Se hotell (42)

Reiser til Firenze

Firenze er en perle i herlige Toscana. Hit reiser du for å nyte vin, god mat, vakker kunst og eksklusiv shopping i fantastiske omgivelser.
Når du reiser til Firenze bør du velge et hotell med sentral beliggenhet for å få så mye som mulig ut av oppholdet. Denne utrolig vakre renessansebyen har lokket til seg store kunstnere som Leonardo da Vinci, Botticelli og Michelangelo. Selve bykjernen er liten og trang og fylt med historiske bygninger, palass, museer, kirker, restauranter og eksklusive butikker. Det anbefales å rusle rundt i gatene og nyte omgivelsene. Vær oppmerksom på at de beste og rimeligste restaurantene ligger et stykke unna de største turiststrøkene. Og hvis du er her om sommeren anbefaler vi en piknik i en av Firenzes herlige parker.

Restauranter i Firenze

Firenze er omgitt av åser med oliventrær og romantiske daler. Selve byen er fylt med vakre hus, palass, små torg og fantastiske kirker. Og byen har selvsagt en mengde stemningsfulle restauranter med riktig god mat på menyen. Firenze er hjemstedet til noen av Italias beste restauranter. De toscanske kjøkken er kjent for sine førsteklasses og ferske råvarer, og den italienske maten slutter aldri å glede sansene. Firenze har også mange trivelige trattoriaer, som er et godt alternativ til de dyrere restaurantene. For en rask innføring i mulighetene anbefaler vi å bestille et matvandring hvor du tar deg rundt i byen til fots og smaker deg frem.

Med Ving til Firenze

Med Ving kan du reise til Firenze med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. På den måten kan du skreddersy reisen din. Hotellene våre har mellom 3 og 5 bølger og har sentral beliggenhet i Firenze, nær alt byen har å tilby.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Gode restauranter
 • Mer enn 70 hotell
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Firenze

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
9°2°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mars
14°6°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
18°8°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
23°12°
9
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
28°16°
10
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
11
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • august
31°18°
10
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • september
26°16°
7
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
20°12°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
15°8°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
9°3°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Firenze året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Firenze er ca. 20 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Butikkutvalget i Firenze er stort, og du finner det aller meste mellom katedralen og elven Arno. Er du på jakt etter merkeklær skal du gå til de fasjonable forretningene på Via Roma, Via de Calzaiuoli og Via Por Santa Maria. Du kan også finne merkeklær til mer overkommelige priser på The Mall, som er en outlet for kjente merker. Det er flere butikker som selger skinke, salami og Pecorino-ost.
Mat, drikke og uteliv
Firenze har et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Her finner du alt fra "hull i veggen" hvor du tar en espresso i farten, til fine kafeer som har eget bakeri eller lager sin egen sjokolade. Det finnes også barer hvor du kan kjøpe drinker og små lekre frokost- og lunsjretter. Gammeldagse vinbarer er også et hyggelig alternativ. Italienerne går på bar midt på dagen for å ta en espresso eller en rask matbit. Italiensk iskrem er i verdensklasse og skal være dagsfersk.

matvandring i Firenze

Det er mange smaker å velge mellom i Firenze: street food, pasta, lunsjretter osv. Det er en god idé å velge det temaet som interesserer deg mest og gå sammen med en kunnskapsrik guide.

Viner i Toscana

Toscana er antakelig det området i Italia som sterkest forbindes med vinproduksjon og vingårder. Det er her de aller fineste og beste vinene blir produsert, som Chianti og Brunello. På mange vingårder i Toscana er det mulig å bestille et besøk med omvisning og prøvesmaking. Mange av vingårdene ligger i nærheten av Firenze.
Firenze har et blomstrende uteliv, og du kan overvære tradisjonelle festivaler, klassiske konserter og danseforestillinger. Levende musikk bidrar til å spre stemning på barer, torg og gater. Rockekonserter med store artister holdes på Nelson Mandela Forum som rommer ca. 7500 tilskuere. Noen ganger holdes det også konserter på byens fotballstadion. Se program på Audiotorium Flog og Tenax.
Aktiviteter og severdigheter
Firenze er en av verdens største turistattraksjoner, og har en sann overflod av arkitektur, kunst og historie. Katedralen, Il Duomo, er vakkert kledd i marmor og tok 150 år å bygge. Basilica di Santa Croce er kanskje Firenzes aller vakreste kirke, og her ligger storheter som Michelangelo, Dante og Machiavelli begravet.
Palazzo Vecchio ble bygget på 1300-tallet og er i dag Firenzes rådhus. Ponte Veccio er Firenzes eldste bro og den eneste som ikke ble bombet under andre verdenskrig. Her kan du gjøre gode kjøp i de mange gullsmedbutikkene som ligger på broen.
Palazzo Pitti rommer i dag flere museer og en vakker park. Gå heller ikke glipp av kunstmuseet Uffizierne, der flere av de store mestrene er representert. Vi anbefaler å forhåndsbestille billett til byens mest populære severdigheter Galleria degli Uffizi og Galleria dell'Accademia, og kom gjerne hit tidlig om morgenen for å unngå lange køer.
Sent på ettermiddagen eller ved solnedgang er det fint å besøke Forte di Belvedere eller Piazzale Michelangelo for å få en vakker utsikt over byen.
Hvordan du kommer deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Toscana på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Den beste måten å utforske Firenze er til fots. Husk å ta med turvennlige sko!
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Firenze.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Firenze

Italienske myndigheter har innført en turistskatt på overnattinger i Firenze. Alle hotell og leilighetshotell krever en ekstra skatt. Barn under 10 år er fritatt fra å betale turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1-2-3 stjerners hotell/leilighetshotell: 3 euro
4 stjerners hotell/leilighetshotell: 4 euro
5 stjerners hotell/leilighetshotell: 5 euro

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Legg merke til at Vings klassifisering kan skille seg fra den offisielle klassifiseringen til hotellet, som er den som bestemmer størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Veksle til EUR i kontanter før avreise. Bankkort aksepteres i stor utstrekning og det finnes mange minibanker. Leier du bil garanteres depositumet med bankkort. Mange hotell krever en kopi av kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Finn reise til Firenze
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.