Se hotell (52)

Reiser til Roma

Roma, Italia

En reise til Roma byr på god mat, fantastisk shopping og noen av verdens mest kjente severdigheter. Du kan bestille en helgetur eller en miniuke til Roma med Ving, og du kan velge mellom mer enn hundre hotell – alle med sentral beliggenhet.

Ving tilbyr hotell for enhver smak, og mange av dem ligger i "triangelområdet" mellom Vatikanet, Spansketrappen og Colosseum. Det betyr at du har gangavstand til det meste Roma har å by på. Dessuten har vi hotell i alle prisklasser, med alt fra enkle hotell med to hjerter til klassiske luksushotell med tidløs eleganse. Alt du trenger å gjøre er å velge hvor du vil bo, når du vil reise og hvor lenge du vil være borte. Vi tar oss av resten. Hvis du har lyst til å gjøre litt ekstra ut av ferien kan du bestille billetter til en italiensk fotballkamp, eller kanskje en rundtur, samtidig som du bestiller reisen. Du får hele reisen – fly, hotell og opplevelser – i en pakke. Hvis du vil. Enkelt, komfortabelt og praktisk.

Vings Roma

Når du bestiller en reise til Roma med Ving kan du som sagt velge mellom et stort antall hotell, og du finner sannsynligvis et passende hotell uansett om du reiser med eller uten barn. En av byens fineste takterrasser finner du på vårt hotell 9 Hotel Cesari, et lite, familiedrevet hotell i en historisk bygning fra 1600-tallet. Ikke langt unna ligger det sjarmerende designhotellet White. Velg mellom alt fra luksus til budsjett for turen til Roma.

Barnevennlige hotell i Roma

Hvis du reiser med barn til Roma har vi flere bra hotell å velge mellom. Hotellene er både sentrale og har store rom der alle får plass. Et eksempel er Accademia, som ligger et steinkast fra Fontana di Trevi, og på veien dit passerer du minst tre iskrembutikker. Et annet eksempel er Rome Garden, som ligger litt lenger ut, men som til gjengjeld har en flott liten hage der man kan slappe av mellom alle opplevelsene i Roma.

Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Prisgunstig innkvartering
 • Familiehotell
 • Godt utvalg av butikker
 • Restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Roma

Attraksjoner
5,0
Vær
 • januar
12°3°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • februar
13°4°
4
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
16°6°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
19°8°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
23°12°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • juni
28°15°
9
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • juli
31°18°
10
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • august
31°18°
9
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • september
28°15°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
23°11°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • november
17°8°
4
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • desember
14°5°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Roma hele året.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Fiumicino (kalles også Leonardo da Vinci) til hotellene i Roma er ca. 30-45 minutter (ca. 30 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Roma er en trendy by hvor det kryr av forretninger, elegante varehus og spesialbutikker. Byen er et motemekka, og du kommer ikke tomhendt hjem hvis du liker å shoppe. Langs den store handlegaten Via del Corso ligger kjente butikker på rekke og rad. Rundt Piazza di Spagna holder alle de store navnene i moteverdenen til, som Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Versace, Prada, Gucci etc. Roma har også lekre markeder som Borghetto Flaminio, som har et stort utvalg av vintagevarer.
Mat, drikke og natteliv
Italia er kjent for god mat og Roma lever virkelig opp til forventningene. Utvalget av restauranter i Roma er enormt, med alt fra sjarmerende, familiedrevne spisesteder til raffinerte luksusrestauranter.
I Roma ligger det kaffebarer på nesten hvert eneste gatehjørne. Det er også mange vinbarer, puber og ølstuer i byen. Byens uteliv har mye å tilby, og det ligger flere mindre nattklubber i sentrum. De større utestedene ligger som regel utenfor bykjernen.
Aktiviteter og severdigheter
I Roma er det alltid noe å finne på, også for deg som liker å være aktiv i ferien. Det er populært å delta på guidede rundturer i Roma, enten til fots, med buss eller båt. Du som liker å sykle kan benytte deg av sykkelstier i bykjernen og i de større parkene. Også Romas strandområde Ostia egner seg bra for sykling.
Roma har verdensberømte severdigheter som for eksempel Colosseum, Fontana di Trevi og Vatikanet. Byen arkitektur er imponerende, og Roma rommer mange parker og museer.

Kultur i Roma

Hvis du vil oppleve ekte italiensk kultur bør du overvære en av forestillingene i Romas operahus, Teatro dell'Opera. Musikkelskere må også få med seg Auditorium della Musica, et område med flere konserthus av ulik størrelse. Auditorium della Musica tilbyr et program med musikk i ulike genre, med fremstående og kjente musikere og artister.
Hvordan du kommer deg rundt
Roma egner seg best for utforsking til fots, men det er mulig å reise rundt i byen med buss, t-bane og taxi. Taxi koster omtrent det samme som i Norge.
Strender
Det ligger flere flotte strender utenfor Roma. Den nærmeste er den populære Lido di Ostia, bare 30 km fra Roma, og du kan reise dit med kollektivtransport. Det ligger noen restauranter, barer og nattklubber i området rundt stranden. Andre populære strender utenfor Roma er Anzia, Sperlonga og Santa Marinella.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Roma.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia. For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Roma

Italienske myndigheter har innført en ny turistskatt på overnattinger i Roma som gjelder for alle hotell. Barn under 10 år betaler ikke turistskatt.

Pris pr. person og natt:
1-2 stjerners hotell: 3 euro pr. person pr. natt
3 stjerners hotell: 4 euro pr. person pr. natt
4 stjerners hotell: 6 euro pr. person pr. natt
5 stjerners hotell: 7 euro pr. person pr. natt

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Legg merke til at Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som bestemmer størrelsen på skatten.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kortet. Mange hotell krever et avdrag fra kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk
Reiseforslag til Roma
Priscilla
Priscilla
Roma, Italia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 13 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
13 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Rome Gardenfamilycomfort
 • Barnevennlig
Rome Garden
Roma, Italia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 13 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 2 hotellovernattinger
13 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Eliseo
Eliseo
Roma, Italia
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 30 okt 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 2 hotellovernattinger
30 okt 2020 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Roma