Se hotell (31)

Reiser til Orlando

Bestill en reise med Ving til Orlando og opplev Walt Disney World Resort og noen av verdens fremste attraksjoner og severdigheter.
Få steder overgår Orlando når det kommer til temaparker, og her er det virkelig mye å se og gjøre for hele familien. I tillegg til Walt Disney World Resort har Orlando en rekke andre berømte temaparker som Legoland og Universal Orlando Resort med Harry Potters magiske verden. Uansett om reisen dreier seg om shopping, fornøyelser eller temaparker kommer du garantert til å finne det du leter etter. Vi anbefaler en tur til Cape Canaveral og Kennedy Space Center Visitor Complex hvor de fleste av USAs romfartøy skytes opp. Ved kysten venter milelange strender hvor du kan sole deg og bade. Orlando har en mengde kjøpesentre og outlets hvor du kan gjøre virkelige kupp.

Barnevennlig i Orlando

Om du planlegger en reise med barn til Orlando har vi en rekker familievennlige hotell å velge mellom, med både rom og leiligheter. Mange av dem ligger rett ved noen av de mange fornøyelsesparkene i Orlando. Om du ønsker å bo både ved stranden og en fornøyelsespark skal du ta en titt på Disney's Beach Club Resort.

Cruise i Karibia fra Orlando

Du vet vel at du kan bestille et cruise i Karibia når du reiser til Orlando? Du kan velge blant flere forskjellige ruter, hvor noen av Vestindias mest eksotisk øyer inngår; St Thomas, Barbados, St Maarten og Haiti, for å nevne noen. Før eller etter cruiset kan du velge å tilbringe så mange dager du vil i Orlando eller noen av de andre reisemålene våre i Florida.

Walt Disney World Resort

Ingen over, ingen ved siden – Walt Disney World Resort er for mange hovedårsaken til at de reiser til Orlando. Og det er ikke så rart: Verdens største og mest berømte fornøyelsespark dekker et område større enn Manhattan! Her er det uendelige muligheter for hele familien og høy kvalitet på alt – både attraksjoner, hotell, restauranter, underholdning og golfbaner. Når du reiser med Ving kan du også bo på et av de spektakulære hotellene inne i selve Walt Disney World Resort.

Walt Disney World Resorts temaparker

I eventyrlandet Magic Kingdom kan barna håndhilse på Mikke Mus, titte inn i Askepottslottet og reise med Peter Pan til Neverland. En tur til Orlando og Disney's Hollywood Studios er en drøm for deg som liker Disneys filmer. Her kan du kjøre noen av verdens beste rides og se show med handling fra populære Disney-filmer som Toy Story og Star Wars. I Epcots fremtidsverden dreier det seg om teknologi, oppfinnelser og kultur fra hele verden. Her kan du reise ut i verdensrommet og leve som en astronaut i det ene øyeblikket, og besøke vikinger eller samuraier i det neste. Om kvelden kan du more deg i fornøyelsesområdet Disney Springs, hvor du garantert finner en restaurant som passer din smak.

Lei en bil og opplev Orlando!

Aller lettest er det å kjøre rundt i Florida med leiebil. Veiene er fine og det er lett å finne frem. I tillegg til severdighetene og attraksjonene nevnt ovenfor, kan vi anbefale nyåpnede Legoland i Winter Haven, Busch Gardens i Tampa og Universal Orlando Resort, der du kastes inn i filmens spennende verden. Mulighetene er uendelige. Med Ving kan du leie bil sammen med reisen.

Din egen reise til Orlando

Når du bestiller en reise med Ving til Florida flyr du med rutefly, og kan kombinere hotell og reisemål akkurat slik det passer deg. Du har mange kombinasjonsmuligheter og hotell med topp beliggenhet.
Du kan for eksempel kombinere ferien i Orlando med et av våre reisemål på vestkysten, som Clearwater Beach eller Fort Myers Beach.
Reis når du vil og bli i Florida så lenge det passer deg. Når du reiser med Ving gjelder Pakkereiseloven og vi tar vare på deg hvis noe skulle skje. Trygt, enkelt og fleksibelt.
Nyttige tips
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Familiehotell
 • Kombiner flere reisemål
 • God pris på leiebil
 • Spennende utflukter
 • Cruise
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Orlando

Strender
Det er ingen strender i Orlando, men derimot store badeland hvor hele familien kan more seg. Wet 'n Wild er et av dem. I fornøyelsesparken Walt Disney World Resort kan badeløver leve ut sine drømmer i Disney's Blizzard Beach Water Park. De nærmeste strendene ligger i Cape Canaveral på østkysten og i Tampa på vestkysten. Begge stedene ligger en times reise fra Orlando.
Mat, drikke og uteliv
I Orlando serveres det all slags mat, for eksempel flotte skalldyrsbuffeer som er vel verdt sin pris. Vi anbefaler et besøk på restauranten "Boston Lobster Feast". Du finner hurtigmatsteder på ethvert gatehjørne.

