Vær
 • januar
10°0
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
11°1°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mars
16°3°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • april
19°4°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mai
23°8°
9
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
28°12°
11
Soltimer/dag
31
Regnfrie dager
 • juli
33°15°
12
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • august
31°15°
11
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • september
27°12°
8
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • oktober
20°8°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • november
14°3°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • desember
11°1°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Madrid året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Madrid-Barajas til hotellene i er ca. 30 minutter (ca. 20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Om du er på jakt etter klær, sko og lær har du kommet til rett sted. Madrid har et enormt utvalg av trendy butikker med lave priser. På Puerto del Sol finner du varehuset El Corte Inglés, og på gatene Gran Vía og Princessa ligger det mange rimelige kles- og skobutikker, blant annet Zara. Mer eksklusiv shopping og merkeklær finner du på Calle Serrano.
Mat, drikke og natteliv
I nærheten av det kjente torget Puerto del Sol ligger området Cava Baja med en rekke restauranter som har spesialisert seg på lokale og tradisjonelle matretter fra Madrid. La Chueca-området ved Gran Via er mest kjent for sine moderne restauranter.
Madrid har en mengde utendørs kafe-barer som kalles terrazas, og et heftig uteliv i form av diskotek og barer som holder åpent til lyse morgen.
Aktiviteter og severdigheter
Få med deg en kamp med hjemmelaget Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu.
Madrid har mange berømte severdigheter. Du rekker neppe å oppleve alle, men her er noen steder en førstegangsreisende til Madrid simpelthen må se:

Museo del Prado

Spanias største kunstsamling med malerier av noen av verdens mest berømte kunstnere.

El Retiro

Stor park ved siden av Museo del Prado. Her slapper Madrids innbyggere og turister av, og ser på gateartister og menneskemylderet.

Palacio Real

Et enormt slott som bare brukes ved høytidelige anledninger.
Hvordan du kommer deg rundt
Madrid har mange taxier, og byen har t-bane og busser.

T-bane
10 t-banelinjer med rask og smidig transport.

Buss
150 linjer med luftkondisjonerte busser. Samme pris gjelder overalt. Spar penger ved å kjøpe et billetthefte i en tobakks- eller aviskiosk (estanco).
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Madrid.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reisemålsguide.

Pass og visum

Visum behøves ikke.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes minibanker. Den beste kursen får du som regel hvis du veksler i Norge, før avreise. Kredittkort aksepteres de fleste steder. Ved leie av bil benyttes kredittkort som depositum. Mange hotell krever et kredittkortavdrag som garanti for ekstrautgifter (telefon osv) på romregningen.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Madrid