Roma

Roma, Roma

Reis til Roma med Ving! Du kan velge mellom rundt 50 hotell og skreddersy reisen din akkurat slik det passer deg.

Bestill hele reisen på ett sted. På ving.no finner du hotell for enhver smak, mange av dem i triangelet Vatikanet - Spansketrappen - Colosseum, noe som betyr gangavstand til det meste av det Roma kan friste med. Dessuten finner du alltid hotell i alle prisklasser, fra enkle tovingers hotell til klassiske hotell med tidløs eleganse. Alt du trenger å gjøre er å velge hvordan du vil bo, hvilken dag du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Ving fikser resten. Og hvis du har lyst til å finne på noe ekstra, kan du bestille billetter til en fotballkamp eller kanskje en rundtur samtidig med reisen. Selvsagt gjelder også pakkereiseloven hvis noe uforutsett skulle inntreffe.

Les mer om reisemålet Roma Skjul tekst

Vings Roma
Når du reiser til Roma med Ving kan du som sagt velge mellom mange hotell, uansett om du reiser med eller uten barn. En av byens fineste takterrasser finner du på vårt hotell Cesàri, et familiedrevet lite hotell i en historisk bygning fra 1600-tallet. Et av våre desidert mest populære hotell er Accademia, bare et steinkast fra Fontana di Trevi. I samme område ligger også det sjarmerende designhotellet White, som gjestene våre kåret til et av Vings 10 mest populære byhotell sommersesongen 2014.


Urbane fotturer
Hvis du ser en Roma-Lazio-kamp sammen med 80.000 andre på Stadio Olimpico trenger du ikke å være spesielt fotballinteressert for å bli fascinert. Roma byr også på finkultur i fleng – og historiske opplevelser som nesten tar pusten fra deg. Shoppingen gjør kredittkortene glovarme, og vil du slå ut håret i sene nattetimer er bydelen Testacciao et hett tips. Det viktigste fremkomstmiddelet i Romas gater er apostlenes hester. Byens sentrum er relativt lite og kompakt, og de beste opplevelsene får du ved å rusle gatelangs. En annen viktig arena for små og store opplevelser er fortauskafeene, hvor man gjerne blir sittende i timevis.

Severdigheter
Vatikanmuseene huser verdens største og fineste kunstsamlinger. Det enorme amfiteatret Colosseum ble bygget i 72-80 e. Kr. og her kunne opptil 50.000 mennesker se blodige gladiatorspill. Pantheon var opprinnelig et romersk tempel som på 600-tallet ble omgjort til en kirke, og her ligger både Italias konger og kunstneren Raphael begravet. Spansketrappen fører opp til det som var den spanske ambassadørens bolig - Palazzo di Spagna – og har i dag turister på hvert trappetrinn og kafeer og designerbutikker på alle kanter. Piazza Navona er et vakkert, avlangt torg som var stedet der kappløpene gikk av stabelen i antikken. I dag er det prisene som løper løpsk på de mange kafeene og barene.

Vatikanstaten ligger midt i Roma og er verdens minste stat og den katolske kirkens sentrum og pavens hjem. Den lille staten har verdens største kirkebygning, Peterskirken, som er bygget over apostelen Peters grav. Vatikanstaten har også sitt eget postvesen, egen radio- og tv-stasjon og sin egen avis L'Osservatore Romano. Her ligger også Petersplassen, Det sixtinske kapell (med Michelangelos vakre takmaleri "Skapelsen"), Vatikanbiblioteket og Vatikanmuseene.

Trastevere er en sjarmerende bydel med smale gater, små piazzaer, koselige restauranter, utekafeer og livlige barer. Bydelen ligger på samme side av Tiber som Vatikanstaten. Ta gjerne en spasertur opp til Gianicolo-høyden, hvor du har en fantastisk utsikt over byen.

Villa Borghese ligger ikke langt fra Spansketrappen og er Romas vakreste og kanskje mest kjente park. Parken er åpen fra soloppgang til solnedgang og har blant annet en liten innsjø med tempel og vakre hager. Parken ble anlagt rundt kardinal Scipione Borgheses lystslott Villa Borghese fra 1600-tallet – et populært utfluktssted for italienske familier i helgene. En piknik-lunsj i parken anbefales!

