Se hotell (41)

Reiser til Los Angeles

Hollywood, Beverly Hills, Malibu... Los Angeles er drømmenes by for millioner av mennesker. Med Ving kan du reise hit med rutefly.

I utstrekning er Los Angeles Amerikas største by, med sine ca. 1200 km². Her klarer man seg nesten ikke uten bil. Et genialt og oversiktlig nettverk av motorveier gjør det enkelt å reise fra nord til sør, fra fjellene i øst til de berømte strendene i vest. Los Angeles er fellesbetegnelsen på bykjernen "Downtown" og forstedene Laguna Beach, Malibu, Long Beach, Hollywood, Beverly Hills og Santa Monica...

Mange av hotellene i Los Angeles har 21-års aldersgrense. Ta kontakt med Ving for nærmere informasjon.

Stjernenes Hollywood

I Hollywood ligger berømte Sunset Boulevard, og det er på Hollywood Boulevard du finner 2500 filmstjerners navn skrevet i stjernene på fortauet. Utenfor Mann's Chinese Theatre har de største stjernene satt sine håndavtrykk. Oppe på "kremhyllen" i Beverly Hills bor alle kjendisene, og det finnes kart på Sunset Boulevard som viser hvem som bor hvor. I Burbank, et par mil nordover, kan du oppleve filmens verden bak kulissene, på Universal Studios.

Disneyland og Vings hotell

Lekelystne morer seg i Anaheim, på Disneyland "originalen" som åpnet i 1955. Det finnes ca. 15 golfbaner i Los Angeles og det tar bare to timer med bil til San Diego og seks timer til Las Vegas. Grand Canyon ligger også innen rekkevidde. Når du reiser til Los Angeles med Ving, kan du velge å bo i romantiske Santa Monica, som ligger ved kysten og har en fantastisk, velholdt strand.

Leiebil med Ving

USA er bilens forjettede land. Her kjører du på flotte highways og det er lett å finne fram. Gjennom Ving kan du leie bil til veldig gode priser, for korte eller lengre perioder. Vi samarbeider med Avis og kan gi gode priser på den bilen du ønsker.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Los Angeles

Vær
 • januar
18°7°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
18°8°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
18°9°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
19°11°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
20°13°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
22°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
24°17°
11
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
24°17°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
24°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • november
22°11°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • desember
19°9°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Los Angeles året rundt med rutefly.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen hotellene i Los Angeles-området varierer mellom 5 og 45 minutter (2-55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse
.... Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

Det er ikke uvanlig at hotellene i Los Angeles krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD.

Tidsforskjell

Norsk tid - 9 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Legg merke til at mange hotell i USA krever at minst en i reisefølget har fylt 21 år. For spørsmål om eventuelle unntak, kontakt Ving.
Dersom to personer bestiller ett rom vil dette i de aller fleste tilfeller i USA innebære at man deler seng. Riktignok er dette minimum en dobbeltseng queen size. To separate enkeltsenger er ikke vanlig. Dersom flere enn to personer deler rom, disponerer man to queen size (141-189 cm) eller to king size dobbeltsenger (190 cm eller bredere), samt felles sengetøy. Disse sengene regnes da som senger for fire personer. Vil man være helt sikker på at man skal slippe å dele seng, bør man bestille twin-rom eller to separate rom.
Når du sjekker inn på hotellet tas det for sikkerhets skyld, akkurat som i Norge, en kopi av bankkortet ditt. Dette er hotellets garanti for å sikre at regninger (telefon, restaurantregning etc.) blir betalt. Du vil ikke bli belastet før ved utsjekking. Det går selvsagt også bra å betale med kontanter.
I USA bruker man følgende strømkilde: 110/120 volts AC, 60 Hz. Adapter er nødvendig.
Det er vanlig å gi ca. 15-18% tips på restauranter, hotell og til taxisjåfører.
For å tilkalle hjelp ringer man 911 og da kommer du til politi, ambulanse og brannstasjon. Nasjonaldag 4. juli (Independence Day). På den amerikanske ambassadens hjemmeside finner du fullstendige innreisebestemmelser og informasjon om visum og ESTA. Les mer under Reiseinformasjon.
Reiseforslag til Los Angeles
Red Lion Hotel Anaheim
Red Lion Hotel Anaheim
Los Angeles, Vestkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 8 mar 2021 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 7 hotellovernattinger
8 mar 2021 fra Oslo, Gardermoen
Ramada Plaza West Hollywood
Ramada Plaza West Hollywood
Los Angeles, Vestkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 6 feb 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 7 hotellovernattinger
6 feb 2021 fra Oslo, Gardermoen
Hotel Carmel by the Sea
Hotel Carmel by the Sea
Los Angeles, Vestkysten USA, USA
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 1 uke, 7 hotellovernattinger
 • Avreise 1 mar 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 7 hotellovernattinger
1 mar 2021 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Los Angeles