Se hotell (27)

Reiser til New Orleans

Østkysten USA, USA

New Orleans regnes som jazzens fødested, og i tillegg til fantastiske musikkopplevelser byr byen på spennende smaksopplevelser, en unik historie og sagnomsust kultur, og ikke minst – det berømte nabolaget French Quarter, der det er liv og røre døgnet rundt.

New Orleans er en spennende by med mange historier å fortelle. Byen ble opprinnelig anlagt av franskmenn, men har også blitt styrt av både spanjoler og briter i løpet av de siste 300 årene. I tillegg har mange andre satt sitt særpreg på New Orleans: tidligere slaver, utvandrede tyskere og irer, pirater og pelsjegere. I dag er New Orleans en smeltedigel av kulturer, og byen verner om sin historie og kultur. Det gjelder ikke bare det franske kvarteret, men også mindre kjente nabolag som Garden District og Woldenburg Park ved Mississippi-elven.

Mat og musikk

New Orleans' mangfoldighet opplever du best på byens restauranter og musikkscener. Det finnes utallige spisesteder, alt fra enkle «hull i veggen» der du kan kjøpe den lokale spesialiteten Po'boys – sandwicher fylt til bristepunktet med godsaker – til elegante restauranter som serverer tradisjonelle retter med moderne vri.

Du trenger aldri å gå langt for å høre bra musikk i New Orleans. Det er sjeldent langt mellom gatemusikantene, men det finnes selvfølgelig også mange musikklubber og etablerte scener der velkjente artister opptrer. Byen er kjent som jazzens hovedstad, men du kan like gjerne få med konserter med rythm & blues, funk og hip hop. Ikke bli overrasket hvis musikerne slår seg ned ved bordet ditt for en liten prat, det er helt vanlig – og kanskje får du noen gode tips til hvor du skal gå for kveldens neste kule musikkopplevelse.

French Quarter og Garden District

Nabolaget French Quarter er New Orleans' eldste. De ikoniske smijernsbalkongene, de fargeglade fasadene og det yrende folkelivet har blitt selve symbolet på byen. Bourbon Street er den mest kjente (og mest livlige) gaten, men pass på å utforske gatene rundt også. Det er ofte der du finner de mest spennende og genuine opplevelsene. Det kan være en improvisert musikkforestilling i en sjarmerende bakgård, et utendørs kunstmarked eller kanskje et lite, ukjent spisested som serverer fantastiske cajun-kreps.

Det er en helt annen stemning i nabolaget Garden District, som i utgangspunktet besto av et flertall plantasjer eid av velstående kjøpmenn. I dag regnes området som en av de best bevarte samlingene av historiske plantasjer i sørstatene, og de påkostede husene med søyler, balkonger og store hager er like imponerende den dag i dag. Tar du den klassiske trikkeruten langs alleen St. Charles Avenue, som for øvrig er verdens eldste fortsatt fungerende trikkelinje etter 200 år, får du fin utsikt til mange av dem.

Med hjuldamper på Mississippi

Hva er vel mer typisk sørstatene enn en tur på Mississippi i en hjuldamper? Underveis kan du se krokodiller og sumplandskap, klassiske plantasjer og kanskje ta en tur innom den spennende nabobyen Baton Rouge. Gå heller ikke glipp av den korte fergeturen over Mississippi til Algiers Point. Der kan du gå på oppdagelsesferd i nok et nabolag, dette med skikkelig amerikansk småby-atmosfære.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering New Orleans

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • februar
18°8°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mars
22°12°
7
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • april
26°16°
9
Soltimer/dag
24
Regnfrie dager
 • mai
29°19°
9
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • juni
32°23°
9
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juli
33°24°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
33°24°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
31°22°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • oktober
27°16°
8
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • november
22°12°
6
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • desember
18°8°
5
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 10-12 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Du kan reise til New Orleans med rutefly året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly til New Orleans gjennom Ving kan du i de fleste tilfeller bestille transport fra flyplassen til hotellet i tillegg, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Du får oppgitt eksakt pris ved bestilling. All informasjon om forhåndsbestilt transport finner du i reisebeviset ditt.

Les mer om transport.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene New Orleans er ca. 25-35 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse
.... Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotellene

Det er ikke uvanlig at hotellene i New Orleans krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Bankkort aksepteres i stor utstrekning.

Hvis du leier bil må depositumet som regel garantes med et bankkort.

Tidsforskjell

Norsk tid -6 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotellene i USA som regel opererer med en aldersgrense på 21 år. Det betyr at minst én i reisefølget må ha fylt 21. Du kan kontakte oss på 915 08 888 hvis du har spørsmål om evt. unntak fra denne regelen.
Når du sjekker inn på hotellet må du som regel oppgi et bankkort som garanti for at hotellregningen blir betalt (for eksempel telefonutgifter og annet som du belaster rommet). Mange hotell krever også 50 USD pr. dag i depositum som du får tilbake senere såfremt du ikke har påført hotellrommet skader o.l. Depositumet kan enten belastes kortet du oppgir eller betales kontant.
Ving forbeholder seg retten til å endre i priser, program, utflukter etc.
Reiseforslag til New Orleans
The Old No. 77 Hotel & Chandlery
The Old No. 77 Hotel & Chandlery
New Orleans, Østkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 1 des 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 7 hotellovernattinger
1 des 2020 fra Oslo, Gardermoen
Le Pavillon Hotelprimeselect
 • Passer for voksne
Le Pavillon Hotel
New Orleans, Østkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 11 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 7 hotellovernattinger
11 jan 2021 fra Oslo, Gardermoen
Hyatt Regency New Orleans Hotel
Hyatt Regency New Orleans Hotel
New Orleans, Østkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 20 des 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 7 hotellovernattinger
20 des 2020 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til New Orleans