Quirinale er en av Romas syv høyder og domineres av et palass som i dag den offisielle residensen til Italias president. Fra Quirinalhøyden kan du rusle ned til den berømte Fontana De Trevi - den legendariske ønskebrønnen der Anita Ekberg badet i Fellinis berømte film "La Dolce Vita". Og står du opp grytidlig får du kanskje anledning til å nyte den flotte barokkfontenen uten de store turistmassene. Kast en mynt over skulderen, og du er sikret å komme tilbake til "den evige stad".

Piazza Navona er oppført på restene etter Domitianus' sircus, de gamle romernes sportsarena. I dag er piazzaen full av fortauskafeer og portrettmalere, omkranset av restauranter og barer. På Campo dei Fiori, ikke langt fra Piazza Navona, er det blomstermarked hver morgen. Her er det masse liv og du blir garantert inspirert til å lage italiensk mat med deilige urter og

Våre gjesters vurdering av Roma

vurdering
Strender
3,9
Attraksjoner
4,8
Shopping
4,6
Underholdning
4,4
Sport & aktiviteter
4

Samlet hotellvurdering 3,8

Vurderingen baseres på 1271 svar

Et utvalg hotell - Roma


Viser 5 av 47 hotell på reisemålet
Se alle hotell
 • Family Comfort
Familiehotell med gode barnerabatter.Se flere bilder

Accademia, Roma
 

Roma, Roma

3,5
Gjestenes hotellvurdering 4,3

Accademia er et hyggelig og populært hotell i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet. Her...

  • Treningsrom
  • Metro: 400 m
  • Bar
  • Restaurant
  • Internett
  Vis på kart
   
  Velg Accademia
  • Family Comfort
  Familiehotell med gode barnerabatter.Se flere bilder

  Rome Garden, Roma
   

  Roma, Roma

  3
  Gjestenes hotellvurdering 3,3

  Rome Garden ligger i en bygning fra 1800-tallet som i 2011 ble bygget om til hotell. Her har...

   • Treningsrom
   • Metro: 500 m
   • Bar
   • Restaurant
   • Internett
   Vis på kart
    
   Velg Rome Garden
   White – et av våre mest romantiske hotell.Se flere bilder

   White, Roma
    

   Roma, Roma

   4
   Gjestenes hotellvurdering 4,3

   Lite, fint hotell i en gammel, vakker 1800-talls bygning, som er gjort om til hotell. Her...

    • Treningsrom
    • Metro: 300 m
    • Bar
    • Restaurant
    • Internett: Ja, delvis
    Vis på kart
     
    Velg White
    • Family Comfort
    Familiehotell med gode barnerabatter.Se flere bilder

    Genova, Roma
     

    Roma, Roma

    4
    Gjestenes hotellvurdering 4,0

    Genova er et velholdt og hyggelig hotell med fin beliggenhet ved sentralstasjonen Termini....

     • Treningsrom
     • Metro: 150 m
     • Bar
     • Restaurant
     • Internett
     Vis på kart
      
     Velg Genova
     Tritone er et av Vings nøye utvalgte hotell.Se flere bilder

     Tritone, Roma
      

     Roma, Roma

     3,5
     Gjestenes hotellvurdering 4,1

     Bra mellomklassehotell i hjertet av Roma, bare en kort spasertur fra Fontana di Trevi og andre...

      • Treningsrom
      • Metro: 500 m
      • Bar
      • Restaurant
      • Internett
      Vis på kart
       
      Velg Tritone
      Viser 5 av 47 hotell på reisemålet
      Se alle hotell

      Opplevelser & arrangement

      Bestill arrangementer med Ving
      Bestill arrangementsbilletter

      Chat med oss

      Man-tor: 08.30-21.00
      Fre: 08.30-18.00
      Lør: 10.00-15.00
      Søn: 12.00-16.00

      Start chat

      Les mer om MyHoliday Card