Se hotell (30)

Reiser til San Francisco

San Francisco er en høyst levende og livsbejaende by, med en mengde severdigheter, restauranter og et hyggelig uteliv. Velkommen på en reise til en av verdens heftigste og vakreste storbyer.
Byen brer seg ut over solfylte grønne åser ved Stillehavskysten, en del med kjente navn som Twin Peaks og Nob Hill, der de pengesterke bor. Byens karakteristiske bratte gater kjenner vi igjen fra mange biljakter på film. Verdens bratteste gate, Filbert Street, finner du også her. Med en leiebil kan du reise ut av byen og besøke de sjarmerende vindistriktene Napa Valley og Sonoma.

Severdigheter i San Francisco

En av de store severdighetene i San Francisco er Fisherman's Wharf, det populære turistområdet med lekre barer og restauranter, hvor duften av nykokt krabbe blander seg med den salte duften fra havet. Fra Fisherman's Wharf går ferjen over til fengselsøya Alcatraz, eller til kunstnernes Sausalito. Herfra har man utsikt mot verdens mest berømte hengebro, Golden Gate Bridge.

Vings reiser til San Francisco

Når du reiser med Ving til San Francisco kan du velge mellom en lang rekke hotell. De fleste har veldig sentral beliggenhet, enten i Fisherman's Wharf eller i nærheten av Union Square og Market Street i sentrum av byen. Ving flyr deg til San Francisco med rutefly, og du bestemmer selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Ved å bestille en kombinasjonsreise rekker du å oppleve mye mer i ferien. San Francisco er perfekt å kombinere med andre reisemål, og bestiller du en leiebil er det lett å besøke steder som Los Angeles, San Diego og Las Vegas.

Lei bil med Ving

Oppdag California med bil! Med Ving kan du leie bil til en fordelaktig pris, for korte eller lengre perioder. En drøy time nordover med bil ligger de velkjente vindistriktene Napa Valley og Sonoma. Tar du den vakre kystveien Highway 1 sørover, kan du gjøre en avstikker til pittoreske Carmel og Monterey, eller fortsette videre til Hollywood og Los Angeles.
Nyttige tips
 • Severdigheter
 • Kultur
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Hotell i sentrum
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering San Francisco

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°5°
4
Soltimer/dag
10°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mars
16°7°
8
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
18°8°
9
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
19°10°
10
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
11
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
22°12°
9
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
22°12°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
23°12°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
21°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
18°8°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
14°6°
5
Soltimer/dag
11°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til San Francisco året rundt med rutefly.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i San Francisco er ca. 20-30 minutter (ca. 20-25 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
"Shop till you drop" gjelder også i San Francisco, og de fleste forretningene og de store kjøpesentrene ligger ved Union Square og Market Street. I motsetning til mange andre amerikanske byer er San Francisco en fin by å spasere rundt i. Blir du sliten i føttene er det bare å hoppe på en av byens ikoniske kabelsporvogner. Ca. en time med bil utenfor byen ligger Petaluma Village Premium Outlets med over 60 butikker, for eksempel GAP Outlet, Saks Off 5th og Brooks Brothers.
Mat, drikke og uteliv
Å spise tradisjonell amerikansk mat i San Francisco er en opplevelse, og det er mange veldig bra restauranter å velge mellom. Her kan du spise alt fra hurtigmat for noen få dollar til treretters middager på de mer eksklusive restaurantene. De berømte vinområdene Sonoma og Napa Valley ligger kun en times kjøretur nord for byen.
Utelivet i San Francisco er like variert og rikt som byen selv, med et enormt utvalg av kulturtilbud som operaforestillinger, konserter og broadwayshow. Byena mange nattklubber bidrar til et intenst uteliv.

Utelivet varierer fra bydel til bydel: SoMa er området for deg som er interessert i mikrobryggerier. I den samme bydelen ligger også noen av de beste barene og restaurantene i San Francisco. Marina District har mer elegante barer, mens Mission District er et populært strøk for barrunder. North Beach er kjent for sine mange små barer med levende musikk. Med andre ord noe for alle!
Aktiviteter og severdigheter
San Francisco har en lang rekke severdigheter du bør få med deg. Her er noen eksempler:

Alcatraz

Alcatraz er det beryktede fengslet ute i San Francisco-bukten som ble bygget på slutten av 1800-tallet, og ble brukt frem til 1963. Fra 1930-tallet og fremover huset fengselet spesielt farlige forbrytere, og en av de mest kjente "gjestene" var Al Capone, som satt her i flere år på 1930-tallet. Det går ferjer ut til øya for den som vil være med på en guidet omvisning.

Golden Gate Park

Golden Gate Park er en stor park i San Francisco, oppkalt etter sundet Golden Gate. Parken strekker seg vestover hele veien ut til Stillehavet. Det er mulig å leie utstyr for flere sportsaktiviteter i parken. På søndager er parkens hovedgater stengt for biltrafikk for å trygge omgivelsene for syklister og folk på rulleskøyter.

Golden Gate Bridge

USAs mest berømte landemerke etter Frihetsgudinnen.

Twin Peaks

Fra åsene Twin Peaks har du flott utsikt over San Francisco og byens forsteder.
Hvordan du kommer deg rundt
Den beste måten å se og oppleve USA på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Byen har flere hundre busslinjer i tillegg til t-bane, trolleybusser og historiske sporvogner. Du kan kjøpe kort for én, tre eller syv dager på t-bane og buss på turistinformasjonen, eller der hvor de gamle sporvognene snur ved Powell og Market Street.
Strender
San Francisco er ikke kjent som et reisemål for soling og badeliv, men det ligger noen fine strender utenfor de sentrale deler av byen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i San Francisco.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Resortavgift på hotell

Det er ikke uvanlig at hotellene i San Francisco krever en resortavgift på 15-50 USD pr. dag og pr. rom. Denne avgiften dekker enkelte fellesfasiliteter, og er obligatorisk for alle gjester. Det eksakte beløpet får du oppgitt ved ankomst til hotellet.

Valuta og betaling

USD, Eurocard, MasterCard og VISA
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –9 timer

Elektrisitet

110 volt, man må ha adapter.

Språk

Amerikansk

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotell i USA vanligvis har 21 års aldersgrense. Dette innebærer at minst en person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om evt. unntak, kontakt Ving på 23 15 58 50
Dersom to personer bestiller ett rom vil dette i de aller fleste tilfeller i USA innebære at man deler seng. Riktignok er dette minimum en dobbeltseng queen size. To separate enkeltsenger er ikke vanlig. Dersom flere enn to personer deler rom, disponerer man to queen size (141-189 cm) eller to king size dobbeltsenger (190 cm eller bredere), samt felles sengetøy. Disse sengene regnes da som senger for fire personer.
Når du sjekker inn på hotellet må du ofte, akkurat som i Norge, fremvise kredittkortet ditt som garanti for at hotellregningene blir betalt (telefon, restaurant etc.) Oppgjøret foretas først ved utsjekking. Man kan selvsagt også betale dette i kontanter.
I USA bruker man 110/120 volts AC, 60 Hz. Adapter er nødvendig. Det er vanlig å gi ca. 15-18% i tips på restauranter, hotell og til taxisjåfører.

Finn reise til San Francisco
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.