner du store italienske kles- og accessoarmerker som Armani, Gucci, La Perla og Bulgari. Det ligger motebutikker overalt i de sentrale delene av Bologna, fremfor alt på Via Farini, Via Ugo Bassi, Via Indipendenza og i Portico del Pavaglione.
Mat, drikke og uteliv
Bologna er med sitt førsteklasses kjøkken kjent som Italias kulinariske hovedstad. Byen har derfor et enormt utvalg av restauranter og barer. Du bør absolutt prøve lokal mat som mortadella (saltet svinekjøtt), hjemmelaget tagliatelle med kjøttsaus og lasagne, en rett som forøvrig stammer fra Bologna.

Mortadella, parmigiano reggiano og balsamico fra Italia kommer i et utall varianter, og mange av dem har sitt opphav i eller i nærheten av Bologna. Du kan gjøre deg kjent med dem på en prøvesmaking, enten i en butikk eller på et marked.

Smaken av Bologna

Bologna er et mangfold av matretter, smaksretninger og innfall. Hvis forvirringen råder kan vi anbefale et matvandring. Da får du kyndig innføring i Bolognas matjungel, og kan siden komme tilbake til dine favorittsteder.
Takket være at en stor del av Bolognas befolkning er studenter, har byen et yrende uteliv. De trendy barene i sentrum fylles tidlig på kvelden med en blanding av lokalbefolkning og studenter ute etter en aperitivo. Finn et hyggelig trattoria og len deg tilbake med et glass vin og et bedre måltid. Kvelden fortsetter på et av byens mange diskotek eller nattklubber – mange av dem holder åpent til lyse morgen.
Aktiviteter og severdigheter
Bolognas bykjerne er en av Europas best bevarte, med mange vakre palass og kirker fylt med kunstverk som bærer vitne om byens kulturelle betydning gjennom flere århundrer. Den historiske delen av byen er en av de største i Europa.
Hvordan du kommer deg rundt
Kollektivtrafikken i Bologna drives av ATC. Du kan kjøpe billetter for kollektivtransport i kiosker, tobakksbutikker, kafeer og i spesielle informasjons- og billettsentre. Enkeltbillett kan noen ganger kjøpes om bord. Et grønt eller rødt skilt ved bussens inngangsdør indikerer om tjenesten er tilgjengelig. Om skiltet er rødt må du ikke gå om bord uten billett.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i Bologna.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Bologna

De italienske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Bologna. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Barn/ungdom under 14 år er fritatt fra turistskatt. Skatten er styres av hotellkostanden og kan variere litt fra hotell til hotell, men maksbeløpet er 4 euro pr. person og natt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Finn reise til Bologna
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.