Deià

Deià, Mallorca

Pittoreske Deià er ganske enkelt en nydelig liten landsby. Nesten som et maleri. Vings hotell passer godt inn i rammen, og har bra beliggenhet og fine bassengområder.

Nå kan du også bestille rutefly til Deià med Ving. Det betyr at du selv velger hvilken dag det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Du velger blant flere av våre beste hotell, du kan bli med på utfluktene våre og benytter deg av Vings service på reisemålet. Du kan med andre ord skreddersy reisen din akkurat slik du vil ha den, fra tre dager og oppover.

Les mer om reisemålet Deià Skjul tekst

Kunstnerbyen Deià
Deiàs har et image som den 'bohemske kunstnerbyen'. Og det er slett ikke uten grunn. Først ut var forfatteren Robert Graves som kom hit på 1920-tallet. Nå ligger han begravet på den vakre lille kirkegården øverst i landsbyen. Mange av verdens superkjendiser har dessuten feriert i Deià. Pierce Brosnan, Antonio Banderas, Bruce Springsteen og Rod Stewart. Michael Douglas har et eget hus i en fjellskråning rett utenfor landsbyen.

På en åskam
I Deiá er en stor del av de ca. 850 innbyggerne kunstnere, forfattere eller kulturprofiler fra hele verden. Det er lett å forstå hvorfor de har valgt å slå seg ned her. Byen har en utrolig vakker beliggenhet på en fjellhylle over havet, og de sandfargede husene henger i fjellsidene rundt som om tyngdeloven ikke eksisterer. Tramuntan-fjellene ligger som en spektakulær kulisse. Du kommer hit på veier som svinger seg langs kystsiden, enten via Sóller eller Port de Andratx.

Steinhus og blomstrende hager
Hele landsbyen er som et maleri. Fra sentrum går det en smal vei opp til kirken Sant Joan Baptista, og der oppe holdes det ofte konserter. Langs veien ligger det sjarmerende steinhus med frodige hager. Utsikten fra kirken over fjellet og havet er nærmest berusende. Inne i sentrum er det flere restauranter, barer, lekre butikker og gallerier.

En håndfull hotell
Til tross for den hippe faktoren har Deiá absolutt beholdt sin egenart og fredelige atmosfære. Her er det bare noen få hotell fordi det ikke er lov å bygge hus som er høyere enn tre etasjer, og man får bare benytte naturens egne materialer og farger. Følger du den lille veien ned gjennom appelsin- og sitronlundene kommer du til Deiás egen lille, idylliske havn. Der kan du bade i havet og nyte en lang, deilig lunsj ved den lille stranden.

Hva gjør man ellers?
Man rusler rundt i landsbyen, går turer i fjellene eller tar små utflukter til andre fine fjellandsbyer, for eksempel til Sóller og Chopins Valldemossa som ligger i nærområdet. Fra hovedveien finnes det turstier til Sóller – det tar knappe tre timer å gå dit. Deiá har også et severdig arkeologisk museum, og i juli og august er det musikkfestival – Festival de Deià.

Våre gjesters vurdering av Deià

Har du vært her? Sett din karakter på strender, shopping, natteliv og hotell!

Samlet hotellvurdering 4,7

Vurderingen baseres på 22 svar

Reisetips

Vær den første til å skrive et reisetips

Et utvalg hotell - Deià


 • Prime Select
Costa D´Or er et hotell for voksne.Se flere bilder

Costa D´Or, Deià
 

Deià, Mallorca

4
Gjestenes hotellvurdering 4,7

Costa D´Or er et unikt og gammeldags mallorcansk hotell som består av steinbygninger. Husene...

  • Basseng
  • Barnebasseng
  • Bar
  • Restaurant
  • Nærmeste sentrum: 2,5 km
  • Strand: 1,5 km
  • Internett
  Vis på kart
   
  Velg Costa D´Or

  Chat med oss

  Man-tor: 08.30-21.00
  Fre: 08.30-18.00
  Lør: 10.00-15.00
  Søn: 12.00-16.00

  Start chat

  Les mer om MyHoliday Card