Se hotell (48)

Reiser til Madrid

Madrid, Spania
Når du bestiller en reise til Madrid får du det beste av Spania, med kultur, shopping, himmelsk tapas og nydelige Rioja-viner.
Vi anbefaler å velge et sentralt hotell når du bestiller en reise til Madrid, for da har du gangavstand til byens store samlingspunkter og severdigheter. Sentrum har mange fine restauranter, og du kan bokstavelig talt cruise mellom alle tapasbarene. Handlestrøket med mengder av butikker og og varehus ligger også her. De fineste forretningene finner du langs Calle Serrano, mens de rimeligere butikkene ligger rundt Puerto del Sol.

Opplev Madrid

Hvor du enn er i Madrid er det noe vakkert å se. Byen rommer alt det beste av Spania, enten det dreier seg om kultur, mat eller fornøyelser. Byens store samlingsplasser er Plaza Mayor og Puerto del Sol. Plaza Mayor er et torg fra middelalderen som tidligere ble brukt som tyrefekterarena, teaterscene og henrettelsesplass. I dag er det et fint torg med mange utekafeer. Torget Puerto de Sol er hele Spanias midtpunkt. På fortauet er det inngravert "km 0", og herfra måles alle avstander i Spania. Gran Via er en av byens største gater, og er kjent for alle kinoene. I tillegg til kinoer er det en rekke musikkteatre og butikker her.

Fotball og flamenco

Spanjolene elsker fotball, og her er det selvsagt topplaget Real Madrid som er favoritter. Om du er fotballgal må du ikke gå glipp av å se dem spille på hjemmebane mens du er i byen. Nattlige utskeielser er ikke mangelvare i denne byen som aldri sover. Her er det barer og klubber for enhver smak, og om du vil oppleve ekte spansk kultur skal du sette kurs for en av byens flamencoklubber.
Natten er lang, og mange går ikke hjem før i femtiden om morgenen når de fleste barene stenger. Eller de fortsetter festen på en av nattklubbene som ikke stenger før i titiden om morgenen. Madrids innbyggere avslutter gjerne kvelden med å gå ut og spise frokost før de går hjem.

Fin shoppingby

Madrid er rette stedet å kjøpe klær, sko og lær. Utvalget av trendy butikker er enormt, og prisene lave. Ved Puerto del Sol ligger varehuset El Corte Inglés, og på gatene Gran Vía og Princessa ligger det flere rimelige sko- og klesbutikker, blan annet Zara, Spanias svar på Hennes & Mauritz. Om du ønsker litt mer eksklusiv shopping og dyrere merkevarer skal du dra til Calle Serrano.

Vings reiser til Madrid

Når du bestiller en reise med Ving til Madrid har du en overflod av hotell å velge mellom. Ving tilbyr alt fra enkle og rimelige hotell til ekstravagant luksus, som på Urban Grand Luxe Hotel. Et førsteklasses opphold får du også på det populære Top Selection-hotellet Meliá Madrid Princesa.
Med Ving reiser du til Madrid med rutefly og velger selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte – alt fra en helg til så mange dager du måtte ønske.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Behagelig klima
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Madrid

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
10°-
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
11°1°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mars
16°3°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • april
19°4°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mai
23°8°
9
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
28°12°
11
Soltimer/dag
31
Regnfrie dager
 • juli
33°15°
12
Soltimer/dag
25
Regnfrie dager
 • august
31°15°
11
Soltimer/dag
26
Regnfrie dager
 • september
27°12°
8
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • oktober
20°8°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • november
14°3°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • desember
11°1°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Madrid året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Madrid-Barajas til hotellene i er ca. 30 minutter (ca. 20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Om du er på jakt etter klær, sko og lær har du kommet til rett sted. Madrid har et enormt utvalg av trendy butikker med lave priser. På Puerto del Sol finner du varehuset El Corte Inglés, og på gatene Gran Vía og Princessa ligger det mange rimelige kles- og skobutikker, blant annet Zara. Mer eksklusiv shopping og merkeklær finner du på Calle Serrano.
Mat, drikke og uteliv
I nærheten av det kjente torget Puerto del Sol ligger området Cava Baja med en rekke restauranter som har spesialisert seg på lokale og tradisjonelle matretter fra Madrid. La Chueca-området ved Gran Via er mest kjent for sine moderne restauranter. Restaurantutvalget er enormt, og vi kan love deg at du ikke vil bli skuffet. Et godt råd er å bli med på en matvandring så raskt som mulig. Det er mange å velge mellom – de kan tilby forskjellige bydeler, markeder, tapas, råvarer. Hvorfor ikke prøve alle? Du kommer garantert til å treffe på smaker og ingredienser du ikke visste eksisterte! La Madrid gi deg matminner for livet.
Madrid har en mengde utendørs kafe-barer som kalles terrazas, og et heftig uteliv i form av nattklubber og barer som holder åpent til lyse morgen. Byens uteliv er intenst, med tidløse klubber som har eksistert i årtier og nye stjerner på barhimmelen. Her kan du kaste deg ut i rytmene til lyden av livemusikk og berømte, internasjonale DJs.

Spanske netter

Hvis du har lyst på en spansk kveld fra begynnelse til slutt skal du innlede den med tapas og sangria på en trivelig, liten bar. Deretter setter du kursen mot for eksempel Cardamomo for å oppleve et fyrig flamencoshow. Avrund kvelden på en av de lokale salsaklubbene.
Aktiviteter og severdigheter
Få med deg en kamp med hjemmelaget Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu.
Madrid har mange berømte severdigheter. Du rekker neppe å oppleve alle, men her er noen steder en førstegangsreisende til Madrid simpelthen må se:

Museo del Prado

Spanias største kunstsamling med malerier av noen av verdens mest berømte kunstnere.

El Retiro

Stor park ved siden av Museo del Prado. Her slapper Madrids innbyggere og turister av, og ser på gateartister og menneskemylderet.

Palacio Real

Et enormt slott som bare brukes ved høytidelige anledninger.
Hvordan du kommer deg rundt
Madrid har mange taxier, og byen har t-bane og busser.

T-bane
10 t-banelinjer med rask og smidig transport.

Buss
150 linjer med luftkondisjonerte busser. Samme pris gjelder overalt. Spar penger ved å kjøpe et billetthefte i en tobakks- eller aviskiosk (estanco).
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Madrid.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes minibanker. Den beste kursen får du som regel hvis du veksler i Norge, før avreise. Kredittkort aksepteres de fleste steder. Ved leie av bil benyttes kredittkort som depositum. Mange hotell krever et kredittkortavdrag som garanti for ekstrautgifter (telefon osv) på romregningen.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.

Santiago Bernabeu - se Real Madrid live

Opplev Real Madrid på Santiago Bernabeu

Bestill en fotballreise til Madrid og Santiago Bernabeu og opplev fotballmagien på stadion. Kjøp kampbilletter til La Liga og hotell, med eller uten flyreise hos oss.

Bestill en fotballreise til Madrid og Santiago Bernabeu og opplev fotballmagien på stadion. Kjøp kampbilletter til La Liga og hotell, med eller uten flyreise hos oss.
Finn reise til Madrid
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.