Se hotell (26)

Reiser til Valencia

Fyll reisen til Valencia med det du ønsker: god mat og fine spaserturer, sol og bading, spennende shopping eller bare herlige, avslappende feriedager.
Valencia er en by som uten anstrengelse klarer å blande det tradisjonelle med det aller nyeste, og kan derfor tiltrekke besøkende med alt fra kultur og historie til livlige festivaler og en restaurantscene som er blant de beste i Spania. Tjue minutter med trikk tar deg ned til byens strender, og hvis du ikke vil bade, kan du utforske Ciudad Vella, byens eldre deler som er akkurat passe store til å gå seg litt vill. En god måte å bli kjent med Valencia på er å sette et tema for dagen: arkitektur, kultur, sol og bading, gastronomi, og deretter la en oppdagelse lede deg videre til neste.

Oppdag Valencia

Valencia er kanskje Spanias tredje største by, men den er ikke så stor at du ikke kan komme deg rundt til fots. Start i byens eldre deler, Ciudad Vella, der middelalderske bygninger eksisterer side om side med blanke kafeer og eklektiske butikker. Ta deg god tid, utforsk markedene, sett deg ned på en fortauskafé og la Valencia omfavne deg. Hvis du deretter beveger deg litt østover, kommer du til det som sannsynligvis er Spanias lengste park, der elven Turia en gang fløt. Elven er lenge blitt omdirigert, erstattet av parker og grønne områder som alternerer mellom museer og konsertsaler. Hvis du går litt sørover, kommer du til det ultramoderne kultursenteret Ciutat de les Arts i les Ciènces, der det alltid skjer noe – en utstilling, en forestilling eller kanskje en konsert.

Valencia for foodies

Det sies at paella oppstod i Valencia, så hvis du noen gang skal spise paella, bør du gjøre det her. Den serveres nesten overalt, og i utallige varianter. For matelskere er et besøk i en av byens vakre matmarkeder en opplevelse som man vil huske lenge. Mercat Central i Ciudad Vella er Europas største matmarked, en luftig og utrolig vakker bygning i valensiansk Art Noveau, fylt med frukt, grønnsaker, kjøtt, ost og annet som man like gjerne kan spise på stedet som ta med hjem. Mercat Colon er et annet tips, ikke like stort, men minst like vakkert. Og når kvelden kommer, er det bare å begynne å gå, før eller senere kommer du til en restaurant som virker helt riktig. Eller så gjør du som spanjolene selv, går inn på et sted for et glass vin og noen tapas, deretter går du til neste sted, og deretter til neste. Prøv gjerne et glass av byens nasjonaldrikk: Aqua de Valencia, cava med ferskpresset appelsinjuice og kanskje en skvett gin.

Strandliv i Valencia

Med trikken tar det mindre enn tjue minutter fra sentrum ned til den vakre Malvarosa-stranden, der du enkelt kan tilbringe hele dagen. Når det nærmer seg lunsjtider åpner restaurantene langs strandpromenaden, slik at du kan glede deg til en velsmakende skalldyrpaella og et glass hvitvin før du returnerer til solsengen. Hvis du vil ha litt variasjon, kan du spasere over til Playa de las Arenas, som ligger nærmere marinaen.

Med Ving til Valencia

Hvis du skal reise med Ving til Valencia, kan du være sikker på å bo sentralt, da alle Vings hoteller ligger i eller svært nær sentrum. Flyet lander på Manises Airport, og derfra tar det bare rundt en halvtime med flybussen inn til byens sentrum.
Nyttige tips
  • Sentrale hotell

    Våre gjesters vurdering Valencia

    Reisemålet har ingen anmeldelser enda

    Finn reise til Valencia