Se hotell (47)

Reiser til Firenze

Firenze er en perle i herlige Toscana. Hit reiser du for å nyte vin, god mat, vakker kunst og fantastiske omgivelser.

Når du reiser til Firenze bør du velge et hotell med sentral beliggenhet for å få så mye som mulig ut av oppholdet. Denne utrolig vakre renessansebyen har lokket til seg store kunstnere som Leonardo da Vinci, Botticelli og Michelangelo. Selve bykjernen er liten og trang og fylt med historiske bygninger, palass, museer, kirker, restauranter og eksklusive butikker. Det anbefales å rusle rundt i gatene og nyte omgivelsene. Vær oppmerksom på at de beste og rimeligste restaurantene ligger et stykke unna de største turiststrøkene. Og hvis du er her om sommeren anbefaler vi en piknik i en av Firenzes herlige parker.

Restauranter i Firenze

Firenze er omgitt av åser med oliventrær og vakre daler. Selve byen er fylt med vakre hus, palass, små torg og fantastiske kirker. Og byen har selvsagt en mengde stemningsfulle restauranter med riktig god mat på menyen. De toscanske kjøkken er kjent for sine førsteklasses og ferske råvarer, og den italienske maten slutter aldri å glede. Firenze har også mange trivelige trattoriaer, som er et godt alternativ til de dyrere restaurantene.

Med Ving til Firenze

Med Ving kan du reise til Firenze med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. På den måten kan du skreddersy reisen din. Hotellene våre har mellom 3 og 5 hjerter og har sentral beliggenhet i Firenze, nær alt byen har å tilby.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Gode restauranter
 • Mer enn 70 hotell
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Firenze

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
9°2°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mars
14°6°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
18°8°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
23°12°
9
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
28°16°
10
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
11
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • august
31°18°
10
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • september
26°16°
7
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
20°12°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
15°8°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
9°3°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Firenze året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Firenze er ca. 20 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Butikkutvalget i Firenze er stort, og du finner det aller meste mellom katedralen og elven Arno. Er du på jakt etter merkeklær skal du gå til de fasjonable forretningene på Via Roma, Via de Calzaiuoli og Via Por Santa Maria. Du kan også finne merkeklær til mer overkommelige priser på The Mall, som er en outlet for kjente merker. Det er flere butikker som selger skinke, salami og Pecorino-ost.
Mat, drikke og natteliv
Firenze har et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her finner du alt fra "hull i veggen" hvor du tar en espresso i farten, til fine kafeer som har eget bakeri eller lager sin egen sjokolade. Det finnes også barer hvor du kan kjøpe drinker og små lekre frokost- og lunsjretter. Gammeldagse vinbarer er også et hyggelig alternativ. Italienerne går på bar midt på dagen for å ta en espresso eller en rask matbit. Italiensk iskrem er i verdensklasse og skal være dagsfersk.
Firenze har et blomstrende uteliv, og du kan overvære tradisjonelle festivaler, klassiske konserter og danseforestillinger. Levende musikk bidrar til å spre stemning på barer, torg og gater. Rockekonserter med store artister holdes på Nelson Mandela Forum som rommer ca. 7500 tilskuere. Noen ganger holdes det også konserter på byens fotballstadion. Se program på Audiotorium Flog og Tenax.
Aktiviteter og severdigheter
Firenze er en av verdens største turistattraksjoner, og har en sann overflod av arkitektur, kunst og historie. Katedralen, Il Duomo, er vakkert kledd i marmor og tok 150 år å bygge. Basilica di Santa Croce er kanskje Firenzes aller vakreste kirke, og her ligger storheter som Michelangelo, Dante og Machiavelli begravet.
Palazzo Vecchio ble bygget på 1300-tallet og er i dag Firenzes rådhus. Ponte Veccio er Firenzes eldste bro og den eneste som ikke ble bombet under andre verdenskrig. Her kan du gjøre gode kjøp i de mange gullsmedbutikkene som ligger på broen.
Palazzo Pitti rommer i dag flere museer og en vakker park. Gå heller ikke glipp av kunstmuseet Uffizierne, der flere av de store mestrene er representert. Vi anbefaler å forhåndsbestille billett til byens mest populære severdigheter Galleria degli Uffizi og Galleria dell'Accademia, og kom gjerne hit tidlig om morgenen for å unngå lange køer.
Sent på ettermiddagen eller ved solnedgang er det fint å besøke Forte di Belvedere eller Piazzale Michelangelo for å få en vakker utsikt over byen.
Hvordan du kommer deg rundt
Den beste måten å utforske Firenze er til fots. Husk å ta med turvennlige sko!
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Firenze.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia. For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Firenze

Italienske myndigheter har innført en turistskatt på overnattinger i Firenze. Alle hotell og leilighetshotell krever en ekstra skatt. Barn under 10 år er fritatt fra å betale turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1-2-3 stjerners hotell/leilighetshotell: 3 euro
4 stjerners hotell/leilighetshotell: 4 euro
5 stjerners hotell/leilighetshotell: 5 euro

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Italienske myndigheter har innført en ny turistskatt på overnattinger i Firenze
.... Alle hotell tar inn denne skatten. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1-3 stjerners hotell: 3 euro pr. person pr. natt
4 stjerners hotell: 4 euro pr. person pr. natt
5 stjerners hotell: 5 euro pr. person pr. natt

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Legg merke til at Vings klassifisering kan skille seg fra den offisielle klassifiseringen til hotellet, som er den som bestemmer størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Veksle til EUR i kontanter før avreise. Bankkort aksepteres i stor utstrekning og det finnes mange minibanker. Leier du bil garanteres depositumet med bankkort. Mange hotell krever en kopi av kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Firenze