USA
Miami

USA

USA

Storbyer, sol og bad, shopping, restauranter, kultur, natteliv, fornøyelsesparker – i USA er det noe for alle. Reis til New York, Miami Beach, Los Angeles – eller hvorfor ikke ta med familien til Disney World i Orlando?

USA er virkelig landet som har alt, og Ving gir deg mange reisemål å velge mellom. Vårt siste tilskudd er den vakre universitetsbyen Boston. Vi har også to reisemål på Hawaii; Honolulu og Maui. Drøm deg bort og sett sammen din perfekte reise med Ving. Hvorfor ikke starte med noen innholdsrike dager i New York og fortsette med sol og bad i Florida? Eller hva med å leie bil og ta en herlig roadtrip langs kystveien fra San Francisco til Los Angeles, og avslutte med et besøk i Hollywood? Og ettersom du reiser med rutefly til USA velger du selv avreisedato og reiselengde.

Les mer om å reise til USA Skjul tekst

Når er det best vær i USA?

Ettersom USA er et enormt land kan det være store værforskjeller avhengig av hvor du reiser.

Boston, Chicago, New York og Washington D.C.
Disse reisemålene ligger øst i USA, og her kan klimaet sammenlignes med det vi har her hjemme. Somrene er behagelig varme, og vintrene kjølige. I Boston og Chicago er det vanlig at det snør på vinteren, mens den samme årstiden er noe kortere og mildere i New York og Washington D.C. Foretrekker du varmere vær er perioden mai–september best for disse fire reisemålene. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på 20–30 grader. Det er også den lyseste og tørreste perioden, selv om det kan regne hele året.

San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego
I San Diego, Los Angeles og San Francisco oå USAs vestkyst kan klimaet sammenlignes med middelhavsklimaet. Somrene er behagelig varme og tørre, og vintrene er milde. I San Diego og Los Angeles er gjennomsnittstemperaturen 18–24 grader året rundt, mens den i San Francisco kan synke til under 15 grader i vintermånedene. I San Francisco er det også vanlig med litt vind, noe som gjør at det kjennes kjøligere der. Las Vegas ligger i Mojaveørkenen og har tørre, varme somre med temperaturer på opp mot 40 grader. Vintrene er betydelig svalere, med 12–15 grader på dagtid og ned mot 0 om nettene. Luftfuktigheten er lav året rundt, og solen skinner i gjennomsnitt ti timer pr. dag. Det regner sjeldent.

New Orleans
New Orleans har et mildt klima året rundt. Somrene er varme, med en gjennomsnittstemperatur på over 25 grader mellom april og oktober. Juni, juli og august er det varmeste månedene, med ca. 32-33 grader på dagtid. På vinterstid, mellom desember og januar, er temperaturen på sitt laveste, ca. 16-18 grader. Om nettene kan det bli noe svalere i denne perioden, rundt 6-8 grader.

Florida
I Florida kalles The Sunshine State, og der ligger reisemålene Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Fort Myers Beach, Key West, Miami Beach, Orlando og øyene Sanibel og Captiva Island. Her er det et tropisk klima. November–april er den tørre perioden (dry season), og mai–oktober er den våte perioden (wet season). Temperaturen er behagelig året rundt, både i luften og i havet. Gjennomsnittstemperaturen varierer mellom 23 og 33 grader. I havet ligger temperaturen på omtrent 20–24 grader i vintermånedene, og ellers opp til 30 grader. Det er ikke uvanlig med regn i den våte perioden.

Hawaii
Øyene Maui og Oahu har tropisk klima, men det er ikke like varmt som i andre tropiske områder. Luftfuktigheten pleier heller ikke å være like høy, takket være svalende vind. Temperaturen er stabil året rundt, med ca. 26–30 på dagtid og 18–23 om nettene. I vannet er temperaturen 24-27 grader. Korte, kraftige regnskyll forekommer hele året. Hawaiis tørreste måneder er desember og januar (og februar på Maui) og de våteste er april og juli.

  • Antall reisemål:  19
  • Antall hotell:  436

Våre reisemål i USA