Se hotell (49)

Reiser til Roma

Roma, Italia
En reise til Roma byr på god mat, fantastisk shopping og noen av verdens mest kjente severdigheter. Du kan bestille en helgetur eller en miniuke til Roma med Ving, og du kan velge mellom mer enn hundre hotell – alle med sentral beliggenhet.
Ving tilbyr hotell for enhver smak, og mange av dem ligger i "triangelområdet" mellom Vatikanet, Spansketrappen og Colosseum. Det betyr at du har gangavstand til det meste Roma har å by på. Dessuten har vi hotell i alle prisklasser, med alt fra enkle hotell med to bølger til klassiske luksushotell med tidløs eleganse. Alt du trenger å gjøre er å velge hvor du vil bo, når du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Vi tar oss av resten. Hvis du har lyst til å gjøre litt ekstra ut av ferien kan du bestille billetter til en italiensk fotballkamp, eller kanskje en rundtur, samtidig som du bestiller reisen. Du får hele reisen – fly, hotell og opplevelser – i en pakke. Hvis du vil. Enkelt, komfortabelt og praktisk.

Vings Roma

Når du bestiller en reise til Roma med Ving kan du som sagt velge mellom et stort antall hotell, og du finner sannsynligvis et passende hotell uansett om du reiser med eller uten barn. En av byens fineste takterrasser finner du på vårt hotell 9 Hotel Cesari, et lite, familiedrevet hotell i en historisk bygning fra 1600-tallet. Ikke langt unna ligger det sjarmerende designhotellet White. Velg mellom alt fra luksus til budsjett for turen til Roma.

Barnevennlige hotell i Roma

Hvis du reiser med barn til Roma har vi flere bra hotell, både med sentral beliggenhet og sore rom der alle får plass. Et eksempel er Mascagni, som ligger i Romas historiske sentrum. Et annet eksempel er Radisson Blu Es Hotel som har en fin takterrasse med basseng der man kan slappe av mellom alle opplevelsene i Roma.
Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Prisgunstig innkvartering
 • Familiehotell
 • Godt utvalg av butikker
 • Restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Roma

Vær
 • januar
12°3°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • februar
13°4°
4
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
16°6°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
19°8°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
23°12°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • juni
28°15°
9
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • juli
31°18°
10
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • august
31°18°
9
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • september
28°15°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
23°11°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
17°8°
4
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
14°5°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Roma hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Fiumicino (kalles også Leonardo da Vinci) til hotellene i Roma er ca. 30-45 minutter (ca. 30 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Roma er en trendy by hvor det kryr av forretninger, elegante varehus og spesialbutikker. Byen er et motemekka, og du kommer ikke tomhendt hjem hvis du liker å shoppe. Langs den store handlegaten Via del Corso ligger kjente butikker på rekke og rad. Rundt Piazza di Spagna holder alle de store navnene i moteverdenen til, som Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Versace, Prada, Gucci etc. Roma har også lekre markeder som Borghetto Flaminio, som har et stort utvalg av vintage.
Mat, drikke og uteliv
Italia er kjent for god mat og Roma lever virkelig opp til forventningene. Utvalget av restauranter i Roma er enormt, med alt fra sjarmerende, familiedrevne spisesteder til raffinerte luksusrestauranter med flere stjerner i Michelinguiden.

Matstreif i Roma

Roma er samlingspunkt for mat fra hele Italia, med alle sine spesialiteter, metoder og ingredienser. For å få et innblikk i denne enorme overfloden anbefaler vi et matstreif. De fås i flere temaer: siciliansk, pasta etc, og alle stedene ligger ofte på samme kvartal. De fleste matvandringer varer gjerne et par timer, og du slipper å tenke på middag den dagen!
I Roma ligger det kaffebarer på nesten hvert eneste gatehjørne. Det er også mange vinbarer, puber og ølstuer i byen. Byens uteliv har mye å tilby, og det ligger flere mindre nattklubber i sentrum. De større utestedene ligger som regel utenfor bykjernen.
Aktiviteter og severdigheter
I Roma er det alltid noe å finne på, også for deg som liker å være aktiv i ferien. Det er populært å delta på guidede rundturer i Roma, enten til fots, med buss eller båt.
Roma har verdensberømte severdigheter som Colosseum, Fontana di Trevi og Vatikanet. Byens arkitektur er imponerende, og Roma rommer mange parker og museer. Vatikanmuseene med sine imponerende samlinger av kunst og skulpturer hører til verdens fremste. Andre populære museer er Capitolini, nasjonalmuseet Castel Sant'Angelo og Barroco.

Kultur i Roma

Hvis du vil oppleve ekte italiensk kultur bør du overvære en av forestillingene i Romas operahus, Teatro dell'Opera. Musikkelskere må også få med seg Auditorium della Musica, et område med flere konserthus av ulik størrelse. Auditorium della Musica tilbyr et program med musikk i ulike genre, med fremstående og kjente musikere og artister.
Hvordan du kommer deg rundt
Roma egner seg best for utforsking til fots, men det er mulig å reise rundt i byen med buss, t-bane og taxi. Taxi koster omtrent det samme som i Norge.
Strender
Det ligger flere flotte strender utenfor Roma. Den nærmeste er den populære Lido di Ostia, bare 30 km fra Roma, og du kan reise dit med kollektivtransport. Det ligger noen restauranter, barer og nattklubber i området rundt stranden. Andre populære strender utenfor Roma er Anzia, Sperlonga og Santa Marinella.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Roma.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Roma

Italienske myndigheter har innført en ny turistskatt på overnattinger i Roma som gjelder for alle hotell. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1-2 stjerners hotell: 3 euro pr. person pr. natt
3 stjerners hotell: 4 euro pr. person pr. natt
4 stjerners hotell: 6 euro pr. person pr. natt
5 stjerners hotell: 7 euro pr. person pr. natt

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Legg merke til at Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som bestemmer størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kortet. Mange hotell krever et avdrag fra kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Finn reise til Roma
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.