Se hotell (30)

Reiser til San Francisco

San Francisco er en høyst levende og livsbejaende by, med en mengde severdigheter, restauranter og et hyggelig uteliv. Velkommen på en reise til en av verdens heftigste og vakreste storbyer.

Byen brer seg ut over solfylte grønne åser ved Stillehavskysten, en del med kjente navn som Twin Peaks og Nob Hill, der de pengesterke bor. Byens karakteristiske bratte gater kjenner vi igjen fra mange biljakter på film. Verdens bratteste gate, Filbert Street, finner du også her. Med en leiebil kan du reise ut av byen og besøke de sjarmerende vindistriktene Napa Valley og Sonoma.

Severdigheter i San Francisco

En av de store severdighetene i San Francisco er Fisherman's Wharf, det populære turistområdet med lekre barer og restauranter, hvor duften av nykokt krabbe blander seg med den salte duften fra havet. Fra Fisherman's Wharf går ferjen over til fengselsøya Alcatraz, eller til kunstnernes Sausalito. Herfra har man utsikt mot verdens mest berømte hengebro, Golden Gate Bridge.

Vings reiser til San Francisco

Når du reiser med Ving til San Francisco kan du velge mellom en lang rekke hotell. De fleste har veldig sentral beliggenhet, enten i Fisherman's Wharf eller i nærheten av Union Square og Market Street i sentrum av byen. Ving flyr deg til San Francisco med rutefly, og du bestemmer selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Ved å bestille en kombinasjonsreise rekker du å oppleve mye mer i ferien. San Francisco er perfekt å kombinere med andre reisemål, og bestiller du en leiebil er det lett å besøke steder som Los Angeles, San Diego og Las Vegas.

Lei bil med Ving

Oppdag California med bil! Med Ving kan du leie bil til en fordelaktig pris, for korte eller lengre perioder. Vi samarbeider med de fleste velrenommerte firmaer, og kan derfor garantere deg en god leiebilavtale.
En drøy time nordover med bil ligger de velkjente vindistriktene Napa Valley og Sonoma. Tar du den vakre kystveien Highway 1 sørover, kan du gjøre en avstikker til pittoreske Carmel og Monterey, eller fortsette videre til Hollywood og Los Angeles.

Nyttige tips
 • Severdigheter
 • Kultur
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Hotell i sentrum
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering San Francisco

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°5°
4
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mars
16°7°
8
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
18°8°
9
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
19°10°
10
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
11
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
22°12°
9
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
22°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
23°12°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
21°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
18°8°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
14°6°
5
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til San Francisco året rundt med rutefly.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i San Francisco er ca. 20-30 minutter (ca. 20-25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
"Shop till you drop" gjelder også i San Francisco, og de fleste forretningene og de store kjøpesentrene ligger ved Union Square og Market Street. I motsetning til mange andre amerikanske byer er San Francisco en fin by å spasere rundt i. Blir du sliten i føttene er det bare å hoppe på en av byens ikoniske kabelsporvogner. Ca. en time med bil utenfor byen ligger Petaluma Village Premium Outlets med over 60 butikker, for eksempel GAP Outlet, Saks Off 5th og Brooks Brothers.
Mat, drikke og natteliv
Å spise tradisjonell amerikansk mat i San Francisco er en opplevelse, og det er mange veldig bra restauranter å velge mellom. Her kan du spise alt fra hurtigmat for noen få dollar til treretters middager på de mer eksklusive restaurantene. De berømte vinområdene Sonoma og Napa Valley ligger kun en times kjøretur nord for byen.
San Francisco byr på et rikt og hyggelig uteliv, med supper clubs med dans eller opera, Broadway-forestillinger, kunstgallerier, ballett, kabareter og alt mulig annet i en sann overflod.
Aktiviteter og severdigheter
San Francisco har en lang rekke severdigheter du bør få med deg. Her er noen eksempler:

Alcatraz

Alcatraz er det beryktede fengslet ute i San Francisco-bukten som ble bygget på slutten av 1800-tallet, og ble brukt frem til 1963. Fra 1930-tallet og fremover huset fengselet spesielt farlige forbrytere, og en av de mest kjente "gjestene" var Al Capone, som satt her i flere år på 1930-tallet. Det går ferjer ut til øya for den som vil være med på en guidet omvisning.

