Se hotell (23)

Reiser til New Orleans

Østkysten USA, USA
New Orleans regnes som jazzens fødested, og i tillegg til fantastiske musikkopplevelser byr byen på spennende smaksopplevelser, en unik historie og sagnomsust kultur, og ikke minst – det berømte nabolaget French Quarter, der det er liv og røre døgnet rundt.
New Orleans er en spennende by med mange historier å fortelle. Byen ble opprinnelig anlagt av franskmenn, men har også blitt styrt av både spanjoler og briter i løpet av de siste 300 årene. I tillegg har mange andre satt sitt særpreg på New Orleans: tidligere slaver, utvandrede tyskere og irer, pirater og pelsjegere. I dag er New Orleans en smeltedigel av kulturer, og byen verner om sin historie og kultur. Det gjelder ikke bare det franske kvarteret, men også mindre kjente nabolag som Garden District og Woldenburg Park ved Mississippi-elven.

Mat og musikk

New Orleans' mangfoldighet opplever du best på byens restauranter og musikkscener. Det finnes utallige spisesteder, alt fra enkle «hull i veggen» der du kan kjøpe den lokale spesialiteten Po'boys – sandwicher fylt til bristepunktet med godsaker – til elegante restauranter som serverer tradisjonelle retter med moderne vri.

Du trenger aldri å gå langt for å høre bra musikk i New Orleans. Det er sjeldent langt mellom gatemusikantene, men det finnes selvfølgelig også mange musikklubber og etablerte scener der velkjente artister opptrer. Byen er kjent som jazzens hovedstad, men du kan like gjerne få med konserter med rythm & blues, funk og hip hop. Ikke bli overrasket hvis musikerne slår seg ned ved bordet ditt for en liten prat, det er helt vanlig – og kanskje får du noen gode tips til hvor du skal gå for kveldens neste kule musikkopplevelse.

French Quarter og Garden District

Nabolaget French Quarter er New Orleans' eldste. De ikoniske smijernsbalkongene, de fargeglade fasadene og det yrende folkelivet har blitt selve symbolet på byen. Bourbon Street er den mest kjente (og mest livlige) gaten, men pass på å utforske gatene rundt også. Det er ofte der du finner de mest spennende og genuine opplevelsene. Det kan være en improvisert musikkforestilling i en sjarmerende bakgård, et utendørs kunstmarked eller kanskje et lite, ukjent spisested som serverer fantastiske cajun-kreps.

Det er en helt annen stemning i nabolaget Garden District, som i utgangspunktet besto av et flertall plantasjer eid av velstående kjøpmenn. I dag regnes området som en av de best bevarte samlingene av historiske plantasjer i sørstatene, og de påkostede husene med søyler, balkonger og store hager er like imponerende den dag i dag. Tar du den klassiske trikkeruten langs alleen St. Charles Avenue, som for øvrig er verdens eldste fortsatt fungerende trikkelinje etter 200 år, får du fin utsikt til mange av dem.

Med hjuldamper på Mississippi

Hva er vel mer typisk sørstatene enn en tur på Mississippi i en hjuldamper? Underveis kan du se krokodiller og sumplandskap, klassiske plantasjer og kanskje ta en tur innom den spennende nabobyen Baton Rouge. Gå heller ikke glipp av den korte fergeturen over Mississippi til Algiers Point. Der kan du gå på oppdagelsesferd i nok et nabolag, dette med skikkelig amerikansk småby-atmosfære.

Våre gjesters vurdering New Orleans

Finn reise til New Orleans