Se hotell (62)

Reiser til New York

Østkysten USA, USA

Når du bestiller en reise til New York med Ving kan du velge mellom over hundre hotell og en mengde forskjellige flyselskap.

Når man snakker om New York tenker man som regel på Manhattan, og det er her de fleste av Vings hotell ligger. Men vi har også prisgunstige hotell Brooklyn hvor det er enkelt å komme seg til Manhattan med t-bane.

Vings New York

De fleste av Vings hotell ligger på Manhattan. En del av dem ligger i nærheten av Broadway, Central Park og Times Square, og noen ligger litt lenger sør, for eksempel i trendy Soho. Du finner både de rimeligste og mest eksklusive hotellene i disse områdene, så du må ikke bo langt unna begivenhetenes sentrum selv om du vil bo rimelig. Ving har hatt flere av disse hotellene i en rekke år fordi vi alltid har fornøyde gjester der.
Vi har også hotell i Harlem, en bydel som har gjennomgått en totalrenovering de siste årene og har fått et voldsomt oppsving og økt popularitet, ikke minst blant erfarne New York-turister som vil prøve noe nytt.
Vil du oppleve mest mulig av USA kan du kombinere New York med den vakre og tradisjonsrike universitetsbyen Boston.

Du bestemmer

Det er enkelt å reise til New York med Ving. Du reiser med rutefly og kan selv bestemme når du vil reise, hvor du skal bo og hvor mange dager du vil være borte. Hvis du synes det er vanskelig å velge hotell er et godt tips å lese litt om de forskjellige nabolagene og se hvilket som frister mest. Når du bestiller New York-turen med Ving gjelder dessuten pakkereiseloven, som beskytter deg mot uforutsette hendelser som f.eks. konkurs hos flyselskapet.

Nyttige tips
 • Hotell i sentrum
 • Luksushotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Kan kombineres med cruise
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering New York

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
4°-3°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
4°-2°
5
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mars
9°1°
6
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • april
15°6°
7
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mai
21°12°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
9
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • august
27°19°
8
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • september
24°16°
7
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • oktober
18°10°
7
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • november
12°4°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • desember
6°-1°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 8 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til New York med rutefly året rundt. Direktefly fra Oslo og Bergen.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i New York er ca. 30-50 minutter (ca. 15-35 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
New York er et skikkelig shoppingmekka, med alt fra de store motedesignernes «flagship stores» og enorme kjøpesentre til små vintagebutikker og lokale markeder. Fifth Avenue, Madison Avenue, Midtown, Soho og Chinatown hører til de mest populære shoppingområdene.
Mat, drikke og uteliv
New York har et enormt restauranttilbud med mat for enhver smak og i alle prisklasser. Det finnes alt fra luksuriøse Michelin-restauranter til små «hull i veggen», og takket være byens kulturelle mangfold får du mat fra alle verdenshjørner. Du kan velge akkurat det som frister mest, uansett om det er en kruttsterk curry i nabolaget Little India, en kinesisk middag i Chinatown, eller en ekte spaghetti carbonara i Little Italy. Hvis du ikke klarer å spise opp blir du sannsynligvis spurt om du vil ha med deg restene i en «doggy bag» – og hvis du ikke blir spurt er det helt vanlig å be om det selv. Vær oppmerksom på at tips er svært vanlig i USA, og at 15-20 prosent av regningen i tips er normalt. Du må også betale et skattetillegg på restaurantene.
Utelivet er som restaurantscenen – enorm og med utallige steder å velge mellom. Du kan bestille lekre drinker på en kul takterrassebar med spektakulær utsikt, danse til soloppgang på de trendy nattklubbene, eller bare slappe av og høre på livemusikk på en av de mange barene. Det er garantert noe for enhver interesse, smak og lommebok.
Aktiviteter og severdigheter
New York er som kjent byen som aldri sover, og har aktiviteter som passer de fleste. Det er noe å finne på uansett årstid. I New York kan du se sportsbegivenheter i noen av verdens beste ligaer som NHL, NFL, og NBA. Konsertarenaen Madison Square Garden har ofte konserter med noen av verdens største stjerner. Kulturtilbudet er i verdensklasse, med musikaler og tv-show i det kjente teaterdistriktet Broadway. Særlig populært er det å besøke enorme Central Park midt på Manhattan. Her kan du gå på skøyter, jogge, leie sykler, dra på piknik, leie en robåt og padle rundt på den lille innsjøen, gå på konserter, spille volleyball, beundre naturen og la deg fascinere av folkelivet – for å nevne noe. New York rommer også en mengde museer som MoMA (Museum of Modern Art), 9/11 Museum, The Guggenheim Museum og The American Museum of Natural History.
I tillegg til berømte severdigheter som Frihetsgudinnen og Empire State Building byr New York på Brooklyn Bridge, Times Square, Rockefeller Center og turområdet High Line. Hver bydel har sin unike karakter som det er spennende å utforske. En populær måte å oppleve New York er å ta en sightseeingtur med Hop-on Hop-off-buss eller båt rundt Manhattan.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er enkelt å komme seg rundt i New York. T-banenettet (MTA Subway) er velutbygd og den raskeste måten å forflytte seg på, men det er også bra bussforbindelser og enkelt å ta en taxi. Mellom Brooklyn, Queens og Manhattan går det også ferger, og det koster det samme som å ta t-banen. Fergene er for øvrig en fin måte å se New York på, og tar du for eksempel Staten Island-fergen får du flott utsikt til både Frihetsgudinnen og skyskraperne i finansdistriktet på Manhattan.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i New York.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

I New York forekommer det ofte at hotellene tar en resortavgift på 15–50 USD pr. dag og rom, og denne skal betales ved ankomst. Avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du vite ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

Amerikanske dollar (USD). Kort aksepteres i stor utstrekning. Unngå å veksle norske kroner i USA, det kan være vanskelig og omstendelig og dessuten er vekslekursen dårlig. Det enkleste er å bruke kort.

Leier du bil, blir depositumet garantert med kort.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –6 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotellene i USA vanligvis har aldersgrense 21 år. Dette innebærer at minst en person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om ev. unntak, kontakt Ving på 23 15 58 50
Når du sjekker inn på hotellet tar de ofte et avtrykk av kortet ditt som garanti for at alt som settes på rommet blir betalt (telefon, restaurantregninger osv.) Mange hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 50 dollar pr. dag som du får tilbake ved avreise. Du kan også betale kontant.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Reisetips og inspirasjon

NYC Ferry - 5 tips til New York

Fem ting du bare MÅ gjøre i New York

Uansett om det er første eller tiende gangen du besøker New York er det alltid noe nytt å oppdage. Her gir vi deg fem tips om severdigheter i New York – ting litt utenfor den vanlige turistruta.

Uansett om det er første eller tiende gangen du besøker New York er det alltid noe nytt å oppdage. Her gir vi deg fem tips om severdigheter i New York – ting litt utenfor den vanlige turistruta.
Finn reise til New York
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.