Se hotell (48)

Reiser til Costa Blanca

Costa Blanca er aldri feil, uansett om du er ute etter strandliv, shopping, golf eller uteliv. Bestiller du en reise med Ving kan du selv bestemme hvor lenge du ønsker å være borte.
Costa Blanca, "den hvite kysten", er kjent for sine hvite kyststriper og strendene som har gitt området dets navn, men den er minst like kjent for sitt fornøyelsesliv, den vakre naturen og det behagelige klimaet. Costa Blanca strekker seg mer enn 200 kilometer langs Spanias sørøstkyst, og underveis ligger det en rekke populære reisemål som lokker tusenvis av nordboere år etter år.

Fine strender

Langs Costa Blanca ligger det milevis av strender, og uansett hvilken type strand du foretrekker tør vi påstå at du vil finne en som er midt i blinken for deg. Her er det langgrunne og barnevennlige strender, store og små, steinete og utilgjengelige, vindfulle og surfevennlige. Det er bare å velge!

Spill golf på Costa Blanca

I tillegg til de fine strendene er det ofte golfbanene som trekke flest turister til Costa Blanca. Du kan velge blant en rekke fine baner, og flere av dem ligger i nærheten av Vings hotell. Det gunstige klimaet gjør at du kan spille golf året rundt, og blant skandinaviske golfspillere er det populært å forlenge sommeren med et opphold på Costa Blanca på våren eller høsten.

Shopping, aktiviteter og severdigheter

Langs Costa Blanca venter det et stort og variert utvalg av aktiviteter og severdigheter. Vil du shoppe i ferien kan du velge mellom kjente merkebutikker, kjøpesentre og lokale markeder. Det største utvalget finner du i Alicante. Benidorm med alle sine fornøyelser er et fint reisemål – her er det ikke mindre enn fem temaparker, noe barnefamilier vet å sette pris på. Costa Blanca har en rekke severdigheter for den kulturinteresserte, med kunstmuseer og historiske steder. Lei en bil og reis til Valencia, Spanias tredje største by!
Finn ditt hotell
Vær
 • januar
16°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
18°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
20°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
22°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
25°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
29°17°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
32°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
30°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
25°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
21°10°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
17°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
På Costa Blanca er det et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og våte, milde vintre. Ving har flere reisemål langs kysten: Albir, Alicante og Benidorm. Foretrekker du sol, varme og badeliv passer juki og august perfekt, da er gjennomsnittstemperaturen 32 grader midt på dagen. Juli har flest soltimer, og vanntemperaturen er høyest i august med rundt 25 grader. Hvis du foretrekker et klima som ligner den norske sommeren, bør du reise hit om våren eller høsten. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 22 grader i april og 25 grader i oktober. I september er det fremdeles varmt og deilig i vannet, ca. 24 grader. Vinteren er mild med en god del regn.

Mars, april, mai, oktober og november

Hvis du vil ha et klima som minner om en god norsk sommer, er sent på våren og høsten på Costa Blanca et bra valg. I mars og april kommer temperaturen opp i ca. 20 grader, og i mai stiger den til 25 grader. Havtemperaturen ligger på rundt 15–17 grader. Om høsten er været mer ustabilt med en del regnskurer. I havet holder sommervarmen seg på rundt 21 grader, men faller ned mot 18 grader i november. Om både våren og høsten kan kvelder og morgener være litt kjølige, ned mot rundt 10 grader.

Juni, juli, august og september

Fra juni til og med september er det veldig varmt på Costa Blanca. I denne perioden er det minimalt med nedbør og mye sol. Høyeste gjennomsnittstemperatur er rundt 32 grader i juli og august. Om natten er temperaturen sjelden under 17–20 grader. Svale havbriser forekommer. I september begynner været å skifte og til tross for temperaturer opp mot 30 grader øker risikoen for regnskurer. Vanntemperaturen er på sitt høyeste i august, ca. 25 grader. I juni er den rundt 20 grader og i september rundt 24 grader.

Desember, januar og februar

Om vinteren er været mildt og friskt, med høyeste gjennomsnittstemperatur på 18 grader og laveste nattemperatur på 6 grader. Februar er den mest regnfulle måneden, med kraftige skurer. Men det er som regel flere soldager enn regndager i vintermånedene.

Reiser til Costa Blanca

Alicante
Alicante er et populært reisemål som har lykkes med å bevare sitt særpreg og sin sjarm. Her kan du slappe av og nyte ferielivet på de mange koselige restaurantene.
Albir
Albir passer for deg som vil ha en fredelig og rolig ferie på stranden, men samtidig ha tilgang til et akkurat passe stort utvalg av restauranter, uteliv og aktiviteter.
Benidorm
Benidorm er et av Spanias mest kjente turiststeder. Det er et barnevennlig reisemål med langgrunne strender, massevis av aktiviteter og et stort utvalg av fornøyelser.

Finn reise til Costa Blanca
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.