Se hotell (1)

Reiser til Spanish Grand Prix

Formel 1-stallen kjenner godt til Circuit de Barcelona-Catalunya. De har konkurrert her siden 1991, og i tillegg utfører de mange tester på banen.

Det innebærer ikke at det mangler utfordringer. Barcelonas blanding av høy- og lavfartskurver, sammen med det skarpe og litt bulkete underlaget gjør et løp både fysisk og teknisk krevende. Dekkslitasjen er veldig stor, og de varierende vindene som sveiper over banen betyr at en optimal plassering i veibanen kan være vanskelig å oppnå.

Hvem av førerne som havner høyest på pallen avgjøres oftest i Elf corner, banens beste strekning for forbikjøringer. Men sesongens største utfordring for førerne er de avsluttende to svingene kalt New Holland. Her må man komme ut med høy fart for å maksimere hastigheten ned til start/mål og inn mot Elf.

I 2015 var det 25 år siden Barcelona var vertskap for Spanish Grand Prix første gang. Michael Schumacher har vært den mest fremgangsrike føreren på banen med totalt seks seire. Blant de aktive førerne har Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton og Felipe Massa tatt hjem seire her.

Billettkategorier

I grunnprisen er "General Admission"-billetter inkludert.
South and West General Entrance (Pelouse): Pelouse-seksjonen er den delen av Circuit de Cataluña som ligger ute på den vestre siden. Herfra ser man forskjellige deler av banen, svinger i tillegg til deler av den lange, rette strekningen. Begrenset innslipp.

Mot tillegg kan du bestille "I eller J"-billetter, eller billetter på Main Grandstand:
Grandstand I: Dette var den første tribunen med tak, og den ligger foran svingen Turisme de Cataluña, før den rette hovedstrekningen, og er en av banens raskeste svinger.
Grandstand J) Rett overfor depotene, med fullt overblikk over dekkbytter og startfelt, samt finish og avslutningsseremonien.
Main Grandstand: Med beliggenheten rett foran depotene har man fin utsikt over dekkbytter og startlinjen, samt seremonien på podiet. Utsikten mot den siste svingen før hovedstrekningen (Turisme de Cataluña), som er en av de raskeste og vanskeligste, er også fin.

Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Spanish Grand Prix

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.
Transport til Formel 1-banen
Din Formel 1-pakke inkluderer billett til lørdagens kvalifisering og til hovedløpet på søndag. Transport med buss mellom hotellet du bor på og Formel 1-banen er også inkludert. Reiselederservice (engelsktalende).
Reisetiden mellom hotellet og Formel 1-banen er ca. 50 minutter.
Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert.
Fakta

Vår service

Du reiser på egen hånd, men det finnes representanter for Thomas Cook Sport på reisemålet som du kan kontakte hvis det er nødvendig. Telefonnummer finner du i dine reisedokumenter.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reisemålsguide.

Pass og visum

Visum behøves ikke.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt Barcelona

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Barcelona samt i øvrige Katalonia. Skatten varierer mellom 0,72 euro og 2,48 euro pr. døgn og pr. person avhengig av hotellkategori. Skatten betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell er kostnaden 2,48 euro pr. døgn og person
For 4- stjerners hotell er kostnaden 1,21 euro pr. døgn og person
For 3-stjerners hotell og øvrige er kostnaden 0,72 euro pr. døgn og person

Barn og ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort er akseptert i stor utstrekning og minibanker finnes. Den beste vekslingskursen for kontanter får man som regel om man veksler i Norge, før avreise. Hvis du leier bil, garanteres depositumet ofte med kort. Mange hotell krever et depositum på kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefonen etc.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Spanish Grand Prix