Se hotell (35)

Reiser til Chicago

Østkysten USA, USA

En reise til Chicago byr på et stort utvalg av kultur, severdigheter, restauranter, shopping og fornøyelser.

Chicago blir også kalt "The Windy City" og har vakker beliggenhet ved Lake Michigan. Midt i Chicago finner du både strender, småbåthavner og store grøntområder i tillegg til noen av verdens høyeste bygninger – Sears Tower og John Hancock Building, med over 100 etasjer og en helt fantastisk utsikt. Chicago skuffer aldri og er ideell for en langhelg med et rikt utvalg av kultur, bra restauranter, variert shopping og et spennende uteliv.

Chicago fra vannet

Når været tillater det anbefaler vi en tur på Lake Michigan eller Chicago River. Et annet tips er å sette av en dag til Field Museum of Natural History. Utstillingene omfatter alt fra antropologi og botanikk til romalder. Adler Planetarium viser alt fra karttegning og navigering til utforskning av rommet.

Vings reiser til Chicago

Når du bestiller en reise med Ving til Chicago velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte – slik kan du skreddersy reisen din. Du kan velge mellom en rekke hotell med alt fra mellomklassehotell med tre hjerter til luksushotell med fem hjerter. Hotellene ligger spredt i de sentrale delene av byen, fra shoppingområdet Magnificent Mile til det store friluftsområdet Grant Park og alt imellom. Flere av hotellene har treningsstudio, innendørsbasseng og spa.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell i sentrum
 • Hotell med basseng
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chicago

Attraksjoner
5,0
Shopping
5,0
Sport & aktiviteter
5,0
Vær
 • januar
1°-7°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • februar
2°-6°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mars
6°-2°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • april
14°5°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
26°16°
10
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juli
29°20°
10
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • august
28°19°
9
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • september
24°14°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • oktober
17°8°
7
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • november
8°0
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • desember
2°-5°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Chicago med rutefly hele året.
Når du bestiller en reise med rutefly hos Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Reisetiden fra Chicago O'Hare International Airport til sentrum er ca. 40-50 minutter (ca. 25 km). Det finnes også buss- og togforbindelser. Chicago Transit Authority's (CTA) er busser som trafikkerer strekningen fra flyplassen til Downtown Chicago. Det går tog ca. hvert 8. minutt fra kl. 05.00–23.00 mandag til fredag, og hvert 10. minutt i helgene. En enkeltreise tar ca. 45 minutter. Reisetidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Chicago's Magnificent Mile er et enormt shoppingområde langs Michigan Avenue med ca. 450 butikker i en blanding av amerikansk og internasjonal stil. Her burde de fleste greie å finne noe!
Mat, drikke og natteliv
Chicago har restauranter med mat fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser, fra familiefavoritter til de mest luksuriøse og trendy restaurantene du kan tenke deg.
Utelivet i Chicago byr på en enorm mengde barer og nattklubber.
Aktiviteter og severdigheter
Det er populært blant både tilreisende og fastboende å være tilstede på sportsstevner når byens egne lag spiller, og det er mye å velge mellom.

Hockey NHL

Det er en opplevelse å se Chicago Blackhawks spille på hjemmebane på The United Center.

Amerikansk fotball NFL

Å se Chicago Bears på Soldier Field Stadium er verdt et besøk, men billettene er relativt dyre og vanskelige å få tak i.

Baseball MLB

Om du er interessert i baseball bør du få med deg en kamp med Chicago White Sox på U.S. Cellular Field.
Hvordan du kommer deg rundt
Offentlige kommunikasjon fungerer veldig bra i Chicago. T-bane og lokaltog er enkle å ta, og i tillegg går det mange busser om du ikke vil ta taxi eller leie bil.
Fakta

Vår service

Ving har ikke personale på reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse
.... Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

I Chicago forekommer det ofte at hotellene tar en resortavgift på 15–50 USD pr. dag og rom, og denne skal betales ved ankomst. Avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du vite ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Eurocard, MasterCard og Visa.

Tidsforskjell

Norsk tid –7 timer

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotell i USA vanligvis har 21 års aldersgrense. Dette innebærer at minst én person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om ev. unntak, kontakt Ving på 23 15 58 50.
Når du sjekker inn med kredittkort på hotellet, tar de et avtrykk av kortet som garanti for at alt som settes på rommet blir betalt (telefon, restaurantregninger etc.) Mange hotell tar et obligatorisk depositum som fås igjen ved avreise. Har man ikke kredittkort kan man som regel betale kontant.
Reiseforslag til Chicago
Freehand Chicago
Freehand Chicago
Chicago, Østkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 5 dager, 4 hotellovernattinger
 • Avreise 3 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 4 hotellovernattinger
3 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Warwick Allerton Chicago
Warwick Allerton Chicago
Chicago, Østkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 5 dager, 4 hotellovernattinger
 • Avreise 13 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 4 hotellovernattinger
13 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Swissotel Chicago
Swissotel Chicago
Chicago, Østkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 5 dager, 4 hotellovernattinger
 • Avreise 6 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 4 hotellovernattinger
6 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Chicago