Se hotell (23)

Reiser til New Orleans

Østkysten USA, USA
New Orleans regnes som jazzens fødested, og i tillegg til fantastiske musikkopplevelser byr byen på spennende smaksopplevelser, en unik historie og sagnomsust kultur, og ikke minst – det berømte nabolaget French Quarter, der det er liv og røre døgnet rundt.
New Orleans er en spennende by med mange historier å fortelle. Byen ble opprinnelig anlagt av franskmenn, men har også blitt styrt av både spanjoler og briter i løpet av de siste 300 årene. I tillegg har mange andre satt sitt særpreg på New Orleans: tidligere slaver, utvandrede tyskere og irer, pirater og pelsjegere. I dag er New Orleans en smeltedigel av kulturer, og byen verner om sin historie og kultur. Det gjelder ikke bare det franske kvarteret, men også mindre kjente nabolag som Garden District og Woldenburg Park ved Mississippi-elven.

Mat og musikk

New Orleans' mangfoldighet opplever du best på byens restauranter og musikkscener. Det finnes utallige spisesteder, alt fra enkle «hull i veggen» der du kan kjøpe den lokale spesialiteten Po'boys – sandwicher fylt til bristepunktet med godsaker – til elegante restauranter som serverer tradisjonelle retter med moderne vri.

Du trenger aldri å gå langt for å høre bra musikk i New Orleans. Det er sjeldent langt mellom gatemusikantene, men det finnes selvfølgelig også mange musikklubber og etablerte scener der velkjente artister opptrer. Byen er kjent som jazzens hovedstad, men du kan like gjerne få med konserter med rythm & blues, funk og hip hop. Ikke bli overrasket hvis musikerne slår seg ned ved bordet ditt for en liten prat, det er helt vanlig – og kanskje får du noen gode tips til hvor du skal gå for kveldens neste kule musikkopplevelse.

French Quarter og Garden District

Nabolaget French Quarter er New Orleans' eldste. De ikoniske smijernsbalkongene, de fargeglade fasadene og det yrende folkelivet har blitt selve symbolet på byen. Bourbon Street er den mest kjente (og mest livlige) gaten, men pass på å utforske gatene rundt også. Det er ofte der du finner de mest spennende og genuine opplevelsene. Det kan være en improvisert musikkforestilling i en sjarmerende bakgård, et utendørs kunstmarked eller kanskje et lite, ukjent spisested som serverer fantastiske cajun-kreps.

Det er en helt annen stemning i nabolaget Garden District, som i utgangspunktet besto av et flertall plantasjer eid av velstående kjøpmenn. I dag regnes området som en av de best bevarte samlingene av historiske plantasjer i sørstatene, og de påkostede husene med søyler, balkonger og store hager er like imponerende den dag i dag. Tar du den klassiske trikkeruten langs alleen St. Charles Avenue, som for øvrig er verdens eldste fortsatt fungerende trikkelinje etter 200 år, får du fin utsikt til mange av dem.

Med hjuldamper på Mississippi

Hva er vel mer typisk sørstatene enn en tur på Mississippi i en hjuldamper? Underveis kan du se krokodiller og sumplandskap, klassiske plantasjer og kanskje ta en tur innom den spennende nabobyen Baton Rouge. Gå heller ikke glipp av den korte fergeturen over Mississippi til Algiers Point. Der kan du gå på oppdagelsesferd i nok et nabolag, dette med skikkelig amerikansk småby-atmosfære.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering New Orleans

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • februar
18°8°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mars
22°12°
7
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • april
26°16°
9
Soltimer/dag
24
Regnfrie dager
 • mai
29°19°
9
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • juni
32°23°
9
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juli
33°24°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
33°24°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
31°22°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • oktober
27°16°
8
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • november
22°12°
6
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • desember
18°8°
5
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 10-12 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Du kan reise til New Orleans med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene New Orleans er ca. 25-35 minutter (ca. 25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
I New Orleans er shoppingen hovedsakelig samlet i French Quarter. Her kan du besøke alt fra bokhandlere, suvenirbutikker og kunstgallerier til klesbutikker, smykkebutikker og møbelhandlere med egenprodusert design. Utvalget er stort, og vi anbefaler også et besøk til French Market hvor du kan handle varer som er lokalt produsert, spise godt og ta pulsen på byen.
Mat, drikke og uteliv
New Orleans' matkultur er en herlig blanding av det franske, spanske og afrikanske kjøkken. Som i resten av Louisiana er cajunkrydder flittig anvendt, og byen skryter av lokale retter som Gumbo, en smaksrik gryterett med kjøtt eller skalldyr og grønnsaker, smt Jambalaya, som minner om spansk paella og er en risrett med kylling, skinke eller skalldyr og grønnsaker. Utvalget av spisesteder er enormt, og du kan prøve deg på det meste innen matveien.
New Orleans er en skikkelig musikkby, noe som setter sitt preg på nattelivet. Liker du jazz og levende musikk har du kommer til rett sted! De ulike sidene av New Orleans kommer best til sin rett på restaurantene og musikkcenene, hvor det er liv døgnet rundt. I området French Quarter og langs gatene Bourbon Street og Frenchman Street ligger musikkstedene tett i tett. I tillegg til jazz spilles det mye rhythm & blues, funk og hip hop.
Aktiviteter og severdigheter
New Orleans er en by med historiske kvartaler og mye kultur. French Quarter er byens eldste del, og er et symbol for byen med sine vakre smijernsbalkonger, fargeglade fasader og travle gateliv. Bourbon Street med alle sine spennende opplevelser er byens mest berømte gate. Det råder en helt annen stemning i Garden District, opprinnelig bygd for formuende handelsmenn. Her ligger det imponerende og påkostede hus i frodige hager.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotellene

Det er ikke uvanlig at hotellene i New Orleans krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD. Bankkort aksepteres i stor utstrekning.

Hvis du leier bil må depositumet som regel garantes med et bankkort.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid -6 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotellene i USA som regel opererer med en aldersgrense på 21 år. Det betyr at minst én i reisefølget må ha fylt 21. Du kan kontakte oss på 915 08 888 hvis du har spørsmål om evt. unntak fra denne regelen.
Når du sjekker inn på hotellet må du som regel oppgi et bankkort som garanti for at hotellregningen blir betalt (for eksempel telefonutgifter og annet som du belaster rommet). Mange hotell krever også 50 USD pr. dag i depositum som du får tilbake senere såfremt du ikke har påført hotellrommet skader o.l. Depositumet kan enten belastes kortet du oppgir eller betales kontant.
Ving forbeholder seg retten til å endre i priser, program, utflukter etc.

Finn reise til New Orleans
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.