Se hotell (69)

Reiser til Toscana

Bestill drømmereisen til Toscana i dag og opplev en reise til Firenze, Pisa, Viareggio eller Forte dei Marmi. Her venter verdensberømte severdigheter, herlige sandstrender, det smakfulle italienske kjøkken og det karakteristiske bølgende landskapet med vingårder og sypresstrær i horisonten.
Ving har flere reisemål og en rekke hotell å velge mellom i Toscana. Om du er ute etter en solferie anbefaler vi våre hotell i Viareggio og Forte dei Marmi, hvor mange av hotellene ligger like ved stranden. For deg som er ute etter en ferie i roligere omgivelser har vi flere voksenhotell. De fleste hotell i Firenze og Pisa har sentral beliggenhet, og om du vil unne det det lille ekstra kan du bestille rom på et luksushotell.

Kultur og severdigheter

Den som er interessert i historie og kultur kan ikke reise til noe bedre sted enn Toscana. Firenze med sine renessansebygninger, vakre kirker og historiske museer regnes som den europeiske kulturens høyborg, og Pisa kan skryte av langt mer enn sitt berømte skjeve tårn. Det er ingen som sier at du trenger å nøye deg med kun ett reisemål i ferien, for det er enkelt å ta seg rundt mellom byene i Toscana med leiebil, buss og tog.

Kysten utenfor Toscana

Langs kysten strekker det seg en 15 kilometer lang sandstrand hele veien mellom badestedene Viareggio og Forte dei Marmi. Området har tiltrukket seg besøkende helt siden 1950-tallet, og er i dag minst like populært som feriested, mye takket være den fine sandstranden. Langs strandpromenaden ligger restaurantene og butikkene side om side, og promenaden er det naturlige samlingsstedet når mørket senker seg.

Fine restauranter

Italia er verdensberømt for sin mat- og vinkultur, og regionen Toscana står øverst på pallen. Karakteristisk for den toscanske matkulturen er de førsteklasses råvarene og den enkle tilberedningen. Med kort vei til havet er det en enkel sak å finne steder som tilbyr gode fiske- og skalldyrretter. En av de mest kjente rettene er fiskegryten Cacciucco. Det er mange utmerkede restauranter i området, og prisnivået er generelt ganske høyt.

Besøk en vingård

Toscana er antakelig det området i Italia som flest forbinder med vinproduksjon og vingårder. Det er her de aller fineste og beste vinene fremstilles, som Chianti og Brunello. På mange toscanske vingårder er det mulig å bestille omvisning og prøvesmaking, slik at du siden kan kjøpe med deg noen flasker med dine favorittviner hjem. En populær dagsutflukt fra Firenze er den såkalte Chiantigiana – "Chiantiveien" – som strekker seg fra Firenze til Sienna. Underveis kjører du gjennom Toscanas vakre landskap og Chianti Classico-regionen.
Finn ditt hotell
Vær
 • januar
9°2°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • februar
10°2°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • mars
14°6°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
18°8°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
23°12°
9
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
28°16°
10
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
11
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • august
31°18°
10
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • september
26°16°
7
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
20°12°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • november
15°8°
3
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
9°3°
3
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
I Toscana, der Ving har reiser til Firenze, Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi, råder varme somre og milde vintre. Den beste tiden å reise hit er i perioden mai–oktober – da er Toscana på sitt varmeste og lyseste. I denne perioden er det ca. 20-31 grader i Firenze, 21-29 grader i Pisa og 19-26 grader i Viareggio og Forte dei Marmi. Månedene fra juni til september er også de tørreste med minst nedbør.

Mai, juni, juli, august, september og oktober

Været i mai minner om norsk sommer, men med kjøligere kvelder. Temperaturen ligger på rundt 19-23 grader på dagtid og omtrent 11-12 om natten. I juni stiger temperaturen til 22–28 grader før den lander på ca. 26–31 i juli og august. Juli er den tørreste måneden. Det er fortsatt varmt i begynnelsen av høsten, med ca. 23–26 grader i september. Også oktober byr på ca. 18–20 grader på dagtid.

November, desember, januar, februar, mars og april

I november synker temperaturen til ca. 13–15 grader, og risikoen for regn øker. Mellom desember og mars ligger dagstemperaturen på rundt 9–14 grader og det er ca. 3–6 grader om nettene. Våren gjør sitt inntog i april, og temperaturen klatrer da opp til ca. 15–18 grader på dagtid. Også antallet soltimer øker jo nærmere man kommer sommeren.

Reiser til Toscana

Firenze
En reise til Firenze blir aller best når du bor sentralt og har gangavstand til severdighetene, restaurantene og butikkene. Når du reiser med Ving kan du velge blant mer enn 70 hotell.
Forte dei Marmi
I Forte dei Marmi er alt i toppklasse – de lekre restaurantene, det trendy utelivet, den fine stranden og de elegante motebutikkene.
Viareggio
Viareggio er en stor badeby med en 15 kilometer lang sandstrand og en strandpromenade kantet med uteserveringer og butikker. Reisemålet passer like bra for en helgetur som en litt lengre ferie.
Pisa
Pisa har mer å by på enn bare sitt skjeve tårn, blant annet shopping, historie, kultur og mat og vin i verdensklasse.

Inspirasjon

Patriks Toscana

Patriks beste Toscana-tips

Å si at Vings Patrik Marklund er begeistret for Italia er en underdrivelse. Han har vært i nord, sør, øst og vest, og til slutt sto postkortvakre Toscana for tur. Dette er hans beste reisetips.

Å si at Vings Patrik Marklund er begeistret for Italia er en underdrivelse. Han har vært i nord, sør, øst og vest, og til slutt sto postkortvakre Toscana for tur. Dette er hans beste reisetips.
Finn reise til Toscana
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.