Spis godt i Florida

I Florida finner du mat fra hele verden og i alle prisklasser. Den korte veien til havet gjør at fisk og skalldyr er gjengangere på menyene. Det er ikke vanskelig å finne italienske restauranter, og mange av dem drives av italienere som uten problem lager en risotto, spaghetti eller vongole som er minst like god som i Italia. Når det gjelder amerikansk mat er kjøttretter et sikkert kort, for er det noe amerikanerne kan er det å grille. Om du bestiller biffen "medium rare" er det akkurat det du får. Det samme gjelder hamburgere. Alt blir tilberedt fra grunnen av, her er det ingen halvfabrikata. Husk at en biffrestaurant ikke bare serverer kjøttretter, like lite som en skalldyrrestaurant kun serverer sjømat. Stort sett serveres all slags mat, men skiltet på utsiden av restauranten signaliserer hva de er best på.
Porsjonene er nesten alltid veldig store, så på de fleste steder er det i orden at to personer deler en rett. Om du ikke orker å spise alt, kan du be om å få med restene hjem.
Moms kommer alltid i tillegg, det samme gjelder tips. Det anbefales å legge igjen ca. 15% i tips. Se over regningen før du betaler, for mange restauranter legger på tips, såkalt service charge, gratuity eller tip. Noen restauranter gjør det enklere for gjestene ved å regne ut hvor mye tips som skal betales etter hvor mange prosent de er villige til å betale.
Bydelen Old Town er bygget som en by fra 50-tallet, med barer, restauranter og tivoli, og det er her du finner det beste utelivet. Her kan du se på veteranbilparaden som kjører gjennom byen hver kveld.
Shopping
Winterpark, rett nord for downtown, er Orlandos fineste område med flotte hus og dyre designerbutikker. I Orlando kan du også handle på outlets med rabatterte varer. Langs International Drive ligger det en lang rekke butikker.
Sport og trening
Hvis du liker å trene i ferien kan du for eksempel spille tennis og gå på rulleskøyter.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mange aktiviteter å more seg med i Orlando, blant annet rulleskøyter og go kart. Men det aller største trekkplasteret i Orlando er selvsagt Walt Disney World Resort, verdens største fornøyelsespark, med et areal større enn Manhattan. Det er det perfekte feriestedet for hele familien, med høy kvalitet på alt – attraksjoner, hotell, restauranter, underholdning og golfbaner. Du rekker nesten ikke å få med deg alt på én uke. I eventyrlandet Magic Kingdom kan barna hilse på Mikke Mus, titte inn i Askepottslottet og bli med kaptein Nemos ubåt Nautilus på en verdensomseiling under havet. Få også med dere Epcots fremtidsverden, Universal Orlando Resort og badelandet Wet 'n Wild.
Til de aller mest kjente severdighetene hører Walt Disney World Resort i Orlando og Kennedy Space Center Visitor Complex ved Cape Canaveral en knapp time øst for Orlando. Med leiebil har du et tilnærmet ubegrenset utvalg av utfluktsmål rundt i Florida.

Everglades

Sør i Florida, vest for Miami, ligger den enorme nasjonalparken Everglades. Her kan du bli med på båttur og se alligatorer i det fri. Everglades er også hjem for mer enn 400 fuglearter, mange typer pattedyr og rik vegetasjon.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Florida på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill her før ankomst.

Opplev Florida med egen bil

Det er enkelt å kjøre bil i Florida. Det som først kan se ut som et mylder av veier fremstår snart som et velordnet og logisk oppbygd veinett som kan minne om et rutemønster. Om du ikke tar riktig avkjørsel, er det som regel ikke noe problem å ta av på neste og finne veien tilbake.

Tre berømte veier

Interstate 95 er den store motorveien som går langs hele østkysten av USA, fra Florida i sør til Maine i nord. Om du skal raskest mulig fra A til B er dette veien du skal ta. Med inntil seks filer i hver retning står trafikken sjelden stille.

U.S. Route 1 løper stort sett parallelt med Interstate 95, men minner snarere om en riksvei (eller en vanlig norsk motorvei).

A1A er en mindre og adskillig roligere kystvei som følger stranden. Dette er veien for deg som ikke har dårlig tid, men heller vil nyte utsikten og ta pauser på stranden og besøke restauranter og kafeer underveis.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Orlando.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

I Florida forekommer det ofte at hotellene tar en resortavgift på 15–56 USD pr. dag og rom, og denne skal betales ved ankomst. Avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du vite ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Eurocard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk - 6 timer

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotell i USA vanligvis har 21 års aldersgrense. Dette innebærer at minst en person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om evt. unntak, kontakt Ving på 915 08 888.
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av kortet ditt som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes på kortet før utsjekking. På mange hotell får du også betale depositumet kontant.
De fleste hotellene er bygget på 1950-tallet. Standarden er ikke like høy som vi er vant til fra middelhavslandene (gjelder først og fremst hotell med to eller tre bølger). Tv og aircondition er standard.
På enkelte hotell og restauranter kan rabattkuponger benyttes. Ved bruk av slike kan du få rabatt på visse varer eller kanskje en gratis drink i baren på en restaurant. Ca. 15% tips er vanlig.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Orlando året rundt. Da bestemmer du selv avreisedag og hvor lenge du vil være borte. Flyet lander på flyplassen i Orlando.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Orlando til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
22°9°
7
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • februar
23°10°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • mars
26°13°
9
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
28°15°
9
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • mai
31°19°
9
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • juni
33°22°
9
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
33°22°
9
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • august
33°23°
9
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • september
32°22°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • oktober
29°19°
7
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • november
26°14°
7
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • desember
23°11°
7
Soltimer/dag
24
Regnfrie dager

Finn reise til Orlando
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.