Golden Gate Park

Golden Gate Park er en stor park i San Francisco, oppkalt etter sundet Golden Gate. Parken strekker seg vestover hele veien ut til Stillehavet. Det er mulig å leie utstyr for flere sportsaktiviteter i parken. På søndager er parkens hovedgater stengt for biltrafikk for å trygge omgivelsene for syklister og folk på rulleskøyter.

Golden Gate Bridge

USAs mest berømte landemerke etter Frihetsgudinnen.

Twin Peaks

Fra åsene Twin Peaks har du flott utsikt over San Francisco og byens forsteder.
Hvordan du kommer deg rundt
Byen har flere hundre busslinjer i tillegg til t-bane, trolleybusser og historiske sporvogner. Du kan kjøpe kort for én, tre eller syv dager på t-bane og buss på turistinformasjonen, eller der hvor de gamle sporvognene snur ved Powell og Market Street.
Strender
San Francisco er ikke kjent som et reisemål for soling og badeliv, men det ligger noen fine strender utenfor de sentrale deler av byen.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i San Francisco.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

Pass- og visumreglene for innreise til USA oppdateres stadig så de reisende må kontakte Den amerikanske ambassaden for aktuell informasjon. Les mer på www.ving.no/viktig-informasjon-om-reiser-til-usa og www.usa.no eller ring 21 30 85 40. Ved innreise fotograferes alle og fingeravtrykk registreres av immigrasjonsmyndighetene. Passinformasjon skal gis til flyselskapet før avreise.

Alle som reiser til eller via USA må søke om godkjennelse
.... Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programme") må registrere seg på internett i ESTA/databasen før avreise.

Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization):ESTA. Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

For øyeblikket er det ikke mulig for statsborgere fra Irak, Iran, Somalia. Libya, Sudan og Yemen å få visum til USA. Kontakt den amerikanske ambassaden/konsulatet for mer informasjon.

Pass
Ved innreise til USA skal alle norske statsborgere (herunder barn, uansett alder) være i besittelse av et maskinlesbart pass. Passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Reglene gjelder all innreise til USA, også hvis du bare er på gjennomreise til andre deler av verden.

Hvis du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland.

For ytterligere informasjon om ESTA og hvilke land dette gjelder for, se: Quicklinks og velg "Visa Waiver Program".

For øvrige spørsmål kan du kontakte Den amerikanske ambassade:

United States Embassy
Morgedalsvegen 36,
0378 Oslo
Tlf.: 21 30 85 40
http://norway.usembassy.gov

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

Det er ikke uvanlig at hotellene i San Francisco krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD, Eurocard, MasterCard og VISA

Tidsforskjell

Norsk tid –9 timer

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i USA, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger eller en queen size. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotell i USA vanligvis har 21 års aldersgrense. Dette innebærer at minst en person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om evt. unntak, kontakt Ving på 23 15 58 50
Dersom to personer bestiller ett rom vil dette i de aller fleste tilfeller i USA innebære at man deler seng. Riktignok er dette minimum en dobbeltseng queen size. To separate enkeltsenger er ikke vanlig. Dersom flere enn to personer deler rom, disponerer man to queen size (141-189 cm) eller to king size dobbeltsenger (190 cm eller bredere), samt felles sengetøy. Disse sengene regnes da som senger for fire personer.
Når du sjekker inn på hotellet må du ofte, akkurat som i Norge, fremvise kredittkortet ditt som garanti for at hotellregningene blir betalt (telefon, restaurant etc.) Oppgjøret foretas først ved utsjekking. Man kan selvsagt også betale dette i kontanter.
I USA bruker man 110/120 volts AC, 60 Hz. Adapter er nødvendig. Det er vanlig å gi ca. 15-18% i tips på restauranter, hotell og til taxisjåfører.
Finn reisen din til San Francisco