Se hotell (478)

Reiser til USA

Storbyer, sol og bad, shopping, restauranter, kultur, natteliv, fornøyelsesparker – i USA er det noe for alle.
USA er virkelig landet som har alt, og Ving lar deg velge mellom mange spennende reisemål. Hva med en tur til verdens heftigste storby, New York, eller kanskje til verdenskjente Miami Beach? Vil du besøke drømmenes by Los Angeles, kjøre over ikoniske Golden Gate Bridge i San Francisco, utforske det eksotiske øyparadiset Hawaii, prøve lykken i kasinoene i Las Vegas eller kanskje oppleve Disney World i Orlando? Ikke noe problem, Ving tilbyr alle disse reisemålene – og enda flere.

Storbyer i USA

Hvis du liker storbyer er USA stedet for deg. Ving tilbyr reiser til verdenskjente og populære byer som New York, Chicago, New Orleans, San Francisco og mange flere. Du kan også kombinere storbyturen med et besøk på et av sol- og bad-reisemålene langs kysten.

Sett sammen din egen drømmereise

Med Ving kan du skreddersy USA-reisen din akkurat sånn som du vil ha den. Hva med et par innholdsrike dager i New York før du reiser videre til solfylte Florida? Eller kanskje du heller vil reise til vestkysten? Du kan for eksempel fly til San Francisco, kjøre den kjente kystveien Highway 1 ned til Los Angeles og få med deg drømmefabrikken Hollywood. Du flyr med rutefly når du bestiller en reise til USA med Ving, så du bestemmer selv hvilke steder du vil oppleve og hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Fine strender i USA

USA har som allerede nevnt alt, og fine sandstrender er intet unntak. I Florida er det flust med brede, lange sandstrender, og du finner dem blant annet på reisemål som Clearwater Beach, Fort Lauderdale og selvfølgelig – Miami Beach. Du kan også reise med Ving til Hawaii og slappe av på noen av verdens fineste strender.

Hvis du har lyst til å kombinere strandlivet med en spennende storby er San Diego et godt alternativ. Californias nest største by er full av spennende restauranter og butikker, og har et livlig kulturliv. Og bare noen mil nord for byen ligger lange, fine strender.

På ferie med barn i USA

Hvis du reiser til USA med barn kan vi anbefale Florida på det varmeste. Få steder har like mye å se, gjøre og oppleve. I Disney World i Orlando venter et gigantisk tilbud av fornøyelsesparker, aktiviteter og underholdning for hele familien – området er faktisk større enn Manhattan! Andre populære severdigheter i Florida er Kennedy Space Center og Universal Studios. Du bør heller ikke gå glipp av Everglades, den store nasjonalparken hvor du kan kjøre luftputebåt i mangroveskogen på jakt etter ville alligatorer. Den enkleste måten å ta seg rundt på, både i Florida og USA generelt, er med en leiebil. Aller enklest er det om du bestiller den så den står klar på flyplassen når du kommer.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i USA?

Ettersom USA er et enormt land kan det være store værforskjeller avhengig av hvor du reiser.

Boston, Chicago, New York og Washington D.C.

Disse reisemålene ligger øst i USA, og her kan klimaet sammenlignes med det vi har her hjemme. Somrene er behagelig varme, og vintrene kjølige. I Boston og Chicago er det vanlig at det snør på vinteren, mens den samme årstiden er noe kortere og mildere i New York og Washington D.C. Foretrekker du varmere vær er perioden mai–september best for disse fire reisemålene. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på 20–30 grader. Det er også den lyseste og tørreste perioden, selv om det kan regne hele året.

San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Diego

Vest i USA ligger reisemålene San Francisco, Las Vegas, Los Angeles og San Francisco. I San Diego og Los Angeles er gjennomsnittstemperaturen 18–24 grader året rundt, mens den i San Francisco kan synke til under 15 grader i vintermånedene. I San Francisco er det også vanlig med litt vind, noe som gjør at det kjennes kjøligere der. Las Vegas ligger i Mojaveørkenen og har tørre, varme somre med temperaturer på opp mot 40 grader. Vintrene er betydelig svalere, med 12–15 grader på dagtid og ned mot 0 om nettene. Luftfuktigheten er lav året rundt, og solen skinner i gjennomsnitt ti timer pr. dag. Det regner sjeldent.

New Orleans

New Orleans er forholdsvis mildt året rundt. Somrene er varme med en gjennomsnittstemperatur på over 25 grader i perioden april-oktober. Juni, juli og august er de varmeste månedene, med ca. 32-33 grader på dagtid. Temperaturen er på sitt laveste (16-18 grader) i desember og januar. Da blir det også kjøligere om nettene – ned mot 6-8 grader.

Florida

I Florida er det tropisk klima. Vings reisemål Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Fort Myers Beach, Key West, Miami Beach, Orlando og Sanibel/Captiva Island har samme klima, med en tørr periode fra november til april og en våt periode mellom mai og oktober. Temperaturen er behagelig året rundt, både i luften og vannet. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid varierer mellom 23 og 33 grader, og i havet er det fra 20-24 grader på kaldeste (i vintermånedene) og opptil 30 grader om sommeren.

