Se hotell (31)

Reiser til Los Angeles

Hollywood, Beverly Hills, Malibu... Los Angeles er drømmenes by for millioner av mennesker. Med Ving kan du reise hit med rutefly.
I utstrekning er Los Angeles med sine ca. 1200 km² Amerikas største by. Her klarer man seg nesten ikke uten bil. Et genialt og oversiktlig nettverk av motorveier gjør det enkelt å reise fra nord til sør, fra fjellene i øst til de berømte strendene i vest. Los Angeles er fellesbetegnelsen på bykjernen "Downtown" og forstedene Laguna Beach, Malibu, Long Beach, Hollywood, Beverly Hills og Santa Monica. Folkelivet er enormt, og utvalget av spisesteder slutter aldri å overraske.

Stjernenes Hollywood

I Hollywood ligger berømte Sunset Boulevard, og det er på Hollywood Boulevard du finner 2500 filmstjerners navn skrevet i stjernene på fortauet. Utenfor Mann's Chinese Theatre har de største stjernene satt sine håndavtrykk. Oppe på "kremhyllen" i Beverly Hills bor alle kjendisene, og det finnes kart på Sunset Boulevard som viser hvem som bor hvor. I Burbank, et par mil nordover, kan du oppleve filmens verden bak kulissene, på Universal Studios.

Disneyland og Vings hotell

Lekelystne morer seg i Anaheim, på Disneyland "originalen" som åpnet i 1955. Det finnes ca. 15 golfbaner i Los Angeles og det tar bare to timer med bil til San Diego og seks timer til Las Vegas. Grand Canyon ligger også innen rekkevidde. Når du reiser til Los Angeles med Ving, kan du velge å bo i romantiske Santa Monica, som ligger ved kysten og har en fantastisk, velholdt strand.

Leiebil med Ving

USA er bilens forjettede land. Her kjører du på flotte highways og det er lett å finne fram. Gjennom Ving kan du leie bil til veldig gode priser, for korte eller lengre perioder.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Los Angeles

Vær
 • januar
18°7°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
18°8°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
18°9°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
19°11°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
20°13°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juni
22°15°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
24°17°
11
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
24°17°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
24°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • november
22°11°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • desember
19°9°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Los Angeles året rundt med rutefly.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen hotellene i Los Angeles-området varierer mellom 5 og 45 minutter (2-55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Shoppingutvalget i Los Angeles er enormt, med fine handlegater, handlesentre og outlets. Sørg for å få med deg en tur til The Grove, en populært utendørs handlegate med stort utvalg av merkevarer, butikker og restauranter. Foretrekker du spesialbutikker og vintage kan vi anbefale en tur til Melrose Avenue med sitt store utvalg av stort og smått. Et annet populært område er Universal CityWalk Hollywood hvor du kan slå sammen shopping med et besøk til Universal Studios. Vil du nyte strandlivet og samtidig handle finner du mange suvenirbutikker langs gågaten i Venice Beach. De aller mest berømte merkevarene finner du på eksklusive Rodeo Drive i Beverly Hills. Har du flaks kan du få øye på en og annen kjendis her.
Mat, drikke og uteliv
Los Angeles har et bredt restaurantutvalg, med alt fra rimelige food trucks med real mat som stiller sulten, til gourmetrestauranter som serverer mindre porsjoner og tar seg godt betalt for råvarene. Siden byen ligger forholdsvis nær den meksikanske grensen er inspirasjonen derfra merkbar i matveien. Tilbudet av vegetar- og veganske restauranter er veldig bra. Hvis du synes utvalget er litt overveldende, kan vi anbefale et matstreif, en såkalt "food walk", som gir deg en rask og smakfull innføring i Los Angeles' matscene.
Los Angeles har et spennende uteliv for enhver smak – jazzklubber, bortgjemte barer, takbarer, fine nattklubber, barer med livemusikk og trendy vinbarer.
Aktiviteter og severdigheter
Los Angeles er byen som aldri sover! I bydelen Hollywood ligger berømte Sunset Boulevard, og utenfor Mann's Chinese Theater har megastjernene etterlatt sine håndavtrykk i betongen langs fortauet. På øverste hylle i Beverly Hills bor mange av verdens største stjerner, og på Universal Studios i Burbank kan du oppleve verden bak filmkulissene. Og du kan selvsagt besøke Disneyland! Los Angeles har heftige kunstutstillinger og veldig bra museer, for eksempel Los Angeles County Museum of Art og Getty Center.
Hvordan du kommer deg rundt
Den beste måten å se og oppleve USA på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

Det er ikke uvanlig at hotellene i Los Angeles krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid - 9 timer.

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Øvrig informasjon

Legg merke til at mange hotell i USA krever at minst en i reisefølget har fylt 21 år. For spørsmål om eventuelle unntak, kontakt Ving.
Dersom to personer bestiller ett rom vil dette i de aller fleste tilfeller i USA innebære at man deler seng. Riktignok er dette minimum en dobbeltseng queen size. To separate enkeltsenger er ikke vanlig. Dersom flere enn to personer deler rom, disponerer man to queen size (141-189 cm) eller to king size dobbeltsenger (190 cm eller bredere), samt felles sengetøy. Disse sengene regnes da som senger for fire personer. Vil man være helt sikker på at man skal slippe å dele seng, bør man bestille twin-rom eller to separate rom.
Når du sjekker inn på hotellet tas det for sikkerhets skyld, akkurat som i Norge, en kopi av bankkortet ditt. Dette er hotellets garanti for å sikre at regninger (telefon, restaurantregning etc.) blir betalt. Du vil ikke bli belastet før ved utsjekking. Det går selvsagt også bra å betale med kontanter.
I USA bruker man følgende strømkilde: 110/120 volts AC, 60 Hz. Adapter er nødvendig.
Det er vanlig å gi ca. 15-18% tips på restauranter, hotell og til taxisjåfører.
For å tilkalle hjelp ringer man 911 og da kommer du til politi, ambulanse og brannstasjon. Nasjonaldag 4. juli (Independence Day). På den amerikanske ambassadens hjemmeside finner du fullstendige innreisebestemmelser og informasjon om visum og ESTA. Les mer under Reiseinformasjon.

Finn reise til Los Angeles
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.