Se hotell (19)

Reiser til Bilbao

Bilbao, Spania
En reise til Bilbao er full av inntrykk. Byen har mange ansikter, og er blant annet kjent for sitt spektakulære Guggenheim-museum og den sjarmerende gamlebyen Casco Viejo.
Bilbaos bykjerne er livlig og blomstrende, med brede gater, frodige parker, dristig arkitektur og mange rimelige og utmerkede restauranter og barer. Et besøk på Guggenheim-museet er et must, men byen rommer flere severdigheter som er minst like interessante, som for eksempel det vakre markedet, Museo de Bellas Artes med klassiske verk av kunstnere som Goya og El Greco, og butikkene langs Gran Via.
Bilbao er perfekt for spaserturer. Det er da du virkelig får øynene opp for den uttrykksfulle arkitekturen, de hyggelige små barene og de interessante butikkene. Siden byens sentrum ligger i bunnen av en dal er det flatt og ganske kompakt, noe som bidrar til at det er enkelt å ta seg rundt.

Bo sentralt i Bilbao

Når du reiser til Bilbao med Ving kan du velge mellom flere hotell med sentral beliggenhet i nærheten av gamlebyen, med kort vei til Guggenheim-museet, den vakre katedralen og byens mange museer. Du kan også velge om du vil bo luksuriøst eller litt enklere. Ving tilbyr hotell med 2–5 hjerter, slik at du alltid vil finne noen som passer for deg og din lommebok.

Spis godt i Bilbao

Bilbao er den største byen i Baskerland og har en spennende restaurantscene. Baskisk husmannskost blandes med mer moderne og eksperimentelle retter, og det er mange godsaker å velge mellom. Noe av det mest vanlige er pintxos, små stykker av godt brød dandert med de lekreste pålegg, noe som kan minne litt om tapas. Mange går fra bar til bar og spiser pintxos med et glass vin til, og etter en pintxos-kveld legger du deg både mett og fornøyd. Foretrekker du en mer robust middag finnes det selvfølgelig restauranter for det også, med deilig, baskisk husmannskost, ofte med fisk og skalldyr, på menyen. Til maten er det vanlig med baskisk vin, for eksempel hvitvinen Txakoli, eller den lokale spesialiteten cider.

matvandring i Bilbao

Med så mye å velge mellom kan det være en god idé å be om litt hjelp. Det er mange som arrangerer matvandring i Bilbao, med temaer som for eksempel baskisk, luksusmat, markeder etc. Felles for dem alle er at de gir deg et spesielt innsyn bak kulissene. Bli med på et eller to matvandring og få et nytt syn på Bilbao!

Reis fleksibelt med Ving

Når du bestiller en reise med Ving til Bilbao reiser du direkte med rutefly. Det innebærer at du selv bestemmer hvilken dag du vil reise, og hvor lenge du ønsker å være borte. Langhelg? En uke? En helg? Du bestemmer hva som passer deg best.
Nyttige tips
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Gode restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Bilbao

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Bilbao er ikke et reisemål for soling og bading, men det ligger strender noen mil utenfor byen.
Mat, drikke og uteliv
Bilbao har et stort utvalg av restauranter og hyggelige barer. Det sies at noen av Spanias beste kokker jobber her, og kjøkkenet er veldig variert, med lokale spesialiteter og internasjonale retter på menyen. Baskisk husmannskost baserer seg ofte på sjømat. Pintxos er den baskiske varianten av spansk tapas, og passer utmerket sammen med et glass lokalprodusert vin. Husk at restaurantene i Bilbao ofte åpner senere enn hjemme, og det er ikke uvanlig at middagen inntas først etter klokken ni på kvelden.
Bilbao har et yrende uteliv, med mange barer og klubber, konserter og forestillinger. Casco Viejo og gatene rundt Plaza Nuev og Calle Ledesma i gamlebyen er kanskje byens mest kjente fornøyelsesstrøk. Hvis du vil oppsøke litt mer eksklusive klubber skal du sette kursen for Indautxu-området.
Shopping
I Bilbao kan du handle alt fra klær, tilbehør, elektronikk og innredning til håndverk og lokale viner.
På Gran Vía ligger det spanske varehuset El Corte Inglés og mange småbutikker, en del med kjente designere som Gucci. I shoppingsenteret Zubiarte finner du kjente merker soom Massimo Dutti og Tommy Hilfiger. Håndverk, lokale viner og spesialiteter som geitost og chorizo kan du kjøpe på matmarkedet Mercado de la Ribera i gamlebyen. Her ligger også Plaza Nueva som i mange år har huset et populært søndagsmarked hvor du kan kjøpe brukte klær og antikviteter.
Aktiviteter og severdigheter
Ikke gå glipp av det verdensberømte Guggenheimmuseet i Bilbao, et museum for moderne kunst.
Hvordan du tar deg rundt
Buss og t-bane går over hele byen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker overalt.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Bilbao med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Bilbaos flyplass til sentrale Bilbao er ca. 20 minutter (ca. 13 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
11°4°
3
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • februar
13°4°
3
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • mars
14°5°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • april
16°7°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • mai
19°9°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
22°12°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
25°14°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • august
24°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • september
24°13°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • oktober
20°10°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
15°7°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • desember
12°5°
2
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager

Finn reise til Bilbao
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.