Se hotell (26)

Reiser til Washington, D.C.

Østkysten USA, USA
Det hvite hus er kanskje verdens mest berømte bygning, men Washington D.C. har mye mer å by på enn presidentboligen.
Washington D.C. ble USAs hovedstad i år 1800. På stedet der det tidligere bare var sumpmark ble det anlagt en by som var skreddersydd for sitt formål, med hver gate og bygning planlagt ned til den minste detalj. I dag ser vi at resultatet ble vellykket og at de brede boulevardene og store grøntområdene er i god behold.

En annerledes by

Washington D.C. ligner ingen annen amerikansk by. Her har staselige bygninger, parker, vakre monumenter og ambassader erstattet skyskrapere og industriområder som er så vanlige i andre amerikanske byer. Byens sentrale del, The Mall, er en åpen park mellom Lincoln Memorial og United States Capitol, nesten to kilometer lang. Langs The Mall ligger nasjonalmonumentene, regjeringsbygninger og museer. Her er det et godt restaurantutvalg med smaker fra alle verdenshjørner.

Mange severdigheter

Washington D.C. har mange berømte severdigheter. Det hvite hus har vært offisiell bolig for alle USAs presidenter, bortsett fra George Washington, og har mer enn en million besøkende hvert år. United States Capitol er en imponerende bygning med en stor, hvit kuppel som huser Kongressen, som består av Senatet og Representanthuset. Deler av bygningen er åpent for besøkende. Washingtons høyeste bygning er Washington-monumentet, en 169 meter høy obelisk, der du kan ta heisen opp til en fantastisk utsikt 152 meter over byen. Smithsonian Institution er også verdt et besøk. Her finner du totalt 15 museer og en zoologisk hage, de fleste ligger grupperte ved The Mall. Her finner du blant annet National Gallery of Art, Museum of National History, National Postal Museum og det populære Air & Space Museum.

Vings Washington D.C.

Til Washington D.C. reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice. De fleste av Vings hotell ligger sentralt.

Våre gjesters vurdering Washington, D.C.

Finn reise til Washington, D.C.