Hawaii

Øyene Maui og Oahu har tropisk klima, men det er ikke like varmt som i andre tropiske områder. Luftfuktigheten pleier heller ikke å være like høy, takket være svalende vind. Temperaturen er stabil året rundt, med ca. 26–30 på dagtid og 18–23 om nettene. I vannet er temperaturen 24-27 grader. Korte, kraftige regnskyll forekommer hele året. Hawaiis tørreste måneder er desember og januar (og februar på Maui) og de våteste er april og juli.
Pass og visum
Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse. Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til USA

Det er utrolig mye å oppleve på en reise til Florida. Du får alle ønskene ditt oppfylt, uansett om du er ute etter shopping, fornøyelsesparker, uteliv, golf, naturopplevelser eller sol og bad.
Miami Beach
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Strender
Miami er en av verdens mest populære strandbyer, med flere spektakulære hotell. Her finner du det meste, fra den fantastiske stranden South Beach til det ikoniske art deco-nabolaget.
Fort Lauderdale
Langs kanalene i Fort Lauderdale, "Floridas Venezia", ligger de eksklusive villaene på rekke og rad. Her kan du nyte luksus, flotte strender og førsteklasses shopping.
Orlando
 • Shopping
Orlando er mye mer enn bare Walt Disney World Resort. Her er det også fantastiske shoppingmuligheter, utmerkede restauranter og et stort antall severdigheter.
Key West
 • Sport & aktiviteter
Reis med Ving til Key West – den fargerike og bohemske lille byen som stadig tiltrekker seg nye gjester. Et godt tips er å bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen.
Clearwater Beach
 • Barnevennlig
 • Strender
 • Attraksjoner
Clearwater Beach passer for deg som vil ha det beste av det meste. Her venter strender i særklasse og et stort utvalg av fornøyelser, restauranter og aktiviteter.
Fort Myers Beach
Til Fort Meyers reiser du dersom du er på utkikk etter en ferie med fokus på avslapning og vakre strender. Med Ving kan du bo på et av Floridas beste familiehotell.
Sanibel/Captiva Island
Sanibel/Captiva Island er et eksklusivt reisemål med barnevennlige hotell, herlige strender og en stemning som minner om Karibia. Leiebil anbefales!
Østkysten USA
Når du bestiller en reise med Ving til det østlige USA kan du velge mellom noen av landets mest berømte storbyer.
New York
New York er et av Vings mest populære reisemål. Når du reiser til New York med Ving kan du velge fra et bredt utvalg av hotell med god beliggenhet i mange forskjellige bydeler.
Chicago
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
Chicago er perfekt for en weekendreise. Her er det et stort utvalg av kultur, severdigheter, restauranter, shopping og uteliv.
Boston
På en reise til Boston kan du forvente deg god mat, grønne parker, spennende historie og en vakker gåvennlig by rett ved havet. Velkommen til en av USAs eldste byer!
Washington, D.C.
USAs hovedstad Washington, D.C. er mer enn Det hvite hus. Når du reiser hit med Ving bor du sentralt og kan oppleve alle severdighetene i ro og mak.
New Orleans
I jazzens hovedstad venter fantastiske musikkopplevelser, spennende smaksopplevelser, en unik historie, og ikke minst – det berømte nabolaget French Quarter, der det er liv og røre døgnet rundt.
En reise til det vestre USA kan fylles med en uendelig rekke opplevelser. Vi anbefaler å leie en bil for å ha friheten til å komme deg rundt og utforske denne spennende delen av USA.
Las Vegas
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Underholdning
Verdens største gamblinghovedstad trenger kanskje ingen nærmere beskrivelse. Når du reiser med Ving kan du bo på berømte Caesars Palace.
Los Angeles
 • Attraksjoner
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
Reis med Ving til drømmenes by. Hollywood, Beverly Hills, Malibu og Disneyland er bare noe av det som lokker med Los Angeles.
San Francisco
På en reise med Ving til San Francisco får du oppleve en av verdens heftigste og vakreste storbyer med store shoppingmuligheter, severdigheter og fornøyelser i verdensklasse.
San Diego
San Diego er Californias nest største by og har milelange strender, yrende folkeliv, vingårder og massevis av inspirerende restauranter.
Det er lett å forstå hvorfor en reise til Hawaii står høyt opp på manges ønskeliste. I tillegg til paradisstrender og vakker natur er det et stort utvalg av fornøyelser, severdigheter og aktiviteter.
Honolulu
Honolulu er et Hawaiis legendariske reisemål. Her kan du nyte en ferie i paradis på verdensberømte Waikiki Beach.
Maui
 • Attraksjoner
 • Barnevennlig
 • Strender
Hawaiis nest største øy Maui er en tropisk paradisøy med noen av verdens vakreste strender. Med Ving bor du på flotte hotell.

Finn reise til USA
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.