Se hotell (18)

Reiser til Bilbao

Bilbao, Spania
En reise til Bilbao er full av inntrykk, med alt fra det spektakulære Guggenheim-museet til livlig havneområde og gamlebyen Casco Viejo.
Bilbaos bykjerne er livlig og blomstrende, med brede gater, frodige parker, dristig arkitektur og mange rimelige og utmerkede restauranter og barer. Et besøk på Guggenheim-museet er et must, men byen rommer flere severdigheter som er minst like interessante, som for eksempel det vakre markedet, Museo de Bellas Artes med klassiske verk av kunstnere som Goya og El Greco, og butikkene langs Gran Via.
Bilbao er perfekt for spaserturer. Det er da du virkelig får øynene opp for den uttrykksfulle arkitekturen, de hyggelige små barene og de interessante butikkene. Siden byens sentrum ligger i bunnen av en dal er det flatt og ganske kompakt, noe som bidrar til at det er enkelt å ta seg rundt.

Bo sentralt i Bilbao

Når du reiser til Bilbao med Ving kan du velge mellom flere hotell med sentral beliggenhet i nærheten av gamlebyen, med kort vei til Guggenheim-museet, den vakre katedralen og byens mange museer. Du kan også velge om du vil bo luksuriøst eller litt enklere. Ving tilbyr hotell klassifisert med 2–5 bølger, slik at du alltid vil finne noen som passer for deg og din lommebok.

Spis godt i Bilbao

Bilbao er den største byen i Baskerland og har en spennende restaurantscene. Baskisk husmannskost blandes med mer moderne og eksperimentelle retter, og det er mange godsaker å velge mellom. Noe av det mest vanlige er pintxos, små stykker av godt brød dandert med de lekreste pålegg, noe som kan minne litt om tapas. Mange går fra bar til bar og spiser pintxos med et glass vin til, og etter en pintxos-kveld legger du deg både mett og fornøyd. Foretrekker du en mer robust middag finnes det selvfølgelig restauranter for det også, med deilig, baskisk husmannskost, ofte med fisk og skalldyr, på menyen. Til maten er det vanlig med baskisk vin, for eksempel hvitvinen Txakoli, eller den lokale spesialiteten cider.

matvandring i Bilbao

Med så mye å velge mellom kan det være en god idé å be om litt hjelp. Det er mange som arrangerer matvandring i Bilbao, med temaer som for eksempel baskisk, luksusmat, markeder etc. Felles for dem alle er at de gir deg et spesielt innsyn bak kulissene. Bli med på et eller to matvandring og få et nytt syn på Bilbao!

Reis fleksibelt med Ving

Når du bestiller en reise med Ving til Bilbao reiser du direkte med rutefly. Det innebærer at du selv bestemmer hvilken dag du vil reise, og hvor lenge du ønsker å være borte. Langhelg? En uke? En helg? Du bestemmer hva som passer deg best.
Nyttige tips
  • Hotell i ulike prisklasser
  • Gode restauranter

Våre gjesters vurdering Bilbao

Finn reise til Bilbao